Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αγορα μεταχειρισμενου με ημιαυτοματο κιβωτιο
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Αγορα μεταχειρισμενου με ημιαυτοματο κιβωτιο
    • 1
    • 2
    • 3
    • 1 / 3
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    12
    47
    353
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      andeas1995 last edited by

Καλησπερα σας,

Θα  ήθελα τη βοηθεια σας και γενικα οποια γνωμη ειναι απολυτα ευπροσδεκτη,για αγορά ημιαυτόματου αυτοκινήτου.

Αρχικα να πω οτι ειμαι νεος κατοχος διπλωματος ,χωρις εμπειριες απο διαφορα μοντελα,αρα οτιδηποτε διαβασω εδω, θα το παρω σοβαρα υποψιν.

Λοιπον,εχω περιπου 3 μηνες που ψαχνομαι γενικα στο ιντερνετ σε αυτοματα και θα σας πω και καποια μοντελα,τα οποια θεωρω οτι ειναι πιο κοντα στα 'θελω μου' και μου εχουν κανει και συνολικα ενα μικρο 'κλικ΄

Επαναλαμβανω οποια αποψη προσωπικη  ή  φιλων,η απο πραγματα που εχετε δει στο ιντερνετ,ειναι πολυ σημαντικα,για τα παρακατω μοντελα κυριως

1. Mitsubishi colt cz3 1.5 semi-automatic

2)Skoda fabia 1.6 tiptronic

3)Lancia Y 1.4 momo design D.F.N

4)Citroen c2 VTR sensodrive

5)Mini Cooper(R50)1.6 semi-automatic

Γενικα αυτο που ψαχνω περισσοτερο και θελω να μαθω μερικα πραγματακια,ειναι σχετικα με το πως τσουλανε στον δρομο ,την ασφαλεια και προφανως με την ομαλοτητα λειτουργιας των αυτοματων κιβωτιων τους,την αξιοπιστια και το κοστος επισκευων τους σε 'θεματα' που μπορει να βγαλουν τα κιβωτια τους.Να τονισω οτι ειμαι και επαρχια, αρα μου ειναι δυσκολο καπως να βρω απο κοντα και τα 5 μοντελα να τα τσεκαρω,αρα θεωρω οτι αν καταληξω σε 2 και παω να τα δω , η εστω 3,ειναι μια διευκολυνση.

Γενικα αν υπαρχει καποια αλλη προταση ,για ενα ομορφο και σβελτο ημιαυτοματο 'μικρο΄' ,μεχρι 1,600 κυβικα και μπατζετ μεχρι 2,500-3 χιλιαρικα ειναι ευπροσδεκτη,αλλα να τονισω οτι περισσοτερο μου εχουν γυαλισει τα παραπανω μοντελα,τα οποια θεωρω οτι σε καλη κατασταση με περιπου 130,000  χιλιομετρα ειναι εντος μπατζετ.

Υ.Γ Η χρηση που θα κανω ειναι μεσα στην πολη,επαρχια και κανενα μικρο ταξιδακι.Επισης δεν σκοπευω να το κρατησω για περισσοτερο απο 4-5 χρονια.Υψος 1,85.

Σας ευχαριστω !

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • A

Καλησπερα σας,

Θα  ήθελα τη βοηθεια σας και γενικα οποια γνωμη ειναι απολυτα ευπροσδεκτη,για αγορά ημιαυτόματου αυτοκινήτου.

Αρχικα να πω οτι ειμαι νεος κατοχος διπλωματος ,χωρις εμπειριες απο διαφορα μοντελα,αρα οτιδηποτε διαβασω εδω, θα το παρω σοβαρα υποψιν.

Λοιπον,εχω περιπου 3 μηνες που ψαχνομαι γενικα στο ιντερνετ σε αυτοματα και θα σας πω και καποια μοντελα,τα οποια θεωρω οτι ειναι πιο κοντα στα 'θελω μου' και μου εχουν κανει και συνολικα ενα μικρο 'κλικ΄

Επαναλαμβανω οποια αποψη προσωπικη  ή  φιλων,η απο πραγματα που εχετε δει στο ιντερνετ,ειναι πολυ σημαντικα,για τα παρακατω μοντελα κυριως

