-
Καλησπερα,
Αυτον τον καιρο ψαχνω μεταχειρισμενο αυτοκινητο αλλα υπαρχει ενα προβλημα. Ειμαι 2.03 στο υψος με αποτελεσμα ειτε να μη χωραω στη καμπινα με το τιμονι να με εμποδιζει, ειτε χωραω ισα ισα αλλα δε βλεπω καλα καθως το υψος των ματιων μου ειναι αναμεσα στο τζαμι και στον ουρανο του αυτοκινητου.
Θα ηθελα να μου προτεινετε καποια μοντελα για να μη χανω αλλο χρονο γιατι οι διαστασεις του σαλονιου ειναι κατι που δεν αναγραφεται στα χαρακτηριστικα, συνεπως δε μπορω να το δω online. Πρεπει δηλαδη να το δω απο κοντα.
Με ενδιαφερει μεταχειρισμενο compact /hatchback ή SUV απο 5.000 ευρω εως 13.000.
Θα εκτιμουσα οποιαδηποτε βοηθεια απ' οποιονδηποτε. Ευχαριστω πολυ.
Υ.Γ. Δε ξερω αν ζηταω πολλα ή αν δεν ειναι το σωστο μερος για να ρωταω τετοια θεματα αλλα να με συγχωρειτε. Ειμαι καινουργιος .
-
Καλησπερα,
Αυτον τον καιρο ψαχνω μεταχειρισμενο αυτοκινητο αλλα υπαρχει ενα προβλημα. Ειμαι 2.03 στο υψος με αποτελεσμα ειτε να μη χωραω στη καμπινα με το τιμονι να με εμποδιζει, ειτε χωραω ισα ισα αλλα δε βλεπω καλα καθως το υψος των ματιων μου ειναι αναμεσα στο τζαμι και στον ουρανο του αυτοκινητου.
Θα ηθελα να μου προτεινετε καποια μοντελα για να μη χανω αλλο χρονο γιατι οι διαστασεις του σαλονιου ειναι κατι που δεν αναγραφεται στα χαρακτηριστικα, συνεπως δε μπορω να το δω online. Πρεπει δηλαδη να το δω απο κοντα.
Με ενδιαφερει μεταχειρισμενο compact /hatchback ή SUV απο 5.000 ευρω εως 13.000.
Θα εκτιμουσα οποιαδηποτε βοηθεια απ' οποιονδηποτε. Ευχαριστω πολυ.
Υ.Γ. Δε ξερω αν ζηταω πολλα ή αν δεν ειναι το σωστο μερος για να ρωταω τετοια θεματα αλλα να με συγχωρειτε. Ειμαι καινουργιος .
-
Δύο αυτοκίνητα απ αυτά που είχα πιστεύω θα χωράνε άνετα κάποιον τόσο ψηλό, το πρώτο Suzuki SX4 (πιθανόν και S-Cross ή Vitara) και το Citroen C3 Aircross, λόγω της ψηλής 'τετράγωνης' καμπίνας τους. Από κει και μετά, τα μεγάλα σεντάν επίσης με το κάθισμα τέρμα κάτω, όπως για παράδειγμα Mondeo ή Octavia θα περίμενα να έχουν καλές πιθανότητες. Δεν είμαι 2 μέτρα και μάλλον θες απαντήσεις από ειλικρινείς ψηλούς, αν και παρατηρώ πως οι περισσότεροι συμβιβάζονται.
-
Φίλε μου είμαι 1,94 και ευρύστερνος... που λένε...
Οπως σου είπε και ο Πήλιου στα σχετικά καινούργια B suv υπάρχει το 3 Αιρκρος https://www.car.gr/classifieds/cars/?fs=1&make=105&model=7413®istration-from=>2018 και το Κρόσλαντ https://www.car.gr/used-cars/opel.html?make=208&model=10394&model=7177&pg=1 , αλλά και το Φιατ 500 L και 500 X https://www.car.gr/used-cars/fiat.html?make=124&model=3619&model=3620&model=5855&model=5856&model=7410&pg=1.
