-
Δέν με εκπλήσουν οι απαντήσεις σας, 10 λεπτά αν οδηγήσει κανείς στο δρόμο τις ίδιες συμπεριφορές βλέπει. Κανείς δέν παραχωρεί προτεραιότητα στις διασταυρώσεις, κανείς δέν αφήνει τους πεζούς να περάσουν, κανείς δέν σε αφήνει να αλλάξεις λωρίδα.
Πάς να βγείς απο τη διασταύρωση και σου έρχεται ο άλλος γκαζομένος με 1000 σου πατάει την κόρνα και πατάει επιδεικτικά το φρένο απότομα τελευταία στιγμή. Δηλαδή προτιμάει να πέσει πάνω σου παρά να κόψει λίγο να σε αφήσει να περάσεις.
Το χειρότερο είναι οτι νομίζουν οτι έτσι συνετίζουν τον αλλο ενώ στην πράξη αυτό που κάνουν είναι να προσθέτουν στο χάος που επικρατεί στους δρόμους.
Λέμε οτι όλοι οι γείτονες στην περιοχή μου δείχνουν κατανόηση στο θέμα. Όπως είπα και πρίν, πολλές φορες έχει τύχει να κάνω εγώ πίσω για να διευκολύνω τον παρανομούντα. Και δέν μιλάμε για μονόδρομο όπως στην περίπτωση του Σκλαβενίτη που αναφέρθηκε πρίν, οι δρόμοι αυτοί ουσιαστικά εξηπηρετουν μόνο αυτούς που μένουν στα σπίτια και περνάνε το πολύ 4-5 αυτοκίνητα την ώρα.
Ο μαγκάκος πήγε να με εκφοβίζει γκαζώνοντας κατα πάνω μου αλλά δέν του βγήκε η μαγκιά. Ξυδάκι!
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν οδηγουσε κατι παλιο, θα ησουν τοσο μαγκας? Γιατι εγω απλα θα επεφτα πανω σου (κ το εχω κανει). Πας αναποδα σε μονοδρομο (για οποιονδηποτε λογο) κ ο αλλος δεν το δεχεται (για οποιονδηποτε λογο). Δεν θα κατσω να συζητησω το ποιος πρεπει να κανει πισω.
Κ οπως σου εγραψε κ αλλος, οταν εισαι φαουλ, δεν ειναι επιλογη σου το τι θα συμβει. Μπορεις να ζητησεις το οτιδηποτε, θα δεχτεις ομως την αποφαση αυτου που δεν ειναι φαουλ.
Φίλε kacey, και εγώ ένα χιλιοτρακαρισμένο αυτοκίνητο 15ετίας οδηγώ οπότε δέν με νοιάζουν οι πειθαναγκαστικές συμπεριφορές του κάθε αγάμητου κουραδόμαγκα
Όσο για το άλλο που λές, ακόμη και τα δικαστήρια που τόσο αγαπάς και συνέχεια επικαλείσαι (ασχετα αν απο τα γραφόμενά σου φαίνεται οτι ούτε απ έξω δέν έχεις περάσει) αναγνωρίζουν οτι υπάρχουν περιπτώσεις που ο νόμος δέν είναι μόνο ασπρο-μαύρο. Οπότε λογικές του στύλ αφού εγώ είμαι νόμιμος όλοι οι άλλοι να πάνε να πνιγούν δέν περνάνε.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δέν με εκπλήσουν οι απαντήσεις σας, 10 λεπτά αν οδηγήσει κανείς στο δρόμο τις ίδιες συμπεριφορές βλέπει. Κανείς δέν παραχωρεί προτεραιότητα στις διασταυρώσεις, κανείς δέν αφήνει τους πεζούς να περάσουν, κανείς δέν σε αφήνει να αλλάξεις λωρίδα.Πάς να βγείς απο τη διασταύρωση και σου έρχεται ο άλλος γκαζομένος με 1000 σου πατάει την κόρνα και πατάει επιδεικτικά το φρένο απότομα τελευταία στιγμή. Δηλαδή προτιμάει να πέσει πάνω σου παρά να κόψει λίγο να σε αφήσει να περάσεις.
Το χειρότερο είναι οτι νομίζουν οτι έτσι συνετίζουν τον αλλο ενώ στην πράξη αυτό που κάνουν είναι να προσθέτουν στο χάος που επικρατεί στους δρόμους.