1. Mitsubishi colt cz3 1.5 semi-automatic

2)Skoda fabia 1.6 tiptronic

3)Lancia Y 1.4 momo design D.F.N

4)Citroen c2 VTR sensodrive

5)Mini Cooper(R50)1.6 semi-automatic

Γενικα αυτο που ψαχνω περισσοτερο και θελω να μαθω μερικα πραγματακια,ειναι σχετικα με το πως τσουλανε στον δρομο ,την ασφαλεια και προφανως με την ομαλοτητα λειτουργιας των αυτοματων κιβωτιων τους,την αξιοπιστια και το κοστος επισκευων τους σε 'θεματα' που μπορει να βγαλουν τα κιβωτια τους.Να τονισω οτι ειμαι και επαρχια, αρα μου ειναι δυσκολο καπως να βρω απο κοντα και τα 5 μοντελα να τα τσεκαρω,αρα θεωρω οτι αν καταληξω σε 2 και παω να τα δω , η εστω 3,ειναι μια διευκολυνση.

Γενικα αν υπαρχει καποια αλλη προταση ,για ενα ομορφο και σβελτο ημιαυτοματο 'μικρο΄' ,μεχρι 1,600 κυβικα και μπατζετ μεχρι 2,500-3 χιλιαρικα ειναι ευπροσδεκτη,αλλα να τονισω οτι περισσοτερο μου εχουν γυαλισει τα παραπανω μοντελα,τα οποια θεωρω οτι σε καλη κατασταση με περιπου 130,000  χιλιομετρα ειναι εντος μπατζετ.

Υ.Γ Η χρηση που θα κανω ειναι μεσα στην πολη,επαρχια και κανενα μικρο ταξιδακι.Επισης δεν σκοπευω να το κρατησω για περισσοτερο απο 4-5 χρονια.Υψος 1,85.

Σας ευχαριστω !

• fanis75
          fanis75 moderator last edited by

Ας πω την γνώμη μου.

Καταρχάς γιατί θες αποκλειστικά ημι-αυτόματο και όχι κανονικό αυτόματο? Τα ημι-αυτόματα δεν κάνουν τίποτα καλά, είναι αργά, απότομα στις αλλαγές και επιρρεπή σε ζημιές και τακτική συντήρηση. Έχοντας αυτά στα υπόψιν, να προσθέσω ότι με τόσα λίγα χρήματα, δύσκολα να βρείς αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση και σωστά συντηρημένο (όχι ότι δεν γίνεται, αλλά είναι δύσκολο).

Από αυτά που αναφέρεις, ξεχνας το Mini (R50). To κιβώτιο δεν είναι ημι-αυτόματο αλλά κανονικό αυτόματο CVT με άπειρα (και πολύ ακριβά) προβλήματα. Και γενικά το R50 είναι από τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα έβερ χωρίς καν το CVT...οπότε προετοιμάσου για πολλές και ακριβές επισκέψεις στο συνεργείο.

Από τα υπόλοιπα το Skoda έχει το καλύτερο κιβώτιο (DSG γαρ) και θα ήταν η 1η μου επιλογή. Μετά τα υπόλοιπα είναι το ίδιο χάλια σε κιβώτιο, όποτε παίρνεις α) όποιο είναι σε καλύτερη κατάσταση και β) όποιο σου αρέσει.

Προσωπικά σε αυτή την κατηγορία θα αγόραζα ένα αυτοκίνητο με κανονικό αυτόματο κιβώτιο (π.χ. Yaris 1ης γενιάς, Daihatsu Sirion κλπ.).

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • A
            andeas1995 @fanis75 last edited by

Ας πω την γνώμη μου.

Καταρχάς γιατί θες αποκλειστικά ημι-αυτόματο και όχι κανονικό αυτόματο? Τα ημι-αυτόματα δεν κάνουν τίποτα καλά, είναι αργά, απότομα στις αλλαγές και επιρρεπή σε ζημιές και τακτική συντήρηση. Έχοντας αυτά στα υπόψιν, να προσθέσω ότι με τόσα λίγα χρήματα, δύσκολα να βρείς αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση και σωστά συντηρημένο (όχι ότι δεν γίνεται, αλλά είναι δύσκολο).

