-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Tελικα αν δεν τα ζοριζεις τα αμαξια, ακομα και τα 2500 τουρμπο δεν καινε. Οριστε ενα focus st με 6.5 λιτρα καταναλωση στα 125χμhttp://www.youtube.com/watch?v=d_eMNd9o ... ideo_title
Αυτή στο video, αν βλέπω σωστά, είναι στιγμιαία κατανάλωση, και μπορείς να πετύχεις με όλα τα αυτοκίνητα πολύ χαμηλές, στο Prius μπορώ να σου βγάλω πανεύκολα φωτο με 140+ και κατανάλωση 0 (σβηστός κινητήρας & ηλεκτρικό μόνο για συντήρηση ταχύτητας)... Σημασία έχει η συνολική κατανάλωση, η μέση ωριαία ταχύτητα, και αυτά τα νούμερο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση. Π.χ. στο Porsche έχω τα τελευταία 18,000χλμ κατανάλωση 12,7lt/100 και ΜΩΤ 95χλμ/ώρα. Στιγμιαία βλέπω από 6 έως 45lt/100...
Νίκος.
-
Ο χρήστης NikoS3 έγραψε:
Tελικα αν δεν τα ζοριζεις τα αμαξια, ακομα και τα 2500 τουρμπο δεν καινε. Οριστε ενα focus st με 6.5 λιτρα καταναλωση στα 125χμ
http://www.youtube.com/watch?v=d_eMNd9o ... ideo_title
Αυτή στο video, αν βλέπω σωστά, είναι στιγμιαία κατανάλωση, και μπορείς να πετύχεις με όλα τα αυτοκίνητα πολύ χαμηλές, στο Prius μπορώ να σου βγάλω πανεύκολα φωτο με 140+ και κατανάλωση 0 (σβηστός κινητήρας & ηλεκτρικό μόνο για συντήρηση ταχύτητας)... Σημασία έχει η συνολική κατανάλωση, η μέση ωριαία ταχύτητα, και αυτά τα νούμερο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση. Π.χ. στο Porsche έχω τα τελευταία 18,000χλμ κατανάλωση 12,7lt/100 και ΜΩΤ 95χλμ/ώρα. Στιγμιαία βλέπω από 6 έως 45lt/100...
Νίκος.
το 6,5 δεν ειναι στιγμιαία, ειναι η μεση καταναλωση.
Το θεμα βεβαια ειναι σε ποσα χιλιομετρα την δημιουργησε (μαλλον στα 197 που γραφει ο μερικος χιλιομετρητης;)
μεση ταχυτητα ομως τα 62 χιλ/ωρα -
Ρε παιδια εννοειται πως δεν καταναλωνει 6.5 λιτρα το focus st αμα το ζοριζεις. ΟΜΩΣ αν αποφασισεις να κινηθεις με λιγα χμ και στις 2000 στροφες μπορεις να ταξιδεψεις και οικονομικα. Για παραδειγμα στο rx8 οσο και οικονομικα να θες να πας κατω απο 11 λιτρα δεν θα πας ποτε
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Ρε παιδια εννοειται πως δεν καταναλωνει 6.5 λιτρα το focus st αμα το ζοριζεις. ΟΜΩΣ αν αποφασισεις να κινηθεις με λιγα χμ και στις 2000 στροφες μπορεις να ταξιδεψεις και οικονομικα. Για παραδειγμα στο rx8 οσο και οικονομικα να θες να πας κατω απο 11 λιτρα δεν θα πας ποτεΠροσωπικα το λιγοτερο που εχω δει ειναι περι τα 7.7...ομως κι αυτο, αποκλειστικα κινουμενος στην αττικη οδο με σταθερη ταχυτητα 100 στο σταθεροποιητη, και σε επαρχιακο με μαξ 80....κοινως βγαζοντας την τετρακινηση (αλλα και μικροτερης διαστασης ελαστικα που εχει το T5 -205 σε σχεση με το ST -225) το 6.5 με σταθερα 120 θεωρω οτι ειναι ανεφικτο
