-
Πιάνο και μπαλέτο;
Η μία γλώσσα είναι τα αγγλικά, απαραίτητη ως εργαλείο κίνησης.
Η δεύτερη γλώσσα είναι όποια θα βοηθήσει στην επαγγελματική πορεία του νέου. Αν πουλάει στραγάλια στην οικογενειακή επιχείρηση, μάλλον δεν χρειάζεται δεύτερη. -
Απ' όσους φίλους μου δουλεύουν σε μεγάλες εταιρίες ελάχιστοι είναι(1-2 με το ζόρι) εκείνοι που χρησιμοποιούν περιστασιακά έστω τη 2η γλώσσα.
Ακόμα κι έτσι, το να μάθει το παιδί στο δημοτικό 2η γλώσσα είναι απλά φόρτωμα και τίποτα άλλο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πιάνο και μπαλέτο;Η μία γλώσσα είναι τα αγγλικά, απαραίτητη ως εργαλείο κίνησης.
Η δεύτερη γλώσσα είναι όποια θα βοηθήσει στην επαγγελματική πορεία του νέου. Αν πουλάει στραγάλια στην οικογενειακή επιχείρηση, μάλλον δεν χρειάζεται δεύτερη.Ζιου Ζιτσου και κολυμβητήριο δεν σου αρέσουν;
-
Μια χαρά είναι.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Προσωπική γνώμη και off-topic αλλά θεωρώ μεγάλο λάθος να μαθαίνουν τα παιδιά 2η ξένη γλώσσα. Υπάρχουν τόσα άλλα απείρως πιο χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα να μάθουν.Me βρισκεις απολυτα συμφωνο σ'αυτο.
Το 'μάλωμα' μου με τη γυναικα μου ηταν οτι δεν επρεπε ο γιος να παει Γαλλικά.
Προτιμαω τις ωρες που γλυτωνει να τις 'σπαταλάει' σε παιχνίδια και αθλήματα, αλλωστε δεν θα ξαναγινει παιδι...Η μεγαλυτερη κορη πηγαινει ΚΑΙ Γαλλικα
Θεωρώ οτι το παιδι μπορεί κατα τα φοιτητικά χρόνια (αν υπαρξουν ) να μαθει δευτερη ή και τριτη γλώσσα.
Διαφωνώ, τα γερμανικά είναι δύσκολη γλώσσα. Τις εύκολες λέξεις που τις είδες;
Βάλε και τα τούρκικα στην γλώσσα του μέλλοντος που θα σε αφορά ως έλληνα.
εκανα Γερμανικα μετα τα Αγγλικα και σε σχετικα μεγαλη ηλικια (Γυμνασιο).
Φραμματική δυσκολη, συντακτικο κλπ, αλλα στο λεξιλογιο δεν θυμαμαι να συναντησα δυσκολιες, βοηθανε οι συνθετες λεξεις σιδηρόδρομοι και το οτι διαβαζονται οπως γραφονται.Σχετικα με τα Γαλλικα που τη θεωρω την πιο αχρηστη γλωσσα, η γυναικα μου γνωριζοντας μονο Γαλλικα απο το σχολειο, εμαθε Ιταλικα και Αγγλικα σαν φοιτητρια και τα ισπανικα πολυ ευκολα αργότερα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πιάνο και μπαλέτο;Αν του/της αρέσουν σαφέστατα πιο χρήσιμα από 2η ξένη γλώσσα και τα δύο αυτά που έφερες σαν παράδειγμα.
Η μία γλώσσα είναι τα αγγλικά, απαραίτητη ως εργαλείο κίνησης.
Η δεύτερη γλώσσα είναι όποια θα βοηθήσει στην επαγγελματική πορεία του νέου. Αν πουλάει στραγάλια στην οικογενειακή επιχείρηση, μάλλον δεν χρειάζεται δεύτερη.Επειδή δεν ξέρεις την επαγγελματική πορεία του νέου το να τον/την βάζεις με το ζόρι να μάθει κάτι το οποίο κατά 99% θα είναι άχρηστο είναι μπούρδα. Μιλάω εφόσον το κάνεις ειδικά για τον λόγο αυτό.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
α)Τα σουηδικα γενικά είναι.'βατη' γλώσσα για αγγλοφωνους
2)τα Γερμανικα ειναι δυσκολα για καποιον που ξερει Αγγλικα? Μου φαινεται οτι δεν εχει καμια σχεση...
