-
Τεσπά, το κύριο ζήτημα εν έτει 2021 δεν είναι πλέον η αυτονομία, αλλά κυρίως η μείωση των κοστολογίων των ηλεκτρικών και χέρι χέρι με αυτό οι υποδομές φόρτισης. Για το τελευταίο, ας μην τον ψέγω, αφιερώνει μία σειρά στην τελευταία παράγραφο.
Λίγους μήνες πριν αναφέρατε συνέχεια το θέμα της αυτονομίας, πάει κ αυτό? κ για το κοστολόγιο έχουμε πει από το 25 θα ισοσκελιστούν οι τιμές των θερμικών με τα ηλεκτρικά. Οι υποδομές ειναι πολύ απλά θέμα ιδιωτικό, οποιος έχει χώρο, προχωράει, αν δεν έχεις το ξεχνάς, να φορτίζεις σε δημόσιους φορτιστές ειναι ασύμφορο. Το δίκτυο πάντως εξαπλώνεται σιγά σιγά, κ η ΔΕΗ κάνει κινήσεις κ οι άλλοι, όλα θα γίνουν....
-
Εγώ πάντως που έχω 350 χιλιόμετρα αυτονομίας με το υγραέριο, δεν έχω την παραμικρή δυσκολία. Αν μου έλεγες να διαλέξω ανάμεσα σε ηλεκτρικό με 600 χιλιόμετρα πραγματικής αυτονομίας (υπάρχει, Tesla Model S Plaid) και τη σημερινή κατάσταση ή αυτονομία 200 χιλιόμετρα για όλους, αλλά φόρτιση σε δέκα λεπτά και φορτιστές παντού, θα προτιμούσα το δεύτερο. Και πιο σωστό περιβαλλοντικά με τις μικρές μπαταρίες και μικρότερο κόστος και βάρος.
-
Σε υπόγειο γκαράζ με 6 θέσεις στάθμευσης, λέμε να βάλουμε 3 φορτιστές! Θεωρείτε ότι πρέπει να ενισχυθούν τα μέτρα πυροπροστασιας του χώρου? Το ότι τα αυτοκίνητα θα φορτίζουν όλο το βράδυ δεν είναι ρίσκο παραπάνω έναντι των κινητήρων εσωτερικής καύσης που τα παρκάρεις κρυώνουν και θεωρητικά μετά από καμιά ώρα ο κίνδυνος ανάφλεξης περιορίζεται?
-
Ρώτα εξειδικευμένες εταιρείες τού χώρου. Τι να σου πούμε εμείς; Θεωρητικά όμως δε χρειάζεται κάτι επιπλέον.
-
Γνώμη ειδικών και papers επιστημόνων υπάρχουν! Με γνώμη forumαδων κλείνει το τρίπτυχο! Αυξημένο ρίσκο λένε οι ειδικοί..... αν σε δουν large θα βάλεις και δεξαμενές για πυροσβεση και WiFi στο parking!
-
Ανάλογα με την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, αλλάζουν και τα ζητήματα, η σειρά τους δηλαδή. Το θέμα της αυτονομίας δείχνει να διευθετείται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ήδη υπάρχουν μερικά ηλεκτρικά με επαρκή, για το προφίλ χρήσης τους αυτονομία, και αυτό θα βελτιωθεί περεταίρω το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αυτό είναι απόλυτα προβλέψιμο πλέον.
Τα κοστολόγια και οι υποδομές, πάνε για πιο μετά.
Αυτό του περιβαντολλογικού κόστους, των σπάνιων γαιών που απαιτούν και της ανακύκλωσή τους, καθώς και το ζήτημα με τις πυρκαγιές στα καλά καθούμενα προς το παρόν σπρώχνονται κάτω από το χαλάκι και θα επιχειρηθεί η διευθέτησή τους βαθύτερα στο μέλλον.
Προς επίρρωσιν του ανωτέρω σκεπτικού, περί προτεραιοτήτων και προβλημάτων, θα κάνω μια ρετροσπεκτίβα του παρελθόντος και θα αναφέρω τα πρώιμα προβλήματα των ηλεκτρικών κόνσεπτ των έιτις αλλά και νάιντις. Δεν ήταν η αυτονομία το μείζον θέμα τότεΣ, αλλά οι επιδόσεις. Τα κόνσεπτ αυτά σέρνονταν στην κυριολεξία γιατί οι μπαταρίες τους ήταν αστείας χωρητικότητας και βραδείας εκφορτίσεως, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρακολουθήσουν την κίνηση των άλλων οχημάτων, ακόμη και των απλών μπρικιών πόλης. Τώρα, το ζήτημα των επιδόσεων, αποτελεί ισχυρότατο χαρτί των ηλεκτρικών, αφού η κατάσταση έχει αναστραφεί, παρά τους όποιους ακόμη περιορισμούς τους.
