-
Τα κριτήρια αναζήτησής μου είναι Toyota Yaris/Opel Corsa, από 2006 και μετά, μέχρι 70.000 km και μέχρι 7500 χιλιάδες (Αττική).
Κοιτάω αγγελίες, στο car.gr και Χρυσή Ευκαιρία.
Έχει να πει κάποιος γνώμες που να έχει δει από κοντά κάποιο αυτοκίντητο από αυτά και γιατί το απέρριψε πχ.?
Για να είμαι και γω πιο ψιλιασμένος σε πιθανό ραντεβού.
Thanks!! -
Ο χρήστης ribo7 έγραψε:
Τα κριτήρια αναζήτησής μου είναι Toyota Yaris/Opel Corsa, από 2006 και μετά, μέχρι 70.000 km και μέχρι 7500 χιλιάδες (Αττική).
Κοιτάω αγγελίες, στο car.gr και Χρυσή Ευκαιρία.
Έχει να πει κάποιος γνώμες που να έχει δει από κοντά κάποιο αυτοκίντητο από αυτά και γιατί το απέρριψε πχ.?
Για να είμαι και γω πιο ψιλιασμένος σε πιθανό ραντεβού.
Thanks!!Τα συγκεκριμένα που ανέφερες υπήρχαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ εταιρικά και νοικιάρικα. Οπότε διπλή προσοχή σε όσα βλέπεις. Ειδικά όσα δεν έχουν βιβλίο service, έχουν μόνο ένα κλειδί και αρκετή φθορά (τιμόνι, καθίσματα, εξωτερική εμφάνιση κτλ), ΜΑΚΡΙΑ!
-
εγώ θα σου πρότεινα ιδιώτη που όμως έχει κάνει την συντήρηση στην αντιπροσωπεία...εκεί θα ελέγξεις αν λέει την αλήθεια.
Αν δεις service book από μη εξουσιοδοτημένο σε αμάξι 3-4 ετών μην πας καν να το δεις.Παπάτζα θα παίζει! Ειδικά για αυτοκίνητα με μεγάλες εγγυήσεις αυτό! -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Απλα εγω απο αντιπροσωπεια ουτε για πλακα να παω να δω μεταχειρο και ουτε απο τη πιο γνωστη-μεγαλη...Απο πολυ γνωστες και μεγαλες ηταν αυτα που εγραψα στο αρχικο ποστ...Να σου πω περιπτώσεις από ιδιώτες μπουμπούκια τι λαμογιές κάνουνε να φρίξεις. Αστο καλύτερα.
Για αυτό δεν πρόκειται ποτέ να πάρω μεταχείρο στην Ελλάδα. -
+00 @elteo
-
χμμμ.. Με μπερδέψατε περισσότερο! Άρα μία καλή-έμπιστη μάντρα/αντιπροσωπεία να ρωτήσω?
-
Ο χρήστης ribo7 έγραψε:
χμμμ.. Με μπερδέψατε περισσότερο! Άρα μία καλή-έμπιστη μάντρα/αντιπροσωπεία να ρωτήσω?Μαντράς με καμία κυβέρνηση,ούτε χρεωκοπημένη... Μεγάλη αντιπροσωπεία ίσως (δηλ. εξουσιοδοτημένη κάθετη μονάδα μεγάλης εταιρίας) γιατί εκεί απλώς φοβούνταιτη μαμά εταιρία μην κάνουν καμια χοντράδα και εκθέσουν την όποια Fiat, VW, Kia, Audi κτλ.
Όμως σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνεται το έμπειρο μάτι οδηγού που κυκλοφορείπολλά χρόνια στο κουρμπέτι και σκαμπάζει από μηχανικά μέρη, καθώς και έχει τις άκρες του σε φαναρτζή, μηχανικό κλπ. Βρες κάποιον τέτοιον γνωστό και ψάξτε τις πιο καλές περιπτώσεις ιδιωτικών αγγελιών. Αλλιώς η μεγάλη αντιπροσωπεία είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ χωρίς να είναι 100% εγγύηση.... -
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
χμμμ.. Με μπερδέψατε περισσότερο! Άρα μία καλή-έμπιστη μάντρα/αντιπροσωπεία να ρωτήσω?
Μαντράς με καμία κυβέρνηση,ούτε χρεωκοπημένη... Μεγάλη αντιπροσωπεία ίσως (δηλ. εξουσιοδοτημένη κάθετη μονάδα μεγάλης εταιρίας) γιατί εκεί απλώς φοβούνταιτη μαμά εταιρία μην κάνουν καμια χοντράδα και εκθέσουν την όποια Fiat, VW, Kia, Audi κτλ.