Λέμε οτι όλοι οι γείτονες στην περιοχή μου δείχνουν κατανόηση στο θέμα.Τελικά αυτό χρειάζεται στην περίπτωσή σου: κατανόηση και μόνο! Βέβαια, η κατανόσηση ενός εδικού είναι πιο χρήσιμη...
Όπως είπα και πρίν, πολλές φορες έχει τύχει να κάνω εγώ πίσω για να διευκολύνω τον παρανομούντα. Και δέν μιλάμε για μονόδρομο όπως στην περίπτωση του Σκλαβενίτη που αναφέρθηκε πρίν, οι δρόμοι αυτοί ουσιαστικά εξηπηρετουν μόνο αυτούς που μένουν στα σπίτια και περνάνε το πολύ 4-5 αυτοκίνητα την ώρα.
Ο μαγκάκος πήγε να με εκφοβίζει γκαζώνοντας κατα πάνω μου αλλά δέν του βγήκε η μαγκιά. Ξυδάκι!
Αν οδηγουσε κατι παλιο, θα ησουν τοσο μαγκας? Γιατι εγω απλα θα επεφτα πανω σου (κ το εχω κανει). Πας αναποδα σε μονοδρομο (για οποιονδηποτε λογο) κ ο αλλος δεν το δεχεται (για οποιονδηποτε λογο). Δεν θα κατσω να συζητησω το ποιος πρεπει να κανει πισω.
Κ οπως σου εγραψε κ αλλος, οταν εισαι φαουλ, δεν ειναι επιλογη σου το τι θα συμβει. Μπορεις να ζητησεις το οτιδηποτε, θα δεχτεις ομως την αποφαση αυτου που δεν ειναι φαουλ.
Φίλε kacey, και εγώ ένα χιλιοτρακαρισμένο αυτοκίνητο 15ετίας οδηγώ οπότε δέν με νοιάζουν οι πειθαναγκαστικές συμπεριφορές του κάθε αγάμητου κουραδόμαγκα
Όσο για το άλλο που λές, ακόμη και τα δικαστήρια που τόσο αγαπάς και συνέχεια επικαλείσαι (ασχετα αν απο τα γραφόμενά σου φαίνεται οτι ούτε απ έξω δέν έχεις περάσει) αναγνωρίζουν οτι υπάρχουν περιπτώσεις που ο νόμος δέν είναι μόνο ασπρο-μαύρο. Οπότε λογικές του στύλ αφού εγώ είμαι νόμιμος όλοι οι άλλοι να πάνε να πνιγούν δέν περνάνε.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Οπότε λογικές του στύλ αφού εγώ είμαι νόμιμος όλοι οι άλλοι να πάνε να πνιγούν δέν περνάνε.Ισχύει. ΑΛΛΑ, αν η παραπάνω λογική ΔΕΝ περνάει μία φορά σε δικαστήριο, η λογική 'είμαι παράνομος χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος και ταυτόχρονα να πας να πνιγείς (βλ. κλειδώνω το αμάξι κι ανεβαίνω σπίτι) δεν περνάει δέκα φορές. Σου εξηγήσαμε οι περισσότεροι ότι ο τύπος ήταν νόμιμος κάφρος (επειδή επιτάχυνε). Εσύ από την άλλη ήσουν κάφρος εξ αρχής αφού παρανομείς συνειδητά χωρίς ιδιαίτερο λόγο (τα 300μ επιπλέον δεν εμπίπτουν στην κατηγορία) και γίνεσαι πολλαπλά κάφρος όταν επιμένεις και προσπαθείς να επιβάλεις την παρανομία σου (έστω κι αν είναι κι ο άλλος κάφρος).
