κι εγω πιστευω οτι η εξισωση εχει πολλους 'αγνωστους'
Τα καινουρια μικρα μπορει να καινε 5λιτ/100.
ποιος ο λογος να παρεις ντιζελ αν ειναι να το πληρωσεις 1000€ (ή και περισσοτερο) παραπανω για 1 λιτρο μικροτερη καταναλωση; μιλαμε για αυτοκινητα των 9-11000 € που επιπλεων ως αυτοκινητα 'πολης' δεν κανουν και τοσο πολλα χικιομετρα.
Τα tsi ισως ειναι οικονομικα, αλλα δεν ειναι πιο φτηνα. Επισης υπερεχουν σε επιδόσεις σε σχεση με τα ατμοσφαιρικα αλλα και τα αντιστοιχα ντιζελακια.
Στα μεσαία αν κανεις χιλιομετρα μαλλον συμφερει το ντιζελ, στα υπερ του οι σαφως ανωτερες επιδοσεις σε σχεση με τα ατμοσφαιρικά.
Στα SUV και λοιπα βαρια οχήματα, επειδη η καταναλωση ειναι ετσι κι αλλιως υψηλή συμφερει και σ'αυτους που δεν κανουν τα παρα πολλα χιλιομετρα.
Επιπλεον η ροπη του πετρελαιοκινητηρα κουναει πολυ πιο ευκολα το βαρυ αμαξωμα με την τετρακινηση σε σχεση με τις αντιστοιχων κυβικων ατμοσφαιρικες εκδοσεις.
Εδω τα τουρμπο μαλλον ρουφανε πολυ βενζινη γιατι κουραζονται.
Συγκρινοντας το δικο μου Outback με Tiguan φιλου (1,4Tsi), σε εκδρομες που καναμε μαζι πρεπει να καιει τουλαχιστον 30% παραπανω κι εχει τα 2/3 των κυβικων μου.
Αρα ο καθενας πρεπει να κατσει να σκεφτει για πιο λογο το θελει το αμαξι, ποσα χιλιομετρα θα κανει, τι αυτοκινητο θελει να παρει γαι να κρινει αν θα κινειται με πετρελαιο ή με βενζινη.
Το κακο ειναι οτι με την παρατεταμενη απαγορευση τα ντιζελ απέκτησαν μια αυρα και μια κρυφη γοητεία που δεν την αξιζουν παντα
Ο χρήστης ollram έγραψε:
ολα ειναι μυθοι.....
εντος πόλης τα ευρο5 με DPF να εχουν ψιλοπροβλημα....πετρέλαιο αμφισβητου ποιότητας κ.λπ...
ναι, σε φορουμς αναφερεται απο χρηστες οτι το φιλτρο μπουκωνει μετα απο παρατεταμενη χρηση στην πολη
βεβαια το ξεμπουκωμα ειναι μια σχετικα ευκολη υποθεση που την κανεις μονος σου