Όμως σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνεται το έμπειρο μάτι οδηγού που κυκλοφορείπολλά χρόνια στο κουρμπέτι και σκαμπάζει από μηχανικά μέρη, καθώς και έχει τις άκρες του σε φαναρτζή, μηχανικό κλπ. Βρες κάποιον τέτοιον γνωστό και ψάξτε τις πιο καλές περιπτώσεις ιδιωτικών αγγελιών. Αλλιώς η μεγάλη αντιπροσωπεία είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ χωρίς να είναι 100% εγγύηση....Ειδικά οι μεγάλοι είναι το κανάλι μέσω του οποίου διοχετεύονται στην αγορά όλα τα εταιρικά/νοικιάρικα
-
Παιδιά παίζει να πάω να δω ένα OPEL CORSA αύριο προς Νίκαια/Κορυδαλλό. Έχετε να προτείνεται κάπου εκεί κοντά μια αντιπροσωπεία OPEL καλή ώστε αν είναι ανοιχτή να το πάω για έλεγχο?
Ευχαριστώ! -
-
Παιδιά οι αντιπροσωπείες και οι μαντράδες τι πραγματικό όφελος έχουν από το να τους αποσύρεις ένα παλιό αυτοκίνητο (για αγορά μεταχειρισμένου).. Κατανοώ ότι είναι τρικ μάρκετινγκ πιο πολύ, (ίσως έχουν ανεβάσει την αρχική τιμή και με το δικαίωμα απόσυρσης να πέσουν στην πιο πραγματική), αλλά πέρα από αυτό, κερδίζουν κάποια χρήματα από τη διαδικασία απόσυρσης?
-
Ειχα polo 9N του 2003 και το πουλησα το 2010. Ηταν το 1.4 με τα 75αλογα.
Βεβαια υπηρχαν οι κλασικες βλαβες των VAG, κατι πολλαπλασιαστες, κατι γρυλλοι παραθυρων, κατι κλαπετα ανακυκλωσης, μοτερακια φωτων ... εκτος απο αυτα οχι κατι σοβαρο. Ολα αυτα σε 120.000. -
Ο χρήστης ribo7 έγραψε:
Παιδιά οι αντιπροσωπείες και οι μαντράδες τι πραγματικό όφελος έχουν από το να τους αποσύρεις ένα παλιό αυτοκίνητο (για αγορά μεταχειρισμένου).. Κατανοώ ότι είναι τρικ μάρκετινγκ πιο πολύ, (ίσως έχουν ανεβάσει την αρχική τιμή και με το δικαίωμα απόσυρσης να πέσουν στην πιο πραγματική), αλλά πέρα από αυτό, κερδίζουν κάποια χρήματα από τη διαδικασία απόσυρσης?σαφώς, πχ. αν η απόσυρση για ένα 1400 καινούργιο είναι 960 ευρώ, στο μτχ. που θα πάρεις θα σου προτείνει ανταλλαγή για μικρότερο ποσό
-
Εννοείς τα 960 πχ θα τα κερδίσει αυτός από τη διαδικασία απόσυρσης? Εννοώ, αν μου κόψει εμένα 500 ευρώ από το μεταχειρισμένο και του δώσω ένα παλιό, πόσα θα κερδίσει αυτός από την απόσυρση του παλιού? Αν το αποσύρω μόνος μου δε κερδίζω τόσα? Απλά ρωτάω γιατί το παλιο είναι χωρίς πινακίδες φέτος και να δω αν με συμφέρει να βγάλω για να το αποσύρω..
-
θα κερδίσει αυτός τα υπόλοιπα, και συ θα γλυτώσεις τα τρεξίματα. Ζήτησε να σου εξηγήσει με λίγα λόγια την όλη διαδικασία, και εσύ θα κρίνεις αν σε συμφέρει ή όχι
-
Επισης, απ'οσα ειχα διαβασει οταν ξεκινησε η αποσυρση δε χρειαζεται να ξαναβγαλεις πινακιδες, μπορεις να το αποσυρεις κι ετσι. Με επιφυλαξη ομως, ψαξ'το κι εσυ.
