-
Συμφωνω καιγω παιδια με αυτα που λετε περι βελτιωσεων, φυσικα και ειναι λαθος η λογικη 'παιρνω αυτο και του προσθετω ΧΧΧ και το κανω ετσι και βγαινει παλι φτηνοτερα', αφου και στο ακριβοτερο εχεις παλι τη δυνατοτητα να προθεσεις μελοντικα και να γινει ακομα καλυτερο απο το αλλο το βελτιωμενο. Μοναδικη εξαιρεση οτι υπαρχουν καποια σημεια που δεν βελτιωνονται οτι και αν κανεις....οπως για παραδειγμα οτι το ΤS αμα γουσταρεις το παιρνεις πενταπορτο (οπως εγω) αλλα το type-r και τα περισσοτερα τετοια αυτοκινητα σε περιοριζουν στις 3 πορτες και αυτο δεν φτιαχνεται με βελτιωση...
Μην νομιζεται και εγω μαμα θα το αφησω το αυτοκινητο και δεν εχω καμια διαθεση για βελτιωση, αλλωστε με καλυπτει απολυτα και ετσι....το μοναδικο που ισως θα εκανα ειναι καποιος παραλληλος εγκεφαλος για παραπανω αλογα, και αυτο επειδη ειναι τελειως ασφαλες, δεν κυνδινευει ι εγγυηση και δεν εχεις παρενεργειες (πχ πως θα κατσει η νεα αναρτηση κλπ κλπ). Ξερεις οτι θα αυξηθει η καταναλωση, και αν εισαι διατεθημενος το κανεις και παιρνεις ενα μικρο boost. Αλλα και αυτο ΙΣΩΣ μελλοντικα, προς το παρον δεν το σκεφτομαι καν.
Παντως δεν μου αρεσει η λογικη 'παινευω αυτο που εχω', και για να ειμαι ειλικρινης θα πω τα παρακατω :
- Αν δεν ηταν στη μεση ο Σαρακακης θα επαιρνα το type-r. Δεν με απασχολουσε τοσο πολυ η σκληρη αναρτηση και ο χειροτερος εξοπλισμος. Εκ των υστερων βεβαια εχω εκτιμησει την ανεση στο corolla και το καλυτερο εσωτερικο, και δεν μπορω να πω πως το μετανιωσα.
- Αν επαιρνα σημερα αυτοκινητο μαλλον θα επαιρνα το RX-8 Challenge, με λιγο ρισκο για την αξιοπιστια τυ Wankel, αλλα ειναι τοσο προκλητικο (και η τιμη του) που μαλλον θα το επαιρνα το ρισκο.
Συμπερασματικα, το TS ειναι για μενα ενα αυτοκινητο πολυ καλο σε ολα, αλλα σε τιποτα κορυφαιο, ισως με εξαιρεση τον κινητηρα και την αξιοπιστια/εξυπηρετηση toyota. Ας πουμε σε μια βαθμολογηση απο το 1 ως το 100, για μενα το corolla παιρνει σε ολα 80+ , ενω υπαρχουν αλλα αυτοκινητα που παιρνουν και 90αρια σε συγκεκριμενους τομεις (στριψιμο πχ) αλλα και 60αρια σε αλλους (πχ ανεση). Αυτο εμενα μου αρκει, σε συνδιασμο με την εγγυηση που μου δινει η toyota. Δεν ειμαι ο πορωμενος που θα παω να το σκισω και να μπαινω με τα 200 στις στροφες και να κανω κολιες, χειροφρενιες κλπ, απλα στην εθνικη θελω να πηγαινω με 200 με ανεση, να προσπερναω με ασφαλεια και που και που οταν γυριζω το βραδακι μεσω μεσογειων/κιφησιας και ειανι αδειος ο δρομος, να ριχνω και καμια φιλικη κοντριτσα ετσι για την πλακα... Σε αυτα πιστευω θα με καλυψει απολυτα.
ΥΓ: Συγγνωμη για τα Greeklish στα προηγουμενα 2 posts αλλα εγιναν απο υπολογιστη που δεν ειχε ελληνικα.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Σύμφωνοι αλλά 'εσύ' δεν αγοράζεις αυτοκίνητο με το σκεπτικό ότι 'θα το βελτιώσεις'.Nαι ακόμα και εγώ είμαι έτσι για πολλούς και διάφορυς λόγους με κυριότερο τον χρόνο.