-
Δεν τραβάει η Tesla, ξοφλημένος ο Elon, μούφα τα αμάξια του. Εν τω μεταξύ, το πρώτο τετράμηνο του έτους, το Model 3 πούλησε όσο τα επόμενα πέντε ηλεκτρικά μαζί.
-
Δεν τραβάει η Tesla, ξοφλημένος ο Elon, μούφα τα αμάξια του. Εν τω μεταξύ, το πρώτο τετράμηνο του έτους, το Model 3 πούλησε όσο τα επόμενα πέντε ηλεκτρικά μαζί.
Περίεργο, οι πωλήσεις δηλαδή του id.3 έχουν πέσει? θυμάμαι ότι ήταν πρωτο-δευτερο στην Ευρώπη....
-
Είχαν γράψει ότι τα περισσότερα είχαν αγοραστεί από dealers τής εταιρείας, προφανώς αυτά τώρα πουλήθηκαν σε ιδιώτες, οπότε δεν υπήρχε τόση ζήτηση σε νέες ταξινομήσεις.
-
Είχαν γράψει ότι τα περισσότερα είχαν αγοραστεί από dealers τής εταιρείας, προφανώς αυτά τώρα πουλήθηκαν σε ιδιώτες, οπότε δεν υπήρχε τόση ζήτηση σε νέες ταξινομήσεις.
Ναι ναι το θυμάμαι, για να δούμε αν το Id.3 διατηρήσει το momemntum όμως γιατί πολλά ακούγονταν για επιτυχημένο όχημα κ οτι θα χτυπησει τα tesla, αλλά φαίνεται το εγχείρημα να ξεθωριάζει. Είναι νωρίς βέβαια, ο χρόνος θα δείξει. Πάντως αυτό με τις 'εικονικές' πωλήσεις ειναι μεγάλη πατάτα κ μπορεί να γυρίσει boomerang στην VW.
-
Αφού το ενα είναι ένα σεξυ οχημα και το άλλο σαν golf.
-
Η πλατφόρμα για τα ID ήδη έχει πωληθεί και στην Ford (ανακοινώθηκε η συνεργασία), οπότε έχει ψωμί η υπόθεση, για αυτό επένδυσε η VAG.
-
https://www.autofacil.es/tesla/model-3/2018/11/15/tesla-model-3-verse-espana/47336.html
Εχει εξαιρετικό σχεδιασμό, με κλασικές γραμμές που θα παραμείνουν θελκτικές στον χρόνο.
-
Η πλατφόρμα για τα ID ήδη έχει πωληθεί και στην Ford (ανακοινώθηκε η συνεργασία), οπότε έχει ψωμί η υπόθεση, για αυτό επένδυσε η VAG.
Φανη, αν κ δεν το γνώριζα το συγκεκριμένο, στο τέλος θα έχουμε 3 -4 πλατφόρμες που θα βασίζονται όλα τα ηλεκτρικά... τα αυτοκίνητα χάνουν την ταυτότητας τους στο έλεος του περιορισμού του κόστους.
-
Η αληθεια ειναι οτι εχει γεμισει ο τοπος tesla model 3. Κηφισια, αξονα κηφισιας, Ψυχικο, Χαλανδρι βλεπω συνεχεια.
Εγω προτιμησα το πιο μαζεμενο id3 ως 2ο αυτοκινητο πολης, βολευε καλυτερα χωροταξικα και στην θεση σταθμευσης. Η Tesla κανει εκπτωσεις καθολου? Πχ η vw μου εκανε 2.5 χιλιαρικα σχεδον ως εταιρικο πελατη.
Καλα οι γραφικοι που συνεχεια λενε για την Τεσλα, ποσο γρηγορα θα καταστραφει κτλπ, ειναι οι ιδιοι που επαναλαμβαναν την κασετα 'βουλωμενα φιλτρα πετρελαιου, ζημιες στις αντλιες, ντουμανια κτλπ' μολις απελευθερωθηκε η πετρελαιοκινηση στην Αθηνα.
Αντιστοιχο πολεμο γκρινιας κανουν τωρα στην ηλεκτροκινηση.
