-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είναι παντελώς άτοπο αυτό που λες και παρα-λογικός ο συλλογισμός σου. Μπορώ πχ να ισχυριστώ εξίσου εύκολα πως ισχύει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή 'έχουν φτάσει σε τρομερό επίπεδο εξοικείωσης με χειροκίνητα κιβώτια σε γρήγορους ρυθμούς κλπ κλπ'. Άσε με να μαντέψω, εσύ θεωρείς εαυτόν τρομερά εξοικειωμένο, έτσι;Γιατι να ισχυει το αντιθετο? Εαν ισχυε το αντιθετο, δηλαδη ΑΦΟΥ εχουν εξοικειωθει παρα πολυ με τα χειροκινητα, ωστε να περασουν στα αυτοματα/ημιαυτοματα, αυτο θα το εκαναν ΜΟΝΟ εαν ειχαν βαρεθει/βαρυνει πλεον, και αποφασιζαν να κοψουν
γενικοτερα ρυθμο και αδρεναλινη, στο θεμα της προσπαθειας για γρηγορες αλλαγες και την ευχαριστηση που προκυπτει απο αυτη την διαδικασια. Οσοι εχουν πραγματικα εξοικειωθει με τα χειροκινητα, ξερουν πολυ καλα τα επιπεδα ελευθεριας που τους παρεχουν και δεν τα αλλαζουν με ΚΑΝΕΝΑ καθημερινο ημιαυτοματο/διπλοσυμπλεκτο.
Φυσικα και εξαιρουνται αυτα των Evo X, ολων των συγχρονων Ferrari, του GT-R, και τα καταπληκτικα PDK, στις συγχρονες Porsche, που ξεφευγουν σαφως απο τα νορμαλ κιβωτια οπως το αυτοματο/ημιαυτοματο του GT86 πχ και τετοιας κατηγοριας αυτοκινητα γενικοτερα...
Οσο για τον εαυτο μου, θεωρω οτι εχω καποια εξοικειωση, οχι στον βαθμο που θα ηθελα, σιγουρα ομως πανω απο τον μεσο ορο, τουλαχιστον σε σχεση με το κοντινο μου περιβαλλον. Γνωριζω καποιους λιγους πρωην και νυν αγωνιζομενους που
εχουν απιστευτη εξοικειωση και μπορουν να κανουν τετοια πραγματα με χειροκινητο κιβωτιο που εαν τα δει κανεις, καταλαβαινει ευκολα, οτι εαν παει να τα κανει σε ενα νορμαλ διπλοσυμπλεκτο, σε λιγα χλμ ειτε θα σταματησει, και θα παει με τα ποδια , ειτε θα το βραχυκυκλωσει... -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
Αυτά που γράφονται εδώ περί κιβωτίων είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αστεία.
Αυτή η κατηγοριοποίηση στο 4ΤΦ των διαφόρων πραγμάτων είναι ασύλληπτα ηλίθια...
αν το δεις με πιο ευδιαθετο ματι,θα θεωρεις κ την κατηγοριοποιηση επισης ασυλληπτα αστεια κ οχι ηλιθια!!
συμφωνω λοιπον μαζι σουΠραγματι...Ενω το ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ, και η ΣΑΛΑΤΟΠΟΙΗΣΗ, των παντων, αποτελει την τετραγωνη(?) λογικη...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Είναι παντελώς άτοπο αυτό που λες και παρα-λογικός ο συλλογισμός σου. Μπορώ πχ να ισχυριστώ εξίσου εύκολα πως ισχύει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή 'έχουν φτάσει σε τρομερό επίπεδο εξοικείωσης με χειροκίνητα κιβώτια σε γρήγορους ρυθμούς κλπ κλπ'. Άσε με να μαντέψω, εσύ θεωρείς εαυτόν τρομερά εξοικειωμένο, έτσι;
Γιατι να ισχυει το αντιθετο? Εαν ισχυε το αντιθετο, δηλαδη ΑΦΟΥ εχουν εξοικειωθει παρα πολυ με τα χειροκινητα, ωστε να περασουν στα αυτοματα/ημιαυτοματα, αυτο θα το εκαναν ΜΟΝΟ εαν ειχαν βαρεθει/βαρυνει πλεον, και αποφασιζαν να κοψουν
γενικοτερα ρυθμο και αδρεναλινη, στο θεμα της προσπαθειας για γρηγορες αλλαγες και την ευχαριστηση που προκυπτει απο αυτη την διαδικασια. Οσοι εχουν πραγματικα εξοικειωθει με τα χειροκινητα, ξερουν πολυ καλα τα επιπεδα ελευθεριας που τους παρεχουν και δεν τα αλλαζουν με ΚΑΝΕΝΑ καθημερινο ημιαυτοματο/διπλοσυμπλεκτο.
