-
Έχω παρατηρήσει σε βρεγμένο οδόστρωμα στις ίδιες στροφές που περνάω με τα ίδια χιλιόμετρα όπως και στο στεγνό μου περνάει θόρυβο τακ τακ τακ. Στο πιο στενό λάστιχο είναι πολύ πιο έντονο το φαινόμενο. Είναι φυσιολογικό αυτό;
μ\νομιζω οσο πιο στενο λαστιχο τοσο λιγοτερο θορυβο κανει
-
εχει βαλει κανενας τα continental conti ecocontant5? βλεπω στο τεστ οτι ειναι καλα αλλα στο aquaplaning ειναι οτι χειροτερο!
εχει κανενας εμπειρια σ'αυτο?
-
Ακούω για λάστιχα να κάνουν τακ τακ!!! Είναι νέο σύμπτωμα αυτό; ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!
-
Και μενα έκαναν τακ τακ τακ. Μετα συνειδητοποίησα ότι ηταν καρφωμένη πρόκα
-
εχει βαλει κανενας τα continental conti ecocontant5? βλεπω στο τεστ οτι ειναι καλα αλλα στο aquaplaning ειναι οτι χειροτερο!
Αναφέρθηκα σε αυτά πριν λίγες μέρες. Τα έχω στο i10 εργοστασιακα. Τα χαρακτηρίζω άθλια καθώς στο βρεγμένο είναι επικίνδυνα! Δεν μιλάω για υδρολισθηση μόνο στα πολλά χλμ,αλλά για πατινάζ κανονικό ακόμη και με λίγα χλμ. Στο στεγνό αξιοπρεπεστατα. Επίσης δεν λιώνουν με τίποτα.
-
Ακούω για λάστιχα να κάνουν τακ τακ!!! Είναι νέο σύμπτωμα αυτό; ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!
για τον ίδιο δρόμο μιλάει ,το τακ τακ τακ (3 φορές) είναι από τον δρόμο!
-
Chrisb. wrote:
Αναφέρθηκα σε αυτά πριν λίγες μέρες. Τα έχω στο i10 εργοστασιακα. Τα χαρακτηρίζω άθλια καθώς στο βρεγμένο είναι επικίνδυνα! Δεν μιλάω για υδρολισθηση μόνο στα πολλά χλμ,αλλά για πατινάζ κανονικό ακόμη και με λίγα χλμ. Στο στεγνό αξιοπρεπεστατα. Επίσης δεν λιώνουν με τίποτα.
χάθηκα λίγο με τόσες πληροφορίες...τόσο χάλια?χι κι αυτά!
-
Καλημέρες και απο εμενα...
Κάτοχος ενος καινούριου Ford Focus Ecoblue 1,5 diesel με τους 120 ίππους και 30 κιλα ροπής του Δεκεμβρίου 2020.
Η μαμα Ford φροντισε να τοποθετήσει τα Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/60R16 92H.
Στον μεχρι τώρα ανοιξιάτικο καιρο που εχει κάνει (γιατί χειμώνα φετος στην Αθήνα δεν είδαμε ουτε θα δουμε) και σε μια βροχερή εβδομαδα που είχαμε δεν αντιμετώπισα κατι που να με ξαφνιάσει ουτε σε στεγνό ουτε σε βρεγμένο ακόμη και σε αποτομη αλλαγή λωρίδας εξαιτίας ενός κλασσικού ζωντόβολου που φρέναρε απότομα στην Αττική οδό μπροστά μου γιατί μάλλον πατούσε καρδούλες στο instagram σε καμμιά κωλάρα...Βέβαια η μέση ταχύτητά μου είναι τα 80-100 χιλιόμετρα μαξ γιατί το στρώνω...
Προς στιγμήν έχουν πολύ καλή συμπεριφορά...
Μείον ο θόρυβος που κάνουν μετά τα 70-80 χαω.
-
Τα έχω τοποθετήσει εδώ κι ένα χρόνο (10.000km ) σε διάσταση 205/55/16 κι είναι εξαιρετικά ίσως το καλύτερο all around touring ελαστικό που έχω δοκιμάσει...
-
Φίλος θέλει να βάλει ελαστικά στο αυτοκίνητό του σε διάσταση 205/55/16.Κάνει γύρω στα 25 χιλιόμετρα την ημέρα γύρω από την πόλη σε καλό οδικό δίκτυο και κάποια χιλιόμετρα μέσα στην πόλη.
Δεν τον ενδιαφέρει η κατανάλωση αλλά το κράτημα-φρενάρισμα και βρίσκεται ανάμεσα στα Falken ZIEX ZE310 και Hankook Ventus prime 3 .Δεν θέλει να πάει σε πιο 'επώνυμα'μιας και τα θεωρεί υπερεκτιμημένα.
Θα ήθελα την γνώμη σας.Το αυτοκίνητο είναι Peugeot 308 1.2Thp
Ευχαριστώ
Τελικά ο φίλος έβαλε τα Falken ziex ze310 ecorun.
Οι πρώτες εντυπώσεις του είναι πολύ θετικές μιας και του έκανε εντύπωση το πόσο αθόρυβα είναι αλλά και πως το τιμόνι απέκτησε άλλη αίσθηση σαν να βαρυνε και να έγινε πιο σαφές.
-
alf wrote:
Φίλος θέλει να βάλει ελαστικά στο αυτοκίνητό του σε διάσταση 205/55/16.Κάνει γύρω στα 25 χιλιόμετρα την ημέρα γύρω από την πόλη σε καλό οδικό δίκτυο και κάποια χιλιόμετρα μέσα στην πόλη.
Δεν τον ενδιαφέρει η κατανάλωση αλλά το κράτημα-φρενάρισμα και βρίσκεται ανάμεσα στα Falken ZIEX ZE310 και Hankook Ventus prime 3 .Δεν θέλει να πάει σε πιο 'επώνυμα'μιας και τα θεωρεί υπερεκτιμημένα.
Θα ήθελα την γνώμη σας.Το αυτοκίνητο είναι Peugeot 308 1.2Thp
Ευχαριστώ
Τελικά ο φίλος έβαλε τα Falken ziex ze310 ecorun.
Οι πρώτες εντυπώσεις του είναι πολύ θετικές μιας και του έκανε εντύπωση το πόσο αθόρυβα είναι αλλά και πως το τιμόνι απέκτησε άλλη αίσθηση σαν να βαρυνε και να έγινε πιο σαφές.
Πολυ καλή επιλογή.Θα έχει κράτημα και τιμόνι που για μένα είναι πάνω απο κατανάλωση και θόρυβο που πολλοί βάζουν ως προτεραιότητα.
-
Μετα απο 4 χρονια και 80.000 χλμ με φαλκεν sincera sn 832 και πληρως ικανοποιημενος προχωρησα σε αλλαγη , και επελεξα τα uniroyal rain expert 3 μετα απο αρκετη αναζητηση και ερωτησεις σε κατοχους. Ειναι πολυφορεμενα, εχουν ιδαιτερο τακουνι και παει το ματι μου κατευθειαν .Εχω κανει ηδη 1000 χιλιομετρα και οι εντυπωσεις ειναι παραγματικα εξαιρετικες. Μιλαμε για αδυναμο αμαξι με 165/70/13 . Δοκιμη σε στεγνο , βρεγμενο και χιονι ειναι απιστευτα, στα δυο τελευταια σαφως ανωτερα απο τα φαλκεν.. Μενει να δουμε αντοχη στο χρονο καλα να ειμαστε.
-
cson στο θέμα της πληροφόρησης είδες διαφορά; Γιατί από ότι διαβάζω και έχω δει στο youtube τα uniroyal έχουν μαλακό σκελετό και σε σύγκριση με το σκελετό των faklen θα πρέπει να ένιωσες κάποια πλαδαρότητα.
-
Όταν τα πρωτοφοράς τα rainexpert3 , νοιώθεις μια πλαδαρότητα στο ΠΙΣΩ μέρος. Cson εγώ τα έχω στο 106 και στο xantia του πεθερού εδω και καιρό, και επιβεβαιώνω τις εντυπώσεις σου. εξαιρετικό ελαστικό, κλάσεις ανώτερο των (φρέσκων) energy saver που αντικατέστησε.
-
Αναφέρω αυτή τη πλαδαρότητα γιατί όταν άλλαξα τα μαμίσια ελαστικά firestone με τα continental premium contact 5 το σοκ από τη χαμένη πληροφόρηση ήταν κάτι το πρωτόγνωρο, βέβαια τα continental στους υπόλοιπους τομείς ήταν άριστα.
Αντικαταστάθηκαν με falken και η πληροφόρηση ήταν μέρα με τη νύχτα χωρίς να χάνει στους υπόλοιπους τομείς σε σχέση με τα continental.
-
Τα Firestone πρέπει να απαγορευτούν!
-
Τα Firestone πρέπει να απαγορευτούν!
τι έπαθες;Τέτοια έχω στο Ατος.
-
Δύο φορές έχει τύχει να οδηγήσω αμάξι με τέτοια, και τις δύο πατινάζ έκανα.
-
cson στο θέμα της πληροφόρησης είδες διαφορά; Γιατί από ότι διαβάζω και έχω δει στο youtube τα uniroyal έχουν μαλακό σκελετό και σε σύγκριση με το σκελετό των faklen θα πρέπει να ένιωσες κάποια πλαδαρότητα.
Το αμάξι είναι ήδη πλαδαρό , δεν έχει καν αντιστρεπτικες, και έχει μηχανικό τιμόνι με μικρό βήμα και πολλές στροφές για να στριβει. Τέτοια φαινόμενα από ελαστικά δεν μου γινονται καν αντιληπτά. Skoda favorit είναι το αμάξι.
-
Αλήθεια,γιατί δεν ξαναβαλες τα falken αφού ήσουν ευχαριστημένος;;;
Ένα μείον έχω διαβάσει για τα συγκεκριμένα uniroyal,βουητό μετά από κάποια χλμ. Αν διαπιστώσεις κάτι πες το μας.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]