-
Να ρωτήσω κάτι; Το κοινόχρηστο ρεύμα μπορεί να διακοπεί; Σε ποιο όνομα / ΑΦΜ είναι δηλωμένο;
Σε μας πάντως είναι στο όνομα του κατασκευαστή της πολυκατοικίας και από ότι λένε ο κατασκευαστής μάλλον έχει πεθάνει.
-
Ειναι παρομοια κατασταση, λογικα πιστευω με την ληξιαρχικη πραξη θανατου θα μπορεσει να διακοπει.
-
Θέλει καλό έλεγχο πριν την διακοπή του ρεύματος μήπως επηρεασθεί και τίποτα άλλο.
Π.χ. σε εμάς τώρα που το θυμήθηκα έχουν βάλει στην ταράτσα ενισχυτή για τις κεραίες TV και στο υπόγειο παίζουν οι αποθήκες όπου το ρεύμα είναι υποχρεωτικό για φωτισμό.
Επίσης αναγκαίο είναι το ρεύμα για τον πίνακα εισόδου (θυροτηλέφωνα/κουδούνια/βιντεο κάμερα) και το κυριότερο για το άνοιξε/κλείσε της κεντρικής εισόδου. Π.χ. αν κάποιος παραγγέλνει delivery θα πρέπει να κατεβαίνει στην κεντρική είσοδο να ανοίγει για παραλαβή.
-
Κόψε το ρεύμα στο δικό της κουδούνι και αποσύνδεσε την κεραία της από τον ενισχυτή.
Και εξώδικο από όλους τους υπόλοιπους σε αυτή. Χθες.
-
Λοιπον σας εχω και τους δυο. Η κυρια εχει βαλει δικο της κουδουνι, περασε δικο της καλωδιο γιατι ειχε διαφωνιες απο παλια. Προφανως το δικο της θα συνεχισει να δουλευει και τα υπολοιπα θα σταματησουν, εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερει γιατι ειμαι στον ημιοροφο για τους αλλους αν θελουν να το κρατησουν το ρευμα θα πληρωσουν (θα πληρωσω και εγω βεβαια απλα προτεινω να κοπει για να σταματησουν παρομοιες καταστασεις στο μελλον).
Δεν υπαρχει κεντρικη κεραια, ειναι ατομικες. Στο υπογειο δεν υπαρχει ρευμα περα απο τον καυστηρα αλλα και αν υπηρχε δεν θα ηταν απο το κοινοχρηστο ρευμα. Οποτε μετα απο συζητηση με τον αλλο συνεργασιμο ιδιοκτητη καταληξαμε οτι μονο ο καυστηρας δεν θα δουλευει και επισης λογικα τα κουδουνια και ο φωτισμος της σκαλας εσωτερικα.
Για μενα δεν εχει νοημα να υπαρχει κοινοχρηστο ρευμα εκτος και ξαναδουλεψει ο καυστηρας του πετρελαιου.
-
Ένας ηλεκτρολόγος μπορεί να δώσει ρεύμα και στα κουδούνια και σε λάμπες από παροχές διαμερισμάτων. Οπότε και το κοινόχρηστο ρεύμα να κόψετε λύσεις βρίσκονται, αν κάποιο διαμέρισμα θέλει κουδούνι ή κάποιο φως έξω από την πόρτα του.
-
Τι φρίκη είναι αυτοί οι άνθρωποι ... Τα ίδια και στα πεθερικά μου , ο ένας δεν έβαζε λεφτά για πετρέλαιο αλλά πήγαινε κάθε βράδυ να ανοίξει τον διακόπτη για να του έρθει η θέρμανση ( μέχρι που φώναξαν τεχνικό και του ξήλωσαν τους διακόπτες), ο άλλος ήταν στον 1 και δεν πλήρωνε κοινόχρηστα επειδή λέει μέσα έχει και για ασανσέρ και φώτα που δεν χρησιμοποιούσε ... ο τρίτος πήγε στον κατασκευαστή μετά από 14 χρόνια και του ζήτησε να νοικιάσει θέση υπόγειου parking (Που εννοείτε δεν είχε ο κατασκευαστής) και ο κατασκευαστής του έδωσε την θέση μπροστά από το αμάξι του πεθερού μου με προκαταβολή 12 μηνιάτικα χωρίς απόδειξη (που εννοείτε ότι δεν υπήρχε πραγματική θέση) που τον εμπόδιζε 100% να μπει και να βγει και έκλεινε και την μισή πόρτα προς το ασανσέρ , δεν παραδεχόταν ότι έκανε βλακεία και ο πεθερός μου για μία εβδομάδα έβαζε ξυπνητήρι κάθε βράδυ στις 3 για να πηγαίνει να του χτυπάει το κουδούνι να κατεβαίνει στο γκαράζ για να ξεπαρκάρει το αμάξι μπας και καταλάβει ο φελλός ότι δεν λειτουργεί έτσι το σύστημα και ότι τον έπιασε κορόιδο ο κατασκευαστής , τι ζώα είμαστε ρε πούστη μου , ντε και καλά να κάνουμε την ζωή του άλλου κόλαση !