Φυσικα και εξαιρουνται αυτα των Evo X, ολων των συγχρονων Ferrari, του GT-R, και τα καταπληκτικα PDK, στις συγχρονες Porsche, που ξεφευγουν σαφως απο τα νορμαλ κιβωτια οπως το αυτοματο/ημιαυτοματο του GT86 πχ και τετοιας κατηγοριας αυτοκινητα γενικοτερα...
Οσο για τον εαυτο μου, θεωρω οτι εχω καποια εξοικειωση, οχι στον βαθμο που θα ηθελα, σιγουρα ομως πανω απο τον μεσο ορο, τουλαχιστον σε σχεση με το κοντινο μου περιβαλλον. Γνωριζω καποιους λιγους πρωην και νυν αγωνιζομενους που
εχουν απιστευτη εξοικειωση και μπορουν να κανουν τετοια πραγματα με χειροκινητο κιβωτιο που εαν τα δει κανεις, καταλαβαινει ευκολα, οτι εαν παει να τα κανει σε ενα νορμαλ διπλοσυμπλεκτο, σε λιγα χλμ ειτε θα σταματησει, και θα παει με τα ποδια , ειτε θα το βραχυκυκλωσει...νικι λαουντα,εσυ εισαι?
περα απο την πλακα,πιστευω οτι εισαι απολυτος στις αποψεις σου.θεωρεις οτι ολοι πρεπει να βρισκουν ευχαριστηση να χρησιμοποιουν το αριστερο ποδι για τις αλλαγες σχεσεων.οταν αλλοι,οπως πχ εγω,βρισκουν ευχαριστηση να χρησιμοποιουν το αριστερο για να φρεναρουν.αλλα οπως καποια ετη πριν ηξερες το ροκκο κ τα χαρακτηριστικα λειτουργιας του καλυτερα απο ιδιοκτητες του(βλεπε εμενα),σιγουρα θα ξερεις κ καλυτερα τι δινει στον οποιονδηποτε ευχαριστηση στην γρηγορη οδηγηση..οποτε παω πασο..
καλη συνεχειαυ.γ.
για αλλη μια φορα,θα παροτρυνα να οδηγησεις μοτοσυκλετα,για να δεις κ την αλλη μερια των πραγματων που λεει οτι η αλλαγη σχεσεων χειροκινητα,δεν προσδιδει καταναγκη ευχαριστηση στην οδηγηση..αλλα το γκαζι,το φρενο,οι ιδανικες γραμμες,το πλασαρισμα,οι κλισεις κτλ..με λιγα λογια,η οδηγηση. -
Είναι παντελώς άτοπο αυτό που λες και παρα-λογικός ο συλλογισμός σου. Μπορώ πχ να ισχυριστώ εξίσου εύκολα πως ισχύει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή 'έχουν φτάσει σε τρομερό επίπεδο εξοικείωσης με χειροκίνητα κιβώτια σε γρήγορους ρυθμούς κλπ κλπ'. Άσε με να μαντέψω, εσύ θεωρείς εαυτόν τρομερά εξοικειωμένο, έτσι;
Γιατι να ισχυει το αντιθετο?
Γιατί όχι;
Όπως βλέπεις, ο συλλογισμός σου οδηγεί σε κολοκυθιά.
Οσοι εχουν πραγματικα εξοικειωθει με τα χειροκινητα, ξερουν πολυ καλα τα επιπεδα ελευθεριας που τους παρεχουν και δεν τα αλλαζουν με ΚΑΝΕΝΑ καθημερινο ημιαυτοματο/διπλοσυμπλεκτο.
Κορυφαία δήλωση, απόλυτη και ισοπεδωτική. Καταρρίπτεται δε πανεύκολα, πρόσεξε: και εγώ θεωρώ πως είμαι πολύ εξοικειωμένος με τα χειροκίνητα, μου αρέσει να αλλάζω ταχύτητες κλπ σε ένα καλοσχεδιασμένο κιβώτιο ΑΛΛΑ θεωρώ πως αφαιρεί ελευθερία από την ΟΔΗΓΗΣΗ (γκάζι, φρένο, τιμόνι, αλλαγή δυναμικής κατάστασης δλδ). Είδες λοιπόν πόσο μη-απόλυτος είναι τελικά συλλογισμός σου;
-
Γνωριζω καποιους λιγους πρωην και νυν αγωνιζομενους που
εχουν απιστευτη εξοικειωση και μπορουν να κανουν τετοια πραγματα με χειροκινητο κιβωτιο που εαν τα δει κανεις, καταλαβαινει ευκολα, οτι εαν παει να τα κανει σε ενα νορμαλ διπλοσυμπλεκτο, σε λιγα χλμ ειτε θα σταματησει, και θα παει με τα ποδια , ειτε θα το βραχυκυκλωσει...Προφανώς θα πατήσει το φρένο νομίζοντας πως ήταν συμπλέκτης...
-
Γιατι να ισχυει το αντιθετο? Εαν ισχυε το αντιθετο, δηλαδη ΑΦΟΥ εχουν εξοικειωθει παρα πολυ με τα χειροκινητα, ωστε να περασουν στα αυτοματα/ημιαυτοματα, αυτο θα το εκαναν ΜΟΝΟ εαν ειχαν βαρεθει/βαρυνει πλεον, και αποφασιζαν να κοψουν
εχουν απιστευτη εξοικειωση και μπορουν να κανουν τετοια πραγματα με χειροκινητο κιβωτιο που εαν τα δει κανεις, καταλαβαινει ευκολα, οτι εαν παει να τα κανει σε ενα νορμαλ διπλοσυμπλεκτο, σε λιγα χλμ ειτε θα σταματησει, και θα παει με τα ποδια , ειτε θα το βραχυκυκλωσει...τι πάει να πει νορμαλ διπλοσυμπλεκτο ???
οτι έχει λιγότερη 'μηχανολογία' απο αυτό της φεραρι ή του GTR ???
οσο για το τι θα κάνει ο αγωνιζόμενος είναι πολυ απλό. παπαρια μέντολες θα κάνει μια και δεν είναι** σε καμία περίπτωση** οσο γρηγορος οσο το μηχανημα. εκτός και αν πίστευεις οτι μπορεί κάποιος να αλλαξει ταχύτητα σε λιγότερο απο 0.3 sec.
το πολυ που μπορεί να κάνει είναι να κανει καμιά χαζή αλλαγή και να πάρει τη μετάδοση στη μασχάλη
-
Πανεμορφα αυτοκινητα...με εναν κινητηρα που στην Ελλαδα θα ειναι απλα...ονειρο μακρινο...
-
Ο βασικός λόγος που πουλάνε τα αυτόματα, και για τους περισσότερους ο μόνος, είναι η άνεση, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα για την συντριπτική πλειοψηφία των οχημάτων και των οδηγών τους.Ο κοσμάκης ήθελε την άνεσή του, μεγάλο πράμα αυτό. Και φυσικά τα εργοστάσια ΕΣΠΕΥΣΑΝ να του την προσφέρουν.
Όταν πρωτοβγήκαν, πριν από σχεδόν 80 χρόνια, ήθελες διπλοσύμπλεξη για να αλλάξεις ταχύτητα.Μία για να την βγάλεις, και μία για να βάλεις την επόμενη.Εκεί να δείτε συμμετοχικότητα.
Και παρότι τα χειροκίνητα εξελίχθηκαν, και ήθελαν μόνο μία σύμπλεξη/αποσύμπλεξη, τα αυτόματα παρέμειναν και σταδιακά επαύξησαν το μερίδιό τους και τώρα έχουν το κεφάλι. Είπαμε, ΑΝΕΣΗ. -
πέραν της άνεσης, με γνώμονα την επαναληψιμότητα, πόσο πιο γρήγορος είναι ένας Π.Ο σε σχέση με ένα DSG πχ?
-
Δεν έχω ιδέα, πάντα είχα κοινά αυτόματα.
έδιτ
Α, και δεν είμαι π.ο. -
π.ο. σημαινει πραγματικος οδηγος?η παλαιος οδηγος?
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
εχουν απιστευτη εξοικειωση και μπορουν να κανουν τετοια πραγματα με χειροκινητο κιβωτιο που εαν τα δει κανεις, καταλαβαινει ευκολα, οτι εαν παει να τα κανει σε ενα νορμαλ διπλοσυμπλεκτο, σε λιγα χλμ ειτε θα σταματησει, και θα παει με τα ποδια , ειτε θα το βραχυκυκλωσει...νικι λαουντα,εσυ εισαι?
περα απο την πλακα,πιστευω οτι εισαι απολυτος στις αποψεις σου.θεωρεις οτι ολοι πρεπει να βρισκουν ευχαριστηση να χρησιμοποιουν το αριστερο ποδι για τις αλλαγες σχεσεων.οταν αλλοι,οπως πχ εγω,βρισκουν ευχαριστηση να χρησιμοποιουν το αριστερο για να φρεναρουν.αλλα οπως καποια ετη πριν ηξερες το ροκκο κ τα χαρακτηριστικα λειτουργιας του καλυτερα απο ιδιοκτητες του(βλεπε εμενα),σιγουρα θα ξερεις κ καλυτερα τι δινει στον οποιονδηποτε ευχαριστηση στην γρηγορη οδηγηση..οποτε παω πασο..
καλη συνεχειαυ.γ.
για αλλη μια φορα,θα παροτρυνα να οδηγησεις μοτοσυκλετα,για να δεις κ την αλλη μερια των πραγματων που λεει οτι η αλλαγη σχεσεων χειροκινητα,δεν προσδιδει καταναγκη ευχαριστηση στην οδηγηση..αλλα το γκαζι,το φρενο,οι ιδανικες γραμμες,το πλασαρισμα,οι κλισεις κτλ..με λιγα λογια,η οδηγηση.γουστάρω άπειρα το διαδοχικό κατέβασμα πριν από στροφή σε 2 τροχο...
στο ανέβασμα όταν οδηγώ γρήγορα ανεβάζω χωρίς συμπλέκτη όχι με κικιζια ταχύτητα, αλλά σχετικά σβέλτα βεβαίως βεβαίως... -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
πέραν της άνεσης, με γνώμονα την επαναληψιμότητα, πόσο πιο γρήγορος είναι ένας Π.Ο σε σχέση με ένα DSG πχ?Το είχα διαβάσει σε ένα αγγλικό EVO (φυσικά δεν δημοσιεύθηκε και εδώ ) σε αναλυτικότατο τεστ με αρκετά αυτόματα - διπλοσύμπλεκτα, ότι οι χρόνοι αλλαγών που ανακοινώνουν οι εταιρίες απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα. Τα ελάχιστα μιλισεκόντ είναι ένας απλός πόλεμος εντυπώσεων και αναφέρονται στον ελάχιστο χρόνο σε συγκεκριμένες αλλαγές υπό ιδανικές συνθήκες και όχι σε ΟΛΕΣ τις αλλαγές. Φυσικά κανείς δεν το ψάχνει παραπάνω και όλοι μένουν σε κάποια νούμερα που ανακοινώνουν οι εταιρίες (για να πουλήσουν ένα ακριβό προϊόν). Πληρώνουν από 2 έως 6 χιλιάρικα και θεώρησαν ότι αγόρασαν και τα χέρια του Ρέρλ (μη γράψω Μπάτον και πεθάνουμε από τα γέλια ).
Ας πούμε το wannabe perfect dsg κατεβάζει εξίσου γρήγορα απ' όσο ανεβάζει και αν όχι γιατί? Γιατί έχει μικρότερη τελική? Γιατί μετά τα 120 το χειροκίνητο μαζεύει την διαφορά (Golf GTI 5 manual vs dsg) και στα 200 είναι δίπλα-δίπλα? Στα 80.000 χλμ γιατί θέλει ένα σερβισάκι των 400-500 ευρώ? Γιατί οι τιουνεράδες το φοβούνται πάνω από τα 40 κιλα? Γιατί θέλει 2.200 ευρώ να το βάλεις στα εξτρά (είναι High tech ξέρω) όταν σε κάποιες εκδόσεις Leon πριν 1+ χρόνο, το έπαιρνες με 1.000 ευρώ (το ίδιο, το εξάρι. Όχι το σάπιο το 7αρι, το νέο).
Δεν λέω ότι το χειροκίνητο είναι πιο σοφή επιλογή. Αλλά μην ματαιοπονείτε. Ούτε το αυτόματο είναι σοφή επιλογή. Σίγουρα είναι πιο άνετη επιλογή. Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, από το 1939 εφευρέθηκε και έγινε σύμμαχος στην άνεση. Τώρα πια φόρεσε και τα γρήγορα τα μιλισεκοντ και έγινε και σύμμαχος στην γρήγορη οδήγηση (λέμε τώρα). Οι πωλήσεις να πηγαίνουν καλά και όλα οκ...
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Το είχα διαβάσει σε ένα αγγλικό EVO (φυσικά δεν δημοσιεύθηκε και εδώ ) σε αναλυτικότατο τεστ με αρκετά αυτόματα - διπλοσύμπλεκτα, ότι οι χρόνοι αλλαγών που ανακοινώνουν οι εταιρίες απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα. Τα ελάχιστα μιλισεκόντ είναι ένας απλός πόλεμος εντυπώσεων και αναφέρονται στον ελάχιστο χρόνο σε συγκεκριμένες αλλαγές υπό ιδανικές συνθήκες και όχι σε ΟΛΕΣ τις αλλαγές. Φυσικά κανείς δεν το ψάχνει παραπάνω και όλοι μένουν σε κάποια νούμερα που ανακοινώνουν οι εταιρίες (για να πουλήσουν ένα ακριβό προϊόν). Πληρώνουν από 2 έως 6 χιλιάρικα και θεώρησαν ότι αγόρασαν και τα χέρια του Ρέρλ (μη γράψω Μπάτον και πεθάνουμε από τα γέλια ).
για πές μας και ποιοι είναι οι max χρόνοι για να κάνουμε μετά και μια αναλυση του τί γίνεται στα χειροκίνητα να γελάσουμε
Ας πούμε το wannabe perfect dsg κατεβάζει εξίσου γρήγορα απ' όσο ανεβάζει και αν όχι γιατί? Γιατί έχει μικρότερη τελική? Γιατί μετά τα 120 το χειροκίνητο μαζεύει την διαφορά (Golf GTI 5 manual vs dsg) και στα 200 είναι δίπλα-δίπλα? Στα 80.000 χλμ γιατί θέλει ένα σερβισάκι των 400-500 ευρώ? Γιατί οι τιουνεράδες το φοβούνται πάνω από τα 40 κιλα? Γιατί θέλει 2.200 ευρώ να το βάλεις στα εξτρά (είναι High tech ξέρω) όταν σε κάποιες εκδόσεις Leon πριν 1+ χρόνο, το έπαιρνες με 1.000 ευρώ (το ίδιο, το εξάρι. Όχι το σάπιο το 7αρι, το νέο).
Δεν λέω ότι το χειροκίνητο είναι πιο σοφή επιλογή. Αλλά μην ματαιοπονείτε. Ούτε το αυτόματο είναι σοφή επιλογή. Σίγουρα είναι πιο άνετη επιλογή. Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, από το 1939 εφευρέθηκε και έγινε σύμμαχος στην άνεση. Τώρα πια φόρεσε και τα γρήγορα τα μιλισεκοντ και έγινε και σύμμαχος στην γρήγορη οδήγηση (λέμε τώρα). Οι πωλήσεις να πηγαίνουν καλά και όλα οκ...
τα πάντα ολα μαρκετινγκ
-
η πλάκα είναι ότι όσοι πολεμάν να κάνουν αγωνιστικές αλλαγές, κάποια στιγμή θα το κουρέψουν το κακόμοιρο, αλλά αυτό δεν το περιλαμβάνουμε στο κόστος συντήρησης
-
Και να μην το κουρέψουν το φθείρουν. Ελπίζω να αλλάζουν και βαλβολίνες τακτικά
-
Καποια στιγμη θα πρεπει να γινει κατανοητο απο καποιους οτι ο λογος υπαρξης τετοιων κιβωτιων οπως στα Ραλλυ κτλ, εγινε με πρωταρχικο στοχο, την μεγιστη αποτελεσματικοτητα-επιτευξη καλυτερων χρονων, μεγαλυτερη δυνατη αυτοσυγκεντρωση και ενασχοληση με την χαραξη ιδανικων γραμμων, με την ταυτοχρονη αποδεσμευση του οδηγου απο τον συμπλεκτη, και ενιοτε του δεξιου χεριου -εαν εχει paddles στο τιμονι πχ- και φυσικα οχι για αυξημενη ευχαριστηση σε οδηγικο επιπεδο.Μα τι λες βρε συ ? Γιατί αποκλείεις για κάποιους (πχ. για μένα) η 'αυξημένη ευχαρίστηση σε οδηγικό επίπεδο' να πηγάζει από 'τη μέγιστη αποτελεσματικότητα, επίτευξη καλύτερων χρόνων, μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση, ενασχόληση με τη χάραξη ιδανικών γραμμών' κτλ. ? Δεν είναι αυτά 'ευχαρίστηση' ? Δεν είναι μονοσήμαντη η οδηγική ευχαρίστηση και καθόλου δεν προσθέτει 'συμμετοχικότητα' σε πολλούς οδηγούς το χειροκίνητο κιβώτιο...
