-
Επειδή εγώ το έγραψα, ενοείτε ότι η απόδειξη ότι κάποιος εισέπραξε χρήματα, ΔΕΝ υπολογίζετε.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Έχω μια απόδειξη από οφθαλμίατρο για διαθλαστική επέμβαση (laser) και άλλη μια για τα δίδακτρα του Master στο Παν. Αθηνών. Σε τι κατηγορίες τα υπολογίζω αυτά? Η πρώτη μπαίνει στα ιατρικά έξοδα (είναι απόδειξη παροχής υπηρεσιών)? Η δεύτερη μπορεί να υπολογιστεί μαζί με τις υπόλοιπες αποδείξεις (είναι απόδειξη είσπραξης)?
Η δεύτερη απόδειξη ΔΕΝ υπολογίζετε γενικά στα δίδακτρα. Οπότε φέτος θεωρώ ότι θα υπολογιστεί με τι ς άλλες αποδείξεις γενικών εξόδων.
Απόδειξη είσπραξης να περαστεί στα έξοδα;
βεβαιως μιας και αυτος που εισεπραξε τα διδακτρα εκοψε αποδειξη εισπραξης.Αυτος που εδωσε τα χρηματα θα τη βαλει στα εξοδα του.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Έχω μια απόδειξη από οφθαλμίατρο για διαθλαστική επέμβαση (laser) και άλλη μια για τα δίδακτρα του Master στο Παν. Αθηνών. Σε τι κατηγορίες τα υπολογίζω αυτά? Η πρώτη μπαίνει στα ιατρικά έξοδα (είναι απόδειξη παροχής υπηρεσιών)? Η δεύτερη μπορεί να υπολογιστεί μαζί με τις υπόλοιπες αποδείξεις (είναι απόδειξη είσπραξης)?
Η δεύτερη απόδειξη ΔΕΝ υπολογίζετε γενικά στα δίδακτρα. Οπότε φέτος θεωρώ ότι θα υπολογιστεί με τι ς άλλες αποδείξεις γενικών εξόδων.
Απόδειξη είσπραξης να περαστεί στα έξοδα;
βεβαιως μιας και αυτος που εισεπραξε τα διδακτρα εκοψε αποδειξη εισπραξης.Αυτος που εδωσε τα χρηματα θα τη βαλει στα εξοδα του.
Αυτός που παρείχε τα δίδακτρα εξέδωσε παραστατικό ότι παρείχε αυτή την υπηρεσία σε κάποιον άλλο. Κι επάνω στο παραστατικό αναφέρει και τρόπο εξόφλησης(μετρητοίς/επι πιστώσει). Όταν ο οφειλέτης πληρώσει, τότε θα του εκδώσει απόδειξη είσπραξης. Το 2ο(απόδειξη είσπραξης) δεν μας ενδιαφέρει καθόλου.
-
Με μπερδέψατε.
Πλήρωσα τα δίδακτρα, και μου κόψανε απόδειξη είσπραξης 'για δίδακτρα μεταπτυχιακού'. Η απόδειξη έχει την επωνυμία της Γραμματείας Επιτροπής Ερευνών του Παν. Αθηνών, και έχει κανονικά το τρύπημα της εφορίας. Αυτό δεν το δηλώνω κανονικά με τις άλλες αποδείξεις? -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Με μπερδέψατε.
Πλήρωσα τα δίδακτρα, και μου κόψανε απόδειξη είσπραξης 'για δίδακτρα μεταπτυχιακού'. Η απόδειξη έχει την επωνυμία της Γραμματείας Επιτροπής Ερευνών του Παν. Αθηνών, και έχει κανονικά το τρύπημα της εφορίας. Αυτό δεν το δηλώνω κανονικά με τις άλλες αποδείξεις?H γνωμη μου ειναι να την βαλεις μαζι με τις αλλες αποδειξεις.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Mπορω να υποβαλλω δηλωση με τους παλιους κωδικους στην εφορια μεσω νετ (φυσικο προσωπο) η πρεπει να κανω αιτηση για νεους κωδικους κ κλειδαριθμο κ τι ειναι αυτο παλι .
