-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Είναι θέμα 'κύρους' όπως επίσης δεν υπάρχουν και Audi ταξί. Στο εξωτερικό υπάρχουν, λίγα επίσης, έχω δει μέχρι και σειρά 7 ταξί!
Στην Ελλάδα το πιο σπάνιο και μάλλον πρόκειται για μερακλή ταρίφα, Thesis στη Ρόδο
Audi υπάρχουν αρκετά, συνήθως 80.
Α4 δεν έχω δει ποτέ...Φαντάζομαι είναι πολιτική της εταιρείας... Πχ στην Ιταλία έχει πολλά ταξί Στίλο Στέησιον. Ελλάδα ποτέ δεν υπήρξε ΦΙΑΤ ταξί όσο ξέρω.
Ομοίως (Ιταλία) και Μεγκάν.Επίσης η ΣΕΑΤ έβγαζε το Τολέδο (σύμφωνα με τους ταρίφες η μεγαλύτερη πατατα σε κίτρινο χρώμα...) την ώρα που η 'αδελφή' Άουντι έβγαζε το 80 (εξίσου προβληματικό, η τουρμπίνα ήταν κοντά στην μπαταρία η οποία εκρήγνειτο από την ζέστη και βάλτα όλα καινούρια, καλοκαιρινό το μαγαζάκι...).
Όμως το Α4 και το νέο Τολέδο ΠΟΤΕ δεν κυκλοφόρησαν σε Ταξί, ενώ αντίθετα βγήκε το πάλι 'αδελφό' Οκτάβια.Εγώ έχω δει νέο Toledo, αυτό που κυκλοφορεί τώρα δηλαδή, στην Θεσσαλονίκη. Επίσης έχω δει και Mercedes S class, το προηγούμενο μοντέλο, επίσης στην Θεσσαλονίκη.
-
Είναι θέμα αντιπροσωπείας. Η Seat προώθησε κάποτε τα Toledo σε πολύ χαμηλή τιμή.. και φυσικά σπεύσαν όλοι να αγοράσουν! Τώρα δεν έχει μείνει ούτε ένα.....σε κυκλοφορία. Ευτυχώς πολλοί ξύπνησαν και αγοράζουν Avensis. Απορώ γιατί δεν ρίχνουν και το Prius στο παιχνίδι.
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
Απορώ γιατί δεν ρίχνουν και το Prius στο παιχνίδι.αν το κόστος συντήρησης για τόσα χμ. που κάνουν οι ταξιτζήδες βγαίνει χαμηλό, αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα!
Άντε βέβαια να πείσεις τον παραδοσιακό/σκληροπυρηνικό ταρίφα να εμπιστευτεί υβριδικό όχημα
Σπύρος
-
Περα απο την χαμηλη καταναλωση του prius πιστευεις οτι θα αντεξει ο βενζινοκινητηρας 1000000+ χιλιομετρα που χρησιμοποιουν τα αυτοκινητα τους οι ταξιτζιδες; Αλλα πες γιατι η ΤΟΥΟΤΑ δεν βγαζει prius diesel; Εκει να δεις οι ταριφες. Καταναλωση 2-3λιτρα/100χλμ και αξιοπιστια ΤΟΥΟΤΑ ερε γλεντια
-
BMW με 2 χρονια εγγυηση και υψηλες τιμες ανταλακτικών....
Αρα δεν θα παρει κανεις
Volvo δείνανε 40αρια. Δειτε το σωρηροπουλο που τα πουλαει ...
Θα υπηρχαν πιο πολλα αν η ΗΛΗΘΙΑ νομοθεσια μας δεν απαγορευε τα station!!! λογω conflict με τις εταιριες μεταφορων !!!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ μ....α
-
Ο χρήστης tsardaklis έγραψε:
Περα απο την χαμηλη καταναλωση του prius πιστευεις οτι θα αντεξει ο βενζινοκινητηρας 1000000+ χιλιομετρα που χρησιμοποιουν τα αυτοκινητα τους οι ταξιτζιδες; Αλλα πες γιατι η ΤΟΥΟΤΑ δεν βγαζει prius diesel; Εκει να δεις οι ταριφες. Καταναλωση 2-3λιτρα/100χλμ και αξιοπιστια ΤΟΥΟΤΑ ερε γλεντιαΓιατί να μην αντέξει? Το πιθανότερο είναι να αντέξει περισσότερο.