3)Ε, όντως δεν πολυέχουν σχέση με αγγλικά. Με σκανδιναβικές γλώσσες υπάρχει σύνδεση
Αποφασιστε...
Δε λέμε ( εγώ και ο τρίφτης, γιατί ο Σπύρος ρωτάει κυρίως) αντικρουόμενα πράγματα.
-
Η συνδσεση σου χάνει kacey.
Περι γλωσσών διαφωνώ κσθετα, απ τα πιο χρήσιμα πράγματα και 'εύκολα' για ένα παιδι.
Α, και πιάνο έκανα, και σαξόφωνο, δεν με ζορισε
(προφανώς κάθε παιδι είναι διαφορετικό, αλλα το ερέθισμα της γλώσσας πρέπει να του τοδωσεις, όπως και της μουσικής, και μακάρι να 'τσιμπισει' αν όχι με το ζόρι προφανώς κ δεν θα πετύχεις κάτι)
-
Ο ενας λεει οτι τα σουδικα ειναι βατα για τους αγγλοφωνους, ο αλλος ρωταει για τη σχεση γερμανικων με τα αγγλικα, κ ο τριτος του απανταει οτι τα γερμανικα δεν εχουν σχεση με τα αγγλικα αλλα μοιαζουν σε σκανδικαβικες (ενω προηγουμενως εχετε πει οτι τα σουηδικα ειναι βατα για αγγλοφωνους). Που χανει η συνδεση μου?
Για το θεμα της γλωσσας, το να μαθει μια δευτερη ξενη γλωσσα θα δειξουν οι περιστασεις αν θα ειναι χρησιμο. Αν εργαστει σε εταιρια που εχει μητρικη εταιρια στην χωρα της δευτερης γλωσσας, αν εργαστει σε εργοδοτη που εχει παρε-δωσε με τη χωρα της δευτερης γλωσσας, ή αν αποφασισει να αφησει το Μεγαλο Μπουρδελο κ να παει να εργαστει στο εξωτερικο (κ να μην ανταγωνιζεται με μερικους εκατονταδες χιλιαδες ξενους που προσπαθουν να βρουν δουλεια σε ΗΠΑ-ΗΒ, επειδη ξερουν Αγγλικα), θα του φανει πολυ χρησιμο.
Εγω πχ δουλευα σε βελτιωτη επι 1,5 χρονο, κ αν δεν ειχα αφησει τα Γερμανικα κ μιλαγα εστω κ τσαπατσουλικα, θα ημουν πολυ πιο χρησιμος κ θα μπορουσα να κανω πολλα περισσοτερα πραγματα, γιατι δουλευαμε πανω σε VAG.
Αυτο βεβαια θα ανακαλυφθει πολυ αργοτερα, το θεμα ειναι οτι (για μενα τουλαχιστον), στην ηλικια του 'πολυ αργοτερα' ειναι πολυ δυσκολο να βρεις την ορεξη, το χρονο κ το χρημα να μαθεις τη δευτερη γλωσσα που θα σου χρειαστει/προσφερει πλεονεκτημα. Απο την αλλη ειναι λιγο τζογος το αν η δευτερη γλωσσα που μαθαινεις οταν εισαι μικρος, θα σου α) χρειαστει γενικα, κ β) θα ειναι αυτη που εμαθες.
-
Σου λέει ότι τα Γερμανίκα δεν έχουν πολυ σχέση με τα αγγλικά.
Δε σου λέει ότι τα σκανδιναβικα δεν έχουν σχέση με τα αγγλικάΤα σκανδιναβικα είναι ένα 'κοκτεηλ' αγγλικών γερμανικών.
-
Τα σουηδικα ειναι γραμματικη αγγλικων με λεξιλογιο γερμανικων. (και αγγλικες λεξεις μεσα πολλες)
Γενικα αν καποιος μιλαει γερμανικα και το προσπαθησει σε ενα 6μηνο ειναι αστερι.
Απλα εγω γενικα θεωρω οτι οποιαδηποτε γλωσσα, ΚΑΙ γερμανικα που ειναι παλουκι, τη μαθαινεις σε 6 μηνες αν εισαι στον τοπο και το προσπαθησεις full time.
Δεν μιλαμε να μαθεις να εισαι τελειος, αλλα να μπορεις να πας σε μια συνεντευξη για δουλεια και να μη σου πουνε φιλε εισαι ασχετος.Δεν περιμενει καμμια εταιρεια τα τελεια σουηδικα η ολλανδικα, θελουν απλα να εχεις ενα επιπεδο οστε να μαθεις στη δουλεια και να τα βελτιωσεις.
Οσο για τις ξενες γλωσσες στα παιδια διαφωνω, πρεπει να μαθουν οσο το δυνατον περισσοτερες και οσο το δυνατον νωριτερα. Απο καποια ηλικια και μετα (12 ετων μαξ) δεν μπορεις πλεον να βελτιωσεις προφορα. Περναει απο εντελως διαφορετικη διεργασια του εγγεφαλου.
-
e-mail της τρόικας, που καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις, έγινε νόμος
Απ' ευθείας (και) το νομοθετικό έργο ανέλαβε η τρόικα, ενώ τη νομοτεχνική επεξεργασία έχουν αναλάβει ορισμένοι εγχώριοι επιχειρηματίες, μεταξύ αυτών και ομάδα εξαγωγέων της Β. Ελλάδας.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=316743 -
Εδώ ο κόσμος βουλιάζει γύρω σας εσείς λέτε για ξένες γλώσσες και ποιες μοιάζουν με ποιες, καμιά σχέση με πραγματικότητα η κατάσταση, τι να πει κανείς...
Πάρτε αποφάσεις τώρα πριν είναι πολύ αργά.C.F. τι έγραψε ο Κωνσταντίνος.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
e-mail της τρόικας, που καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις, έγινε νόμος
Απ' ευθείας (και) το νομοθετικό έργο ανέλαβε η τρόικα, ενώ τη νομοτεχνική επεξεργασία έχουν αναλάβει ορισμένοι εγχώριοι επιχειρηματίες, μεταξύ αυτών και ομάδα εξαγωγέων της Β. Ελλάδας.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=316743Καλά δεν ήταν και πολύ διαφορετικά (δυστυχώς) μέχρι τώρα. Απλά τώρα έγινε πιο άμεση η διαδικασία. Δυστυχώς θα έρθουν ακόμη δυσκολότερες καταστάσεις.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τα Γερμανικα ειναι δυσκολα για καποιον που ξερει Αγγλικα? Μου φαινεται οτι δεν εχει καμια σχεση...
έκανα 3 χρόνια, παλούκι είναι. Στραμπουλάς την γλώσσα σου.
πανεύκολα είναι τα ιταλικά αν ξες αγγλικά.
@ kacey, υπάρχει η γλώσσα των κλίγκον του σταρ τρεκ;
Δεν είναι ακριβώς έτσι.. Τα Ιταλικά έχουν μεν εύκολο λεξιλόγιο, ειναι σχετικά απλό να μάθεις τα βασικά για να συνεννοείσαι (και να ρίχνεις κανένα καλό γκομενάκι ) αλλά για να μάθει καποιος ΣΩΣΤΑ την συγκεκριμένη γλώσσα θέλει κάμποση προσπάθεια δεδομενου οτι η Γραμματική ειναι αρκετά δύσκολη και χωρις πάντοτε 'ξεκάθαρους' κανόνες, οπότε πολλές εννοιες πρέπει αναγκαστικά να απομνημονευθούν ή να μαθευτουν με το χρόνο και την εξάσκηση..