1000 φορές μονοκατοικία , έστω και παλιά σαν την δικιά μου και να μου φεύγει ο κώλος στην συντήρηση και στα μερεμέτια πάρα κάθε βράδυ και καινούριο επεισόδιο!
-
Αχ. Μεγάλη πληγή οι βλαμμενοι.
Και εγω έτσι αρχίζω και σκέφτομαι μονοκατοικία και ας είναι παλιά... Παλατάκι θα την κάνω αλλά θα έχω το αυτοκινητο έξω να το πλένω και να το επιδιορθωνω, την ησυχία μου, τα φυτακια μου, κανένα σκυλάκι να ταΐζω και να φροντίζω, αλλά φοβάμαι την παρανομία που υπάρχει με κλεφτρωνια και περίεργους τυπαδες.
Θεωρω πως πολλοί αν ειχαμε καλή αστυνόμευση θα επέλεγαν μονοκατοικία έστω και παλιά.
-
Τι φρίκη είναι αυτοί οι άνθρωποι ... Τα ίδια και στα πεθερικά μου , ο ένας δεν έβαζε λεφτά για πετρέλαιο αλλά πήγαινε κάθε βράδυ να ανοίξει τον διακόπτη για να του έρθει η θέρμανση ( μέχρι που φώναξαν τεχνικό και του ξήλωσαν τους διακόπτες), ο άλλος ήταν στον 1 και δεν πλήρωνε κοινόχρηστα επειδή λέει μέσα έχει και για ασανσέρ και φώτα που δεν χρησιμοποιούσε ... ο τρίτος πήγε στον κατασκευαστή μετά από 14 χρόνια και του ζήτησε να νοικιάσει θέση υπόγειου parking (Που εννοείτε δεν είχε ο κατασκευαστής) και ο κατασκευαστής του έδωσε την θέση μπροστά από το αμάξι του πεθερού μου με προκαταβολή 12 μηνιάτικα χωρίς απόδειξη (που εννοείτε ότι δεν υπήρχε πραγματική θέση) που τον εμπόδιζε 100% να μπει και να βγει και έκλεινε και την μισή πόρτα προς το ασανσέρ , δεν παραδεχόταν ότι έκανε βλακεία και ο πεθερός μου για μία εβδομάδα έβαζε ξυπνητήρι κάθε βράδυ στις 3 για να πηγαίνει να του χτυπάει το κουδούνι να κατεβαίνει στο γκαράζ για να ξεπαρκάρει το αμάξι μπας και καταλάβει ο φελλός ότι δεν λειτουργεί έτσι το σύστημα και ότι τον έπιασε κορόιδο ο κατασκευαστής , τι ζώα είμαστε ρε πούστη μου , ντε και καλά να κάνουμε την ζωή του άλλου κόλαση
1000 φορές μονοκατοικία , έστω και παλιά σαν την δικιά μου και να μου φεύγει ο κώλος στην συντήρηση και στα μερεμέτια πάρα κάθε βράδυ και καινούριο επεισόδιο!
1.000.000 φορές μονοκατοικία. Ή μάλλον 1.000.000.000 φορές μονοκατοικία. Τα κοινόβια είναι μόνο για όσους γουστάρουν ο ένας να είναι μέσα στο βρακί του άλλου.
Εγώ από την ώρα που μπήκα στο γaμημένo το κοινόβιο το 2016, αμέσως διαπίστωσα ότι η ζωή μου εκείνη τη στιγμή τελείωσε. Τέλος ρε παιδί μου. Φινίτο. The end.
