-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μιά παρατήρηση σχετικά με τα srt.Είχα κατεβάσει κάποια απο το subs4free και στην τηλεόραση (Samsung Smart TV) τα έβγαζε κινέζικα παρόλλο που στα μενού είχα επιλέξει ελληνικά. Τελικά άνοιξα το αρχείο στο notepad στον υπολογιστή και έκανα save as και κάτω δεξια άλλαξα το encoding απο ANSI σε UTF-8.
Αυτό είναι γνωστό. Το θέμα να μπορεί να διαβάσει τα αρχεία srt όπως η SAMSUNG που αναφέρεις.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
... και εγώ μετά από 2 μήνες αναζήτηση σε Panasonic κατέληξα ...
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home ... -TV-32.htm
ΥΓ ... γράφει σε USB ή κατάλαβα λάθος ...?Αυτή έχω κι εγώ! Ναι, γράφει σε USB.
... μιλα ανθρωπέ μου .... Για λέγε εντυπώσεις ...( παίζει τα πάντα ο player της ? )
Μία ακόμα ερώτηση: υπότιτλους (*.srt) παίζει;
Όπως έγραψα και πιο πάνω, υπότιτλους παίζει. Θα πρέπει βέβαια να είναι utf-8 (στο mac εγώ κάνω τη μετατροπή με το ultra edit). Για του λόγου το αληθές, ανεβάζω και μια φωτογραφία (από το transporter 3 σε avi/divx):
Uploaded with ImageShack.us
Έχω κρατήσει ίδιο όνομα για avi και srt.
Στο τηλεκοντρόλ από το κουμπί option, επιλέγεις αν θα εμφανιστούν οι υπότιτλοι καθώς και το encoding (επέλεξα unicode). Για mkv δεν έχω δοκιμάσει. Τέλος να σημειώσω ότι έχω κάνει update το λογισμικό της τηλεόρασης μέσω internet στην τελευταία έκδοση οπότε δεν γνωρίζω πώς τα πήγαινε με τους υπότιτλους πιο πριν.
-
Εγώ πριν 2 μήνες πήρα την Samsung UE40D6100 (http://www.samsung.com/gr/support/model ... -techspecs)
που τα έχει όλα μέσα, smartv, 3d, wifi ready, 200hz κλπ κλπ κλπ
Αλλά ρε παιδιά όταν βλέπω τηλεόραση δεν έχει τόσο καλή εικόνα ακόμη και στα ψηφιακά κανάλια (κάποια κανάλια, πχ αντ1 έχουν μέτρια εικόνα), μόνο στα dvd ή στις ταινίες έχει ωραία εικόνα, σε αντίθεση με τον ήχο είναι πολύ καλός -
Δέν φταίει η τηλεόραση αλλα τα κανάλια.
Καταρχάς σήμα που εκπέμπουν είναι χαμηλής ανάλυσης (αν πατήσεις το κουμπί INFO στο τηλεκοντρόλ σου δείχνει την ανάλυση, 576i έχουν όλα).
Έπειτα τα προγράμματα που εκπέμπουν είναι ότι ναναι. Κάποια φαίνονται σαν ψηφιακά εξαρχής και έχουν καλή εικόνα. Άλλα είναι αναλογικά που μετατράπηκαν σε ψηφιακά και έχουν μια θολούρα. Και κάποια άλλα έχουν έντονα τεχνουργήματα συμπίεσης όπως τα avi που κατεβάζουμε απο torrent.
Όλα αυτά σε μία μικρή τηλεόραση μπορεί να μήν φαίνονται αλλα όσο μεγαλώνουν οι ίντσες φαίνεται και η παραμικρή ατέλεια.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Εγώ πριν 2 μήνες πήρα την Samsung UE40D6100 (http://www.samsung.com/gr/support/model ... -techspecs)
Αλλά ρε παιδιά όταν βλέπω τηλεόραση δεν έχει τόσο καλή εικόνα ακόμη και στα ψηφιακά κανάλια (κάποια κανάλια, πχ αντ1 έχουν μέτρια εικόνα), μόνο στα dvd ή στις ταινίες έχει ωραία εικόνα, σε αντίθεση με τον ήχο είναι πολύ καλόςΆμα πετύχεις μια φορά κάτι στο ERT HD τότε θα δεις την ποιότητα και να μας το πεις.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δέν φταίει η τηλεόραση αλλα τα κανάλια.Καταρχάς σήμα που εκπέμπουν είναι χαμηλής ανάλυσης (αν πατήσεις το κουμπί INFO στο τηλεκοντρόλ σου δείχνει την ανάλυση, 576i έχουν όλα).