Αν κάποιος γνωριζει καλά Γαλλικά μπορει σε 9-12 μηνες να εχει μαθει πολύ καλά Ιταλικά και Ισπανικά
-
Ο χρήστης babakos έγραψε:
τα Γερμανικα ειναι δυσκολα για καποιον που ξερει Αγγλικα? Μου φαινεται οτι δεν εχει καμια σχεση...
έκανα 3 χρόνια, παλούκι είναι. Στραμπουλάς την γλώσσα σου.
πανεύκολα είναι τα ιταλικά αν ξες αγγλικά.
@ kacey, υπάρχει η γλώσσα των κλίγκον του σταρ τρεκ;
Δεν είναι ακριβώς έτσι.. Τα Ιταλικά έχουν μεν εύκολο λεξιλόγιο, ειναι σχετικά απλό να μάθεις τα βασικά για να συνεννοείσαι (και να ρίχνεις κανένα καλό γκομενάκι ) αλλά για να μάθει καποιος ΣΩΣΤΑ την συγκεκριμένη γλώσσα θέλει κάμποση προσπάθεια δεδομενου οτι η Γραμματική ειναι αρκετά δύσκολη και χωρις πάντοτε 'ξεκάθαρους' κανόνες, οπότε πολλές εννοιες πρέπει αναγκαστικά να απομνημονευθούν ή να μαθευτουν με το χρόνο και την εξάσκηση..
Αν κάποιος γνωριζει καλά Γαλλικά μπορει σε 9-12 μηνες να εχει μαθει πολύ καλά Ιταλικά και Ισπανικά
+1
Γενικώς, τα Ιταλικά και τα Ισπανικά είναι πολύ εύκολα αν ξέρεις γαλλικά, αφού οι κανόνες της γραμματικής είναι παρόμοιοι. Αλλά από τα αγγλικά, δεν βλέπω και πολλή σχέση, εντάξει, σε λεξιλόγιο και ρίζες σίγουρα, αλλά μέχρις εκεί.
Για να μιλάς καλά μια οποιαδήποτε γλώσσα δεν φτάνουν οι λίγοι μήνες, αλλά αν κάποιος γνωρίζει κάποιες, σαφώς και έχει πλεονέκτημα.
Δεν ξέρω πόσο θα βοηθούσε κάποιον η γνώση γαλλικών, στην προσπάθεια να μάθει ολλανδικά ή σουηδικά... Υποθέτω καθόλου!
Μην έχοντας παρακολουθήσει ούτε ώρα ισπανικών, καταλαβαίνω αρκετά, χάρη στις λίγες γνώσεις γαλλικών και ιταλικών μου... -
γνωστός γλωσσομαθής καζανόβας ο ηταφι
δεν έχουν δουλειά τα αγγλικά με τα ιταλικά
η συγκεκριμένη 'οικογένεια' περιλαμβάνει γαλλικά ιταλικά ισπανικά.και ναι, κάναμε hijack το τόπικ
-
Δυστηχως, στις περισσοτερες χωρες της Ευρωπης πλεον, οι κυβερνησεις αναγκαζουν τις εταιρειες ωστε οι εργαζομενοι που θα προσλαβουν να γνωριζουν την γλωσσα της χωρας στην οποια θα δουλεψουν. Τουλαχιστον σε πρωην Αανατολικο μπλοκ , Γερμανια, Ολλανδια, Γαλλια, Πορτογαλια, Ισπανια, Ιταλια και καποιες ακομα που δεν θυμαμαι αυτη την στιγμη. Ακομα χειροτερα τον τελευταιο καιρο απαιτουν και για τα στελεχη το ιδιο πραγμα.
Καμια εντελως σχεση με την κατασταση η οποια επικρατουσε πριν 5 χρονια. -
Ο Πολωνός υδραυλικός...
-
Ο χρήστης panos_ag έγραψε:
οι κυβερνησεις αναγκαζουν τις εταιρειεςΜε ποιον τρόπο;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....