Πριν είχα ζωή. Τώρα είμαι σαν να με έχουν βάλει σε τάφο. Τόσο απλά.
-
Δυστυχώς δεν έχω αυλή ούτε πάρκινγκ , και αυτό με τους 'περαστικούς- ελαφροχέριδες' είναι ένα θέμα . Πρόπερσι άλλαξα τα παλιά παράθυρα και έβαλα αλουμινένια, γυρνώντας από την δουλειά βλέπω στο πλαϊνό παράθυρο κάτι γρατσουνιές, σκέφτομαι κοίτα το μλκ τον αλουμινά δεν πρόσεξε και το γρατζούνισε , πλησιάζω και βλέπω σημάδια από κατσαβίδια , ευτυχώς που είχα βάλει στα παντζούρια και δεύτερη κλειδαριά από μέσα -ποιο πολύ σαν παιδική ασφάλεια - και δεν κατάφεραν να μπούνε ! Πήγα στο τμήμα της Νίκαιας που ήταν εκεί ένας παλιός συμμαθητής μου και μου λέει ότι τις μέρες που έχει λαϊκή οι παλιές νοικοκυρές ανοίγουν παράθυρα για να αεριστεί το σπίτι και φεύγουν να πάνε για ψώνια , οι 'περαστικοί' -συνήθως Ρωμά- δοκιμάζουν τη εύκολη τύχη και δεν ασχολούνται με πόρτες και κλειδαριές!
Κάπως έτσι έβγαλα τους μήνες της καραντίνας πέρσι στο υπόγειο με την ηλεκτροσυγκόλληση να φτιάχνω κάγκελα για 3 δίμετρα παράθυρα ! Φάγαμε το μπόνους covid στα σίδερα ! Σε ανάλογη περίπτωση ο μπατζανάκης μου σε πολυκατοικία ήταν 10 ιδιοκτήτες δια 600ε κόστος του σιδερά , 60 έκαστος και ξεκούραστος , ενώ ο γιός 350ε και κατάκοπος!
-
1.000.000 φορές μονοκατοικία. Ή μάλλον 1.000.000.000 φορές μονοκατοικία. Τα κοινόβια είναι μόνο για όσους γουστάρουν ο ένας να είναι μέσα στο βρακί του άλλου.
Εγώ από την ώρα που μπήκα στο γaμημένo το κοινόβιο το 2016, αμέσως διαπίστωσα ότι η ζωή μου εκείνη τη στιγμή τελείωσε. Τέλος ρε παιδί μου. Φινίτο. The end.
Πριν είχα ζωή. Τώρα είμαι σαν να με έχουν βάλει σε τάφο. Τόσο απλά.
Μαθημένος σε μονοκατοικία ε ;
-
Δεν είμαι μαθημένος να ζω με φίμωτρο, φυλακισμένος και περιορισμένος μέσα σε 4 τοίχους.
-
Δεν είμαι μαθημένος να ζω με φίμωτρο, φυλακισμένος και περιορισμένος μέσα σε 4 τοίχους.
Δεν καταφερες να αγορασεις μια μονοκατοικια; Δεν ειναι τοσο δυσκολο αφου πολλα σπιτια εχουν απαξιωθει αρκει να βαλεις πολλες περιοχες στο ψαξιμο.
Μονοκατοικια εχει σοβαρα μειον στην ασφαλεια ειδικα που στην Ελλαδα δεν υπαρχει αστυνομευση και υπαρχει και πουσαρισμα διαφορων παραβατικων για ψηφους. Αν ηταν πισω στα 80ς τοτε ηταν παραδεισος, ολες οι πορτες και τα παραθυρα ανοιχτα και μεσα κοιμοντουσαν μεσημερι και βραδυ οταν εκανε ζεστη.
Μετα απο αυτα που εχω δει με τα ακινητα στην Ελλαδα και που καταντησαν (μαλιστα σε μεγαλη αντιθεση με ακινητα στο εξωτερικο που εχουν παει στα ουρανια οι τιμες) λεω μακρια και τα βαζω ολα για πωληση μηπως βρεθει κανενας ηρωας να τα παρει με τοσα προβληματα.
Εαν ενδιαφερεται κανενας για κτηματα/χωραφια σε γραφικα χωρια με καστανα κλπ ΠΜ.