Υ.Γ.: Από περιέργεια, σε παραπλήσιο σκηνικό, όπου ο άλλος δε θα είχε επιταχύνει αλλά παρόλα αυτά δε θα προλάβαινες για δύο μέτρα να μπεις στο parking, τι θα έκανες; Την ίδια 'μαγκιά'; Θα ερχόσουν πάλι να τον αναφέρεις στα ζώα; Ή θα έκανες όπισθεν;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Υ.Γ.: Από περιέργεια, σε παραπλήσιο σκηνικό, όπου ο άλλος δε θα είχε επιταχύνει αλλά παρόλα αυτά δε θα προλάβαινες για δύο μέτρα να μπεις στο parking, τι θα έκανες; Την ίδια 'μαγκιά'; Θα ερχόσουν πάλι να τον αναφέρεις στα ζώα; Ή θα έκανες όπισθεν;Ναί, θα έκανα πίσω. Σε αυτή την περίπτωση όμως όχι μόνο ήρθε κατα πάνω μου γκαζομένος αλλά μετά βγήκε και να μου μιλήσει με υφάκι. Λυπάμαι πολύ αλλά ψευτομαγκιες νόμιμες ή παράνομες δέν τις ανέχομαι.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Υ.Γ.: Από περιέργεια, σε παραπλήσιο σκηνικό, όπου ο άλλος δε θα είχε επιταχύνει αλλά παρόλα αυτά δε θα προλάβαινες για δύο μέτρα να μπεις στο parking, τι θα έκανες; Την ίδια 'μαγκιά'; Θα ερχόσουν πάλι να τον αναφέρεις στα ζώα; Ή θα έκανες όπισθεν;
Ναί, θα έκανα πίσω. Σε αυτή την περίπτωση όμως όχι μόνο ήρθε κατα πάνω μου γκαζομένος αλλά μετά βγήκε και να μου μιλήσει με υφάκι. Λυπάμαι πολύ αλλά ψευτομαγκιες νόμιμες ή παράνομες δέν τις ανέχομαι.
Να είχες δίκιο, θα ήταν κατανοητό. Από τη στιγμή που δεν έχεις, ότι υφάκι και να είχε έπρεπε να κάνεις πίσω και να λήξει εκεί το θέμα.
Η δική σου ενέργεια να το παρατήσεις και να φύγεις θεωρείς πως ήταν εξυπνάδα; Τώρα ξέρει και που μένεις (και δεν ξέρεις ο άλλος τι τρέλλα κουβαλάει).
-
dog80 κι εγώ δε τις δέχομαι (τις ψευτομαγκιές) αλλά μπορεί και να τις δεχτώ εαν είμαι ** παράνομος** έτσι? Πριν από λίγο καιρό έξω από το σπίτι μου: Μένω σε μία οδό (μονόδρομος) όπου στην αρχή της συμβάλλουν 2 οδοί (που οδηγούν στην οδό). Κατέβαινα τη μια από τις δύο λοιπόν για να μπω στην οδό που μένω (ήθελα να στρίψω αριστερά.) Επειδή όμως υπάρχουν παρκαρισμένα αριστερά και δεξιά (το αριστερά μας ενδιαφέρει καθώς η διασταύρωση έχει μόνο τρεις δρόμους..) πάω να στρίψω και ΤΣΟΥΠ το c2... είχε πάει ανάποδα όοολη την οδό και εντάξει δε σου λέω ότι πήγαμε να τρακάρουμε αλλά οκ. Λοιπόν, μου κάνει 'σε παρακαλώ κάνε όπισθεν'. Του κάνω, 'το ξέρεις ότι πηγαίνεις ανάποδα'? 'Ναι μου λέει το ξέρω', 'κάνε πίσω μία'. Αυτό το 'πίσω μια' που ήθελε μεταφράζεται σε 15 μέτρα όπισθεν για να το βάλω για λίγο σε πάρκιγκ πολυκατοικίας για να τη κάνει αυτός. (Πρόσεξε η οδός στην οποία θα έμπαινε και εγώ κατέβαινα είναι διπλής... με 3 μέτρα πλάτος..). Του λέω λοιπόν να κάνει αυτός πίσω, δεν έκανε και σήκωσε χοιρόφρενο. Εγώ λοιπόν ακόμα ξαφνιάζομαι με τον εαυτό μου πως δε με άκουσε όλη η περιοχή ή πως δε βγήκα από το αμάξι δε ξέρω και εγώ. Παίρνω την αστυνομία, δηλώνω το συμβάν και τελικά αποφασίζει να κάνει όπισθεν οπότε ακυρώνω τη κλήση... Τόσο απλά και άντε και γ@μ. Τελικώς.
