-
Καλημέρα σας και να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα.
Εδώ και καιρό με απασχολεί η αγορά ενός οικογενειακού αυτοκινήτου που να χωράει άνετα την οικογένεια μου που αριθμεί 4 μέλη. Έχω ένα αγοράκι 1 έτους και μια κόρη 3 οπότε υπάρχουν στα πίσω καθίσματα 2 παιδικά καρεκλάκια. Αυτήν την στιγμή οδηγώ ένα Seat Arona το οποίο είναι ικανοποιητικό μιας και το μεγάλο πρόβλημα είναι να καθίσει άνετα κάποιος πίσω από εμένα μιας και είμαι 2 μέτρα.. Μου αρέσουν τα αυτοκίνητα τύπου MPV όπως το VW Touran λόγω χώρων και πρακτικότητας, χώρια που μπορεί και να μας είναι απαραίτητο μελλοντικά. Οπότε 3 ανεξάρτητα καθίσματα πίσω είναι μεγάλο συν. Επιπλέον προσανατολίζομαι σε αγορά diesel με το σκεπτικό ότι θα το έχω για αρκετά χρόνια. Όμως από την άλλη δεν με αφήνουν αδιάφορα και τα SUV, όπως το Skoda Karoq που είναι ευρύχωρο. Προσανατολίζομαι στην αγορά μεταχειρισμένου με όριο τα 19.000-20.000 ευρώ.
Τα Touran ξεκινάνε από τις 15.000 ενώ τα Karoq είναι πολύ λίγα.
θα χαρώ να ακούσω τις γνώμες σας.
-
Καλημέρα σας και να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα.
Εδώ και καιρό με απασχολεί η αγορά ενός οικογενειακού αυτοκινήτου που να χωράει άνετα την οικογένεια μου που αριθμεί 4 μέλη. Έχω ένα αγοράκι 1 έτους και μια κόρη 3 οπότε υπάρχουν στα πίσω καθίσματα 2 παιδικά καρεκλάκια. Αυτήν την στιγμή οδηγώ ένα Seat Arona το οποίο είναι ικανοποιητικό μιας και το μεγάλο πρόβλημα είναι να καθίσει άνετα κάποιος πίσω από εμένα μιας και είμαι 2 μέτρα.. Μου αρέσουν τα αυτοκίνητα τύπου MPV όπως το VW Touran λόγω χώρων και πρακτικότητας, χώρια που μπορεί και να μας είναι απαραίτητο μελλοντικά. Οπότε 3 ανεξάρτητα καθίσματα πίσω είναι μεγάλο συν. Επιπλέον προσανατολίζομαι σε αγορά diesel με το σκεπτικό ότι θα το έχω για αρκετά χρόνια. Όμως από την άλλη δεν με αφήνουν αδιάφορα και τα SUV, όπως το Skoda Karoq που είναι ευρύχωρο. Προσανατολίζομαι στην αγορά μεταχειρισμένου με όριο τα 19.000-20.000 ευρώ.
Τα Touran ξεκινάνε από τις 15.000 ενώ τα Karoq είναι πολύ λίγα.
θα χαρώ να ακούσω τις γνώμες σας.
-
Με τα δεδομένα μεγέθους (οδηγού και οικογένειας) που βάζεις, εγώ θα κοιτούσα το Kodiaq πρώτα απ' όλα και μετά το Karoq.
Δες κι εδώ τη σύγκριση μεταξύ των δύο: https://www.carwow.co.uk/blog/skoda-karoq-vs-skoda-kodiaq-which-is-best
-
Εκτός ομίλου WV θα ψωνίσεις ή υπάρχει περιορισμός;
Γιατί ίσως μπορείς να βρεις αυτοκίνητα όπως το Citroën C5 Aircross ή βάγκον Ford Focus ACTIVE (για ψηλότερο), ενώ Citroën & Peugeot βγάζουν και τα πολυμορφικα βανάκια που είναι ταμάμ για τέτοια περίπτωση...
Αλλιώς το Karoq ή και Octavia βάγκον θα σου κάνουν... λέω για να βρεις είτε καινούριο με μικρή υπέρβαση στον προϋπολογισμό (αν δεν ζητάς φουλ εκδόσεις) ή μεταχειρισμένο λίγων ετών, ίσως κι εντός εγγύησης.
-
Αν είσαι μόνο εντός Βάγκ , νομίζω ότι το Κάμικ καινούργιο θα είναι πολύ βολικό .
Αν είσαι και εκτός Βάγκ , υπάρχουν πολλά .