Από αυτά που αναφέρεις, ξεχνας το Mini (R50). To κιβώτιο δεν είναι ημι-αυτόματο αλλά κανονικό αυτόματο CVT με άπειρα (και πολύ ακριβά) προβλήματα. Και γενικά το R50 είναι από τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα έβερ χωρίς καν το CVT...οπότε προετοιμάσου για πολλές και ακριβές επισκέψεις στο συνεργείο.

Από τα υπόλοιπα το Skoda έχει το καλύτερο κιβώτιο (DSG γαρ) και θα ήταν η 1η μου επιλογή. Μετά τα υπόλοιπα είναι το ίδιο χάλια σε κιβώτιο, όποτε παίρνεις α) όποιο είναι σε καλύτερη κατάσταση και β) όποιο σου αρέσει.

Προσωπικά σε αυτή την κατηγορία θα αγόραζα ένα αυτοκίνητο με κανονικό αυτόματο κιβώτιο (π.χ. Yaris 1ης γενιάς, Daihatsu Sirion κλπ.).

Η αληθεια ειναι οτι τα ημι-αυτοματα εχουν οντως απο οτι διαβαζω ελαττωματα,π.χ ενα μικρο λαγκ στις αλλαγες,η αυτο με την πιο τακτικη συντηρηση και καποιες βλαβες .Ενταξει εκτος απο αυτα τα 2 αρνητικα,αν ας πουμε το λαγκ δεν ειναι κατι τρελο που σε κανει να λες τι το ηθελα,η αν η συντηρηση και καποια βλαβη στο κιβωτιο δεν εχει τρελο κοστος να διορθωθει, δεν με ενδιαφερει τοσο να παω και 2-3 φορες στο μηχανικο.Μην ξεχνας οτι θα το κρατησω κανα 4αρι χρονια,δεν θελω κατι για 8 χρονια ας πουμε να παω ντε και καλα σε τζαπαν.Μετα θα το πουλησω τα μισα.Οι λογοι που κοιταζω για ημιαυτοματα ειναι οτι θεωρω καπως φαν και νεανικο να εχει αλλαγες με παντλς ,κουμπια και επισης στο ματι ειναι ομορφα.Κατι αυτοματα στο εσωτερικο που ειναι και ψιλο παλια κατασκευη στο ματι και στην αισθητικη με χαλανε παρα πολυ για καποιο λογο.Το Daihatsu sirion μου το πρότειναν στην σχολη που εβγαλα το διπλωμα η αληθεια ειναι αλλα δεν μου αρεσει καθολου σε εμφανιση και εσωτερικο ,οπως και το Yaris που με αφηνει αδιαφορο.Να προσθεσω οτι  το Skoda Fabia 1.6 δεν εχει dsg,το αυτοματο του λεγεται tiptronic και νομιζω ειναι ημι-αυτοματο.Μιλαμε για μοντελο Fabia πριν το 2010....

• A

Ενας φιλος μου,προτεινει honda civic sedan μοντελο 2004 περιπου.Αιτιολογια υπαρχει,'παρε αυτο το αμαξι και δεν θα το μετανιωσεις σε καμια περιπτωση'

Τι να πω...ξερει το παιδι και το σκεφτομαι λιγο, αλλα δεν θεωρω τιμιο να παρω κατι που εξωτερικα δεν μου αρεσει,ειναι σαν νταλικα,υπερβολικα ογκώδεις.Με το honda οπως το βλεπω το αμαξακι απλα θα εχω ανεση,αξιοπιστια και  καλυτερο κιβωτιο...

206 παλι μου προτειναν το οποιο μου αρεσει αρκετα αλλα μεσα ειναι πολυ παλιο και αυτο με χαλαει,ασε που ο λεβιες στο αυτοματο δειχνει χαλια.Σαν σπασμενο σπαθι με φτηνο καπακι ειναι....ελεος δηλαδη, δεν μπορουσαν να βαλουν ενα σωστο καλυμα απο πανω...???δεν ηταν και στο 1970....

• A

Γενικα δεν βγαζω ακρη με τιποτα..αν ηταν χειροκινητη η επιλογη μου θα ειχα παρει ενα c2 Vts και θα ηταν ολα ωραια,αλλα δεν ειναι.Ουτε αλλαζει.

