-
Δύο ενήλικες, μία μικρή έφηβος και ένα παιδί που ακόμα κάθεται σε καθισματάκι. Στο προτ μπαγκάζ χώρεσαν ρούχα για ένα μήνα, ομπρέλα, μια σκηνή tera nation και σχολικές τσάντες για υπολογιστές-φωτογραφικά. Στην καμπίνα μπήκε ψυγειάκι, η κουκούλα, μικρά σακίδια και παπούτσια. Χρειάζεται λίγη προσοχή στην τοποθέτηση, αλλά βολευτήκαμε. Αν είχαμε περισσότερο χώρο, θα παίρναμε και περισσότερα πράγματα ή θα τα βάζαμε όλα στον πορτ-μπαγκάζ. Πάντως δεν χρειάστηκε να αφήσω κάποιο παιδί πίσω .
Πρόβλημα παρά τρίχα να έχω στην είσοδο στο γκαράζ του πλοίου. Ο νεαρός μου είπε πως δεν ανάμεσα στην ποδιά και την ράμπα δεν πέρναγε ούτε τσιγαρόχαρτο. Ίσως να υπερέβαλλε λίγο, αλλά η απόσταση από το έδαφος με αγχώνει.
Το acc στην εθνική είναι απόλαυση, αλλά θέλει προσοχή. Τις σφήνες των αυτοκινήτων τις καταλάβαινε και έκοβε, αλλά μία πιθανή σφήνα μηχανής (που όμως δεν ολοκληρώθηκε) μάλλον δεν την αντιλήφθηκε. Ίσως εγώ να ενήργησα πιο βιαστικά, αλλά δεν το άφησα να δω πως θα εξελιχθεί.
Ως προς την κατανάλωση, πήγαινα με τα όρια (ή και λίγο παραπάνω). Φορτωμένο το αμάξι η στιγμιαία κυμαινόταν από 0 έως 5,5λτ/100χλμ. Η μέση του ταξιδιού (110χλμ) ήταν 4.1λτ/100χλμ στο normal. Μην με ρωτήσετε αν βάζω κλιματισμό, ο κλιματισμός στο corolla είναι πάντα ανοιχτός
Γλιτώσαμε και μία μετωπική στο παρατρίχα
Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!
-
OSFP wrote:
Σε αλλα νεα, η Active+ νομιζω εχει παντου LED, και η μονη διαφορα με τη black edition (στο κομματι των φωτων) ειναι οτι η Black εχει μπροστα (μονο) τα full led δηλαδη με το σχεδιακι? Μονο εμφανησιακο θεμα δηλαδη?
Εαν έχω καταλάβει σωστά, τα Bi-Led που έχουν οι πιο ακριβές εκδόσεις (και είναι με projector) είναι πιο συνατά Led. Αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος. Σίγουρα πάντως αλλάζει η εμφάνιση.
Έχω την εντύπωση ότι η Βlack edition είναι στην ουσία η Style με τη μαύρη οροφή,οπότε ότι διαφορά έχει η style με την active+ αυτή ισχύει και με την black (ομοίως και για τα φώτα).
-
Σωστά τα λές Πανόρμους! Από Style και πάνω έχει τα Bi-Led.
-
Καλές διακοπές agpr! Έχεις να προτείνεις κουκούλες/ηλιοπροστασίες/κουρτινάκια και τέτοια; Θέλω να τα παραγγείλω πριν φύγω για διακοπές γιατί έχω μόνο 3 μέρες με το αυτοκίνητο στην Αθήνα.
Χτες με μεγάλη βροχή το acc με κατατρόμαξε, αργούσε πολύ να φρενάρει και πήγαινε με 60 χιλιόμετρα βουρ να πέσει πάνω σε σταματημένο σε φανάρι, το έκοβα εγώ νωρίτερα. Δε θέλει και πολύ εμπιστοσύνη όταν ο καιρός δεν είναι καλός, καλύτερα κλειστό. Γενικά αυτά τα συστήματα ασφαλείας καλύτερα να τα σκεφτόμαστε ως ένα συνοδηγό που προσέχει, παρά έναν αυτόματο πιλότο.
-
Γιατί αυτό;;; Κανονικα εχει διπλό σύστημα κανονικά. Έχει και το ραντάρ μπροστά και τις κάμερες μέσα από το παρμπριζ. Οπου συνδυάστηκα βγάζει ένα αποτέλεσμα και ετσι λειτουργεί το acc.
Ενδιαφέρον αυτό το γεγονός.
-
Άντε να το ξαναγράψω: Τρομακτική η υστερία που κυριαρχεί εδώ μέσα για τις 17άρες της Corolla!
Δεν πρόκειται το αυτοκίνητο να 'σκορπίσει' σε 50.000 Km. Κανένα μικρομεσαίο (κατηγορία C) δεν έχει σκορπίσει με 225/45/17, που κατά 90% φοράνε. Επίσης η εμπειρία που έχετε από Clio (ή οποιοδήποτε άλλο σουπερμίνι) με 17άρες ΔΕΝ μετράει για την περίπτωση της Corolla! Γιατί όλα τα σουπερμίνι (κατηγορία Β) φοράνε πολύ μικρότερης διαμέτρου τροχούς, με αποτέλεσμα τα ελαστικά να είναι έχουν πολύ χαμηλότερα πλαϊνά (συνήθεις διαστάσεις 205/40/17 ή 205/45/17 ή 215/40/17) με αποτέλεσμα να κοπανάνε.
-
Για 18αρες δεν ήταν η συζήτηση κύριε Χάρη;
Εχουμε πολλές εμπειρίες κύριε Χάρη.
-
Για 18αρες δεν ήταν η συζήτηση κύριε Χάρη;
Εχουμε πολλές εμπειρίες κύριε Χάρη.
Το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν για τις 17άρες με τις οποίες εξοπλίζεται πλέον η Active Plus έκδοση.
Κατά τ' άλλα: Εμπειρίες έχετε. Από σύστημα κριτικής αξιολόγησης πάσχετε...
-
Οι 18αρες ήταν του διλιτρου.
Ζεστες.
-
Πιστευω οτι καποιοι υπερβαλλουν σε ορισμενες τοποθετησεις τους.
Ο καθενας εδω μεσα εχει καποιες εμπειριες και δικα του μετρα συγκρισης και ορια.
οπως και εγω, και εγω ειχα παλαιοτερα αυτοκινητα με 18, 17 και 16 ζαντες. και μετα απο πολλα χλμ μια χαρα ηταν. θελετε να αναφερω συγκεκριμενα αυτοκινητα? δεν εχει νοημα
αρα αυτο ειπα, οτι η γνωμη ενος φιλου εδω μεσα οτι σε 50Κ χλμ το αυτοκινητο μου θα γινει κουδουνιστρα ε το βλεπω υπερβολικο. γνωμη του, σεβαστη.
δηλ ολα τα αυτοκινητα με 18αρες, 19αρες και παραπανω θα γινουν κουδουνιστρες?? ε οχι, δεν συμφωνω
-
Ναι αν έχουν χαμηλό προφίλ το πιθανότερο να γίνουν κουδουνίστρες, λίγη εμπειρία να εχιε κάνεις από αυτοκινητα αυτό είναι κοινή παραδοχή. Μιλάω πάντα για χώρες σνα την Ελλάδα με το οδικό της δίκτυο. Οι εμπειρίες πάρα πολλές από αυτοκινητα άνω των 30.000 ευρώ με αρκερα καλες πλατφόρμες, αλλά όπως τα υπολογίζω ηλικίας 10 ετιας.
Αν τώρα τα πιο σύγχρονα έχουν βελτιωθεί στον τομέα αυτό. Δηλαδή της διαχείρισης των δυνάμεων σε συγκεκριμένα σημεία του αμαξώματος που δέχονται από τα κοπανηματα της χαμηλό προφίλης ζάντας, τότε οκ μπορεί να μη συμβεί.
Όμως επειδή περάσαμε από αυτό το στάδιο ης εντυπωσιακής απόσβεσης με μεγάλη ζάντα και χαμηλό προφίλ και μετά από γοητευτικάμε από το πώς μετατράπηκε η όλη εμπειρία της απόσβεσης, το αναφέρουμε εδώ στην συζήτηση. Όποιος θέλει το πιστεύει οποίος δεν θέλει δικαίωμα του.
Δεν θέλω να είμαι απόλυτος. Η ιστορία θα δείξει για την corolla. Μπορεί να έχουν γίνει όλα καλά και σωστα στην σχεδίαση της αναρτησης.
Όμως στην ζυγαριά των απόψεων έχει μια παραπάνω βαρύτητα αυτή που έχει εμπειρία και οχι αυτή που φαντάζεται (είτε θετικά ειτε αρνητικά)
-
Όμως στην ζυγαριά των απόψεων έχει μια παραπάνω βαρύτητα αυτή που έχει εμπειρία και οχι αυτή που φαντάζεται (είτε θετικά ειτε αρνητικά)
Ρε συ γύρε, όταν θες να υποστηρίξεις την άποψη σου ντε και καλά, γράφεις κάτι χαζομάρες, τραβηγμένες από τα μαλλιά...
Εσύ θεωρείς ότι έχεις εμπειρία, ενώ εμείς οι χθεσινοί δεν έχουμε και απλώς 'φανταζόμαστε'; Δεν σου έγραψα ότι δεν έχω δει κανένα μικρομεσαίο με 17άρες να σκορπίζει;
-
- Μιλάμε για 18αρες ζνατες σε μικρομεσαίο, οχι 17αρες! Ούτε μιλαμε για suv με δυνατότητα μεγάλου προφίλ ελαστικου ακομα και σε 18αρες. Το κατάλαβες ή όχι;
Αντίστοιχα σε supermini οι 17αρες με χαμηλό προφιλ έκαναν ζημιά, αδυνατησαν την εμπειρία απόσβεσης, πες ότι θες, στο ελληνικό δίκτυο με τις συνεχόμενες και μεγάλες λακουβες.
2.Αντιθετως, το δικό σου ποστ προκειμένου να 'μου την πεις' είναι μια μεγάλη χαζομάρα καθώς στηρίζεσαι επί μόνιμου βάσεως σε λάθος παραδοχή. Μιλάμε για 18αρες!
Ψιτ, 18αρες ζαντες.
-
Βρε κολλημένε, όλη η συζήτηση στη σελίδα 92 είναι για τις 17άρες έναντι των 16άρων. Ένας άνθρωπος μόνο, ο s2000 στην σελίδα 93 αναφέρθηκε στις 18άρες. Αν τώρα εσύ επιλέγεις να απομονώσεις αυτό το ποστ ως αφετηρία της συζήτησης, τότε δίκιο έχεις (με τη λάπειο λογική, βεβαίως)!
-
Βρε περίεργε εγώ που απήντησα σε ποια σελίδα και κάτω από ποιο ποστ;
Ως παράδειγμα έφερα ένα μικρότερο αυτοκινητο με χαμηλό προφιλ που έχω πρόσφατη έμπειρια.
Διάβασα το σχόλιο του ανθρώπου για τις 18αρες που φορά, και είπα την αποψη μου.
Ξύνεσαι στην γκλίτσα, σ αρέσει τελικά ή φταίει η ζέστη.
Άναψε το aircodition γρήγορα.
Εγωιστη άνθρωπε.
-
Εγκαταλείπω. Νίκησες! Και πάλι!!!
-
Θα παρω το πρωτάθλημα έτσι όπως παω
-
Καλές διακοπές agpr! Έχεις να προτείνεις κουκούλες/ηλιοπροστασίες/κουρτινάκια και τέτοια; Θέλω να τα παραγγείλω πριν φύγω για διακοπές γιατί έχω μόνο 3 μέρες με το αυτοκίνητο στην Αθήνα.
Χτες με μεγάλη βροχή το acc με κατατρόμαξε, αργούσε πολύ να φρενάρει και πήγαινε με 60 χιλιόμετρα βουρ να πέσει πάνω σε σταματημένο σε φανάρι, το έκοβα εγώ νωρίτερα. Δε θέλει και πολύ εμπιστοσύνη όταν ο καιρός δεν είναι καλός, καλύτερα κλειστό. Γενικά αυτά τα συστήματα ασφαλείας καλύτερα να τα σκεφτόμαστε ως ένα συνοδηγό που προσέχει, παρά έναν αυτόματο πιλότο.
Σε ευχαριστώ πολύ!
Είναι η πρώτη φορά που παίρνω κουκούλα και την χρησιμοποιώ μόλις δύο μέρες. Στην πραγματικότητα δεν έχω εμπειρία και δεν αισθάνομαι πως μπορώ να προτείνω κάποια. Διάλεξα από το skroutz.gr και φρόντισα να έχει βαμβακερή επένδυση. Υποθέτω πως άλλοι θα έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και σου προτείνουν. Κουρτινάκια δεν έχω.
-
Προσοχή με τις κουκούλες παιδιά. Μόνο σε καθαρό αυτοκίνητο, χωρίς σκόνη και όσο το δυνατόν σε μέρος χωρίς πολύ αέρα... Μπορούν πανεύκολα να γεμίσουν μικρογρατσουνιές όλο το αυτοκίνητο!
-
Και ιστορία επαναλάμβανετε...
Lap vs harisma23.... FIGHT
Toyota Corolla 2019