-
Μιας και προηγηθηκαν σχολια για focus active, να ζητησω τη γνωμη σας. Βρηκα ενα του 2019 σε αγγελια και με ενδιαφερει, με 20.000 χλμ και τιμη 18Κ... 1.5 Ecoboost, manual 6αρι. Πως σας ακουγεται; Για οικογενειακη χρηση (2 μικρά παιδιά). Το σκεφτομαι σαν μια πολυ καλη ενδιαμεση λυση μεχρι να κατασταλαξει η αυτοκινητοβιομηχανια προς τα που θα παει και επισης να επιστρεψει και η κανονικοτητα στη ζωη μου γιατι σημερα δουλευω απο το σπιτι και τα χιλιομετρα μου εχουν περιοριστει στο ελαχιστο. Δλδ να μη δωσω σημερα 30-35Κ για ενα πχ Kuga ecoboost ή Peugeot 3008 ή BMW X1 (ολα βενζινη παντα) που επισης μου αρεσουν αλλα δε βρισκω λόγο να δεσμευσω τοσα χρηματα σε αυτοκινητο οταν προς το παρον κανω ελαχιστα χιλιομετρα και επισης αναμενονται σοβαρες αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανια. Βασικα ζητηματα που με ενδιαφερουν ειναι οι οδηγικη συμπεριφορα, υψος απο το εδαφος (ψηλη θεση οδηγησης, ασφαλεια με τις λακουβες και ευκολο μπες βγες με τα μωρα), αξιοπρεπεις χωροι (ΟΚ 375 λιτρα δεν ειναι πολλά αλλα δεν τα λες και λιγα.. στην αναγκη βαζω και μια Thule απο πανω, αποτι φαινεται εχει ραγες οροφης). Δεν μπορω να καταλαβω πολλα για τον εξοπλισμο του αλλα αποτι φαινεται δεν εχει LED μεσαια σκαλα το οποιο θα το ηθελα.
-
Μιας και προηγηθηκαν σχολια για focus active, να ζητησω τη γνωμη σας. Βρηκα ενα του 2019 σε αγγελια και με ενδιαφερει, με 20.000 χλμ και τιμη 18Κ... 1.5 Ecoboost, manual 6αρι. Πως σας ακουγεται; Για οικογενειακη χρηση (2 μικρά παιδιά). Το σκεφτομαι σαν μια πολυ καλη ενδιαμεση λυση μεχρι να κατασταλαξει η αυτοκινητοβιομηχανια προς τα που θα παει και επισης να επιστρεψει και η κανονικοτητα στη ζωη μου γιατι σημερα δουλευω απο το σπιτι και τα χιλιομετρα μου εχουν περιοριστει στο ελαχιστο. Δλδ να μη δωσω σημερα 30-35Κ για ενα πχ Kuga ecoboost ή Peugeot 3008 ή BMW X1 (ολα βενζινη παντα) που επισης μου αρεσουν αλλα δε βρισκω λόγο να δεσμευσω τοσα χρηματα σε αυτοκινητο οταν προς το παρον κανω ελαχιστα χιλιομετρα και επισης αναμενονται σοβαρες αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανια. Βασικα ζητηματα που με ενδιαφερουν ειναι οι οδηγικη συμπεριφορα, υψος απο το εδαφος (ψηλη θεση οδηγησης, ασφαλεια με τις λακουβες και ευκολο μπες βγες με τα μωρα), αξιοπρεπεις χωροι (ΟΚ 375 λιτρα δεν ειναι πολλά αλλα δεν τα λες και λιγα.. στην αναγκη βαζω και μια Thule απο πανω, αποτι φαινεται εχει ραγες οροφης). Δεν μπορω να καταλαβω πολλα για τον εξοπλισμο του αλλα αποτι φαινεται δεν εχει LED μεσαια σκαλα το οποιο θα το ηθελα.
Πρέπει να είναι εισαγωγική έκδοση αλλά η τιμή είναι καλή. Αν θες crossover είναι πολύ καλή επιλογή, αλλά suv δεν είναι (πολύ μεγαλύτερος χώρος αποσκευών στο ίδιο μήκος, μεγαλύτερο ύψος και ίσως διαμόρφωση θυρών/καθισμάτων για εύκολα μπες βγες).
Γενικά νομίζω είναι μία πολύ καλή μέση λύση, αλλά θα κοίταγα ίσως και το C4 που με λίγα περισσότερα χρήματα παίρνεις καινούργιο, που νομίζω είναι η πιο συμφέρουσα λύση στην κατηγορία του (οικογενειακό crossover).
-
ναι πολυ καλη περιπτωση το νεο C4... τίμιο και με χαρακτηριστικα (βλεπε ανεση) που δεν το πιανει κανενα της κατηγοριας.. αλλα αν μπω στη λογικη του καινουργιου τοτε σιγουρα θα αρχισω να 'φορτωνω' σε εξοπλισμο (γιατι πχ δε γινεται να μη σκεφτω να βαλω το αυτοματο 8αρι σε αυτη τη περιπτωση) και θα πιασω/ξεπερασω ευκολα τα 25Κ που τελικα φλερταρουν με τα χρηματα για το Kuga Titanium.. Επισης για καινουργιο εχουμε και τους χρονους αναμονης. Αν ειναι να περιμενω, τοτε θα περιμενω μια και καλη καθως μεσα στους επομενους 5-6 μηνες βγαινουν πολλα καινουργια μοντελα και facelift.
-
Πρώτα απ όλα κοίτα να κατασταλάξεις στο τι ακριβώς ψάχνεις. Kuga Focus C4 είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους. Το καθένα στον τομέα του είναι αρκετά αξιόλογο αλλά έχουν διαφορετικά δυνατά σημεία. Έχει να κάνει με τα θέλω σου.
Πήρα τα μηνύματα που έστειλες στο chat και σου έστειλα στο messenger.
-
ναι πολυ καλη περιπτωση το νεο C4... τίμιο και με χαρακτηριστικα (βλεπε ανεση) που δεν το πιανει κανενα της κατηγοριας.. αλλα αν μπω στη λογικη του καινουργιου τοτε σιγουρα θα αρχισω να 'φορτωνω' σε εξοπλισμο (γιατι πχ δε γινεται να μη σκεφτω να βαλω το αυτοματο 8αρι σε αυτη τη περιπτωση) και θα πιασω/ξεπερασω ευκολα τα 25Κ που τελικα φλερταρουν με τα χρηματα για το Kuga Titanium.. Επισης για καινουργιο εχουμε και τους χρονους αναμονης. Αν ειναι να περιμενω, τοτε θα περιμενω μια και καλη καθως μεσα στους επομενους 5-6 μηνες βγαινουν πολλα καινουργια μοντελα και facelift.
Πάντως Feel pack EAT8 130hp κάνει 23.500€ περίπου.
Η Shine σε manual (έχει τα πάντα) ξεκινάει από 22.000 περίπου.
Το Kuga αυτόματο πρέπει να ξεκινάει πάνω από 30.000..
Σε τιμές που είναι τόσο κοντά τα καινούργια από παλιό, βάζω προτεραιότητα στο καινούργιο.
-
Εντάξει βέβαια ο φίλος έβαλε μτχ φοκους με 18000 προφανώς του 2019 το τελευταίο μοντέλο. Άλλο 18 άλλο 22-25 για το c4.
Αν τα έχεις σε μετρητά είναι καλή περίπτωση γιατί αν μπλέξεις με επιτόκιο τράπεζας λόγω μτχ θα σε πάει στο 10% και αρχίζει να βαραίνει σε σχέση πχ με νέο φοκους λόγω επιτοκίων.
Αν βέβαια το θες άμεσα το αμάξι πρέπει να δεις τι παίζει σε ετοιμοπαραδοτα από Φορντ
-
Εντάξει βέβαια ο φίλος έβαλε μτχ φοκους με 18000 προφανώς του 2019 το τελευταίο μοντέλο. Άλλο 18 άλλο 22-25 για το c4.
Αν τα έχεις σε μετρητά είναι καλή περίπτωση γιατί αν μπλέξεις με επιτόκιο τράπεζας λόγω μτχ θα σε πάει στο 10% και αρχίζει να βαραίνει σε σχέση πχ με νέο φοκους λόγω επιτοκίων.
Αν βέβαια το θες άμεσα το αμάξι πρέπει να δεις τι παίζει σε ετοιμοπαραδοτα από Φορντ
Του είπα, είναι πολύ καλή περίπτωση, αλλά να δει και ποια έκδοση είναι, αν είναι εισαγωγική τότε συμφέρει καινούργιο C4 130hp Feel Pack με 22.000.
4.000 για παρόμοιο καινούργιο είναι πολύ μικρή διαφορά. Επαναλαμβάνω, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, με ζελατίνες και τα τέτοια, ξέρεις!
Το Feel Pack να θυμίσω ξεκινάει από 19.500€.
-
Αν το συγκεκριμένο focus που βρήκε στην αγγελία είναι σε καλή κατάσταση, ειδικά αν έχει και πολλαπλούς πίσω, τα 17 18 χιλιάρικα είναι καταπληκτική τιμή για 20χιλ χμ. Τόσο κάνει ένα οικονομικό fiesta καινούριο. Αν ικανοποιεί ο εξοπλισμός, τότε μιλάμε για καταπληκτικό value. Το αμάξι είναι απλά φοβερό με καταπληκτικό μοτέρ.
Πρόκειται για active με μεταλλικό χρώμα, parking pack, clima 1.5 ecoboost 150
-
Ναι το είχα δει το αμάξι στην αγγελία συμφωνώ.
Απλά ο φίλος μην παρασυρθεί από το acc που γράφει ότι έχει. Δεν έχει. Ο πωλητής που μίλησα μαζί του ούτε καν ήξερε τι είναι το acc , είδε το κουτάκι του άρεσε το τσεκαρε!
Επίσης ο πωλητής δεν μπλέκει με δάνειο πουλά της μετρητοίς.
Εννοείται στις τιμές που έχουν πάει τα νέα Φορντ αυτές οι τιμές σε μεταχειρισμένα δείχνουν δελεαστικές. Το ακτιβ 1.0 κοστίζει πλέον κάνα 25 αρι τουλάχιστον με ημιακαμπτο
-
Ναι δεν έχει acc αλλά σε αυτά τα χρήματα δε θα ενδιέφερε.
-
Το αναφέρω γιατί η αγγελία ξεγελά και ο πωλητής δεν ξέρει να απαντήσει , δεν ξέρει καν τι είναι το acc , αλλά από τις αναλυτικές φωτογραφίες που έχει φαίνεται ότι δεν έχει.
Είναι και στο ωραίο χρωματακι.
-
Είσαι πωλητής αυτοκινήτων και δεν ξέρεις τι είναι το acc.
Σαν να είσαι ηλεκτρολόγος και δεν ξέρεις από Amper και volt.
-
Εντάξει φίλος επαρχία είναι ο άνθρωπος! Εδώ σε κεντρικές αντιπροσωπείες και οι μισοί πωλητές το εμφανίζουν το acc σαν καποια εξωγήινη τεχνολογία που φυσικά δεν υπάρχει λόγος να την βάλεις ! Στην χιουνται όταν πήγα να δω το τουσον ο πωλητής μου είπε με στόμφο είσαι ο πρώτος που μου ζητά να έχει το αμάξι acc!
Ο τυπακος όταν τον πήρα τηλέφωνο χωρίς να έχω ψάξει καλά τις φωτογραφίες αλλά έχοντας δει το acc τσεκαρισμενο τον ρώτησα κατευθείαν αν έχει.
Τουλάχιστον ήταν ειλικρινής μου είπε δεν ξέρω τι είναι και αν έχει άλλα μου είπε θα σε πάρω αύριο να μπω στο αμάξι να μου πεις τι να πατήσω και που μπορώ να δω αν έχει ! ...
Πάντως τελευταία δεν ξέρω αν το καρ έχει καταργήσει στις επιλογές εξοπλισμού το cc και έχει μόνο acc που δεν το φαντάζομαι αλλά σε πολλά αμάξια έχω δει να γράφουν ότι έχουν και διαπιστώνεις τελικά ότι το ... παιδί που έβαλε την αγγελία ....μπερδεύτηκε!
-
Εντάξει φίλος επαρχία είναι ο άνθρωπος! Εδώ σε κεντρικές αντιπροσωπείες και οι μισοί πωλητές το εμφανίζουν το acc σαν καποια εξωγήινη τεχνολογία που φυσικά δεν υπάρχει λόγος να την βάλεις ! Στην χιουνται όταν πήγα να δω το τουσον ο πωλητής μου είπε με στόμφο είσαι ο πρώτος που μου ζητά να έχει το αμάξι acc!
Ο τυπακος όταν τον πήρα τηλέφωνο χωρίς να έχω ψάξει καλά τις φωτογραφίες αλλά έχοντας δει το acc τσεκαρισμενο τον ρώτησα κατευθείαν αν έχει.
Τουλάχιστον ήταν ειλικρινής μου είπε δεν ξέρω τι είναι και αν έχει άλλα μου είπε θα σε πάρω αύριο να μπω στο αμάξι να μου πεις τι να πατήσω και που μπορώ να δω αν έχει ! ...
Πάντως τελευταία δεν ξέρω αν το καρ έχει καταργήσει στις επιλογές εξοπλισμού το cc και έχει μόνο acc που δεν το φαντάζομαι αλλά σε πολλά αμάξια έχω δει να γράφουν ότι έχουν και διαπιστώνεις τελικά ότι το ... παιδί που έβαλε την αγγελία ....μπερδεύτηκε!
Οι περισσότεροι απλά πατάνε όλα τα κουμπάκια στην αγγελία για να τελειώνουν γρήγορα.
Στα μηχανάκια έχει γέλιο που βλέπεις 'εκκίνηση με μανιβέλα' σε busa ,gs κλπ γελαδια.
-
Συνεχιζει να με εκπλησει ευχαριστα ο 1.0 ecoboost. Σε ταξιδι με καυσωνα στην Μανη με χαλαρη οδηγηση και λογο κινησης με ACC στα 117 χλμ τρια ατομα και φουλ πραγματα με πεσμενο καθισμα πισω 5,7 πραγματικη καταναλωση. Μαλιστα πριν φτασω Καλαματα ειμουν 5,4 πραγματικη καταναλωση , σε αυτον το ανηφορο κατηφορο εθνικο αξονα. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος στο θεμα αποδοσης του 1.0
-
Συνεχιζει να με εκπλησει ευχαριστα ο 1.0 ecoboost. Σε ταξιδι με καυσωνα στην Μανη με χαλαρη οδηγηση και λογο κινησης με ACC στα 117 χλμ τρια ατομα και φουλ πραγματα με πεσμενο καθισμα πισω 5,7 πραγματικη καταναλωση. Μαλιστα πριν φτασω Καλαματα ειμουν 5,4 πραγματικη καταναλωση , σε αυτον το ανηφορο κατηφορο εθνικο αξονα. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος στο θεμα αποδοσης του 1.0
Πολύ καλή καταναλωση
-
Η καλή ροπή χαμηλά λόγω τούρμπο, βοηθάει τα καινούρια μοτέρ, σημαντικό επίσης να μένει το αυτοκίνητο σε ταχύτητες που το βοηθάει η αεροδυναμική του. Κατανάλωση 5.8λτ είχα πριν χρόνια στο Fiat Bravo 1.2 σε ταξίδι Βόλος Γιάννενα και πίσω. Οι ταχύτητες γύρω στα 120 δίνουν καλή οικονομία και με καλό χρόνο ταξιδιού.
-
Καλή επίδοση αλλά να ομολογήσω ότι η συγκεκριμένη διαδρομή είναι η οικονομικότερη που μου έχει προκύψει με τον μεγαλύτερο έκοΠουστ.. Στην μεγαλύτερη διάρκεια της διαδρομής η κλίση και η μέση ταχύτητα ταξιδίου βοήθησαν σε αυτό.
-
Καλησπέρα σας παιδιά.
Είμαι νέος κάτοχος ενός focus active. Όλα τέλεια μέχρι τώρα.
Το securialert του ford pass σας στέλνει ειδοποιήσεις; Εγώ μπορώ να τα δω μόνο αν ανοίξω την εφαρμογή, ποτέ σαν push notifications. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Έχω android 10 (Huawei Nova 5t) και έχω προσπαθήσει και με όλες τις ρυθμίσεις του λειτουργικού αλλά τζίφος
-
Επιστρέψαμε πιο γρήγορα από το αναμενόμενο λόγω εκτάκτων υποχρεώσεων.
Τελικά στο κατέβασμα φαίνεται να καίει λιγότερο από το ανέβασμα!
Καβάλα - Πειραιάς. 2 άτομα, φουλ πορτ μπαγκάζ + έξτρα πράγματα πίσω από τα καθίσματα.
Πάνω αριστερά είναι η μέση κατανάλωση. Πάνω δεξιά τα διανυθέντα χιλιόμετρα.
Υπέρ ευχαριστημένος με την κατανάλωση γι αυτό το σύνολο. Το μεγαλύτερο κομμάτι έγινε με ACC σε νόμιμες ταχύτητες + κάποιες προσπεράσεις και ανοίγματα περιστασιακά.
Ford Focus MK4