-
@Alba Parietti
Η επιλογη αυτη εγινε αποκλειστικα για λογους μειωμενου κοστους παραγωγης, (τωρα και με την νεα συνεργασια) ή τελικα θα ειναι και πιο ελαφρυς ο συγκεκριμενος κινητηρας? Γιατι νομιζω κατι ειχα διαβασει, σχετικα με αναζητηση ελαφρυτερου
κινητηρα, σε σχεση με τον 1750tbi...
Παντως, scavenging μαζι με m-air και αμεσο ψεκασμο, (ή εστω οι δυο τελευταιες τεχνολογιες μαζι) εχω την αισθηση οτι θα ηταν απαιχτος συνδυασμος, για ενα αρκετα πιο ισχυρο και μαλλον οικονομικοτερο κινητηρα, σε σχεση με τον υπαρχον 1750... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@Alba Parietti
Η επιλογη αυτη εγινε αποκλειστικα για λογους μειωμενου κοστους παραγωγης, (τωρα και με την νεα συνεργασια) ή τελικα θα ειναι και πιο ελαφρυς ο συγκεκριμενος κινητηρας? Γιατι νομιζω κατι ειχα διαβασει, σχετικα με αναζητηση ελαφρυτερου
Παντως, scavenging μαζι με m-air και αμεσο ψεκασμο, (ή εστω οι δυο τελευταιες τεχνολογιες μαζι) εχω την αισθηση οτι θα ηταν απαιχτος συνδυασμος, για ενα αρκετα πιο ισχυρο και μαλλον οικονομικοτερο κινητηρα, σε σχεση με τον υπαρχον 1750...Ορθολογικοποίηση της παραγωγής-περιορισμός του κόστους.
Τα νούμερα παραγωγής επιβάλουν και τη χρήση συγκεκριμένων μπλοκ και κεφαλών.
Έτσι στα μικρά κυβικά έχουμε κινητήρες SGE και FIRE της FPT.
Στα μεσαία και μεγάλα έχουμε κινητήρες WGE (1,8-2,4l) και V6 Pentastar.
Όπου αυτό είναι δυνατό έχουμε 'μεταφύτευση' τεχνολογίας ή καλύτερα πάντρεμα των τεχνολογιών των δύο ομίλων.
Στην περίπτωση του νέου 1,8 έχουμε κεφαλή καταγωγής FPT (άμεσος ψεκασμός+scavenging) σε αλουμινένιο μπλοκ με χρήση καδένας.Αμφιβάλλω ότι θα χρησιμοποιείται mair δεύτερης γενιάς.
Το αρκετά ισχυρότερος από τον υπάρχοντα κινητήρα (300 άλογα) είναι θέμα εντυπωσιασμού.Οι ιπποδυνάμεις δεν θα διαφέρουν δραματικά. -
Οργανωμένοι Ιταλοί αλφαρομεάκηδες έχουν δημοσιοποιήσει το παρακάτω. Όχι γιατί κάποιοι από το αλφίστι κατηγορούν την Alba περί μελλοθάνατης μάρκας. Για κάποιους έχει ήδη πεθάνει!!!

-
Ε καλά... βλαμμένοι πάντα υπήρχαν. Μια χαρά Alfa είναι η Giulietta!
-
Η G ειναι φοβερη...Μου αρεσει και εμενα πολυ.Το θεμα ειναι τι γινετε απο εδω και περα...
Αμα ακολουθησουν το δρομο της Lancia...
Σε λιγο θα βγαλουν και ιταλικο Wrangler ...Οκ υπερβαλω -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Η G ειναι φοβερη...Μου αρεσει και εμενα πολυ.Το θεμα ειναι τι γινετε απο εδω και περα...
Αμα ακολουθησουν το δρομο της Lancia...
Σε λιγο θα βγαλουν και ιταλικο Wrangler ...Οκ υπερβαλωΣυμφωνώ.
ΆΝΕΤΑ την αγόραζα.
Ειδικά τη QV την έχω άχτι.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@Alba Parietti
Παντως, scavenging μαζι με m-air και αμεσο ψεκασμο, (ή εστω οι δυο τελευταιες τεχνολογιες μαζι) εχω την αισθηση οτι θα ηταν απαιχτος συνδυασμος, για ενα αρκετα πιο ισχυρο και μαλλον οικονομικοτερο κινητηρα, σε σχεση με τον υπαρχον 1750...1ον: Η αλφα ρομεο θα μπορουσε να κοιταξει ΜΠΑΣ και μειωσει το βαρος του κινητηρα ΑΦΟΥ μειωσει απο οπουδηποτε αλλου στο αμαξωμα το ιδιο μεγεθος.Κανεις εκει μεσα δεν κοιταει να εξοικονομησει βαρος απο τον κινητηρα αρχικα.
2ον:Οι τεχνολογιες που εξεταζεις δεν εχουν ως πρωταρχικο στοχο την αυξηση ισχυος.Η ισχυς ειναι ενα πολυ γενικο μεγεθος που δεν ενδιαφερει τοσο,καλως να ερθει αλλα ως εκει. -
-
-
Η Αmerica, στα καλυτερα της...
(στο 4:10-4:16, ο τυπος πεταει μια τσαντα, επειδη δεν χωραει στο πορτμπαγκαζ... )
-
-
-
Περιορισμένη παραγωγή για τη Disco Volante βασισμένη στην 8c

http://carscoop.blogspot.com/2012/03/1950s-alfa-romeo-disco-volante-reborn.html -
απο πρωτοτυπα και περιορισμενες παραγωγες παμε καλα.. ενα μοντελο για εμας τους κοινους θνητους δεν...
-
αισθητικα μου φαινεται χαλια!
-
Κι εμενα, δεν μ'αρεσει καθολου...
-
Εμένα δεν μ' αρέσει ούτε καν αυτή, που θεωρείται πιο κλασική κι απ' τον Πάπα.

-
αα..υπηρχε κ παλαιοτερα ιπταμενος δισκος?δεν το γνωριζα..να που βρηκαν εμπνευση στην φιατ για την μπαρκετα..
-
Παιδια ασχετο με τα παραπανω.Η MiTo με τον twinair ποτε θα κυκλοφορησει και ποσο θα καοστιζει περιπου?
-
απο μοντελα παμε καλα στη γενευη...

ALFA ROMEO FORUM