-
Είμαι χτες εδώ: 38.017018 Ν, 23.72092 Ε. Βγαίνω από Ε.Ο. δεξιά, θα στρίψω αριστερά και μετά δεξιά στη Βικέλα για να ανέβω προς Γαλάτσι στη συνέχεια. Οι περισσότεροι, στην έξοδο έχουν κρατήσει τέρμα δεξιά γιατί θα βγουν δεξιά και μετά θα στρίψουν πάλι δεξιά για να κινηθούν προς Λιοσίων. Βγαίνοντας, και βλέποντας ότι όλοι οι μπροστά μου είναι δεξιά, βρίσκομαι στο αριστερό κομμάτι τις λωρίδας, προφανώς γιατί στο τέλος, δηλαδή 10 m πιο κάτω, χωρίζεται στα δύο (αριστερά και δεξιά στροφή). Την ώρα που έχω φτάσει στο σημείο διαχωρισμού και η μπαριέρα / νησίδα βρίσκεται στο ύψος της μεσαίας κολώνας του αυτοκίνητου, έρχεται από πίσω με κόρνας ένας τύπος, γύρω στα 55, με μαύρο Corsa D. Τι είχε κάνει ο άρχοντας; επειδή είχε λιγότερη κίνηση η λωρίδα εξόδου, σαν κλασσική ψυχοπαθολογική περίπτωση, αποφάσισε να τους προσπεράσει όλους από εκεί. Έτσι, έπιασε το αριστερό της λωρίδας εξόδου και πήγαινε φουριόζος να τους περάσει όλους. Επειδή εγώ πήγαινα αργά (αυτός σίγουρα 100 κι εγώ ~50 και επιβράδυνα έχοντας αφήσει το γκάζι), κατάλαβε ότι θα έπρεπε να φρενάρει γιατί το πίσω του Astra θα του έκοβε τη συνέχιση της πορείας, οπότε θεώρησε σωστό να κορνάρει και να βρίσει (τον έπιασα με την άκρη του ματιού). Μικρό το κακό θα πει κανείς, αλλά μου την έδωσε γιατί, κάνει που κάνει την παρανομία (τριπλή γιατί προσπερνάει από λωρίδα εξόδου και πατάει και τη ζέμπρα στη νησίδα και μπαίνει και στη ΛΕΑ), θέλει να βγει και από πάνω γιατί τον καθυστέρησα πηγαίνοντας αργά (συγγνώμη, αλλά πρόσεχα μην κάνει κάποιος βλακεία - κλασσική στο σημείο - και αλλάξει πορεία από δεξιά προς αριστερά χωρίς να κοιτάξει καν). Παλαιότερα μπορεί και να τον κυνηγούσα, να τον τσάγιζα 5-6 φορές, να τον δούλευα και λίγο, αλλά τώρα πλέον, απλά γνεφω με συγκατάθεση στον άρρωστο.
Ευχαριστώ.
-
@dog80 : Αυτό που μου κάνει εντύπωση δεν ειναι το περιστατικό,αλλά η επιμονή σου...
Ενώ και οι πιο καλοπροαίρετοι στο φόρουμ σου εξηγήσαμε τα αυτονόητα ,εσύ εξακολουθείς να μην θέλεις να τα παραδεχτείς.
Μάλλον έχεις μπερδέψει το τι ειναι σωστό, λάθος, λογικό ,η παράλογο.
Θεωρείς αυτόν ζώο που έτρεξε για να σε ''τιμωρήσει'',και οχι τον εαυτό σου που τον ''τιμώρησες'' εγκαταλείποντας το αμάξι σου στη μέση του δρόμου.
Δεν είναι κακό να κάνουμε λίγη αυτοκριτική και να παραδεχόμαστε τα λάθη μας ,η ακόμα και να αναθεωρούμε λανθασμένες αντιλήψεις. Αυτό ειναι που δείχνει δύναμη,και όχι η επιμονή μας στο λάθος.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις οτι με τέτοιες συμπεριφορές ειναι θέμα χρόνου να βρεθείς μπροστά σε κάποιον που θα ειναι και αυτός της λογικής του παραλόγου και της ''τιμωρίας'', και τότε θα διαπιστώσεις την αξία της λογικής συμπεριφοράς. -
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Δεν είναι κακό να κάνουμε λίγη αυτοκριτική και να παραδεχόμαστε τα λάθη μας ,η ακόμα και να αναθεωρούμε λανθασμένες αντιλήψεις. Αυτό ειναι που δείχνει δύναμη,και όχι η επιμονή μας στο λάθος.Όοοοοοχιιιιι, το σωστό είναι να πιστεύουμε ότι είμαστε πάντα αλλάνθαστοι, να μη σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας και ακόμα και όταν μας κράζουν όλοι να επιμένουμε ότι έχουμε δίκιο!