Ο ντίζελ δεν συνδυάζεται και πολύ καλά με το υβριδικό σύστημα, όχι πως θα έχει πρόβλημα αν σχεδιαστεί σωστά αλλα δεν νομίζω να έχει μεγάλη διαφορά σε κατανάλωση αν και όλα είναι πιθανά.
Πάντως εδώ δεν μπορείς να πείσεις τους ταρίφες να πάρουν αυτόματο κιβώτιο, θα πάρουν υβριδικό?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Επαναλαμβάνω πως ταξί BMW υπάρχουν απλώς είναι πολύ λίγα.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΟΥΤΕ ΕΓΓΥΗΣΗ
Η αντιπροσωπεία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ και να φέρει ταξί αν το ζητήσει ο πελάτης και να παρέχει εγγύηση. Αλλιώς υπάρχει και η νομική οδός (άρνηση πώλησης, άρνηση παροχής υπηρεσιών) και πλέον την κλείνεις την αντιπροσωπεία.
Υπάρχει και κάτι άλλο που λέγεται BER (Block Exemption Regulation)
Προφανώς υπάρχει εγγύηση αλλά μόνο η 'κανονική' (2-3-5 χρόνια Η 100.000 χλμ) η οποία για ένα ταξί είναι τίποτα (τα 100.000χλμ). Ίσως αυτός να είναι ένας παράγοντας που δεν προτιμώνται κάποια μοντέλα για ταξί.
Αυτά τα οποία κυκλοφορούν κατα κόρον (nissan toyota skoda κλπ) έχουν επι πλέον παροχές σε εγγύηση αλλά και σε τιμές ανταλλακτικών και service και βέβαια προτεραιότητα στα συνεργεία κλπ... -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Φαντάζομαι είναι πολιτική της εταιρείας... Πχ στην Ιταλία έχει πολλά ταξί Στίλο Στέησιον. Ελλάδα ποτέ δεν υπήρξε ΦΙΑΤ ταξί όσο ξέρω.Απ'ότι ξέρω είχαν κυκλοφορήσει μερικά 124 και mirafiori. Τώρα πρόσφατα δηλαδή ε?
-
εχω δει 1-2 5αρες του 90τρεχα taxi στην αθηνα
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Επαναλαμβάνω πως ταξί BMW υπάρχουν απλώς είναι πολύ λίγα.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΟΥΤΕ ΕΓΓΥΗΣΗ
Η αντιπροσωπεία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ και να φέρει ταξί αν το ζητήσει ο πελάτης και να παρέχει εγγύηση. Αλλιώς υπάρχει και η νομική οδός (άρνηση πώλησης, άρνηση παροχής υπηρεσιών) και πλέον την κλείνεις την αντιπροσωπεία.
Υπάρχει και κάτι άλλο που λέγεται BER (Block Exemption Regulation)
Προφανώς υπάρχει εγγύηση αλλά μόνο η 'κανονική' (2-3-5 χρόνια Η 100.000 χλμ) η οποία για ένα ταξί είναι τίποτα (τα 100.000χλμ). Ίσως αυτός να είναι ένας παράγοντας που δεν προτιμώνται κάποια μοντέλα για ταξί.
Αυτά τα οποία κυκλοφορούν κατα κόρον (nissan toyota skoda κλπ) έχουν επι πλέον παροχές σε εγγύηση αλλά και σε τιμές ανταλλακτικών και service και βέβαια προτεραιότητα στα συνεργεία κλπ...Δέν υπάρχει εγγύηση γιατί δέν τα φέρνει σάν πετρέλαιο η αντιπροσωπεία
όσο διά νομικής οδού σιγά να μην τρέχεις γιά αυτό στά δικαστήρια (Ελληνικά) -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πάντως εδώ δεν μπορείς να πείσεις τους ταρίφες να πάρουν αυτόματο κιβώτιο, θα πάρουν υβριδικό?Και όμως! Στην επαρχία βλέπω να πληθαίνουν τα αυτόματα ταξί...