Ευχαριστώ. Όμως οι μετατροπές που της έκανα είναι βελτιώσεις και δεν αλλάζουν το χαρακτήρα της. Αν κάνω κάποια εκτεταμένη αλλαγή (π.χ. να βάλω πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση) θα την κάνω όταν και αν αποφασίσω να την κάνω αμιγώς track-day car (μάλλον απίθανο).
Παρόλα αυτά επενδύεις χρόνο και χρήμα σε κάτι που δεν σου προσφέρει κάτι περισσότερο από προσωπική ευχαρίστηση, οπότε πλησιάζεις αρκετά τους ανθρώπους που περιγράφω στο post μου.
Χρόνια Πολλά σε όλους!!!!
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Άλλωστε όλα τα αυτοκίνητα που είχα ήταν πάντα 'μαμά' με 0 προσθήκες ή βελτιώσεις.Εννοια σου και το είδαμε από κοντά αυτό την Κυριακή. Ξεχνάω νομίζεις το περίτεχνα τοποθετημένο στο χώρο αποσκευών σακί με πατάτες, το οποίο, εκτός από απόδειξη της αγάπης σου για αυτές, είναι εργαλείο κατά της άτσαλης συμπεριφοράς του οπίσθιου άξονα της G6R?
-
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
απλα στην εθνικη θελω να πηγαινω με 200 με ανεσηoff topic
κοίτα μην στο κατασχέσουν καινούριο αυτοκίνητο πολλά ακούγονται τελευταία για τα 140+ χλμ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δε διαφωνώ καθόλου nass μ' αυτά που λες. Τα περισσότερα που γράφτηκαν (ιδίως ο τρόπος ) είχαν χιουμοριστική διάθεση.
Άλλωστε όλα τα αυτοκίνητα που είχα ήταν πάντα 'μαμά' με 0 προσθήκες ή βελτιώσεις.Αρα να μην κοιτάω των καθρέπτη μου όταν κυκλοφορώ στην Παύλιανη...
Ε, να τον κοιτάς που και που γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
-
Πότε θα με κάνεις βόλτα Παύλιανη με την αμαξάρα σου?
όταν παίρνω φόόρα,φόρα κατηφόρα και ο θεός ο ίδιοος δεν με σταματάά...
-
ποσοι απο εδω εχουν οδηγησει corolla ts ?
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
όταν παίρνω φόόρα,φόρα κατηφόρα και ο θεός ο ίδιοος δεν με σταματάά...
-
Για να γίνει πιο εύκολη η επιλογή του φίλου μας του Στέλιου, ανέβασα ψηφοφορία με μερικές επιλογές. Ψηφίστε
-
ξέχασες το VVTi γιατρέ
-
Εγω λέω T Coro S lla!!!! ...Αντε ρε πάρε μια C4!!!
-
Εγώ λέω Κορόλα ΤιΕς Μπουλκουμέ!
-
Καλά, ε, πρέπει να σκοτώνεστε στη δουλειά, έτσι;
Δεν πειράζει Νίκο. Πάρε εσύ τη C4. Πόσεχε μόνο το στεφάνι μη σε προβληματίσει γιατί είσαι και λίγο αργός στο να μαθαίνεις...
-
Εμείς ξέρουμε να συνδυάζουμε businness with pleasure!!
οχι σαν κάτι άλλους!!! -
Factory date: 1995
Price: 25000.-€
Details: From TTE. Engine,Turbocharger,gearbox new.Body 12000 km.Suspension for tarmac and gravel.The car is totally rebuild.We have some parts.When you interesting we send a list.
-
Αυτό μάλιστα!!!...Εκει δεν λέμε τίποτα!!!
-
γιατί??? άμα δεις τη φωτό, κι αυτή μούτρα βγάζει
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
γιατί??? άμα δεις τη φωτό, κι αυτή μούτρα βγάζειΝαι...αλλά εχει την έξωθεν καλή μαρτυρία!!
Αλλωστε εκει δεν θα μπορούμε να του πούμε τίποτα!!! Θα θέλουμε βόλτες!!!
-
Εξωθεν καλή μαρτυρία οι Celica ? Την Καταλωνία του 95 τη θυμάστε ?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ξέχασες το VVTi γιατρέVVTLi
Άκυρη η ψηφορία
Πειράγματα για την TS!!! (εκ διασπάσεως θέματος)