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Ρε παιδια εννοειται πως δεν καταναλωνει 6.5 λιτρα το focus st αμα το ζοριζεις. ΟΜΩΣ αν αποφασισεις να κινηθεις με λιγα χμ και στις 2000 στροφες μπορεις να ταξιδεψεις και οικονομικα. Για παραδειγμα στο rx8 οσο και οικονομικα να θες να πας κατω απο 11 λιτρα δεν θα πας ποτε
Προσωπικα το λιγοτερο που εχω δει ειναι περι τα 7.7...ομως κι αυτο, αποκλειστικα κινουμενος στην αττικη οδο με σταθερη ταχυτητα 100 στο σταθεροποιητη, και σε επαρχιακο με μαξ 80....κοινως βγαζοντας την τετρακινηση (αλλα και μικροτερης διαστασης ελαστικα που εχει το T5 -205 σε σχεση με το ST -225) το 6.5 με σταθερα 120 θεωρω οτι ειναι ανεφικτο
H 4κινηση εχει φθορες και τα ελαστικα παιζουν λιγοτερο ρολο. Οπως βλεπουμε και στο βιντεο τα 6.5 λιτρα ειναι εφικτος στοχος. Επισης αν δεν κανω λαθος το αμαξι σου ειναι και λιγο βαρυτερο
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Προσωπικα το λιγοτερο που εχω δει ειναι περι τα 7.7...ομως κι αυτο, αποκλειστικα κινουμενος στην αττικη οδο με σταθερη ταχυτητα 100 στο σταθεροποιητη, και σε επαρχιακο με μαξ 80....κοινως βγαζοντας την τετρακινηση (αλλα και μικροτερης διαστασης ελαστικα που εχει το T5 -205 σε σχεση με το ST -225) το 6.5 με σταθερα 120 θεωρω οτι ειναι ανεφικτο
H 4κινηση εχει φθορες και τα ελαστικα παιζουν λιγοτερο ρολο. Οπως βλεπουμε και στο βιντεο τα 6.5 λιτρα ειναι εφικτος στοχος. Επισης αν δεν κανω λαθος το αμαξι σου ειναι και λιγο βαρυτερο
~100kg, η τετρακινηση ειναι 95-5 επομενως δεν επιβαρυνει υπερβολικα την καταναλωση...δεχομαι 1 λιτρο κατω, και μετα απο 100000km, σου λεω οτι ειναι επιστημονικη φαντασια το 6.5 με 120km/h σταθερα στο ST...τωρα σε κανενα γκρεμο με ουριο ανεμο και το ερμη στην αφροδιτη μπορει...ρεαλιστικα ομως δεν
Επιπλεον εχω κι εγω βιντεα .. Αττικη οδο αποκλειστικα με σταθεροποιητη στα 100 για περιπου 40km...και cruise στα 140 (με μεταβολες ταχυτητας βεβαια, αλλα ανακτηση ταχυτητας μεσω cruise, ie αργα αργα οπως φαινεται στο βιντεο) για 400+ χιλιομετρα
-
ο τυπος με το ST ειχε μεση ταχυτητα 62 χιλ.
αυτο δεν παιζει ρολο; -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ο τυπος με το ST ειχε μεση ταχυτητα 62 χιλ.
αυτο δεν παιζει ρολο;Ακριβως...επομενως δεν μιλαμε για καταναλωση με 120 σταθερα
-
Το τελευταίο εξάμηνο μέση κατανάλωση στο matiz , εμπειρικά καθώς δεν έχει trip , 5,75/100 με πολύ προσεχτική οδήγηση και λίγα ταξίδια. Πιο κάτω δεν πάει με τίποτε εκτός αν σέρνομαι στην εγνατία με 80... , το έχω κάνει μια φορά και ήμουν κάπου στα 5/100.