Τα 19-20 για μτχ είναι πολλά χρήματα . Βρίσκεις αμάξι καινούργιο εντός εγγύησης .
-
Το Κamiq που του προτείνεις δεν κάνει για τον συγκεκριμένο, κατσαριδάκι θα του φαίνεται, στριμωγμένος και αυτός και οι πίσω του. Έγω μπει μέσα και στο 1.85 που είμαι πίσω είχε ελάχιστο χώρο. Karoq νομίζω είναι πολύ καλύτερη επιλογή και φυσικά Kuga γιατί είναι το αγαπημένο μου.
-
πασσατ βαριαντ
-
Εγώ που είμαι 1,94 μπήκα στο Κάμικ και είχε χώρο πίσω από μένα. Και το Κάροκ έχει , αλλά στα λεφτά που λέει παίρνει καινούργιο αμάξι .
-
Εμένα πάντως μου φαίνεται πολύ άβολο να δένω δύο παιδιά στα καθισματάκια τους στο Kamiq, το ίδιο και στο Arona. Παρόμοια μου φάνηκαν σε πίσω χώρους. Στα 20k παίρνεις καινούριο αμάξι, αλλά σίγουρα όχι κατηγορία C-SUV. Με τόσα λεφτά μπορεί να βρει άνετα μεταχειρισμένο μικρομεσαίο diesel SUV σε καλή κατάσταση.
ΥΓ 1. Άσχετο με το θέμα, αλλά όταν έψαχνα για αμάξι διαπίστωσα ότι τα Skoda (Kamiq-Karoq) δεν και τόσο οικονομικά όσο διαφημίζονται. Ξεκινάνε από χαμηλές τιμές αλλά είναι 'γυμνά', μόλις αρχίσεις να προσθέτεις ανεβαίνει σε σημείο που χάνουν την value for money αξία τους.
-
Same side here περίπου 1.95! Απλά σκέψου ότι με παιδί 3ετων τον έφαγες τον γάιδαρο. Σε λίγο θα θέλεις μόνο booster. Το kamiq ξέχασε το ιδίως αν έχεις πλάτες, γιατί μου φαντάζουν λεπτά τα καθίσματα του... Εμένα με ενοχλούν επισης αυτοκίνητα χωρίς μεγάλη έδρα καθίσματος ή που δεν έχουν επεκτινομενο μαξιλαράκι για σου κρατάνε το μηρό. Κάθισα καλά σε καινούργιο octavia.
-
Οctavia.... Ωραίο αυτοκίνητο... Πολυ καλο σε ολα του και αρκετα premium πλέον με κομψές γραμμες
Εδω 1.93υψος το παιδί όπου χώρα πίσω από τον ευατο του και έχει και κενό στα πόδια. Ανετο για μια ψηλή οικογένεια. Απλα λόγω ύψους θα μπαινοβγαινεις πιο δυσκολα. Βέβαια σε πατημα και αισθηση οδηγησης θα σε αποζημιώνει
Το βλεπεςι από μακρυά το octavia να πλησιάζει με τα led φωτα του και λες να ενα premium ωραιο sedan.
-
Καλησπέρα και να σου ζήσουν τα πιτσιρίκια κατ' αρχάς. Δες αν θα έμπαινες και σε κάτι τέτοιο μιας και έρχονται έξοδα. Εγώ εύκολα πάντως αν ήμουν στην θέση σου κι ας μην έχει το πρεστίζ του αψηλού τουτου
-
Roomster. Χθες οδήγησα ένα βενζίνη 1600 10 ετίας με 200000 χλμ. .Ψηλό, άνετο, ταξιδιάρικο, με 3 καθίσματα πίσω, ικανοποιητικό χώρο αποσκευών πίσω. Βγαίνει και σε πετρέλαιο.
Θα σε καλύψει 100% και θα έχεις και ρέστα από το μπάτζετ σου για τα φροντιστήρια των παιδιών αργότερα!!!
-
Αυτό του mastora... Εξαιρετική επιλογή!!!
Σταματησαν να παράγονται; Ωραιότατα αυτοκίνητα, πραγματικά οικογενειακά. Και στριβιυν και ταξιδεύουν εντύπωσιακα καλά.
Τα suv εκτός κάποιων εξαιρεσεων και παλι ειναι στριμωχτα ψηλά οχήματα ειναι που απλά δεν βρίσκουν οι κοτρώνες ή ηψυλη ράμπα της πυλωτής. Τίποτα άλλο δεν προσφέρουν παραπάνω από ένα mpv, σε ολα τα αλλα χειρότερα είναι.
Το απολυτο οικογενειακό ως καινούργιο αλλά mpv...... Το peugeot rifter! I Αν μπεις όλα τα άλλα είναι κουβαδακια μπροστά του, έχει και καλό πατημα διοτι πάρα το υψος του το κέντρο βάρους είναι χαμηλότερα από τα suv, crossovers ενώ επειδή η πλατφόρμα είναι φτιαγμένη για μεγαλα φορτία η ακαμψια του είναι σε αστρονομικά επίπεδα. Κάτι που το νιώθεις όταν θα είναι φορτωμένο και άκαμπτο! Πανε δες το στην έκδοση με το μικρό μεταξόνιο, θα σοκαριστείς από το πόσο οικογενειακό όχημα ειναι...
Υπαρχει και με μακρύ μεταξόνιο αλλά εκεί ξεφεύγεις σε μήκος... Μην είναι και τεράστιο.
Για διμετρος θα εχεις πολύ αραιά και άνεση.
https://www.zenavaute.cz/wp-content/uploads/2019/11/190521-PEU-0098_full.jpg
-
Δεν είδα στη φωτό τί πρότεινε ο Μάστορας (δεν ανοίγει στη δουλειά).
Να μην ξεχνάμε κι αυτό, και το αντίστοιχο Σιτροέν
-
Με τα δεδομένα μεγέθους (οδηγού και οικογένειας) που βάζεις, εγώ θα κοιτούσα το Kodiaq πρώτα απ' όλα και μετά το Karoq.
Δες κι εδώ τη σύγκριση μεταξύ των δύο: https://www.carwow.co.uk/blog/skoda-karoq-vs-skoda-kodiaq-which-is-best
Δεν έχεις άδικο και είναι ωραίο αμάξι αλλά μάλλον θα πρέπει να υπερβώ κατά πολύ τα 20.000!
-
Εκτός ομίλου WV θα ψωνίσεις ή υπάρχει περιορισμός;
Γιατί ίσως μπορείς να βρεις αυτοκίνητα όπως το Citroën C5 Aircross ή βάγκον Ford Focus ACTIVE (για ψηλότερο), ενώ Citroën & Peugeot βγάζουν και τα πολυμορφικα βανάκια που είναι ταμάμ για τέτοια περίπτωση...
Αλλιώς το Karoq ή και Octavia βάγκον θα σου κάνουν... λέω για να βρεις είτε καινούριο με μικρή υπέρβαση στον προϋπολογισμό (αν δεν ζητάς φουλ εκδόσεις) ή μεταχειρισμένο λίγων ετών, ίσως κι εντός εγγύησης.
Κανένας περιορισμός σε γκρουπ φυσικά! Μόνο που δεν ψήνομαι για station wagon! Το C5 Aircross είναι πολύ καλή επιλογή μιας και έχει 3 ανεξάρτητα καθίσματα πίσω και καλό diesel κινητήρα αλλά και εδώ πρέπει να υπολογίσεις 25.000!
-
Αν είσαι μόνο εντός Βάγκ , νομίζω ότι το Κάμικ καινούργιο θα είναι πολύ βολικό .
Αν είσαι και εκτός Βάγκ , υπάρχουν πολλά .
Τα 19-20 για μτχ είναι πολλά χρήματα . Βρίσκεις αμάξι καινούργιο εντός εγγύησης .
Θα χαρώ να ακούσω τις προτάσεις σου μιας που το KAMIQ που σναφερεις σε diesel φτάνει τα 22.000!
-
Το Κamiq που του προτείνεις δεν κάνει για τον συγκεκριμένο, κατσαριδάκι θα του φαίνεται, στριμωγμένος και αυτός και οι πίσω του. Έγω μπει μέσα και στο 1.85 που είμαι πίσω είχε ελάχιστο χώρο. Karoq νομίζω είναι πολύ καλύτερη επιλογή και φυσικά Kuga γιατί είναι το αγαπημένο μου.
Το νέο Kuga ενώ μεγάλωσε σε διαστάσεις και αν δεν κάνω λάθος έχει 3 καθίσματα πίσω δεν βλέπεται εμφανισιακά! Το παλιό είναι πιο ωραίο!
-
Εγώ που είμαι 1,94 μπήκα στο Κάμικ και είχε χώρο πίσω από μένα. Και το Κάροκ έχει , αλλά στα λεφτά που λέει παίρνει καινούργιο αμάξι .
Το KAMIQ diesel αυτόματο σε έκδοση ambition κοστίζει γύρω στα 22.000 αν δεν κάνω λάθος!
ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ 2ΜΕΤΡΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