Ειναι φυσικο που ειμαι ανεπιδεκτος μαθησεως με τα φοροτεχνικα η συμβαινει κ σε αλλουςΓια κοινούς θνητούς νομίζω ότι για φέτος αρκεί ο παλιός κωδικός.
Ναι είναι απολύτως φυσικό. Το έχουν κάνει επίτηδες τόσο μπλεγμένο για να πηγαίνεις να τα σκας στους επαγγελματίες. Και μάλιστα είναι τόσο δύσκολα που ακόμα και οι αυτοί ζορίζονται και κάνουν λάθη και μόνο οι πιο καλοί από αυτούς τα λένε καλά!
Βασικά αν δεν έχεις περίεργα εισοδήματα και έξοδα και αλλαγές μπορεί να είναι οι ίδιοι κωδικοί κάθε χρόνο οπότε απλά βάζεις τα αντίστοιχα στα ίδια κουτάκια... Βέβαια αν είσαι μισθωτός και άντε να έχεις και κανένα νοίκι αυτό φτάνει ενώ. Αν όμως έχεις και εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα ή επιχείρηση τα πράματα γίνονται πιο ενδιαφέροντα και μπορεί να γλυτώσεις λεφτά αν συμβουλευτείς κάποιον που να του 'κόβει'. -
Με μπερδέψατε.
Πλήρωσα τα δίδακτρα, και μου κόψανε απόδειξη είσπραξης 'για δίδακτρα μεταπτυχιακού'. Η απόδειξη έχει την επωνυμία της Γραμματείας Επιτροπής Ερευνών του Παν. Αθηνών, και έχει κανονικά το τρύπημα της εφορίας. Αυτό δεν το δηλώνω κανονικά με τις άλλες αποδείξεις?από εδώ:
Δεν μειώνουν το φόρο τα ποσά που καταβάλλονται για:- Δίδακτρα σε ιδιωτικά ΙΕΚ.
- Δίδακτρα σε ιδιωτικές σχολές επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.
- Δίδακτρα που καταβάλλονται σε ιδιωτικά σχολεία, σχολές μπαλέτου και εργαστήρια ελευθέρων σπουδών.
- Δίδακτρα σε ωδεία, μουσικές σχολές κ.λπ.
- Δίδακτρα για μεταπτυχιακές σπουδές. - Δίδακτρα σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια της χώρας και για μεταπτυχιακές σπουδές σε αυτά.
Εδώ θα δεις ποιες δαπάνες καταχωρούνται στον κωδικό 049 του Ε1.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Με μπερδέψατε.
Πλήρωσα τα δίδακτρα, και μου κόψανε απόδειξη είσπραξης 'για δίδακτρα μεταπτυχιακού'. Η απόδειξη έχει την επωνυμία της Γραμματείας Επιτροπής Ερευνών του Παν. Αθηνών, και έχει κανονικά το τρύπημα της εφορίας. Αυτό δεν το δηλώνω κανονικά με τις άλλες αποδείξεις?από εδώ:
- Δίδακτρα σε ιδιωτικές σχολές επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.
- Δίδακτρα που καταβάλλονται σε ιδιωτικά σχολεία, σχολές μπαλέτου και εργαστήρια ελευθέρων σπουδών.
- Δίδακτρα για μεταπτυχιακές σπουδές. - Δίδακτρα σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια της χώρας και για μεταπτυχιακές σπουδές σε αυτά.
Άρα λος πούλος...
-
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με βιβλία Β' κατηγορίας μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την δήλωση φορολογίας εισοδήματος μέχρι τις 5 Μαΐου;
(γιατί δεν καταλαβαίνω αυτά που διαβάζω)
-
Με μπερδέψατε.
Άρα λος πούλος...
Μπορεί να μην μετράνε στα δίδακτρα αλλά πρέπει να μετράνε στις αποδείξεις.