Έπειτα τα προγράμματα που εκπέμπουν είναι ότι ναναι. Κάποια φαίνονται σαν ψηφιακά εξαρχής και έχουν καλή εικόνα. Άλλα είναι αναλογικά που μετατράπηκαν σε ψηφιακά και έχουν μια θολούρα. Και κάποια άλλα έχουν έντονα τεχνουργήματα συμπίεσης όπως τα avi που κατεβάζουμε απο torrent.
Όλα αυτά σε μία μικρή τηλεόραση μπορεί να μήν φαίνονται αλλα όσο μεγαλώνουν οι ίντσες φαίνεται και η παραμικρή ατέλεια.
Αυτό ακριβώς παρατήρησα από την 1η στιγμή, η εικόνα είναι τεχνητή και σε κάποια σημεία είναι σαν ψέφτικη πχ κοιτώντας τα μαλλιά στο κεφάλι του ηθοποιού/παρουσιαστή κλπ. βλέπεις να κινούνται ολόκληρα frames. Επίσης σε ποδόσφαιρο τα μακρινά πλάνα στο background είναι επίσης χαμηλής ανάλυσης. Και όλα τα ψηφιακά φίλτρα για το θόρυβο είναι ενεργοποιημένα
Αλλά ρε παιδιά όταν βλέπω τηλεόραση δεν έχει τόσο καλή εικόνα ακόμη και στα ψηφιακά κανάλια (κάποια κανάλια, πχ αντ1 έχουν μέτρια εικόνα), μόνο στα dvd ή στις ταινίες έχει ωραία εικόνα, σε αντίθεση με τον ήχο είναι πολύ καλόςΆμα πετύχεις μια φορά κάτι στο ERT HD τότε θα δεις την ποιότητα και να μας το πεις.
Αν και έχει αποκωδ/τή mpeg4 δεν πιάνει την ERT HD, μόνο την αρχική εικόνα της. Κάπου άκουσα πως χρειάζεται hd αποκωδ/τής για να το πιάσεις αλλά δεν ξέρω αν είναι έτσι.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Αν και έχει αποκωδ/τή mpeg4 δεν πιάνει την ERT HD, μόνο την αρχική εικόνα της. Κάπου άκουσα πως χρειάζεται hd αποκωδ/τής για να το πιάσεις αλλά δεν ξέρω αν είναι έτσι.
Αν σου εμφανίζεται μόνο το λογότυπο
τότε μια χαρά πιάνεις ΕΡΤ HD. Απλά το πρόγραμμα μεταδίδεται προς το παρόν πιλοτικά και όχι συνέχεια. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Καταρχάς σήμα που εκπέμπουν είναι χαμηλής ανάλυσης (αν πατήσεις το κουμπί INFO στο τηλεκοντρόλ σου δείχνει την ανάλυση, 576i έχουν όλα).
Οντως έτσι είναι, αυτό το 576i τί είναι ;
Αν σου εμφανίζεται μόνο το λογότυπο
τότε μια χαρά πιάνεις ΕΡΤ HD. Απλά το πρόγραμμα μεταδίδεται προς το παρόν πιλοτικά και όχι συνέχεια.Ευχαριστώ
-
Πήρα την neotion ci κάρτα αλλά σε αρκετά κανάλια βγάζει δεν υποστηρίζεται hd, στο ΕΡΤ hd δεν βγάζει καν το logo κ σε άλλα ούτε καν σήμα, παρόλο που σε άλλη tv με ενσωματωμένο mp4 παίζουν τζιτζί. Να την επιστρέψω ε; Δεν ήθελα να μπλέκω με άλλα devices γμτ
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Να την επιστρέψω ε;
Μάλλον, ναι.
-
Μπορεί να έχει ήδη απαντηθεί σε αυτό ή σε άλλο topic. Ήθελα να ρωτήσω εαν υπάρχει τρόπος εγγραφής ψηφιακού σήματος τηλεόρασης όπως κάναμε παλιά με τα βίντεο. Η τηλεόραση είναι οκ από ψηφιακούς δέκτες κτλ κτλ. Είχα ασχοληθεί λίγο με το θέμα απλά το είχα αφήσει. Πρέπει το dvd ή το bluray writer να έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4 για να γίνει εγγραφή? Έχετε να προτείνετε κάποιο μοντέλο? Υπάρχει περίπτωση να 'παίξω' και μέσω media player μέσω usb ή HDMI? Κυρίως για writer ψάχνω όμως.
