-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Φανάρια λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης- έξοδος Κατερίνης . ΜΩΤ 179 χλμ .Μέση κατανάλωση 17,1 l/100.Cayenne V6 3,6
Εξαιρετική επίδοση.
-
Εξαιρετική δεν τη λες. Ούτε καλή δεν τη λες.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Εξαιρετική δεν τη λες. Ούτε καλή δεν τη λες.ποσο ηθελες;;; με ποση βολεύεσαι ;;;
-
Εσύ να ερχόσουν στον Βόλο για να έχεις δικαίωμα να μιλάς έτσι στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ειλικρινών Βιομηχάνων. Τώρα, τουμπεκί.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εσύ να ερχόσουν στον Βόλο για να έχεις δικαίωμα να μιλάς έτσι στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ειλικρινών Βιομηχάνων. Τώρα, τουμπεκί.Πες του σε παρακαλώ να μη μου απευθύνει τον λόγο άμεσα.
Τώρα που τα ξεκαθαρίσαμε να του πεις οτι θεωρώ καλή κατανάλωση για αυτή την ταχύτητα μέχρι 12-13. -
Έχεις γράψει ποτέ μέση 179;
'Αλλο 150 και άλλο 180.
-
Δεν έχω πέσει κάτω απο 179 μέση.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Δεν έχω πέσει κάτω απο 179 μέση.Στήθος?
-
Με το Caddy tdi της δουλειας φορτωμενο κατα το 1/3 με βαλιτσες και εξοπλισμο εκθεσης γεμισα στο shell του Ελ.Βενιζελος και μεσω Πατρας, Πρεβεζας, Ηγουμενιτσας εφτασα Θεσ/νικη και αναψε λαμπακι στη γερφυρα του γαλλικου ποταμου συνολο 89 εθρω και 980χλμ.
-
Essen-Amsterdam-Essen κ 2 βόλτες μέσα στο Άμστερνταμ σύνολο 486 χλμ (δλδ 440 αυτοκινητόδρομος κ τα υπόλοιπα στην πόλη) με 27,57 λίτρα βενζίνη 95άρα, δλδ 5,67λίτρα/100 χλμ. Ταχύτητες 120-135 χαω εντυός Γερμανίας κ εντός Ολλανδίας με 100χαω γιατί είναι φλώροι κ τα όρια τα έχουν στο ναδίρ...
Πριν από αυτή την κατανάλωση, είχα μετρήσει εντός πόλης σχεδόν αποκλειστικά με 286 χλμ. κ 19,72 λίτρα, δλδ 6,9λίτρα/100χλμ
Πόλο 6n 1,4, με λάστιχα χειμερινά 165/70/13. Απορία μου κάνει αν είχα κάψει λιγότερο με καλοκαιρινά, φαντάζομαι κανένα 0,3 λ/100 χλμ.
-
Πφφφφ....

-
-
λιγότερο θα είχες κάψει με τα καλοκαιρινά σίγουρα, αλλά ούτως η άλλως δεν είναι εποχή για χειμερινά, τα καταστρέφεις
τα τελευταία 3 γεμίσματα βάζω μια και καλά 95 Plus με καθαριστικά και πίπες γιατί έχει μια προσφορά το βενζινάδικό μου, η αλήθεια είναι ότι έχω δεί λίγο καλύτερο στροφάρισμα και κάπως καλύτερη κατανάλωση, αλλά παίζει να ναι και placebo
το βραδάκι θα έχω μια αναφορά απ τον πλου του σκ (κυριολεκτικά ) -
Για 329 με το Volvo (13/03-20-05, ρεκορ ακινησιας για διαστημα που βρισκομαι ελλαδα), αποκλειστικα κινουμενος στην Αθηνα, και ολες τις φορες, λογω στερησης σανιδα, συμπεριελαμβανομενης και της διαδρομης μεχρι τα Καλυβια και πισω, στην συναντηση του φορουμ, χρειαστηκαν 46.74l μαγικου ζωμου, τα οποια μεταφραζοντε σε 14.2l/100km....
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
λιγότερο θα είχες κάψει με τα καλοκαιρινά σίγουρα, αλλά ούτως η άλλως δεν είναι εποχή για χειμερινά, τα καταστρέφειςτο ξέρω ότι καταστρέφονται, αλλά μάλλον δε θα τα αλλάξω
μέχρι τώρα έχω βρει προσφορές περί τα 7€ το μήνα φύλαξη της τετράδας, δλδ 85€ το χρόνο. Συν τα έξοδα αλλαγής στις ζάντες κάθε εξάμηνο, γεγονός που εκτοξεύει το κόστος... καθότι τα λάστιχά μου κοστίζουν 180-220€...
οπότε θα τα κρατήσω κ θα τα καταστρέψω σε 2-3 χρόνια αντί για 4-5 χρόνια κ μετά θα πάω σε 4 seasons ελαστικά -
Τελευταία μέτρηση*: ~47 L (46,...) για ~750 Km, δηλαδή 6,3 L / 100 Km με κίνηση ως εξής:
- Πάτρα-Κερατσίνι (~210 Km) με 2 άτομα και φορτωμένο αυτοκίνητο.
- Κίνηση εντός Αθήνας (~400 Km) με οδηγό μόνο και καθόλου φορτίο.