• A

Σκεφτομαι σοβαρα το C2 1,6 VTR sensodrive ,μιας και μπορω να το βρω σε πολυ χαμηλη τιμη και γενικα  μου αρεσει πιο πολυ απο ολα, φυσιογνωμικα σαν γενικοτερη φιλοσοφια με καλυπτει αρκετα.Δηλαδη μισο λεπτο....καποια ατομα που πραγματικα ξερουν το συγκεκριμενο αμαξι....ειναι τοσο χαλια στην ανταπόκριση το sensodrive και γενικα με 130,000 αν το παρω σε καλη κατασταση,ρε φιλε,δεν θα βγαλει μια 50,000αρα χιλιομετρα χωρις να μου βγαλει ζημια η εστω να το πω πιο απλα...αν μεσα σε αυτα τα 50,000 χιλιομετρα χρειαστει να δωσω και 400 ευρω μια φορα και 100 μια αλλη δεν με ενδιαφερει,λες οκ.. .Τωρα αν παιζει ρισκο σε αυτο το αμαξι να παθει κατι μεσα σε 4 χρονια περιπου και να θελω απο τα 2,000 που θα το παρω ,να πληρωνω κανα 1,000αρι και μετα παλι 200αρι και σια,ας το ξεχασω καλυτερα.Τι λετε??Εχει κανεις αποψη επανω στο θεμα..???Δεν μπορω να παρω καμια βοηθεια....Ολοι χωρις να το εχουν δοκιμασει λενε οτι ειναι χαλια,αυτοι που γουσταρουν τα γαλλικα  λενε οτι ειναι αξιοπιστο και ωραια και καλο........και αυτοι που το εχουν στους μισους αρεσει,το 25% το κραζει και το αλλο 25% ετσι και ετσι.Πφφφ

• A
                    agnwstosx last edited by

καλησπερα! κατ' αρχας εβγαλες διπλωμα μαθαινοντας σε αυτοματο? γενικα, εχεις εμπειρια και απο χειροκινητο και απο αυτοματο?

• A
                      andeas1995 @agnwstosx last edited by

καλησπερα! κατ' αρχας εβγαλες διπλωμα μαθαινοντας σε αυτοματο? γενικα, εχεις εμπειρια και απο χειροκινητο και απο αυτοματο?

Καλησπερα.Εχω βγαλει διπλωμα για χειροκινητο εδω και μερικους μηνες αλλα ψαχνω για αυτοματο με κανενα 2χιλιαρο ,αυστηρα 2500-3000 σε περιπτωση που αξιζει κατι μιας και μιλαμε για παλιο μεταχειρισμενο, με ζητουμενο να ειναι σε καλη κατασταση και να εχει να δωσει απροβληματιστα λιγες δεκαδες χιλιαδες  χιλιομετρα και μετα να φυγει  για πουλημα ...Εμπειρια δεν εχω  μιας και μονο ελαχιστα εχω οδηγησει  τα αμαξια των δικων μου, ενα χειροκινητο bravo t jet και ενα micra dig s αυτοματο. Δηλαδη για να καταλαβεις, εχω κανει μεσα στην επαρχια κανενα 5αρι χιλιομετρα με το καθενα.Γενικα δεν εχω πιασει αλλο αμαξι στα χερα μου,ποτε

Παντως εχω μπει σε καποιες σκεψεις στο να βρω ενα Honda civic VI 1,5  hackback αυτοματο σε  κατασταση  'πενα΄,να μαθω να οδηγαω καλυτερα,να μην εχω προβληματα αξιοπιστιας και σε 2 χρονακια να φυγει για πουλημα σχεδον με τα λεφτα που θα το παρω.

• A

Επισης κοιταζω και το 206

• O
                          osfp last edited by

ημι-αυτοματο και αυτοματο τι διαφορα εχουν?

απο οσα αναφερεις, το μονο για το οποιο μπορω να εκφρασω αποψη ειναι το Mitsubishi ως κατοχος 16 χρονια του CZ3 1.3.

Για το αυτοματο δε μπορω να μιλησω, αλλα το 'απλο' ειναι γενικα ενα εξαιρετικο αυτοκινητο σε αξιοπιστια και με πολυ χαμηλο βαρος που βοηθαει σε επιδοσεις/φρεναρισμα κλπ. Επισης ειναι και πολυ πρακτικο για το μηκος του, με τα συρομενα πισω καθισματα και προσωπικα ακομα και σημερα που για λιγο ακομα το χρησιμοποιω, χωρεσε και το καροτσι του μωρου στο port-baggage που ακουγα τερατα απο ολους οτι σε yaris δε χωραει, αλλοι βγαζουν τις ροδες του κλπ.