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
Είναι θέμα αντιπροσωπείας. Η Seat προώθησε κάποτε τα Toledo σε πολύ χαμηλή τιμή.. και φυσικά σπεύσαν όλοι να αγοράσουν! Τώρα δεν έχει μείνει ούτε ένα.....σε κυκλοφορία. Ευτυχώς πολλοί ξύπνησαν και αγοράζουν Avensis. Απορώ γιατί δεν ρίχνουν και το Prius στο παιχνίδι.Πλάκα, πλάκα, όλα τα taxi Avensis 1ης γενιάς που κυκλοφορούν είναι σε άριστη κατασταση! Καλύτερα ίσως και απο τις αντίστοιχες E-class και πολύ καλύτερα από Seat, Opel κλπ. αλλά και Skoda ή VW...
Όσο για το Prius τα service του είναι σίγουρα πιο ακριβά... Ακόμα και αν η Toyota αποφάσιζε να μηδενίσει τα κέρδη της, παλι θα υπήρχε πρόβλημα.Όσο για τις BMW taxi υπάρχει μέχρι και με υδρογόνο κινούμενη σειρά 7 στο Βερολίνο!!!
-
Πλάκα πλάκα μήπως θέλει να γίνει κάποιος ταξιτζής και θέλει να πάρει BMW
-
Άσχετο, αλλά έχετε δει μια Γαλλική ταινία 'ΤΟ ΤΑΞΙ' ???
Ο τυπάς έχει ένα κ@λ@πειραγμένο 406 για ταξί και πάει τον κ@λ@ του και του συμβαίνουν δίαφορα γεγονότα
-
Και τα τρία ειναι must για κάθε γαλλόφιλο (μαζί με το Ronin).
Και Λουι ντε Φινες για τους πιο κλασσικούς -
για μένα το Ronin είναι must κι ας μην είμαι γαλλόφιλος (ούτε γερμανόφιλος)
Σπύρος
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Άσχετο, αλλά έχετε δει μια Γαλλική ταινία 'ΤΟ ΤΑΞΙ' ???Ο τυπάς έχει ένα κ@λ@πειραγμένο 406 για ταξί και πάει τον κ@λ@ του και του συμβαίνουν δίαφορα γεγονότα
Εχει βγει (στην Αμερικη) κατι σαν ριμεικ του ΤΑΧΙ.Το ειδα στο Φιλμνετ που δειχνει τις νεες ταινιες.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Και τα τρία ειναι must για κάθε γαλλόφιλο (μαζί με το Ronin).
Και Λουι ντε Φινες για τους πιο κλασσικούςΞεχασες το 'The Τransoprter'.
-
κάθε μοντέλο που έρχετε στην ελληνική αγορά παίρνει έγγριση από το υπουργείο συγκ/νιών. Αυτή την τυπική διαδικασία την κάνει η αντιπροσωποία.
Η BMW δεν κάνει επαγγελματική έγγριση για τα οχηματά της (για λόγους κύρους).
Αν όμως έχεις όρεξη να τα βάλεις με την γραφειοκρατία και 300 περίπου χιλιάδες δρχ. μπορείς να το κάνεις μόνος σου και να βγάλεις ταξί οποιοδήποτε τετράθυρο.
Οπότε δεν είναι παράνομη η BMW.
κάποτε έφερα από ολανδία Πεζό 405 και είπα να φέρω το καλό το 1.9 (όχι το Μ16), έλα που δεν το είχε εισάγει η αντιπρωσοποία, φοβερός μπελάς η έκδοση ελληνικών πινακίδων. -
Ο χρήστης a.ventouris έγραψε:
κάθε μοντέλο που έρχετε στην ελληνική αγορά παίρνει έγγριση από το υπουργείο συγκ/νιών. Αυτή την τυπική διαδικασία την κάνει η αντιπροσωποία.
Η BMW δεν κάνει επαγγελματική έγγριση για τα οχηματά της (για λόγους κύρους).
Αν όμως έχεις όρεξη να τα βάλεις με την γραφειοκρατία και 300 περίπου χιλιάδες δρχ. μπορείς να το κάνεις μόνος σου και να βγάλεις ταξί οποιοδήποτε τετράθυρο.
Οπότε δεν είναι παράνομη η BMW.
κάποτε έφερα από ολανδία Πεζό 405 και είπα να φέρω το καλό το 1.9 (όχι το Μ16), έλα που δεν το είχε εισάγει η αντιπρωσοποία, φοβερός μπελάς η έκδοση ελληνικών πινακίδων.ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ
Γιατί δεν υπάρχουν TAXI BMW ?