- Κίνηση εντός Αθήνας με άλλον οδηγό για ~100 Km (Κερατσίνι-Νίκαια-Κερατσίνι-Δραπετσώνα-Κερατσίνι-Ίλιον-Κερατσίνι-Αγ. Ανάργυροι-Κερατσίνι) και 1 επιβάτη.
Στην Ε.Ο. κινήθηκα πολύ προσεκτικά, δηλαδή μέχρι +10 του ορίου. Στην πόλη κινήθηκα εξαιρετικά προσεκτικά και με ταχύτητες πολύ χαμηλές (Κηφισός με max 90, εντός πόλης με 50 και 4η ή 5η). Ο άλλος οδηγός κινήθηκε πιο απρόσεκτα, δηλαδή με μία ταχύτητα κάτω σε πολλές στιγμές, οπότε ανέβασε και την κατανάλωση αρκετά.
Σχολιασμός: αν κινηθείς με ταχύτητες φυσιολογικές, χωρίς εξάρσεις και επιταχύνσεις μπορείς να κατεβάσεις την κατανάλωση εξαιρετικά χαμηλά. Αν κινηθώ με αυτόν τον τρόπο και στη συνέχεια (πράγμα φυσιολογικό για το καλοκαίρι και τους άδειους επαρχιακούς δρόμους) η μέση κατανάλωση θα βρίσκεται αρκετά κάτω από τη μέση που δίνει η εταιρεία (7,1 L / 100 Km).
Ευχαριστώ.
- Περισσότερες λεπτομέρειες και ακρίβεια εντός εβδομάδος.
-
Θέλω κάποτε να με πάτε βόλτα εσείς που έχετε τόσο χαμηλές καταναλώσεις.... να δω πως τα καταφέρνετε....
Πάντως ο τρόπος οδήγησης κάνει τεράστια διαφορά και το έχω διαπιστώσει σε μικρές δοκιμές (το μικρές είναι γιατί τόσο άντεξα να είμαι φρόνιμος!) -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Θέλω κάποτε να με πάτε βόλτα εσείς που έχετε τόσο χαμηλές καταναλώσεις.... να δω πως τα καταφέρνετε....
Πάντως ο τρόπος οδήγησης κάνει τεράστια διαφορά και το έχω διαπιστώσει σε μικρές δοκιμές (το μικρές είναι γιατί τόσο άντεξα να είμαι φρόνιμος!)κοίτα δεν είναι δύσκολο... στην Ολλανδία που χτύπησα το χαμηλό νούμερο η μέγιστη ταχύτητα είναι 100 χαω...
απλά πράγματα... διαφορετικά μπιλετάκι... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πάντως ο τρόπος οδήγησης κάνει τεράστια διαφορά και το έχω διαπιστώσει σε μικρές δοκιμές (το μικρές είναι γιατί τόσο άντεξα να είμαι φρόνιμος!)o τροπος οδηγησης κανει τεραστια διαφορα, χωρις να σημαινει οτι εισαι αργος!
το δικο σου αυτοκινητο, βαρυ, αυτοματο, πολλα κυβικα, ειναι οτι χειροτερο για να εχεις καλη καταναλωση.
-
Λοιπόν χθες μετά από ανεφοδιασμό με 30 λίτρα αμόλυβδης (απλής γιατί λεφτά δεν υπάρχουν ) ξεκίνησα ένα πρόγραμμα μετακινήσεων από το πρωί.Περιελάμβανε λοιπόν μερικά χιλιόμετρα από το σπίτι μου μέσα στην Παιανία με μερικές γύρες για παρκάρισμα,με κινησούλα στη Λαυρίου από το σημείο που γίνεται 2 λωρίδες(στενευέι ο δρόμος) και μετά ,και διάφορες μετακινήσεις μικρής διάρκειας(από την μητερα μου) πάλι με κίνηση το πρωί συνολικής απόστασης 22 χιλιομέτρων και μία απόγευματινή βόλτα η οποία ξεκίνησε από το σπίτι μου με κίνηση προς Παιανία-Γέρακα-Ν.Μάκρη.
Στο τέλος των πρωινών χιλιομέτρων η κατανάλωση βρισκόταν στο 8.5 με ήρεμο οδήγημα καθότι υπήρχε κίνηση και η άναζήτηση χώρου για parking για 15 λεπτά μέσα στην Παιανία.Το απόγευμα βρήκα παλι κίνηση στην Παιανιά ( ) και πυκνή ροή προς Ν.Μάκρη αλλά παρόλα αυτά με το πούπουλο που είχα φορέσει αντί για παπούτσι( ) έφτασα στη Ν.Μάκρη στα 7.1.ΣΤο γυρισμό και μετά το παρκάρισμα στο γκαράζ ήμουν στα 7.4
Συνολικά διανυθέντα χιλιόμετρα 87 και μ.ο.τ. τα 34.8 χλμ/ώρα
Μάλιστα πριν λίγο που τσέκαρα τα λάστιχα μου είχα πίεση 28 μπροστά και 25 πίσω.Με τις σωστές πιέσεις δηλαδή 32-29 υπολογίζω λίγο λιγότερο
Έρευνα Κατανάλωσης 8557