Εφοσον κοιτας για μεταχειρο, οπωσδηπτοε να τσεκαρεις την οθονη πληροφοριων αφου ειναι γνωστο στο συγκεκριμενο μοντελο οτι χαλαει μετα απο καιρο. Το 1.5 που κοιτας δεν εχω καταλαβει αν ειναι αλλο ή το CZT που πυροβολει, αλλα και με την απαραιτητη καταναλωση. Οι κινητηρες της Mitsu εκεινη τον εποχη γενικα ειναι δυνατοι, πιο δυνατοι αποσο λενε τα specs τους, αλλα καταναλωνουν και αρκετα εχε υποψιν σου. Ακομα και ο 1.3 βγαζει πανω απο 100 αλογα (ενω λεει 95) αλλα εχω καταναλωση στην πολη 9lt/100km.

Επειδη μιλας ομως για συγκεκριμενα αυτοματο εκει δε μπορω να βοηθησω....μονο τα γενικα παραπανω. Ομως θεωρω εξαιρετικα σημαντικο, επειδη κοιτας αμαξι 10ετιας+ να παρεις κατι αξιοπιστο και οχι να δωσεις 3 χιλιαρικα και να εισαι συνεργειο καθε δευτερη εβδομαδα...

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                          • A
                            andeas1995 @osfp last edited by

απο οσα αναφερεις, το μονο για το οποιο μπορω να εκφρασω αποψη ειναι το Mitsubishi ως κατοχος 16 χρονια του CZ3 1.3.

Για το αυτοματο δε μπορω να μιλησω, αλλα το 'απλο' ειναι γενικα ενα εξαιρετικο αυτοκινητο σε αξιοπιστια και με πολυ χαμηλο βαρος που βοηθαει σε επιδοσεις/φρεναρισμα κλπ. Επισης ειναι και πολυ πρακτικο για το μηκος του, με τα συρομενα πισω καθισματα και προσωπικα ακομα και σημερα που για λιγο ακομα το χρησιμοποιω, χωρεσε και το καροτσι του μωρου στο port-baggage που ακουγα τερατα απο ολους οτι σε yaris δε χωραει, αλλοι βγαζουν τις ροδες του κλπ.

Εφοσον κοιτας για μεταχειρο, οπωσδηπτοε να τσεκαρεις την οθονη πληροφοριων αφου ειναι γνωστο στο συγκεκριμενο μοντελο οτι χαλαει μετα απο καιρο. Το 1.5 που κοιτας δεν εχω καταλαβει αν ειναι αλλο ή το CZT που πυροβολει, αλλα και με την απαραιτητη καταναλωση. Οι κινητηρες της Mitsu εκεινη τον εποχη γενικα ειναι δυνατοι, πιο δυνατοι αποσο λενε τα specs τους, αλλα καταναλωνουν και αρκετα εχε υποψιν σου. Ακομα και ο 1.3 βγαζει πανω απο 100 αλογα (ενω λεει 95) αλλα εχω καταναλωση στην πολη 9lt/100km.

Επειδη μιλας ομως για συγκεκριμενα αυτοματο εκει δε μπορω να βοηθησω....μονο τα γενικα παραπανω. Ομως θεωρω εξαιρετικα σημαντικο, επειδη κοιτας αμαξι 10ετιας+ να παρεις κατι αξιοπιστο και οχι να δωσεις 3 χιλιαρικα και να εισαι συνεργειο καθε δευτερη εβδομαδα...

Καλησπερα.

Υπαρχουν πολλα αρθρα στο google που λενε λεπτομερως για τα κιβωτια και τις διαφορες τους αναλυτικα.Στην ουσια εγω θα ηθελα ημι-αυτοματο γιατι μου αρεσει αρκετα η ιδεα να εχει  κουμπια η paddles στο τιμονι,αλλα μπορεις επισης να το ρυθμισεις να δουλεψει οπως και το κλασσικο αυτοματο.Στα κλασσικα αυτοματα και στα CVT ο επιλογεας σαν εμφανιση,(ο λεβιες αν μπορω να τον πω ετσι σε αυτοματο) σαν αισθητικη με χαλαει παρα πολυ στο ματι.....ενω τα ημι-αυτοματα ειναι ομορφα,π.χ το sensodrive της Σιτροεν η To D.F.N της Φιατ κλπ κλπ....

Παρολα αυτα, τα οσα ακουω και διαβαζω καθως το ψαχνω το θεμα ακομα,ειναι αρκετα αποθαρρυντικα!Αν δηλαδη παω στο C2 VTR Sensodrive και ας πουμε οτι δινω 2 για το αμαξι και μετα θα πρεπει μεσα σε 3 χρονια να δωσω αλλα τοσα σε μαστορους.....καηκαμε!!Αρα μαλλον θα αφησω στην ακρη paddles,αισθητικη κλπ και θα παω σε κατι πιο αξιοπιστο...

Παντως χρησιμες οι πληροφοριες για το κολτακι το οποιο στην Cz εκδοση με ζαντουλα και φτερο πισω ειναι και πολυ ομορφο...αλλα και για αυτο ακουω ασχημα  πραγματακια για το κιβωτιο του.

• piliourits
                              piliourits last edited by

Εγώ είμαι από τους οπαδούς του αυτόματου, σε βαθμό να διαπληκτίζομαι υπέρ του.

Στη φάση όμως που είσαι τώρα και με τα χρήματα που διαθέτεις, δεν το βλέπω θετικά. Για δύο λόγους.

Πρώτα επειδή με τόσο λίγα χρήματα θα βρεις, ΑΝ βρεις, πολύ παλιά αυτοκίνητα ή/και ερείπια. Στην Ευρώπη τώρα έχουν ξεκινήσει να κινούνται αξιοπρεπή αυτόματα κιβώτια. Τα τόσο παλιά δεν αξίζουν τον κόπο, χρειάζεσαι σαν νέος οδηγός κάτι 'αναλώσιμο' αλλά σχετικά αξιόπιστο.

Κι επειδή αναφέρθηκες στο να μάθεις να οδηγείς. Άλλο πράγμα ξέρω να χειριστώ ένα όχημα ως 'συσκευή' κι άλλο πράγμα να 'οδηγείς'. Το χειροκίνητο θα σε διδάξει καλύτερα για αρχή. Θα μου πεις στο μέλλον τα ηλεκτρικά δεν θα έχουν κιβώτια ταχυτήτων, αλλά αλλιώς θα κατανοήσεις 'τί συμβαίνει' στο δρόμο τώρα, και θα χεις και τη 'μαγκιά' της τελευταίας γενιάς που 'οδήγησε'.

Έτσι κι αλλιώς θεωρώ απίθανο να βρεις καλό αυτόματο με τόσα χρήματα.

Mountains all around me, reaching out to heaven...

• T
                                taxidiaris @andeas1995 last edited by

OSFP wrote:

Καλησπερα.

Υπαρχουν πολλα αρθρα στο google που λενε λεπτομερως για τα κιβωτια και τις διαφορες τους αναλυτικα.Στην ουσια εγω θα ηθελα ημι-αυτοματο γιατι μου αρεσει αρκετα η ιδεα να εχει  κουμπια η paddles στο τιμονι,αλλα μπορεις επισης να το ρυθμισεις να δουλεψει οπως και το κλασσικο αυτοματο.Στα κλασσικα αυτοματα και στα CVT ο επιλογεας σαν εμφανιση,(ο λεβιες αν μπορω να τον πω ετσι σε αυτοματο) σαν αισθητικη με χαλαει παρα πολυ στο ματι.....ενω τα ημι-αυτοματα ειναι ομορφα,π.χ το sensodrive της Σιτροεν η To D.F.N της Φιατ κλπ κλπ....

Παρολα αυτα, τα οσα ακουω και διαβαζω καθως το ψαχνω το θεμα ακομα,ειναι αρκετα αποθαρρυντικα!Αν δηλαδη παω στο C2 VTR Sensodrive και ας πουμε οτι δινω 2 για το αμαξι και μετα θα πρεπει μεσα σε 3 χρονια να δωσω αλλα τοσα σε μαστορους.....καηκαμε!!Αρα μαλλον θα αφησω στην ακρη paddles,αισθητικη κλπ και θα παω σε κατι πιο αξιοπιστο...