-
260 km
25 ltανοιχτος δρομος (επαρχιακος)
βελερεφοντη ακους;;;; ακουω να λες....
(μην γραψεις δικες σου καταναλωσεις γιατι θα κλαψω....)
-
Για ένα 'πήγαιν' έλα' στη Μεγαλόπολη το Σ/Κ (405 χλμ απόστασης, door to door ), με μέση περί τα 90 χλμ/ώρα και λίγη οδήγηση στην πόλη (περί τα 25 χλμ.), με συνεχή χρήση κλιματισμού, έχω χρειαστεί έως στιγμής 30 λίτρα βενζίνης ή κάτι παραπάνω από 7 λίτρα κατά μέσο όρο. Η διαφορά χωρίς τη μπαγκαζιέρα είναι ΧΑΩΔΗΣ (θα είχα μέση ένα λίτρο παραπάνω στα σίγουρα, χωρίς να μπορώ να πάω και τόσο γρήγορα στην εθνική) ...
-
Seat Ibiza 1.2 TSI , φορτωμένο με 4 άτομα και έναν σκύλο, καθώς και αποσκευες!
Ηλιούπολη-Καλαμάτα, 130-150, 8,7 Lt/100km!! (ποιος λέει για την οικονομία των TSI??)
Στροφιλίκια 45 περίπου χλμ, (αυτα με το γκάζι στο πάτωμα) νέα μέση κατανάλωση 13.9 Lt/100km!
Καλαμάτα-Αθήνα, ενα υπερβαρο άτομο λιγότερο, cruise control κλειδωμένο στα 110km/h, Μεση κατανάλωση 6.8lt/100km.Κοινώς, ο 1.2 μόνο για ταξίδια δεν κάνει! Κατα τα άλλα, οικονομικότατος, όλες οι διαδρομες σπίτι-παραλία-ταβερνα-club-σπιτι μου εβγαλαν μια μεση γυρω στα 6 λίτρα, οσο περίπου βγάζω και μέσα στην πόλη (χωρις μποτιλιαρισμα φυσικα)!
Εδιτ - να αναφέρω ότι όσες φορές έχω ελεγξει το trip μου δεν το έχω πιάσει να κλέβει οπότε όλες οι καταναλώσεις είναι από αυτό!
-
κοίταζα καταναλώσεις νορβηγίας.
χτύπησα 4.99l/100km
-
@ rx8_drifter
Με την ΕΥΑ ρε θηρίο? Κοίτα τι σου κάνει η σταθερή κίνηση με 70 km/h...
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Seat Ibiza 1.2 TSI , φορτωμένο με 4 άτομα και έναν σκύλο, καθώς και αποσκευες!Ηλιούπολη-Καλαμάτα, 130-150, 8,7 Lt/100km!! (ποιος λέει για την οικονομία των TSI??)
Στροφιλίκια 45 περίπου χλμ, (αυτα με το γκάζι στο πάτωμα) νέα μέση κατανάλωση 13.9 Lt/100km!
Καλαμάτα-Αθήνα, ενα υπερβαρο άτομο λιγότερο, cruise control κλειδωμένο στα 110km/h, Μεση κατανάλωση 6.8lt/100km.Κοινώς, ο 1.2 μόνο για ταξίδια δεν κάνει! Κατα τα άλλα, οικονομικότατος, όλες οι διαδρομες σπίτι-παραλία-ταβερνα-club-σπιτι μου εβγαλαν μια μεση γυρω στα 6 λίτρα, οσο περίπου βγάζω και μέσα στην πόλη (χωρις μποτιλιαρισμα φυσικα)!
Εδιτ - να αναφέρω ότι όσες φορές έχω ελεγξει το trip μου δεν το έχω πιάσει να κλέβει οπότε όλες οι καταναλώσεις είναι από αυτό!
απόλυτα λογικές καταναλώσεις όσο υπερβολικές και αν σου φαίνονται.
