-
Προέκυψε η ανάγκη για άμεση αντικατάσταση αυτοκινήτου στην σύζυγο και ξεκίνησε η αναζήτησή ενός B-SUV με όριο τα 22.000€.
Στην τελική τριάδα μπήκαν τα γνωστά Puma/Mokka/2008.
Αρχική επιλογή της συζύγου ήταν το Puma αλλά η camera οπισθοπορείας που ήταν must εξοπλισμός, δεν υπάρχει στην ST-Line και στην ST-Line X ξεφεύγουμε σε τιμη. Επίσης δεν υπάρχει ούτε ένα ετοιμοπαραδοτο ST-Line και πάει σε παράδοση Σεπτεμβρίου όπως μου είπαν σε 2 αντιπροσωπείες.
2η επιλογή το 2008 στην έκδοση Active Plus με τα 100ps. Πολύ όμορφο εξωτερικά αλλά εσωτερικά ήταν σχεδόν αδιάφορο (ειδικά το χειρόφρενο με την έλλειψη τεμπέλη χτυπάει άσχημα σε αυτοκίνητο του 2021 με αυτή την τιμή). Ετοιμοπαραδοτο κι εδώ δεν υπήρχε με αποτέλεσμα να αρχίζουμε να απογοητευόμαστε καθώς δεν βρίσκαμε κάτι άλλο να κάνει το κλικ
Θυμηθηκα πως είχαμε δει πριν 1 μήνα στον δρόμο ένα καινούριο Mokka το οποίο εξωτερικά ήταν παρα πολύ όμορφο για τα δικά μας γούστα. Ψάχνοντας λίγο στην σελίδα της Opel είδα ότι υπάρχουν γύρω στα 50 ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα με διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων και εκδόσεων. Πήγαμε σε 2 αντιπροσωπείες να το δούμε από κοντά και σε 2 ημέρες το κλείσαμε.
Πρώτη φορά Opel και δεν έχουμε εμπειρία από το δίκτυο και την εταιρεία γενικά, αλλά η πρώτη επαφή ήταν αριστη για την διαδικασία αγοράς.
Η σύζυγος έκανε test drive και την ικανοποίησε απόλυτα σε θέμα όγκου/διαστάσεων/επιδόσεων/εξοπλισμού.
Τελικη τιμή με το κλειδί στο χέρι 21.700€ για την έκδοση Elegance 1.2 100ps με διχρωμία Ruby Red με μαύρη οροφή και το πακέτο Opel More με δωρεάν εξοπλισμό Matrix Led φώτα, επαγωγική φόρτιση, camera 180, blind spot στους καθρέπτες, αισθητήρες εμπρός πίσω, προετοιμασία χώρου αποσκευών για ρεζέρβα, φυμε κρύσταλλα πίσω.
Ανυπομονούμε να το παραλάβουμε την εβδομάδα που μας έρχεται για περισσότερες λεπτομέρειες και πρώτες εντυπώσεις από την χρήση.
-
Καλοτάξιδο!!!
-
Ευχαριστούμε πολύ!!!
-
You had me at matrix led. Εξαιρετική επιλογή. Στα 21.700 και με τέτοιο εξοπλισμό και με διχρωμία είναι ευκαιρία! Καλοταξιδο! Πανέμορφο αμαξάκι!
Επίσης η ύπαρξη ετοιμοπαραδοτου αυτή την στιγμή με τις αναμονες να έχουν μεγαλώσει είναι selling point. Κανένας απολύτως λόγος να περίμενες τα Puma/2008 άσε που με τον εξοπλισμό αυτό κάτω από 25.000 δεν θα τα έβρισκες.
Αυτά τα 50 που υπάρχουν θα ξεπουλήσουν σαν ζεστά ψωμάκια !
-
Πολύ καλή επιλογή, και τα Opel More! Δίνουν τρομερή αξία σε όλα τα αυτοκίνητα της Opel, είναι σαν να παίρνεις μία έκδοση πάνω σε όλα.
-
Ευχαριστούμε πολύ!!Ναι η αναλογία τιμης εξοπλισμού είναι αρκετά καλή. Στα συν ότι πίεσα για χαμηλό επιτόκιο και τους είπα είμαι έτοιμος να κλείσω ετοιμοπαραδοτο Puma με 5.9% αλλά αν μου δώσετε το ίδιο επιτόκιο το κλείνω τώρα. Μου έδωσαν τελικά από 7.9% που είχαν το 5.9% και 84 δοσεις.
Σημερα πρωί που μπήκα στο site της Opel έχει 33 αυτοκίνητα -σε 10 μέρες μάλλον δεν θα μείνει τίποτα..Το ετοιμοπαραδοτο ήταν πολύ βασικός παράγοντας!!
-
Καλά τα matrix led και το blind spot είναι πολύ καλή αγορά και ουσιώδης εξοπλισμός.
Καλοτάξιδο να το χαρείτε.
-
Η σύζυγος έκανε test drive και την ικανοποίησε απόλυτα σε θέμα όγκου/διαστάσεων/επιδόσεων/εξοπλισμού.
Τελικη τιμή με το κλειδί στο χέρι 21.700€ για την έκδοση Elegance 1.2 100ps με διχρωμία Ruby Red με μαύρη οροφή και το πακέτο Opel More με δωρεάν εξοπλισμό Matrix Led φώτα, επαγωγική φόρτιση, camera 180, blind spot στους καθρέπτες, αισθητήρες εμπρός πίσω, προετοιμασία χώρου αποσκευών για ρεζέρβα, φυμε κρύσταλλα πίσω.
Ανυπομονούμε να το παραλάβουμε την εβδομάδα που μας έρχεται για περισσότερες λεπτομέρειες και πρώτες εντυπώσεις από την χρήση.
Καλορίζικο. Λογικά είναι αυτό που περιγράφω παραπάνω ότι οδήγησα. Δεν θα σας απογοητεύσει. Καλό εξοπλισμό περιγράφεις, αλλά, αν έχει σύστημα διατήρησης λωρίδας, απλά βρείτε από που ...κλείνει!
-
Ευχαριστούμε!! Υπάρχει από όσο έχω δει στο YouTube κουμπί άμεσης απενεργοποίησης αριστερά κάτω από το τιμόνι.
Πως σου φάνηκε ο συνδυασμός κινητήρα/κιβωτίου;
-
Ευχαριστούμε!! Υπάρχει από όσο έχω δει στο YouTube κουμπί άμεσης απενεργοποίησης αριστερά κάτω από το τιμόνι.
Πως σου φάνηκε ο συνδυασμός κινητήρα/κιβωτίου;
Γενικά προτιμώ τα χειροκίνητα κιβώτια. Στο συγκεκριμένο από ότι πρόσεξα , οι αλλαγές, χωρίς να χάνονται ή να μπερδεύονται δεν είχαν τη γλύκα που απολαμβάνεις σε άλλα. Οπως έγραψα μου θύμησαν αυτό το 'σκοντάφτω λίγο' της Χ1 που είχα και πιθανότατα, υπάρχει και σε άλλα. Πίστεψέ με συνηθίζεται πολύ εύκολα και το ξαναθυμάσαι μόνο αν οδηγήσεις κάτι διαφορετικό. Μπορεί να είμαι και απλά υπερβολικός. Η κλιμάκωση μου φάνηκε καλή στις 4 πρώτες σχέσεις, η πέμπτη -συχνό φαινόμενο- λίγο πιο μακριά (αλλά δεν θέλω να το ...υπογράψω αυτό)! Πιθανόν έκτη να μην χρησιμοποίησα καν στα περίπου 80-100km που οδήγησα. Κρίνοντας από την αρχική περιγραφή των απαιτήσεών σου νομίζω επέλεξες άριστα. Με καλό να το παραλάβετε.
-
καλορίζικο , καλοταξιδο να είναι. Πολύ όμορφο και εφόσον υπήρχε ετοιμοπαράδοτο και με καλό εξοπλισμο οπως γράφεις εκανες πολύ καλή επιλογή. Απροβλημάτιστα χιλιομετρα εύχομαι.
-
Ευχαριστούμε πολύ!!Και σε εσάς καλοτάξιδο το ST Puma!!
Η σύζυγος είχε πρώτο στόχο το Puma ST-Line αλλά όπως προείπα η έλλειψη camera και κυριως η έλλειψη ετοιμοπαραδοτου την έκαναν να το ξεχάσει.
Παραλληλα με το Mokka που παραλαμβάνουμε την Παρασκευή, μετά από αναμονή 4,5 μηνών παρέλαβα χθες το επόμενο εταιρικό μου αυτοκίνητο.