Σε χαμηλό Β κατηγορίας το ξεχνάς . Σε κανένα δεν θα είσαι άνετα . Αν θέλεις να πας σε μικρό οπωσδήποτε τους μεγαλύτερους χώρους έχει το Τουίνγκο .https://www.car.gr/classifieds/cars/?fs=1&make=221&model=758®istration-from=>2018
Ούτε σε χαμηλό C κατηγορίας θα είσαι άνετα . Πρέπει να ανέβεις σε C suv και εκεί ανεβαίνουν οι τιμές.
-
Κι εδώ 1.94 και 100+ κιλά (τα κιλά έχουν πολύ μεγάλη σημασία, γιατί καθόμαστε πάνω στον πισινό μας, οπότε ψηλότερα όσο ανεβαίνουν τα κιλά). Αν θες να μείνεις κοντά στα 5 χιλιάρικα, θεωρώ ότι θα σε καλύψει κι η Corolla Verso. Την έχω 3,5 χρόνια κι είναι πολύ καλή σε χώρους. Από καινούρια, χώρεσα σε Vitara και C3 Aircross. Σε πολλά άλλα, δεν...
-
Jeep Renegade είδες? Έχει κι αυτό σχήμα που ευνοεί για ψηλούς. Απλά, μεταχειρ. του 15-16' έχει 2-3.000 παραπάνω από το μπάτζετ σου.
-
Στα πόλης το swift χωράει πολύ ψηλούς. Έχει ψηλή οροφή και πολύ χώρο γύρω από τα γονατα. Το ίδιο καιτο baleno με χαμηλότερη όμως οροφή.
-
Insignia, ή μεγάλο - και ακριβουτσικο - C suv.
-
-
Και εγώ με καλό ύψος! Είχα skoda yeti για πολλά χρόνια! Και εγώ με το ύψος πρώτη επιλογή ψωνίζω. Δεν σου γράφω Q7, E Class και τέτοια γιατί ξεφεύγουμε.
-
Μεταχειρισμένο σε αυτά τα λεφτά για το ύψος αυτό Fiat Doblo
-
Γειά χαρά, παρακολουθώ καιρό αλλά γράφτηκα τώρα για να απαντήσω.
2.02 εδώ, έψαχνα αμάξι πέρσι κι έχω μπει, οδηγήσει, δοκιμάσει πολλά. Το ίδιο πρέπει αναγκαστικά να γίνει από τόν οποιονδήποτε αγοραστή, κάθε σώμα έχει τις ιδιαιτερότητές του.
Σε μένα, με Corsa D γινότανε η δουλειά, το καλύτερο από όλα της κατηγορίας αυτής. Και σε κάποια Σεντάν τύπου Bora κτλ, αλλά χειρότερα γιατί είναι χαμηλός ο ουρανός.
Corolla Verso ήταν οκ, αλλά δεν έβγαινε αρκετά έξω το τιμόνι, δεν τρελάθηκα. Matrix καλύτερα. Ignis οριακά δεν χωρούσα λογω τιμονιού. Vitara με τίποτα, Duster επίσης. Και σε πολλά πολλά άλλα που δεν έχει νόημα να απαριθμήσω δεν χωρούσα.
Τελικά διάλεξα Arona (CNG). Χωράω πολύ καλά στο υψος και για το μήκος του είναι σούπερ από χώρο. Ψηλό και φωτεινό. Και με το φτηνό καύσιμο (είμαι κοντά σε πρατήριο) βγάζω τη μισή δόση από την χρηματοδότηση. Και πιο βολικό στο μπες βγες και στο βάλε βγάλε πράγματα από το Corsa D.
Fun fact: στο Ateca δεν χωράω λόγω χαμηλότερου ταβανιού παρόλο που στα πόδια είναι πιο άνετο.
Αλλά άσχετα από καύσιμο κτλ, μην παραλείψεις έστω να μπεις σε ένα Arona και πιστεύω θα με θυμηθείς.
Καλή τύχη και γράψε εντυπώσεις να ξέρουμε!
Αυτοκίνητα για ψηλούς