dimitriscsd wrote:
Χαλάρωσε... Δοκιμασε αρχικά ένα master reset από το μενού. Πολλές φορές χρειάζεται μετά από αναβάθμιση.
Αν συνεχίσει, μπορείς να δοκιμάσεις το Syn3Updater από Cyanlabs το οποίο είναι ένα εργαλείο που κατεβάζει και σου δημιουργεί ένα usb για την αναβάθμιση πάρα πολύ εύκολα. Δεν πρόκειται για επίσημο εργαλείο, χρησιμοποιεί όμως επίσημα αρχεία από τους σέρβερ της Ford.
Αν το αποφασίσεις, προτείνω να διαβάσεις καλά το documentation, ειδικά αν το αυτοκίνητο σου είναι MY2020. Υπάρχει μια επιλογή που δεν πρέπει να ενεργοποιηθεί για τα μοντέλα αυτά.
Η άλλη επιλογή είναι να το πας στην αντιπροσωπεία.
Master reset έκανα χωρίς επιτυχία. Μάλλον θα προτιμήσω την αντιπροσωπεία γιατί έχω εγγύηση και δεν θέλω να βρουν δικαιολογίες να μου σπάσουν τα νεύρα. Δυστυχώς είναι στην άλλη άκρη της Πάτρας..
Πάντως δεν είναι τόσο εύκολη η λύση καθώς κάποιοι βλέπω ότι δεν βγάζουν άκρη ακόμα και στην αντιπροσωπεία. Μιλάω για φόρουμ εκτός Ελλάδας
Το αποτέλεσμα του syn3updater δεν έχει καμία διαφορά από τον επίσημο τρόπο της ford. Η μόνη διαφορά είναι ότι σου δίνει την δυνατότητα αν θέλεις, να κάνεις reformat τον δίσκο (αν δεν είσαι my2020) και να τα περάσει όλα από την αρχή έτσι ώστε να μην υπάρχουν κολλήματα. Όπως ακριβώς κάνεις format στα windows.
Η απόφαση βέβαια είναι δική σου. Όντως υπάρχει πιθανότητα να πέσεις σε τελείως άσχετο τεχνικό στην αντιπροσωπεία, δεν χάνεις όμως κάτι να δοκιμάσεις (πέρα από χρόνο).
Μην αγχώνεσαι πάντως, αν το πρόβλημα οφείλεται σε software και δεν έχει χαλάσει κάτι, σίγουρα διορθώνεται.
Δοκίμασες να ανανεώσεις τους χάρτες ή μόνο το sync? Η τελευταία αναβάθμιση χαρτών με τον επίσημο τρόπο στο δικό μου πήρε σχεδόν 3 ώρες!!! Με το Syn3Updater παίρνει λιγότερο λόγω reformat.
Μήπως το διεκοψες νωρίτερα; Σου έφτιαξε XML αρχείο μέσα στο usb στο τέλος; Αν όχι μάλλον δεν έγινε σωστά η διαδικασία.
Αν έχεις υπομονή μπορείς να δοκιμάσεις να ξανά κάνεις το update με το usb που ήδη έχεις