Μετα από 6 χρόνια στα ψηλά (βλ. SUV) επιστροφή σε χαμηλό ...Passat GTE....Σήμερα έκανα 70 χλμ με πλήρως φορτισμένη μπαταρία και αλλα 40 με βενζίνη.κατανάλωση 2.4 λιτρα μου έβγαλε...
Φοβερο πακέτο οδηγικης ευχαρίστησης/εξοπλισμού/άνεσης/επιδόσεων/χωρών/μηδενικού φόρου.
Οσο το μαθαίνω τόσο μου αρέσει...
-
Δεν ήξερα καν την ύπαρξη του. Βγαίνει σε pasaat τέτοιο σύστημα;
Πόσο κοστίζει;
-
Ούτε εγώ το ήξερα- μου το πρότειναν στην δουλειά για να μην πληρώνω φόρο λόγω παροχής, το έψαξα λίγο στο site της VW, το έκανα ένα ΣΚ test drive και το πήρα. Βγαίνει νομίζω από το 2016-2017 και πριν λίγους μήνες έκανε και face-lift και αύξησαν την χωρητικότητα της μπαταριας του από 9,5Kw νομίζω σε 13,4ΚW.
Έχει τα πάντα όλα από εξοπλισμό σε μια έκδοση που βγαίνει ως GTE και μαζί με μεταλλικό χρώμα έχει 39990€ ΛΤΠΦ- καθαρά έκδοση για leasing....
Φώτα Matrix IQ Led plus (έπαθα πλάκα σε βραδινή βόλτα σε χαμηλά φωτισμένο δρόμο) δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού (οδηγού με λειτουργία μασάζ), ηλεκτρονική ανάρτηση DCC, επιλογή 5 οδηγικών προφίλ, κουμπί GTE για boost ηλεκτρικού και θερμικού κινητήρα στην Maximun απόδοση 218 ίππων/400ΝΜ, αυτόματο κάθετο και παράλληλο παρκάρισμα με camera εμπρός και πίσω και λειτουργία αποφυγής σύγκρουσης με εμπόδιο, blind spot στους καθρέπτες, 2 ψηφιακές οθόνες με navigation εργοστασιακό και μενού και φωνητικές εντολές στα ελληνικά, full adaptive cruise control με λειτουργία στάσης και εκκίνησης όταν ξεκινήσει το εμπρός αυτοκίνητο, keyless start/open/lock doors, αυτόματη πόρτα χώρου αποσκευών, μπλε δαγκάνες και στα 4 δισκόφρενα, 18αρες ζάντες.
Μετά από 5 χρόνια βρεθήκαμε από καθαρή σύμπτωση χρονικά με 2 αυτοκίνητα καινούρια και πολύ καλά εξοπλισμένα μέσα σε μια εβδομάδα. Θα νομίζουν οι γείτονες ότι πιάσαμε το τζόκερ χαχαχα!!Επειδή από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, περιμένω αύριο τον γιο μου που θα δει και το Mokka της μαμάς πρώτη φορά να μου πει πιο του αρέσει περισσότερο και σε ποιο θέλει να μπαίνει για βόλτα...
-
Φίλε Lap δεν έχει 35000 λιανική τιμή. 39990 Λιανική Τιμή Προ Φόρων (ΛΤΠΦ) ανέφερα, που σημαίνει γύρω στα 52.000 Λιανική Τιμή.Δεν είναι καθόλου φθηνό αλλά έχει καλό εξοπλισμό, μου έρχεται κυριολεκτικά δωρεάν ως χρήση και είναι χαμηλό που ήθελα να επιστρέψω λόγω οδηγικών χαρακτηριστικών.
-
Ωπ! Λάθος. Δεν το είδα. Σορρυ
Ακυρο παίδες. False αλαρμ.
-
Τι λες ρε sgl; Φοβερό φαίνεται. Έχω εντυπωσιάστει ταμαλα.
Ρε σεις;;;;; διαβάσατε; και passat.!! Μιλάμε για D seg με ότι αυτό συνεπάγεται. Εδώ 35.000 έχει ένα 'απλό' 3008.
Γάτε; Τι έγινε; Σου ξέφυγε;
-
Την συγκεκριμένη στιγμή η αγορά οποιοδήποτε αυτοκινήτου είναι χαμένα λεφτά . Το να αγοράσεις ΙΧ με θερμικό ,που σε μια 4ετία θα έχει απαξιώσει σε εξευτελιστικά επίπεδα την αξία αγοράς του είναι χαζομάρα. Το να αγοράσεις ηλεκτρικό με κόστος αγοράς στο Θεό ενώ έρχεται ραγδαία μείωση τιμών επίσης χαζομάρα. Επίσης είναι νωρίς (θα χρειαστούν 2-3 χρόνια) για να βασιστείς στο δίκτυο ανεφοδιασμού .
Νομίζω ότι το καλύτερο είναι η αναμονή 2-3 ετών για να έχει νόημα η επιλογή .
Τώρα αν σώνει και καλά χρειάζεσαι αυτοκίνητο ,ψάχνεις για προσφορές leasing 4ετίας σε κατά προτίμηση diesel ,ώστε να αποκομίσεις τα μεγαλύτερα οφέλη μέχρι την κανονική αγορά .
-
Την συγκεκριμένη στιγμή η αγορά οποιοδήποτε αυτοκινήτου είναι χαμένα λεφτά . Το να αγοράσεις ΙΧ με θερμικό ,που
σε μια 4ετία θα έχει απαξιώσει σε εξευτελιστικά επίπεδα την αξία αγοράς του είναι χαζομάρα. Το να αγοράσεις
ηλεκτρικό με κόστος αγοράς στο Θεό ενώ έρχεται ραγδαία μείωση τιμών επίσης χαζομάρα. Επίσης είναι νωρίς (θα χρειαστούν 2-3 χρόνια) για να βασιστείς στο δίκτυο ανεφοδιασμού .
Νομίζω ότι το καλύτερο είναι η αναμονή 2-3 ετών για να έχει νόημα η επιλογή .
Τώρα αν σώνει και καλά χρειάζεσαι αυτοκίνητο ,ψάχνεις για προσφορές leasing 4ετίας σε κατά προτίμηση diesel ,ώστε
να αποκομίσεις τα μεγαλύτερα οφέλη μέχρι την κανονική αγορά .
Η μεγαλύτερη χαζομάρα είναι να περιμένεις 2 και 3 και 4 χρόνια.
Αν περιμένεις 4 χρόνια για φθηνό ηλεκτρικό που θα κοστίζει 25 χιλιάρικα και διανύει 400χλμ γιατί να μην περιμένεις 8 ωστε να αγοράσεις το αντίστοιχο με 20 χιλιάρικα και 800 χλμ αυτονομίας; Μήπως να περιμένουμε 12 που θα πηγαίνουν και μόνα τους;
Με αυτό το σκεπτικό δεν αγοράζεις ποτέ τίποτα.
Αγοράζεις αυτοκίνητο σήμερα βάσει των αναγκών σου. Υπάρχουν λύσεις.
-
''Αν περιμένεις 4 χρόνια για φθηνό ηλεκτρικό που θα κοστίζει 25 χιλιάρικα και διανύει 400χλμ γιατί να μην περιμένεις 8 ωστε να αγοράσεις το αντίστοιχο με 20 χιλιάρικα και 800 χλμ αυτονομίας; ''
Γιατί σε 2 χρόνια (σύμφωνα με τον ΔΕΔΗΕ) θα υπάρχουν 10.000 σημεία φόρτισης , οπότε τα 400-500 χλμ θα είναι υπέρ αρκετά.
''Μήπως να περιμένουμε 12 που θα πηγαίνουν και μόνα τους; ''
Υπάρχουν ήδη αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής επιπέδου (ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ 3) .Σε λιγότερο από 5 χρόνια θα κυκλοφορούν αυτοκίνητα επιπέδου 5(πλήρους) , αλλά η αυτόνομη οδήγηση δεν αλλάζει τόσο το κόστος λειτουργίας
του αυτοκινήτου ,ώστε να ξεφτιλίσει την αξία του άμεσα.
''Αγοράζεις αυτοκίνητο σήμερα βάσει των αναγκών σου. Υπάρχουν λύσεις.''
Τώρα αν σώνει και καλά χρειάζεσαι αυτοκίνητο ,ψάχνεις για προσφορές leasing 4ετίας σε κατά προτίμηση diesel ,ώστε
να αποκομίσεις τα μεγαλύτερα οφέλη μέχρι την κανονική αγορά .
Opel Mokka 2021