εγώ σε ταξίδι με αντίστοιχο φόρτωμα 130-140, κάνω γύρω στα 8,5.στην πόλη πόσο γράφεις ελάχιστο αν δεν έχεις κατηφόρα? πχ 20 χιλιόμετρα διαδρομή με ήπια κίνηση και ίσιο δρόμο.
Ρωτάω διότι χωρίς κατηφόρα κάτω από 6 εγώ δεν γράφω -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@ rx8_drifterΜε την ΕΥΑ ρε θηρίο? Κοίτα τι σου κάνει η σταθερή κίνηση με 70 km/h...
Μπες στο spritmonitor να παθεις εγγεφαλικο
Και μιλάμε για συγκεντρωτικά, όχι για μισό ντεποζιτο -
BMW Z4 2.5 (Μ54) με 235 μπροστά και 265 πίσω, 2 άτομα και αποσκευές, Αθήνα-Ναύπλιο-Αθήνα και μετακινήσεις εκεί γύρω, γύρω στα 370χλμ σύνολο , μέση στα 9,1.
Η οδήγηση από είχε διακυμάνσεις και δεν είχε ως κίνητρο την οικονομία και έπαιξε από χαλαρή σε σβέλτη και σε γρήγορη με παράνομη ( ) στον Αθηνών-Τριπόλεως στην επιστροφή που βρήκα χώρο και τα Conti μου είναι φρεσκοστρωμένα...
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
απόλυτα λογικές καταναλώσεις όσο υπερβολικές και αν σου φαίνονται.
εγώ σε ταξίδι με αντίστοιχο φόρτωμα 130-140, κάνω γύρω στα 8,5.στην πόλη πόσο γράφεις ελάχιστο αν δεν έχεις κατηφόρα? πχ 20 χιλιόμετρα διαδρομή με ήπια κίνηση και ίσιο δρόμο.
Ρωτάω διότι χωρίς κατηφόρα κάτω από 6 εγώ δεν γράφωΑντιπροσωπευτική διαδρομή, Νέο Ηράκλειο - Αιγάλεω, που κάνω λόγω σχολής, είναι περίπου 13-14 χιλιόμετρα, ενα 5.5 με 6 γράφω! Ντάξει, δεν είναι και τελειώς φλάτ, αλλά στις ευθείες κατα κύριο λόγο το αφήνω να ρολλάρει!! Πιο κάτω η αλήθεια είναι ότι δύσκολα το πετυχαίνεις, αλλά για τα άλογάκια του και τα γκάζια του το αμάξι είναι οικονομικό! Καίω τα ίδια με Yaris και Aygo φίλων μου, και ξέρω ότι έχω πιο 'αυτοκίνητο' απο αυτά!
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Seat Ibiza 1.2 TSI , φορτωμένο με 4 άτομα και έναν σκύλο, καθώς και αποσκευες!Ηλιούπολη-Καλαμάτα, 130-150, 8,7 Lt/100km!! (ποιος λέει για την οικονομία των TSI??)
Λογικότατο μου ακούγεται ειδικά αν σκεφτείς οτι με ibiza 1.4 με 75 hp,και σε ταχύτητες ταξιδιού 130-160 εχω 7,5-7,7 χωρίς ιδιαίτερες αποσκευές και με 2 άτομα..με 4 άτομα και αποσκευές το 8-8,5 το βλέπω άνετα
-
Λογικό είναι δεν αντιλέγω! Μικρό μοτεράκι είναι, δεν φτιάχτηκε για τέτοια! Πάντως δεν ζορίζεται και ιδιαίτερα να πηγαίνει σταθερά με 150! το hyundai (1.6 108 άλογα) ζορίζεται πολύυυ παραπάνω!!
Για την ιστορία, το Octavia 20VT (Φίλτρο Εξάτμιση) του κολλητού που ακολουθούσα του έγραψε 8.1 στις ίδιες ταχύτητες, στην ίδια ακριβώς διαδρομή (Ηλιούπολη-Καλαμάτα)
Έρευνα Κατανάλωσης