-
Δεν κατάφερα φίλε wantone να αγοράσω μονοκατοικία γιατί ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό το έριξα σε δύο διαμερίσματα στο πατρικό μου για ανακαίνιση (και για να μείνω μόνιμα) και το ποσό που μου απέμεινε δεν επαρκούσε για αγορά μονοκατοικίας μέσω δανείου φυσικά.
Η αγορά διαμερίσματος σε πολυκατοικία ήταν μία βεβιασμένη λάθος κίνηση λόγω μη εμπειρίας σε αυτά τα θέματα. Όλα έγιναν ξαφνικά χωρίς να μου δοθεί χρόνος για μελέτη, σκέψη και σωστές αποφάσεις. Έπεσαν όλα και στην εποχή αλέξι και έγινε και της κολάσεως με τα διαδικαστικά, δικηγόρους κλπ... Όλα στραβά και ανάποδα.
Όσο αφορά τα θέματα ασφαλείας, εγώ θεωρώ ότι στην πολυκατοικία είναι πολύ ποιο επικίνδυνη η κατάσταση. Συνέχεια περιστατικά βανδαλισμών, διαρρήξεων, κλοπών αυτοκινήτων, απόπειρες για διαρρήξεις. Συνέχεια.
Και για όλα αυτά ευθύνονται αυτοί που μένουν μέσα στην πολυκατοικία. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα απολύτως.
Στην μονοκατοικία υπεύθυνος για ότι συμβεί είναι ο ιδιοκτήτης της. Αυτός βάζει κανόνες και αν θέλει τους τηρεί. Κάνει τα κουμάντα του. Στην πολυκατοικία υπεύθυνος ποιος είναι; Δεν βγαίνει άκρη στις πολυκατοικίες.
-
καταιγις αμα πουλιεται διαμεριζμα στη πολυκατοικια μου να σου πω? οκ, δυτικα προαστεια κλπ, αλλα ησυχια, ασφαλεια στο κτιριο με ολους μας, τεσσερις για 5 διαμερισματα, να συμφωνουμε 11 χρονια τωρα. για την ακριβεια οχι, δεν συμφωνουμε στα παντα, αλλα υπαρχει καλη διαθεση και ολα γεφυρωνονται σε μια συναντηση στο ποδι 5-10 λεπτων. διαχειριστρια η ιδια απο τη πρωτη ημερα αφου δεν βαριεται και ολα γινονται τυπικοτατα. μαλιστα επειδη καποιοι ισως εχουν μια μεγαλυτερη ανεση απο καποιους αλλους, στα ψιλα συνεισφερουν, γινεται κατι ή επισκευαζεται κατι με ιδια εξοδα, και μετα επικονωνειται και στους αποδελοιπους. το αυτο συμβαινει αν καποιος δυσκολευεται ενω καποιος αλλος περναει καλη περιοδο. κλασικο παραδειγμα το καλοριφερ, αεριο αλλα κεντρικο, οπου χρεωνεται μονο οποιος καιει και αναλογικα στο καψιμο με ωρες, τα παγια μοιραζονται και δεν υπαρχει ελαχιστη συμμετοχη. ή οι περισσευουμενοι κοινοχρηστοι, κατι αποθηκες, μοιραστηκε η χρηση τους εξισου σε καθε διαμεριζμα. φυσικα και υπαρχει βεβαια κοστος, 100 ευρω ειναι μονο το συνεργειο καθαρισμου με δυο καθε μονη εβδομαδα μηνα και τρεις καθε ζυγη, καθαρισματα, κοστος κυριλε και οχι προχειρων επισκευων-λαμπων-διακοσμητικων-προστατευτικων κλπ. και ευτυχως ολα γινονται χωρις να υπαρχουν κολλητιλικια και αλλα που δεν γουσταρω καθολου με τον αλλο ενα-δυο οροφους πανω ή κατω. καλες σχεσεις, μια καλημερα οκ, καλλητοι και σουπα-μουπες δεν το αντεχω.
