-
Αν ακολουθείς, γράφεις συνήθως υψηλότερα νούμερα κατανάλωσης, σε σχέση με το αν είσαι μπροστά
Sent
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Λογικό είναι δεν αντιλέγω! Μικρό μοτεράκι είναι, δεν φτιάχτηκε για τέτοια! Πάντως δεν ζορίζεται και ιδιαίτερα να πηγαίνει σταθερά με 150! το hyundai (1.6 108 άλογα) ζορίζεται πολύυυ παραπάνω!!Για την ιστορία, το Octavia 20VT (Φίλτρο Εξάτμιση) του κολλητού που ακολουθούσα του έγραψε 8.1 στις ίδιες ταχύτητες, στην ίδια ακριβώς διαδρομή (Ηλιούπολη-Καλαμάτα)
να σημειώσουμε επίσης ότι αν προσπαθείς να πηγαίνεις τόσο γρήγορα όσο ένα δυνατότερο αυτόκίνητο, λογικό είναι να κάψεις περισσότερο, γιατί απλά εσύ ζορίζεις το αμάξι σου ενώ ο 'δυνατότερος' πάει χαλααρά.
Δες ένα ΠΟΛΥ τρανταχτό παράδειγμα εδώ:
-
Oh yes!!! το έχω δει το συγκεκριμένο, και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τόσοοο κράξιμο που έχουν φάει οι άνθρωποι για το συγκεκριμένο βίντεο!!!
Είναι αναμενόμενο να καιει λιγότερο ένα πιο δυνατό αυτοκίνητο σε μεγάλες ταχύτητες, για αυτό ακριβώς και είπα ότι δεν είναι ταξιδιάρικο το αμάξι! Παρόλα αυτά είναι πιο ταξιδιάρικο από το i30 που στις ιδιες ταχύτητες θα είχε 4000 στροφές και παραπάνω ακόμα!
Επίσης, το 20VT για τις διαδρομές Σπίτι-παραλια etc έκαψε μισό ντεπόζιτο, ενώ εγώ ένα κουτάκι!!!
-
Το κράξιμο έπεσε γιατί αν είχαν βάλει το Μ3 στο Λονδίνο μία ημέρα με κίνηση και το Prius θα είχαμε δει μία άλλη εικόνα.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το κράξιμο έπεσε γιατί αν είχαν βάλει το Μ3 στο Λονδίνο μία ημέρα με κίνηση και το Prius θα είχαμε δει μία άλλη εικόνα.αυτος με το Μ3 βαζει το μικρο που εχει για κινηση στο Λονδινο
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Oh yes!!! το έχω δει το συγκεκριμένο, και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τόσοοο κράξιμο που έχουν φάει οι άνθρωποι για το συγκεκριμένο βίντεο!!!Είναι αναμενόμενο να καιει λιγότερο ένα πιο δυνατό αυτοκίνητο σε μεγάλες ταχύτητες, για αυτό ακριβώς και είπα ότι δεν είναι ταξιδιάρικο το αμάξι! Παρόλα αυτά είναι πιο ταξιδιάρικο από το i30 που στις ιδιες ταχύτητες θα είχε 4000 στροφές και παραπάνω ακόμα!
Επίσης, το 20VT για τις διαδρομές Σπίτι-παραλια etc έκαψε μισό ντεπόζιτο, ενώ εγώ ένα κουτάκι!!!
πιστεψε με πεζει και μεγαλο ρολο και ο σχεδιασμος του ντεποζιτου για το αν εκαψε ενα κουτακι .....πχ το πρωτο 1/4 στα γκολφ, αουντι α3 τα οποια ειναι μεγαλητερη ποσοτητα απ οτι τα υπολοιπα 3/4 οπος επισης ναι με ιδιο γκρουπ και ιδιο πατωμα τα ντεποζιτα διαφερουν
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το κράξιμο έπεσε γιατί αν είχαν βάλει το Μ3 στο Λονδίνο μία ημέρα με κίνηση και το Prius θα είχαμε δει μία άλλη εικόνα.Στο Λονδίνο δεν είναι που οι οικολόγοι σου κολάνε διάφορα πάνω στο αμάξι (υβριστικά περι μη-σκεπτόμενου ανθρώπου ως προς το περιβάλλον) όταν βλέπουν ότι κυκλοφορείς με αμάξι μεγάλου κυβισμού?
Δε θα άντεχε πάνω από 2-3 μέρες η Μ3.Θα αλλάζε χρώμα μετά από λίγο.
-
Λοιπον!
Γυρισα απο διακοπες κι εχω τα εξης στοιχεια:Μενουν στην χειροτερη 5 λιτρα απο τα 60 του ρεζερβουαρ μου. Θα υπολογισω λοιπον καταναλωση 55 λιτρα (αν κι ισως μιλαμε για λιγο λιγοτερα). Το trip λεει ~760 χλμ.
Αρα μιλαμε για 7.2λ/100χλμ.Δεν νομιζω οτι ειναι ασχημο το νουμερο αφου το ταξιδι ηταν στα Καλαβρυτα και πολλες βολτες εγιναν στα γυρω χωρια, αρα πηξαμε στην ανηφορα. Υπολογιζω δηλαδη οτι περιπου 200 χλμ απο αυτα ηταν ανεβοκατεβαινοντας.
Επισης, γενικα σβελτους ρυθμους, χωρις να πιεσω τον κινητηρα ομως ποτε αλλα οχι και κανοντας πολυ οικονομια πουθενα.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Λοιπον!
