-
Μάλλον ψάχνεις κάτι sportive και αν ναι, καλώς κοιτάζεις Mazda3 ή focus
Εναλλακτικά θα σου έλεγα να δεις το Golf στα 1.5 με 150 άλογα και DSG. Σπορ αυστηρά δεν το λες, αλλα δεν θα σε κρεμάσει κάπου. Τα κάνει όλα καλά.
ΑΝ όμως δεν καίγεσαι για σπορ συμπεριφορά, πάρε ένα C4 bluehdi EAT8 τερμάτισε το στα έξτρα και απόλαυσε άνεση, πολυτέλεια και 'φθηνά' χιλιόμετρα.
Ναι ψάχνω κάτι με σπορ χαρακτηριστικά και με κάποια πολυτέλεια και σ'αυτη την τιμή μάλλον το mazda είναι μονόδρομος με το συνδυασμό που προσφέρει. Για μένα η ποιότητα του εσωτερικού του είναι μακράν καλύτερη του focus.
Επίσης οθόνες, led φωτισμοί και άλλα ηλεκτρονικά παπατζιλίκια δε με ενδιαφέρουν καθόλου. Δεν τα βάζω σαν κριτήριο πάνω από την οδηγική συμπεριφορά και την αξιοπιστία. Θα ακουστεί ίσως λίγο περίεργο αλλά είμαι φαν του manual και όχι του αυτόματου κιβωτίου. Άλλο ένα + του mazda που έχει και γαμάτο manual από ότι διάβασα. Αν έμενα Αθήνα θα πήγαινα για αυτόματο με κλειστά μάτια λόγω άνεσης, αλλά μένω Καρδίτσα οπότε αυτό δεν είναι θέμα.
Golf όπως το είπες τα κάνει όλα καλά αλλά εξωτερικά τίποτα το ιδιαίτερο, εσωτερικά ωραίο αλλά τα πάντα είναι στην οθόνη και εδώ το έχει και η κουτσή Μαρία, είναι πολυφορεμένο δεν νιώθεις ότι παίρνεις κάτι το ιδιαίτερο..Citroen το είδα το έχει ένας γείτονας, ιδιαίτερο αυτοκίνητο ούτε hatchback ούτε SUV. Καθόλου σπορ χαρακτηριστικά όμως..
-
Γκολφ;Ουτε στον εχθρό μου δε προτείνω.....Καλο αλλα δεν έχει αυτο το κάτι....
Καλό all-around αμάξι αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.. Το απέρριψα από την αρχή.
-
Η ποιότητα και η εικόνα του εσωτερικού είναι σίγουρα καλύτερη στο Mazda αλλά εξωτερικά το focus είναι πολύ πιο όμορφο (υποκειμενικό φυσικά). Το sedan Mazda 3 στα δικά μου μάτια πιο ωραίο από το hatch.
Τώρα οδηγικά το focus είναι ξεκάθαρα ανώτερο (ίσως ακόμα και οι εκδόσεις με ημιακαμπτο) χωρίς όμως να είναι κακό το 3. Από αίσθηση μοτέρ μέχρι στήσιμο.
Πρόκειται για θέμα γούστου και προτεραιοτήτων. Οδήγησε τα όλα αν μπορείς! Θα είναι εύκολο να δεις πιο σου ταιριάζει περισσότερο.
Ως μπαλαντέρ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και την 2 λιτρη corolla όσο περίεργο και αν ακούγεται! Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά.
-
Τώρα οδηγικά το focus είναι ξεκάθαρα ανώτερο (ίσως ακόμα και οι εκδόσεις με ημιακαμπτο) χωρίς όμως να είναι κακό το 3. Από αίσθηση μοτέρ μέχρι στήσιμο.
Ξεκάθαρα καλύτερο δεν είναι. Ισάξια θα έλεγα. Στα μοτέρ είναι θέμα προτίμησης (ατμοσφαιρική γραμμικότητα vs τουρμποροπής), στις μετρήσεις είναι αρκετά κοντά: https://zeperfs.com/en/duel9315-9312.htm Μαζί με το Civic και το Leon είναι τα 4 πιο καλοστημένα στην κατηγορία τους.
-
Όλα τα άλλα καλά. Το mazda είναι ένα κλικ πάνω στυλιστικά. Και οδηγικα από προσωπική εμπειρία το θεωρώ απίστευτα στιβαρό και με πολύ καλή αίσθηση στο τιμόνι. Γενικά ένα γλυκό αυτοκίνητο απολύτως ομοιογενές.
-
[/quote]
Το ειχα και ξερω απο πρώτο χερι....
-
Το ειχα και ξερω απο πρώτο χερι....
Ποιο είχες;
-
Το 5αρι για 16 χρόνια....Καλο στήσιμο και μηχανική αξιοπιστία αλλα απο ποιοτητα ταπετσαριών,πλαστικων κ.α. μαπα το καρπούζι.
-
Το 5αρι για 16 χρόνια....Καλο στήσιμο και μηχανική αξιοπιστία αλλα απο ποιοτητα ταπετσαριών,πλαστικων κ.α. μαπα το καρπούζι.
Ποιο 5άρι; Εγώ από 5άρια ξέρω την BMW 5, την Citroen C5, το Mazda CX5 και το Renault 5. Ρε παιδιά γράφετε ολόκληρο το όνομα, δεν είναι τόσος κόπος πια...
-
Για το Golf είναι το σχόλιο...από την προηγούμενη σελίδα...