-
Αγαπητοί φίλοι το θέμα αγοράζω μεταχειρισμένο είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ειδικά στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια κάθε άσχετος και πονηρός άνοιγε μία μάντρα έφερνε ότι πέρναγε στην αγορά και έβγαζε όσα ήθελε αφού ο πελάτης πλήρωνε όσα του ζήταγε, συνήθως μέσω τράπεζης. Ακόμα και οι μεγάλες αντιπροσωπείες δεν ειναι ιδιαίτερα αξιόπιστες οι έλεγχοι που κάνουν ειναι συνήθως στο εαν έχει ξαναβαφτεί το αυτοκίνητο. Εδώ συμβαίνει και το εξής παράδοξο , εαν τους πας ένα εισαγόμενο μεταχειρισμένο και ζητήσεις έλεγχο μεταζχειρισμένου συνήθως το ελέγχουν εξονυχιστικά προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι ασφαλέστερο να αγοράζεις απο το δικό τους δίκτυο και όχι απο έξω. Αυτό λειτουργεί βέβαια σε όφελος δικό μας, μαρτυρά όμως και τη φιλοσοφία τους. Η αγορά μεταχειρισμένου καλό ειναι να γίνεται μόνο κατόπιν ελέγχου, ειδικά σε ότι αφορά τα χλμ. υπάρχουν ενδείξεις που μπορούν να αντληθούν από τον εγκέφαλο και από το abs kai πάλι με επιφύλαξη. Η συνολική κα΄τάσταση του αυτοκινήτου και ο ΄λελεγχος του βοηθούν αρκετά.Συνήθως έβρισκες καλοσυντηρημένα αυτοκίνητα απο εταιρείες χρονομίσθωσης της μεσαίας και άνω κατηγορίας. Εκεί τα αυτοκινητα αυτής της κατηγορίας οδηγούνταν απο διευθυντικα στελέχη για λόγους πρεστιζ και έγραφαν λίγα χιλιομετρα. Επαναλαμβάνω είναι μύθος ότι τα δίκτυα εχουν τέλεια αυτοκίνητα παντού λειτουργούν στο πως θα στα πάρουν, ακόμα και στη Γερμανία έχουν χαλάσει δεν είναι πλέον αξιόπιστοι. Προσοχή λοιπόν στο τι σας λένε ελέγχος και τα μάτια ανοικτά, όταν ακούτε λίγα χλμ να είστε επιφυλακτικοί. Αποκλείετε ολα να έχουν 75-80000χλμ και να το οδηγούσε η χήρα θεία αποστράτου.
-
Καλημέρα,
Επαναφέρω λίγο το θέμα γιατί ακόμα δεν έχω αγοράσει..
Βλέπω όλοι μου λέτε να προτιμήσω ιδιώτη, αλλά επειδή έχω κολλήσει στο Yaris, ψάχνω κάτι καλό.
Ρώτησα σε αντιπροσωπεία Toyota (Λαμία συγκεκριμένα, Αργυρόπουλος) και έχει Yaris 3ετίας (από αντιπροσωπεία απ' ότι κατάλαβα όμως) αλλά με εγγύηση μέχρι 2014!! (κάπου στα 8.500Ε)
Το ότι στην ουσία δίνει την εργοστασιακή εγγύηση δεν είναι καλό? Έχει αγοράσει κανείς από κει μεταχειρισμένο? -
Λαμιώτης και γώ , έχουν αγοράσει δύο φίλοι από κει δεν έχουν παράπονο , μάλλον ακριβό για αμάξι τριετίας .
-
Ο χρήστης ribo7 έγραψε:
Καλημέρα,
Επαναφέρω λίγο το θέμα γιατί ακόμα δεν έχω αγοράσει..
Βλέπω όλοι μου λέτε να προτιμήσω ιδιώτη, αλλά επειδή έχω κολλήσει στο Yaris, ψάχνω κάτι καλό.
Ρώτησα σε αντιπροσωπεία Toyota (Λαμία συγκεκριμένα, Αργυρόπουλος) και έχει Yaris 3ετίας (από αντιπροσωπεία απ' ότι κατάλαβα όμως) αλλά με εγγύηση μέχρι 2014!! (κάπου στα 8.500Ε)
Το ότι στην ουσία δίνει την εργοστασιακή εγγύηση δεν είναι καλό? Έχει αγοράσει κανείς από κει μεταχειρισμένο?Αν ειναι να δωσεις 8500€ για μεταχειρισμενο δεν αξιζει.
Παρε ενα καινουργιο με 10000€, υπαρχουν πολλα ειδικα τωρα που κανουν προσφορες πχ. citroen C3 9990€ με ESP στανταρ και 5 χρονια εργοστασιακη εγγυηση.Απ'οτι εχω δει σε διαφημισεις υπαρχουν και αλλα στο ιδιο μηκος κυματος.
Απ'οτι καταλαβα θες μικρο οποτε μαλλον κανει για τη περιπτωση σου.
Αλλιως παρε κατι με 5000 αντε 6000, παραπανω δεν αξιζει μεταχειρισμενο.Καλυτερα να παρεις ενα καινουργιο!
Αγορά Μεταχειρισμένου - Κατευθύνσεις που να απευθυνθώ