υπαρχει παντα φυσικα ενα θεμα με τη συγκατοικιση, ας πουμε η κορακλα της απο κατω δινει πανελληνιες και χρειαζεται ησυχια, οποτε η δικη μου κορακλα εκοψε τα ντραμς (οκ, ηλεκτρικα ειναι) μεχρι να δωσει. ή την ημερα της γιορτης μου ετυχε να χαθηκε ο ενοικιαστης του 1ου και αναβληθηκε το γλεντι αφου ειχαν ηδη ερθει καποιοι κλπ
εχω και ενα κληρονομικο κτιριο που τωρα ειναι επαγγελματικος χωρος, ιανι εκει που στο μελλον θα στεγασουμε την ακροδεξια συριζαια μας επιχειρισις παραγωγης πνευματικων καφρων που πανε γρηγορα στις στροφες και ανεβαινουν και βουνα, που θα μπορουσα απο χρονια να εχω μετατρεψει σε γαματη μαιζωνετ-μονοκατοικια, ουτε 50 μετρα απο το διαμεριζμα, αλλα δεν βρηκα κανενα λογο να το καμω, καλυτερα να γινει μπιζνα εκει οταν μου το αφησει η τρεχουσα, μια χαρα περναω στο λαγουμι μου.
-
Φίλε Gatoz ευχαριστώ για την πρόταση.
Για μένα η λύση είναι μονοκατοικία να βρω την ησυχία μου. Επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον, στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω την σκέψη μετά από 7 ή 8 χρόνια (εφόσον ζω) να νοικιάσω κάπου προς την θάλασσα σε μία μικρή μονοκατοικία.
Και μετά θα πουλήσω το διαμέρισμα, για να έχω μερικά φράγκα γιατί σίγουρα θα χρειαστούν. Δεν ξέρω καν αν θα πάρω σύνταξη. Οπότε θα πρέπει να έχω μία μικρή καβάτζα.
Δεν θέλω ούτε ιδιοκτησίες, ούτε περιουσίες. Δεν έχω ούτε κληρονόμους, ούτε τίποτα.
Θα έφευγα από τώρα προς τη θάλασσα, αλλά όσο εργάζομαι στη γαλέρα, είναι αδύνατο να μετακομίσω εκτός του αστικού ιστού.
Πάντως ομολογώ ότι αν μείνω άνεργος θα την κάνω αμέσως. Αφορμή ψάχνω...
-
Για πείτε λόγους για τους οποίους αξίζει κάποιος ιδιοκτήτης διαμερίσματος να πάει σε συνέλευση πολυκατοικίας (π.χ. για αλλαγή διαχείρισης), όταν δεν λαμβάνεται από κανέναν υπόψη η άποψή του;
Εσείς που μένετε σε πολυκατοικίες οι γενικές συνελεύσεις, έχουν προσφέρει κάτι στη ζωή σας;
-
@storm said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Για πείτε λόγους για τους οποίους αξίζει κάποιος ιδιοκτήτης διαμερίσματος να πάει σε συνέλευση πολυκατοικίας (π.χ. για αλλαγή διαχείρισης), όταν δεν λαμβάνεται από κανέναν υπόψη η άποψή του;
Εσείς που μένετε σε πολυκατοικίες οι γενικές συνελεύσεις, έχουν προσφέρει κάτι στη ζωή σας;
15 χρόνια είμαι διαχειριστής οπότε θα σου πω οτι μάλλον είσαι τσακωμένος με το lobbying , πρέπει να πιάσεις τον διαχειριστή η κάποιον με πολλά χιλ ΠΡΙΝ και να πλασάρεις την άποψη σου με χαμόγελο καφέ και μπισκοτάκια ... θα εχεις περισσότερες πιθανότητες να εισακουστείς .
-
όλα ακούγονται και ψηφίζονται. εννοείς ότι έχουν συνεννοηθεί οι υπόλοιποι για να κάνουν ότι θέλουν?
-
Καλά, σε μένα δεν παίζει να εκφέρω ούτε καν άποψη.
Δεν μου επιτρέπουν ούτε να μιλήσω. Και όποτε πήγα να μιλήσω, κατευθείαν πήγαν να με καβαλήσουν ή να με ακυρώσουν.Άλλωστε για να εκφέρω άποψη και για να διεκδικήσω αυτό που πλήρωσα χρυσάφι, αναγκάστηκα να παρουσιαστώ με δικηγόρο (επ' αμοιβής φυσικά) σε συνέλευση.
Οπότε επειδή δεν μου αρέσει να κάνω την γλάστρα ή τον δούλο των υπολοίπων δεν βρίσκω λόγο για να παρευρίσκομαι στις συνελεύσεις.
Στις άλλες πολυκατοικίες δηλαδή τα πράγματα είναι διαφορετικά; Αμφιβάλλω.
Κοινόχρηστα πολυκατοικίας