Κρίμα ενήλικας άνθρωπος και να συμπεριφέρεται σαν 12χρονο, μην έχοντας τον ανδρισμό και την αξιοπρέπεια να πει 'έκανα λάθος, έχετε δίκιο'
Απλά έτσι μας μεγαλώνουν, έτσι κάνουμε ...
-
Διεγράφησαν πολλά off-topic, προσωπικά κτλ. Κανονίστε να αρχίσουν τα μπάνια του λαού [Mod]
-
Βλέπω σήμερα το μεσημέρι ένα ακινητοποιημένο λεωφορείο έξω από ένα ταχυφαγείο γνωστής αλυσίδας.Το γεγονός μου κίνησε την περιέργεια και έκατσα ένα πεντάλεπτο να παρακολουθήσω, ώστε να καταλάβω το λόγο της στάσης του λεωφορείου...
Μετά το πέρας του 5λεπτου, βλέπω έναν ευτραφή κύριο να βγαίνει από το ταχυφαγείο με παγωτό χωνάκι ανά χείρας, να επιβιβάζεται στο λεωφορείο από την μπροστινή πόρτα, να κάθεται στη θέση του οδηγού, να βάζει μπρος και να χάνεται στη λεωφόρο με το στόμα μπουκωμένο από το παγωτό (γεύση βανίλια).
*****Το λεωφορείο είχε κόσμο μέσα, πάνω από 20 άτομα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πριν 10 μερες πεθανε ο πατερας φιλης μου μετα απο σχεδον 10 χρονια μαχη με τον καρκινο. Μπορω να γραφω τωρα?Κι εγώ έχω ένα φίλο που είναι gay. Whatever...
Δέν με εκπλήσουν οι απαντήσεις σας, 10 λεπτά αν οδηγήσει κανείς στο δρόμο τις ίδιες συμπεριφορές βλέπει. Κανείς δέν παραχωρεί προτεραιότητα στις διασταυρώσεις, κανείς δέν αφήνει τους πεζούς να περάσουν, κανείς δέν σε αφήνει να αλλάξεις λωρίδα.
Πάω ανάποδα σε μονόδρομο και ζητάω τα ρέστα = πεζός που περιμένει να διασχίσει το δρόμο
-
Κοίτα, ο dog80 έχει ένα δίκιο στο ότι έχει χαθεί η ευγένεια από τους δρόμους και όλοι είναι έτοιμοι να αρπαχτούν δια ασήμαντον αφορμή, κανείς δεν κάνει πίσω κτλ.
Αλλά από την άλλη προσωπικά προτιμώ να τηρείται ο ΚΟΚ αγενώς παρά να γίνεται τουρλουμπούκι ευγενώς. Διότι αν μη τι άλλο στην πρώτη περίπτωση θα είμαι ασφαλέστερος. -
αναρωτιέμαι τι θα εγραφε ο τύπος σε κάποιο φορουμ για το εν λόγω περιστατικό...
και να μην πω το χειρότερο: τι συμβουλές θα του έδιναν οι υπολοιποι που θα διάβαζαν κάτι τετοιο...
καλη φάση.
-
ωραια ποσο καιρος μενει μεχρι να δουμε τυπου mad max πραγματα εξω?
-
Ελάχιστος... Αυξάνει και η πίεση από τα οικονομικά και εργασιακά...
-
Σε αυτη την περιπτωση δεν θα επρεπε να σβηστουν οι πινακιδες της νταλικας
-
ολοι βιαζονται στην ελλαδα εκει να φτασουν 10 λεπτα νωριτερα λες και θα παρει μπονους..
-
Εγώ το είχα ξαναγράψει αλλά (τουλάχιστον) δεν θυμάμαι να είχα πάρει απάντηση: Γιατί σβήνετε κάτι που είναι φτιαγμένο για να είναι δημόσιο, όπως οι πινακίδες στις φωτογραφίες; Αν αποτελούν και οι πινακίδες προσωπικό δεδομένο...
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Εγώ το είχα ξαναγράψει αλλά (τουλάχιστον) δεν θυμάμαι να είχα πάρει απάντηση: Γιατί σβήνετε κάτι που είναι φτιαγμένο για να είναι δημόσιο, όπως οι πινακίδες στις φωτογραφίες; Αν αποτελούν και οι πινακίδες προσωπικό δεδομένο...Πάρε μία απάντηση (και όλο το αντίστοιχο thread). Ελπίζω να πείστηκες.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]