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πήρα την neotion ci κάρτα αλλά σε αρκετά κανάλια βγάζει δεν υποστηρίζεται hd, στο ΕΡΤ hd δεν βγάζει καν το logo κ σε άλλα ούτε καν σήμα, παρόλο που σε άλλη tv με ενσωματωμένο mp4 παίζουν τζιτζί. Να την επιστρέψω ε; Δεν ήθελα να μπλέκω με άλλα devices γμτπρέπει να έχεις lg ή κάνω λάθος;
-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
Μπορεί να έχει ήδη απαντηθεί σε αυτό ή σε άλλο topic. Ήθελα να ρωτήσω εαν υπάρχει τρόπος εγγραφής ψηφιακού σήματος τηλεόρασης όπως κάναμε παλιά με τα βίντεο. Η τηλεόραση είναι οκ από ψηφιακούς δέκτες κτλ κτλ. Είχα ασχοληθεί λίγο με το θέμα απλά το είχα αφήσει. **Πρέπει το dvd ή το bluray writer να έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4 για να γίνει εγγραφή? **Έχετε να προτείνετε κάποιο μοντέλο? Υπάρχει περίπτωση να 'παίξω' και μέσω media player μέσω usb ή HDMI? Κυρίως για writer ψάχνω όμως.
Ευχαριστώ.Νομίζω πως ναι και εγώ το ίδιο προβλημα έχω
-
Χρειαζομαστε τις γνωσεις και τη βοηθεια σας
Ψαχνουμε για τηλεοραση με budget οχι πανω απο 400 €.
Απο ενα περασμα στο mediamarkt ειδαμε οτι παιζουν καποιες philps και samsung στις 32ιντσες.Δηλωνω παντελως ασχετος ομως στο τι να κοιταξω, παρακαλεισθε οπως δωστε τα φωτα σας
-
Στο τσακ την έχασες
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Χρειαζομαστε τις γνωσεις και τη βοηθεια σαςΨαχνουμε για τηλεοραση με budget οχι πανω απο 400 €.
Απο ενα περασμα στο mediamarkt ειδαμε οτι παιζουν καποιες philps και samsung στις 32ιντσες.Δηλωνω παντελως ασχετος ομως στο τι να κοιταξω, παρακαλεισθε οπως δωστε τα φωτα σας
Γιατι δεν βάζεις 99 ακόμα να πάρεις κάποια 40αρα; 32 είναι μικρή.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Χρειαζομαστε τις γνωσεις και τη βοηθεια σαςΨαχνουμε για τηλεοραση με budget οχι πανω απο 400 €.
Όταν έψαχνα TV για ένα φιλικό ζευγάρι είχα θέσει αυτά τα κριτήρια που νομίζω καλύπτουν τις περισσότερες περιπτώσεις
Γενικά,σε +- 400 ευρώ ποια led lcd να διαλέξω? Απαραίτητα να υπάρχουν : μέχρι 32 ίντσες,FULL HD,mpeg4, usb port.HDMI και 100hz.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Στο τσακ την έχασεςΌπου 'Τσακ' = 11 μέρες καθώς από τις 26 το πρωί είχε εξαντληθεί
rx8_drifter λέγε απόσταση και χρήση
Ελλάδα;Carfanatic, αν είναι για π.χ. για γονείς που θα βλέπουν τηλεοπτικό σήμα από 2+ μέτρα, τότε στις 32 ίντσες, το fullHD είναι περιττό. Βασικά ανεξαρτήτως ιντσών, αν λειτουργεί μόνο ως τηλεόραση -----> fullhd είναι περιττό.
mpeg4, usb port και hdmi νομίζω έχουν όλες οι καινούριες, οπότε κρατάει τα 100hz refresh rate ( προσοχή να είναι πραγματικά, γιατί έχουν σκαρφιστεί κάτι τραγικά τεχνάσματα, βλέπε το 'CMR' της Samsung, 'mci' της lg, το 'xr' της sony και τα 600hz των plasma) -
Αποσταση δεν ξερουμε ακομα, αλλα οχι γραφειο, οποτε τουλαχιστον 4-5 μετρα. Κυριως για ταινιες. Κι εμενα οι 32 μου φαινονται οριακες για σαλονι, εκτος κι αν καθεσαι πολυ κοντα...
(η αγορα θα γινει ολλανδια, οποτε μην ασχολειστε με προσφορες, απλα με μοντελα ) -
Ο,τι έχει το στοκατζίδικο της Philips θα πάρεις
help! τηλεορασεις hdtv !!