-
Καλα οι γραφικοι που συνεχεια λενε για την Τεσλα, ποσο γρηγορα θα καταστραφει κτλπ, ειναι οι ιδιοι που επαναλαμβαναν την κασετα 'βουλωμενα φιλτρα πετρελαιου, ζημιες στις αντλιες, ντουμανια κτλπ' μολις απελευθερωθηκε η πετρελαιοκινηση στην Αθηνα.
Αντιστοιχο πολεμο γκρινιας κανουν τωρα στην ηλεκτροκινηση.
Θεός!!! έγραψες...
-
Παντως το βλεπω ως φαινομενο cayenne. Σε αυτην ην περίπτωση δεν υπάρχει η φοβια φορολόγησης κυβικών οπότε θα γεμίσει ο τοπος tesla. Βάζω στοίχημα πως και οι ίδιοι στην tesla θα πάθουν πλάκα με το τι γίνεται σε αυτην την μικρή χώρα της μεσογείου.
-
Χαχαχα, καλά δεν έβλεπε ότι ΔΕΝ τον βγάζει; Πήγε σαν το σκυλί στ' αμπέλι; Καθ τώρα θα κατηγορεί τα ηλεκτρικά.
-
Lap διαφωνω.
Αν η διεισδυση στην ηλεκτροκινηση γινει με ταχυ ρυθμο(πχ σε 5 ετη το 20-30% των οχηματων να ειναι τετοια), θα δεις και τελη κυκλοφοριας και τελη ταξινομησης και λοιπους φορους. Γιατι το κρατος, αυτα που θα χασει απο εξαιτιας της στροφης, θα βρει με νεο τροπο να τα εισπραξει.
Αυτος ηταν κ ο λογος που προχωρησα τωρα σε τετοια αγορα.
5000 επιδοτηση, 150% εξοδο στα βιβλια, 0 τελη, 0 παρκομετρα σε ολη τη χωρα για 2 ετη, δεν βγαζει τεκμαρτο εισοδημα ως εταιρικο οχημα κτλπ.
Οποιος πιστευει οτι μετα απο 5 ετη θα υπαρχουν αυτα, θα το συζητησουμε τοτε.
Στην ουσια τωρα κανεις το κεφι σου και σου ερχεται στο κοστος ενος καινουργιου golf tdi 1.6 με τα κινητρα αυτα. Θα μου πεις: ποσοι μπορουν να παρουν golf κουτα στην κατασταση που ζουμε!!!
Χωρις να εχω υπολογισει οφελος 1500-2000 το ετος για καποιον που φορτιζει με οικιακο νυχτερινο, υπερβολικα χαμηλο κοστος συντηρησης κτλπ.
Αν συνεχιστει η καραντινα και τον επομενο χειμωνα, βλεπω κοσμο να ξεσπαει σε model S plaid+... LoL
Υ. Γ: Προφανως και ππλλοι το κανουν σαν μοδα, δεν αναλυουν βαθυτερα τα + και τα - μιας τετοιας αγορας. Παραδειγμα, συγγενης μεγαλογιατρος πηρε το jaguar i pace. Wltp 470 του δινει, πιστευε θα φτασει στο χωριο του που απεχει 440 χιλιομετρα. Ουτε καν προληπτικα δεν σταματησε για φορτιση. Ε... Δεν εφτασε.
-
Χαχαχαχα.
Οκ έχει μια λογικη αυτη η αποψη αν και φοβάμαι πως θα υπάρχει οδηγία προς ένα πιο οικολογικό μέλλον και τον ισοσκελιαμο στον ετήσιο ισολογισμού του κρατους θα τον προσφέρουν φόροι σε άλλους τομείς επημερισμενοι ώστε να είναι πιο εύπεπτοι.
Για παραδειγμα δες τον εξτρα φόρο που επιβαρύνεται η βενζίνη λόγω των υψηλότερων co2 ενώ προσφέρει λιγότερα nox σε αντίθεση με το Diesel. Δηλαδη για να προωθήσουν μια πολιτική μειωμενων co2 επιβαρύνεται ένα άλλο καυσιμο (πληρώνουν άνιση επιβάρυνση σε φόρο στον τόνο) πάρα τα προβλήματα των Nox των diesel που μέχρι σήμερα παρουσιάζουν.(Ποσταρω σε αλλο νημα μελετες για το μέλλον των Diesel υπό καθεστώς euro7).
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης