Ο χρήστης Joun έγραψε:
Για τη τράπεζα ξέρω τι λέω. Έχω δικό μου άτομο σε τράπεζα. Δίνουν άνετα 4% επιτόκιο για επισκευαστικό δάνειο εφόσων είσαι καθαρός και έχεις και assets. Είναι ένα είδος στεγαστικού δανείου.
Ένας φίλος πηρε επισκευαστικό δάνειο επιδοτούμενο με 2,5% πριν λίγο καιρό αλλά έπρεπε να είσαι στο ΙΚΑ και να προσκομήσεις αποδήξεις, κτλ...
Για την ασφάλεια των 100 ευρώ και κατι ανά εξάμηνο...... θα σου απαντήσω σε λίγο.
Δηλαδή θα εκμεταλλευτείς το επιτόκιο ενός δανείου που δίνει η τράπεζα για να επισκευάσεις το σπίτι σου, ώστε να πάρεις αμάξι?
Και η τράπεζα θα στο δώσει έτσι, ελαφρά τη καρδία χωρίς να ζητήσει αποδείξεις?
Δηλαδή μπορεί στην ουσία ο καθένας μας να πάει και να πάρει ένα 'επισκευαστικό' δάνειο (ανεξαρτήτως επιτοκίου...ας πούμε ότι είναι 3-4-5%) και η τράπεζα με τέτοιο χαμό που γίνεται έξω και με τις τράπεζες να δανείζουν Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΑ δύσκολα, να το δώσει με τέτοια ευκολία?
================================================
Σχετικά με τις ασφάλειες.
Η ολική κλοπή δεν είναι στη βασική ασφάλιση?
Πάντως ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι χρειάζεται μερική, ολική, τρομοκρατικές και φυσικά φαινόμενα. Αν και το τελευταίο είναι αμφιλεγόμενο, γιατί για να πάρεις αποζημίωση από την ασφάλεια για χαλάζι, πρέπει να προσκομίσεις δελτίο της ΕΜΥ το οποίο αποδεικνύει ότι στη περιοχή που το είχες παρκάρει έριχνε χαλάζι.
Προσωπικά έχω κάνει μεικτή με υψηλή απαλλαγή (1.600 ευρώ) και έχω το κεφάλι μου ήσυχο και τροπέτο να το κάνω (χτύπα ξύλο), έτσι η επιβάρυνση το 6μηνο είναι μόνο 110 ευρώ επιπλέον της απλής.
Τα 200 ευρώ πάντως για κεφάλαιο 16.000 ευρώ (αν έχω καταλάβει καλά) μου φαίνονται ΠΟΛΥ λίγα. Για το 500 με κεφάλαιο που έχει φτάσει τώρα τα 10.000 ευρώ πληρώνουμε 250 ευρώ (απλή).
Τέλος, το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτά που θα σου δώσει η ασφαλιστική σε πιθανή ολική καταστροφή ή κλοπή. Πχ το 500 μας είναι ασφαλισμένο για 10.000 ευρώ, αλλά η ασφαλιστική θα μας δώσει στη καλύτερη 7-8Κ.