Παντως χρησιμες οι πληροφοριες για το κολτακι το οποιο στην Cz εκδοση με ζαντουλα και φτερο πισω ειναι και πολυ ομορφο...αλλα και για αυτο ακουω ασχημα  πραγματακια για το κιβωτιο του.

Κατά τη γνώμη μου μην ασχολείσαι με την αισθητική του λεβιέ ! Άλλωστε δεν έχει σχέση με το αν ένα αυτοκίνητο είναι αυτόματο με μετατροπέα ροπής , DSG, CVT, ημιαυτόματο η ότι άλλο θέλεις . Επίσης νομίζω ότι πρέπει να ακούσεις τον piliourits.

• D
                                  dstou last edited by

ψαχνω για αυτοματο με κανενα 2χιλιαρο ,αυστηρα 2500-3000 σε περιπτωση που αξιζει κατι μιας και μιλαμε για παλιο μεταχειρισμενο, με ζητουμενο να ειναι σε καλη κατασταση και να εχει να δωσει απροβληματιστα λιγες δεκαδες χιλιαδες  χιλιομετρα και μετα να φυγει  για πουλημα

Aυτό που ψάχνεις είναι εντελώς λαχνός.

• K
                                    kalmik last edited by

Με τις τιμές των μτχ. να έχουν πάρει την ανηφόρα, αφού και τα καινούργια έχουν τσιμπήσει σε δύο χρόνια ένα +20%, είναι ΑΠΙΘΑΝΟ να βρεθεί το εν λόγω ...τεφαρίκι, που να είναι και ευκαιρία, και άριστα συντηρημένο, και ατρακάριστο και να μην θέλει λάστιχα, αμορτισέρ, φρένα τουλάχιστον και... και.. Μακάρι αλλά ρεαλιστικά ΔΕΝ

• A
                                      andeas1995 @piliourits last edited by

Εγώ είμαι από τους οπαδούς του αυτόματου, σε βαθμό να διαπληκτίζομαι υπέρ του.

Στη φάση όμως που είσαι τώρα και με τα χρήματα που διαθέτεις, δεν το βλέπω θετικά. Για δύο λόγους.

Πρώτα επειδή με τόσο λίγα χρήματα θα βρεις, ΑΝ βρεις, πολύ παλιά αυτοκίνητα ή/και ερείπια. Στην Ευρώπη τώρα έχουν ξεκινήσει να κινούνται αξιοπρεπή αυτόματα κιβώτια. Τα τόσο παλιά δεν αξίζουν τον κόπο, χρειάζεσαι σαν νέος οδηγός κάτι 'αναλώσιμο' αλλά σχετικά αξιόπιστο.

Κι επειδή αναφέρθηκες στο να μάθεις να οδηγείς. Άλλο πράγμα ξέρω να χειριστώ ένα όχημα ως 'συσκευή' κι άλλο πράγμα να 'οδηγείς'. Το χειροκίνητο θα σε διδάξει καλύτερα για αρχή. Θα μου πεις στο μέλλον τα ηλεκτρικά δεν θα έχουν κιβώτια ταχυτήτων, αλλά αλλιώς θα κατανοήσεις 'τί συμβαίνει' στο δρόμο τώρα, και θα χεις και τη 'μαγκιά' της τελευταίας γενιάς που 'οδήγησε'.

Έτσι κι αλλιώς θεωρώ απίθανο να βρεις καλό αυτόματο με τόσα χρήματα.

Γενικα με τις τιμες περιμενα λιγο πιο φθηνη την αγορα μεταχειρισμενου...επεσα λιγο εξω και αυτο επειδη 3 φιλαρακια μου, τσιμπησαν παλια μοντελα με λιγα km, κορολα,παντα,πολο σε σουπερ τιμες για την κατασταση τους...αλλα ηταν πραγματικα καλες ευκαιριες...οι 2 τα πηραν απο γνωστους,ο αλλος πηγε εξωτερικο...επισης υπαρχει και ανοδος στις τιμες......

Παντως μπορω να φτασω και και λιγο παραπανω,3,500 χιλιαρικα π.χ...το θεμα ειναι οτι επειδη στα 30 να ειμαστε καλα,θα παρω καλο αμαξι,τωρα εχω βαλει ενα οριο και δεν ζηταω κατι το σουπερ!

Αυτο που λες για χειροκινητο ισχυει..!Απλα οταν λεω να μαθω να οδηγαω ,εννοω να γινω απλα καλυτερος απο οτι ειμαι τωρα που στην ζωη μου εχω κανει με αμαξι το πολυ 10,000...να μπορω να σε παω ενα ταξιδι και να νιωθω σιγουρος.Αυτο εννοω.Το αυτοματο δεν αλλαζει και στους 2 τροχους αυτοματακι εχω,μου αρεσει να ειναι τσιλλ  : P

50,000 να του κανω το πολυ....μετα θα φυγει..

Δεν ακουω ιδεες παντως .

Στο ψητο,Μεχρι 4,000 ,τι θα κοιταζες εσυ...??

• A
                                        andeas1995 @kalmik last edited by

Με τις τιμές των μτχ. να έχουν πάρει την ανηφόρα, αφού και τα καινούργια έχουν τσιμπήσει σε δύο χρόνια ένα +20%, είναι ΑΠΙΘΑΝΟ να βρεθεί το εν λόγω ...τεφαρίκι, που να είναι και ευκαιρία, και άριστα συντηρημένο, και ατρακάριστο και να μην θέλει λάστιχα, αμορτισέρ, φρένα τουλάχιστον και... και.. Μακάρι αλλά ρεαλιστικά ΔΕΝ

Ενταξει οκευ εγω ειπα μπορω να ανεβω και λιγο 3,500 αυστηρα 4,000...προτασουλες ομως δεν ακουω για αυτοματα.

Το C2 vtr sensodrive για παραδειγμα που θεωρω οτι με κατω απο 3,000 το βρισκεις με 130,000 km, καλα συντηρημενο,ατρακαριστο, θα με καλυπτε ας πουμε αν δεν ειχε τοσα χαλια το sensodrive οπως λενε πολλοι....αρα δεν ειναι και τοσο λαχνος...το ζητουμενο ειναι το αυτοματο.......

• A
                                          andeas1995 @dstou last edited by

ψαχνω για αυτοματο με κανενα 2χιλιαρο ,αυστηρα 2500-3000 σε περιπτωση που αξιζει κατι μιας και μιλαμε για παλιο μεταχειρισμενο, με ζητουμενο να ειναι σε καλη κατασταση και να εχει να δωσει απροβληματιστα λιγες δεκαδες χιλιαδες  χιλιομετρα και μετα να φυγει  για πουλημα

Μπορω να ανεβω και 3,500-4,000

• O
                                            osfp last edited by

Επειδη αντιμετοπιζω παρομοιο προβλημα με τη γυναικα μου, να σου πω οτι το αυτοματο ειανι καρκινος στην κατηγορια που ψαχνεις.

Η γυναικα μου για διαφορετικους λογους απο εσενα (πηρε διπλωμα πριν 8 χρονια, δεν οδηγησε ποτε απο φοβο και τωρα εχει βαλθει να τα καταφερει, και απο φοβο θεωρει οτι με 1 παραγοντα λιγοτερο (=αυτοματο) θα τα παει καλυτερα) θελει οπωσδηποτε μικρο και αυτοματο.

Κοιταμε για μεταχειρο γιατι δε θελει να δωσει 13-14.000 ευρω που κανει ενα καινουριο super-mini, και ηθελε να δωσει κανα 6-7.000. Λοιπον λεω οτι ειναι καρκινος η φαση γιατι ειδικα στα μεταχειρησμενα και τις τιμες του ισχυει ο νομος της προσφορας/ζητησης. Ηδη λοιπον βλεπεις οτι ολα εχουν παρει πανω στις τιμες οπως ειπαν οι προλαλησαντες επειδη τα μικρα ειναι η πιο hot κατηγορια για πολη. Ακομα και στα καινουρια δε κανουν εκπτωση ουτε με σφαιρες σε αντιθεση με αλλες κατηγοριες.

Σκεψου λοιπον με τις παραπανω συνθηκες να περιοριζεις τον εαυτο σου και απο μια Pool αυτοκινητων που ειναι 300 πχ στα 30 επειδη θες αυτοματο....εκει λογω προσφορας-ζητησης ξεφευγει η κατασταση στο καπελο που θα πληρωσεις. Και η γυναικα απο τα 6-7 χιλιαρικα που ηθελε να δωσει, εφτασε στα 8-9 και τωρα το σκεφτεται αν αξιζει...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