Εσένα σ΄αρέσει να κατεβάζεις 2 ταχύτητες και να το φλικάρεις πριν τη στροφή. ΟΚ.
Εμένα μ' αρέσει να περνάω φίλερ από τη μπαριέρα με 150 από κορυφή σε κορυφή. Και όταν το κάνω αυτό δε θέλω να πρέπει να ασχολούμαι μην τυχόν και στο κατέβασμα φτάσει 15000 σαλ και να βγάζω τα χέρια μου από το τιμόνι, όπου, πιστεύω, είναι πιο χρήσιμα (αλλιώς μπορεί να τα θέλω και για το μπούτι της συνοδηγού ) γιατί ΞΕΡΩ ότι δεν είμαι ΚΚΚ να οδηγώ με το αριστερό στο τιμόνι και το δεξί μονίμως στο λεβιέ (άρα μου δίνει ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ). Για ποιό λόγο αυτό δεν είναι ΟΚ, δεν είναι 'συμμετοχικό', δεν είναι 'ευχαρίστηση'. Και για ποιό λόγο με κατηγοριοποιείς ως 'λιγότερο' 'οδηγό' από εσένα ? Επειδή δεν μας αρέσουν τα ίδια πράγματα ?@Professeur
Το έχω γράψει πολλάκις, για μένα 'χειριστήριο' είναι ό,τι αλλάζει την κινηματική κατάσταση του αυτοκινήτου: γκάζι, φρένο, τιμόνι. Το κιβώτιο ταχυτήτων, παρότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό (πχ. αποσταθεροποίηση της ουράς με κατέβασμα), δεν είναι 'χειριστήριο' αλλά ένα 'μπάλωμα' της σοβαρής αδυναμίας του κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ό,τι αφορά την καμπύλη ροπής. Κατά συνέπεια, δε θεωρώ τις αλλαγές ταχυτήτων 'οδήγηση' αλλά 'overhead'. Αν υπήρχαν πανέξυπνα κιβώτια που ανά πάσα στιγμή θα ήξεραν τι ταχύτητα να βάλουν, θα ήμουν πλήρως ευχαριστημένος με ένα εξ΄ολοκλήρου αυτόματο. Επειδή όπως δεν υπάρχουν (ακόμα) και κάνουν (ακόμα) πολλά λάθη, συμβιβάζομαι με ένα γρήγορο (= διπλοσύμπλεκτο με τη σημερινή τεχνολογία) κιβώτιο με paddles (κατά προτίμηση στην κολώνα, σωστό αυτό) και λογισμικό που αφήνει εξ΄ολοκλήρου τον έλεγχο στον οδηγό.Το πρόβλημα και του Γρηγόρη και το δικό σου νομίζω είναι ότι δεν έχετε οδηγήσει 'σοβαρά' διπλοσύμπλεκτα όπως το PDK, το M-DCT, το TC-SST, αυτό του GT-R και έχετε μείνει στο DSG. Ξεκολήστε....
-
Η πλάκα εν τω μεταξύ είναι ότι δεν μιλάμε για την αυτόματη λειτουργία των εκάστοτε κιβωτίων, αλλά για την αυτόματη συμπλεξη αποσύμπλεξη
-
Tada Sa
και ο περίεργος designer
-
Akihiro Dezi Nagaya
= 4 Dan 段 in the art of ...
http://www.slang.gr/lemma/show/karaflaz_6812
Toyota GT-86 / Subaru BRZ