Γυρισα απο διακοπες κι εχω τα εξης στοιχεια:Μενουν στην χειροτερη 5 λιτρα απο τα 60 του ρεζερβουαρ μου. Θα υπολογισω λοιπον καταναλωση 55 λιτρα (αν κι ισως μιλαμε για λιγο λιγοτερα). Το trip λεει ~760 χλμ.
Αρα μιλαμε για 7.2λ/100χλμ.Δεν νομιζω οτι ειναι ασχημο το νουμερο αφου το ταξιδι ηταν στα Καλαβρυτα και πολλες βολτες εγιναν στα γυρω χωρια, αρα πηξαμε στην ανηφορα. Υπολογιζω δηλαδη οτι περιπου 200 χλμ απο αυτα ηταν ανεβοκατεβαινοντας.
Επισης, γενικα σβελτους ρυθμους, χωρις να πιεσω τον κινητηρα ομως ποτε αλλα οχι και κανοντας πολυ οικονομια πουθενα.
Σε ποιό αυτοκίνητο όλα αυτά για να καταλάβουμε;
-
Citroen C4 1.4 2005
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
πιστεψε με πεζει και μεγαλο ρολο και ο σχεδιασμος του ντεποζιτου για το αν εκαψε ενα κουτακι .....πχ το πρωτο 1/4 στα γκολφ, αουντι α3 τα οποια ειναι μεγαλητερη ποσοτητα απ οτι τα υπολοιπα 3/4 οπος επισης ναι με ιδιο γκρουπ και ιδιο πατωμα τα ντεποζιτα διαφερουν
Μιλάω συγκεκριμένα για το κουτάκι που έχω κυκλώσει στην φώτο!
Oυτε ξέρω πόσα λίτρα είναιΥπάρχει πάντα η πιθανοτητα να εχει καψει και παραπανω, απλα οχι αρκετό για να κατεβάσει και κατα δεύτερο κουτάκι τον δείκτη! Αλλά όταν το 20VT εκαψε για τις ιδιες διαδρομες μισο ντεπόζιτο, δεν μπορώ παρα να πώ ότι είναι οικονομικό το 1.2αρακι!
@ Billopoulos μια χαρά οικονομικότατο σε βρίσκω!
-
ο υπολογιστης καταναλωσης μπηκε στα αυτοκινητα για να μη χρειαζεται να μετραμε κουτακια και γραμμουλες...
-
Εμενα παντως ο υπολογιστης δεν συμφωνει με τις μετρησεις.
Ειχα 7.5λ/100χλμ μεση καταναλωση στα τελευταια 1000 χλμ που ειχα κανει. Μετα το ταξιδι εχω 7.1λ/100χλμ μεση.
Το υπολογισα και με βαση αυτο η μεση καταναλωση μου ειναι 6.6λ/100χλμ.Με το ποσο αδειασε (και με βαση εμπειρια του ποσα λιτρα βενζινη μενουν περιπου στο ρεζερβουαρ) εβγαλα το 7.2λ/100χλμ μεση για το ταξιδι.
Βεβαια, οπως ειπα, το υπολογισα με την χειροτερη περιπτωση καταναλωσης (δηλαδη να μενουν μονο 5λ στο ρεζερβουαρ), αρα υποθετω το νουμερο ειναι λιγο πιο μικρο απο το 7.2λ/100χλμ. Το θεμα ειναι, εμπιστευομαστε γενικως το trip computer και τις μετρησεις του;
-
προφανως η καλυτερη μετρηση ειναι απο γεμισμα σε γεμισμα. Με τη προυποθεση βεβαια να μη σε κλεβει ο βενζινας...
-
εμπιστευόμαστε μόνο το πιστόλι της αντλίας κ όχι τον δείκτη.
χθες μου άναψε λαμπάκι βενζίνης, κάνω 25 χλμ. Παρκάρω, αργότερα φεύγω, σβήνει το λαμπάκι. Πάω να φουλάρω κ βάζω 39 λίτρα ακριβώς, με το ντεπόζιτό μου να είναι 45 λίτρα. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας για την ακρίβεια δεικτών βενζίνης... Σημειοτέον κ τις 2 φορές σε πεδινό έδαφος χωρίς κλήσεις. Για το λόγο αυτό μόνο με πιστόλι αντλίας βενζίνης καλύτερα. -
Kαλά, μην ορκίζεσαι για το τελευταίο...
Και μια και λέμε για λαμπάκι. Έβαλα χτες 20 Ε (12 λίτρα) και ενώ είχε ανάψει το λαμπάκι κανονικά (δεν αναβόσβηνε δλδ ανάλογα με την κλίση) και έχω κάνει ήδη 160 χλμ και δεν έχει ξανανάψει, ούτε σε έντονη ανηφόρα. Το 1/3 από αυτά στην πόλη και σε μέτρια κίνηση και τα υπόλοιπα ένα πήγαινε-έλα στο Λαύριο μέσω ΑΟ, με χαλαρές ταχύτητες στο πήγαινε (όχι και αργά όμως, σταθερά πάνω από τα όρια) και σχετική κίνηση στο έλα, ιδιαίτερα στη Μαρκοπούλου. Προς το παρόν δηλαδή μιλάμε για κάτω από 7μιση λίτρα στα 100. Αυτοκίνητο, το γνωστό και μη εξαιρετέο σάξο.
-
31,3 l/100
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
31,3 l/100Με την Porsche ή την Ferrari??
-
Με το iQ.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
31,3 l/100
Έρευνα Κατανάλωσης