Σχετικά με το λινκ για τον 049 είναι παλιό, αναφέρεται στην πιο παλιά κατάσταση, δεν ξέρω αν ισχύει έτσι. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με βιβλία Β' κατηγορίας μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την δήλωση φορολογίας εισοδήματος μέχρι τις 5 Μαΐου;(γιατί δεν καταλαβαίνω αυτά που διαβάζω)
Δεν έχω δει να έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με αυτό:
-
Βρήκα αυτό το κομπιουτεράκι online, και το παραθέτω εδώ ως βοήθημα για τους μη γνώστες (σαν εμένα) και για έλεγχο αξιοπιστίας από τους γνώστες.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
από εδώ:
Δεν μειώνουν το φόρο τα ποσά που καταβάλλονται για:
.............................................................
Εδώ θα δεις ποιες δαπάνες καταχωρούνται στον κωδικό 049 του Ε1.Μα αυτα τα λινκ που δινεις το ενα ειναι του 2009 και το αλλο του 2008.Για το τι μπορεις να ( η να μην) βαλεις στον κωδικο 049 το λεει το βιβλιο οδηγιων στη σελιδα 44-45.
-
Βρήκα αυτό το κομπιουτεράκι online, και το παραθέτω εδώ ως βοήθημα για τους μη γνώστες (σαν εμένα) και για έλεγχο αξιοπιστίας από τους γνώστες.Νομιζω οτι αυτο ειναι εργαλειο για τους εκκαθαριστες μισθοδοσιας σε καθε επιχειρηση.
Για μας ,μας φτανει η βεβαιωση που μας εδωσε ο εργοδοτης,αν μας παρακρατησε πιο πολλα θα μας τα γυρισει πισω η εφορια,αν μας κρατησε λιγα,χαιρεται.......Παντως ωραιο ειναι αυτο πανω δεξια που βαζεις το ποσο των αποδειξεων και σου βγαζει σε ποσο φορο αναλογουν!!!!!!
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Μα αυτα τα λινκ που δινεις το ενα ειναι του 2009 και το αλλο του 2008.Για το τι μπορεις να ( η να μην) βαλεις στον κωδικο 049 το λεει το βιβλιο οδηγιων στη σελιδα 44-45.Δε νομίζω να λέει τίποτα διαφορετικό το νέο βιβλίο οδηγιών (για το οικονομικό έτος 2011) σχετικά με αυτά που ρώτησε ο Mercyful, γι αυτό παρέθεσα παλαιότερα links. Δεν το έχω πρόχειρο ωστόσο για να είμαστε 100% σίγουροι.
-
παιδια δυο ερωτησεις για φοροτεχνικο μαλλον αν εχουμε στο φορουμ
α) συνταξιουχος του ογα χωρις κανενα αλλο περιουσιακο στοιχειο ειναι υποχρεωμενος να κανει δηλωση?
η συνολικη συνταξη πρεπει να ειναι γυρω στα 5600 .
αν υποχρεουται εχω κανει βλακεια μιας και δεν του εχω υποβαλει δηλωση για 7 χρονια.β) και κατα κυριον επαγγελμα γεωργος που βγαζει με το αντικειμενικο συστημα τιμων 1500 ε εισοδημα και ιδιοκτητο σπιτι
χωρις αυτοκινητο ειναι υποχρεωμενος να υποβαλλει δηλωση?κοιταζα σημερα το βιβλιαρακι και ειδα οτι το οριο να υποβαλεις δηλωση ειναι 3000 αλλα φανταζομαι θα υπαρχουν και οι υποπεριπτωσεις κρυφες και φανερες και βραχυκυκλωνω με ολα αυτα.
ευχαριστω
-
-
Και έχει πάει 20:40 και η φόρμα υποβολής δήλωσης έχει καταρρεύσει....τη στιγμή που σήμερα λήγει η προθεσμία για όσων ο ΑΦΜ τελειώνει σε 1.
ΑΙΣΧΟΣ
-
Ηλεκτρονικα ληγουν ολα τα αφμ μαζι στις 5/5.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ηλεκτρονικα ληγουν ολα τα αφμ μαζι στις 5/5.Σίγουρο αυτό;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος