Ο χρήστης kilo έγραψε:
Πως σκέφτεσαι έτσια αβίαστα ότι θα επέλεγες να ακουμπήσεις τα ίδια λεφτά σε ένα Skoda???, και όχι σε ένα Corolla? Τελικά η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο.
Αυτο που ειπα για το octavia δεν το ειπα καθολου αβιαστα και συγνωμη αν ετσι ακουστηκε.Επειδη εχω οδηγησει το Οctavia 1.8T Elegance και με εντυπωσιασε γενικα αν ειχα 20.000 ευρω θα το σκεφτομουν αρκετα.Το αντιπαλον δεος θα ηταν το Ford Mondeo.
Το Skoda υπερτερει σε σχεση με την corolla σε δυναμη(κατα κρατος),
ανεση(μεγαλοι χωροι σαλονιου και αποσκευων) και ισως σε οδικη συμπεριφορα(μαλλον ελαχιστα).Οσο για την ποιοτητα κατασκευης του εγω το βρηκα πολυ αξιολογο,τοσο που αν δεν εβλεπα το σηματακι της Skoda στο τιμονι θα ελεγα οτι οδηγω VolksWagen.Δε λεω οτι ειναι καλυτερο απο την Corolla αλλα αν υστερει δεν υστερει και πολυ.
Η Corolla απ'την αλλη εχει πολυ καλυτερο ονομα,χωρις να ειναι αργο αυτοκινητο.Επειδη ομως ο 1.8Τ ειναι πολυ καλος κινητηρας και το ολο πακετο δεν εχει ουσιαστικες ελλειψεις θα το προτιμουσα απο την Corolla εστω και λογω των χωρων του,ειδικα αν τους ειχα και αναγκη.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι τα αυτοκινητα του 2002 ολων σχεδον των εταιριων ειναι πολυ ποιοτικα,ασφαλη στο δρομο και αξιοπιστα.Αυτο που ψαχνουμε ειναι να ειναι και γρηγορα γιατι δυστυχως δεν ειναι ολα.Επομενως το ονομα Skoda δεν εχει σχεση με το παρελθον ειδικα οταν απο πισω κρυβεται και ενα Group VAG.Νομίζω ότι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Μου λές για το Skoda to 18Τ και το συκγρίνεις με το Corolla μάλον το 1.6. γιατί δεν το συγκρίνεις με το αντίστοιχο Corolla 1.8 (T-Sport) 193ΗΡ που είναι στα ίδια κυβικά? Αλλά εκεί θα μου πείς ότι τα πράγματα γίνονται πραγματικά άγρια. Οσο για την VAG, εδώ και κάμποσο καιρό ακούγονται περίεργα πράγματα, δηλ. ότι η Ford είναι μέσα στο team και ότι η Audi απεχώρισε απο το group και είναι μόνη της κλπ. Αν αληθέυουν αυτά, τότε τι πράγματι συμβαίνει στην VAG?
Μήπως η σύγκριση δεν είναι και τόσο ανόμοια? Για 20000 ευρό δεν μιλάμε?
Το Corolla 1.8 (T-Sport) 192 ΗΡ έχει κοντά στις 6000 παραπάνω. Γιατί δεν δίνεις άλλες π.χ 4000 ευρό για το Seat Leon 1,8 20v T (210HP) CUPRA R και ου το καθεξής.......
Η σχέση απόδοσης-τιμής είναι το σημαντικό εδώ και όχι οι εκδόσεις
Συγνώμη αν κατάλαβα λάθος