-
Α ΟΚ
-
Και golf 5αρι;;;;
-
Καλα ρε παιδιά μη βαρατε.
Για το Γκολφ 5ης γενιας ειπα οτι ειχα...
-
Καλα ρε παιδιά μη βαρατε.
Για το Γκολφ 5ης γενιας ειπα οτι ειχα...
Δεν σε βαράνε. Είναι οι petrolheads που σου έλεγα. Θα συνηθίσεις δεν είναι κάτι αχαχαχα
-
Η ποιότητα και η εικόνα του εσωτερικού είναι σίγουρα καλύτερη στο Mazda αλλά εξωτερικά το focus είναι πολύ πιο όμορφο (υποκειμενικό φυσικά). Το sedan Mazda 3 στα δικά μου μάτια πιο ωραίο από το hatch.
Πρόκειται για θέμα γούστου και προτεραιοτήτων. Οδήγησε τα όλα αν μπορείς! Θα είναι εύκολο να δεις πιο σου ταιριάζει περισσότερο.
Ως μπαλαντέρ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και την 2 λιτρη corolla όσο περίεργο και αν ακούγεται! Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά.
που να τα οδηγήσω ο έρμος που μένω Καρδίτσα! Δεν τα έχουν αυτά εδώ..Το focus δεν το εχω δει καν από κοντά μόνο παραπλήσια μοντέλα. Το mazda το ειδα από κοντα πηγα στην αντιπροσωπεία Θεσσαλονίκη. Μου άρεσε αν και λίγο κλειστοφοβικό είναι σαν μπαίνεις σε ΤΤ. Σπορ αίσθηση και νιώθεις ότι μπαίνεις σε ακριβό αυτοκίνητο. Αλλά δεν το οδήγησα να έχω εικόνα. Focus δεν εχω ιδέα αν το έχει κάποιος ας μας πει.
Corolla την τσέκαρα, σίγουρα προτιμώ σε εμφάνιση τα άλλα 2.
-
ματσουντα. μεγαλη τιμη στο φοκους να αναφερεται μαζι του. δεν την αξιζει. ουτε καποιο αλλο μεχρι τα 50k. το κορολα ειναι σαν το αλλο με τον τοτο.
-
Γάτε έχεις οδηγήσει Focus mk4; Από που προκύπτει ότι δεν αξίζει την τιμή αυτή; Από το σαλόνι του Mazda;
Το καθένα έχει τα χαρακτηριστικά του θετικά και αρνητικά... Πολύ καλά και τα 2.
-
Γάτε έχεις οδηγήσει Focus mk4; Από που προκύπτει ότι δεν αξίζει την τιμή αυτή; Από το σαλόνι του Mazda;
Το καθένα έχει τα χαρακτηριστικά του θετικά και αρνητικά... Πολύ καλά και τα 2.
χαχαχ...εχω ενα. απο κατω. κανενα 6μηνο. παιρνω οτι θεωρω ενδιαφερον και με καλη ληζ τιμη. σε 4 ας πουμε περιμενω. ναι παταει καλατο φοκους. αλλα δειχνει μια προχειροτητα στη κατασκευη. απο οτι ειδα μεχρι 55+ χιλιαρικα αυτο που χαιρεσαι, που γουσταρεις τη δουλεια που εχει πανω του ρε παιδι μου, ειναι μονο τα ματσουντα. αν ειχαν και ετοιμοπαραδοτο θα εχωνα τα 5+ χιλιαρικα το χρονο που θα μου κοστιζε παραπανω απο το γκέικο....
-
Δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί πήγε και πήρε ο γάτος με ένα τέτοιο διαθέσιμο budget το 3008 και όχι πχ ένα CX5 Takumi (αν το λέω σωστά) edition με τα μπορντό δέρματα, όχημα απλά ασύγκριτο με κάθε PSA & Ford στα ίδια χρήματα. Δεν θα τα διαθέτω ποτέ για αγορά αυτοκινήτου αλλά αν υποθετικά τα είχα δεν θα περνούσα ούτε απέξω από ορισμένες αντιπροσωπείες. Soz γτ το off-topic.
-
Δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί πήγε και πήρε ο γάτος με ένα τέτοιο διαθέσιμο budget το 3008 και όχι πχ ένα CX5 Takumi (αν το λέω σωστά) edition με τα μπορντό δέρματα, όχημα απλά ασύγκριτο με κάθε PSA & Ford στα ίδια χρήματα. Δεν θα τα διαθέτω ποτέ για αγορά αυτοκινήτου αλλά αν υποθετικά τα είχα δεν θα περνούσα ούτε απέξω από ορισμένες αντιπροσωπείες. Soz γτ το off-topic.
παραδοση σε πολλους μηνες. και μαλιστα χωρις καν να μπορουν να δωσουν ημερομηνια στο ληζ ωστε να κανει προσφορα-συμβαση και να δωσω προκαταβολη και να αρχισει να μετραει ο χρονος. μονο 1-2 που τους ειχαν μεινει με χρωμα και εξοπλισμο περιεργο.
ε, μετα πηγα σε τουοτα ραβ 4, ποιος δεν τον εχει παιξει, ε?, το ακυρωσα και στα αποδελοιπα μου εκανε κλικ το τριοοχτω. τα πριμια κατονομα ειναι τσακωμενα με γατο. και ο γατος με αυτα.
Αγορά καινούριου hatchback ως 30000 €