regresso wrote:
Στο 1,85 που έβαλα τη θέση οδήγησης, πίσω όχι απλώς χώραγα, καθόμουν σταυροπόδι , στριφογύριζα και το βασικότερο αποκλείεται τα παιδιά να φτάνουν τα πόδια τους και να σε κλωτσάνε όταν οδηγάς. Έχεις φυσικά και τη δυνατότητα να μετακινήσεις τα καθίσματα και να κερδίσεις επιπλέον χώρο. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η εταζέρα η οποία μπορεί να πάρει το σχήμα τυχόν αποσκευών που εξέχουν.Γενικά έχει και αρκετούς χώρους για μικροαντικείμενα που διευκολύνουν την καθημερινότητά σου. Εάν επιλέξεις να βγάλεις τελείως τα αφρολέξ για τη τοποθέτηση ρεζέρβας και κατεβάσεις το πάτωμα κερδίζεις και άλλο χώρο. Στο δικό μου παράγγειλα ρεζέρβα εργοστασιακά γιατί σκέφτηκα ότι άμα γίνει τίποτα και εγώ τα παιδιά μέσα θα είναι ταλαιπωρία να περιμένω την οδική (υπάρχει βέβαια το κιτ για μικροσκασίματα). Όντως η ST LINE X είναι πολύ ικανοποιητική αφού έχει τα πάντα και το βασικότερο, έχει υποβραχιόνιο πίσω (θα έπρεπε να το έχει και σε φθηνότερες εκδόσεις) ώστε να μην είσαι υποχρεωμένος όλη την ώρα να γυρίζεις για νερό - φαγητό κτλ που ζητάνε τα παιδιά και επιπλέον έχει και ηλεκτρικές κλειδαριές ασφαλείας. Όσον αφορά το κινητήρα έχω κάνει test drive τον Ecoboost 150hp και μπορώ να πω ότι είναι ικανοποιητικός , δίνει ταχύτητα. Ωστόσο είναι υποκειμενικό το θέμα οδήγησης και ταχύτητας, για παράδειγμα εγώ είμαι ικανοποιημένος να πηγαίνω 130-140 χλμ αφού έχω θέσει άλλα κριτήρια σχετικά με αυτό που χαρακτηρίζεται 'οδηγική απόλαυση' προτιμάω να οδηγώ στις ταχύτητες που ανέφερα και να απολαμβάνω καφέ με μουσική. Εξάλλου με οικογένεια μέσα στο αμάξι δεν νομίζω ότι και να θέλει κάποιος θα μπορεί να πηγαίνει με ανώτερες ταχύτητες, υπάρχει δίπλα ο 'κόφτης¨που λέγεται σύζυγος. Τέλος πίσω έχει πολλαπλούς συνδέσμους δίνοντας του ένα πλεονέκτημα σε θέμα κραδασμών και άνεσης των πίσω επιβατών.
Υ.Γ. Νομίζω συμφέρει περισσότερο ο Ecoblue σε τέτοιο αυτοκίνητο που θα προορίζεται για ταξίδια και μακρινές αποστάσεις.
Η απουσία υποβραχιόνιου πίσω για ένα υποτιθεται ταξιδιάρικο/οικογενειακό αυτοκίνητο είναι απλά τραγική απόφαση από πλευράς Ford. Δηλαδή πρέπει να δώσω 32-33.000 για να εχω κατι που σήμερα θεωρείται αυτονόητο; Και δεν ξέρω αν μπορείς έστω να το πληρώσεις ως έξτρα και να το προσθέσεις σε Titanium/ST line.
Σχετικά με τη ρεζέρβα, τι ακριβώς ισχύει; Ξερω ότι δεν εχει, αλλά λες ότι έχει προδιαμορφωμενο χωρο με αφρολεξ για να τοποθετηθει, σωστα; Πόσο χρεώνεται να την παραγγείλεις; Θα μπορούσες να αγορασεις μια απο οπουδηποτε αλλου απο μονος σου αφου αποκτήσεις το αυτοκίνητο; Αν ναι, υπάρχει καποιο μειονεκτημα αν το κάνεις έτσι; Τα αφρολεξ μπορει να τα βγαλει ο καθενας ώστε να κερδισει εκεινο το χώρο ή είναι διαδικασία για 'εξειδικευμενο' προσωπικό;
Σχετικά με τον Ecoboost, τι καταναλωσεις είδες σε ταχυτητες οικογενειακού ταξιδιου (οπως ειπες 120-140 max); ειχε νευρο για προσπερασεις; Αυτος υποτιθεται μπορει να αναβαθμιστει καθως στο Fiesta ST ειναι ο ιδιος που δινει 204hp αλλα δε ξερω αν επισημα η Ford δινει τετοια δυνατοτητα.. καλα, οχι για 204 αλλα εστω 180. Ειδικα τωρα που βλεπω το νεο Tucson σε αντιστοιχα χρηματα να δινει ευκολα 180hp (+ αυτοματό, με 4WD και πολλά άλλα..)
Όσον αφορά το υποβραχιόνιο μία αντιπροσωπεία μου είπε ότι γίνεται με κόστος 500,00 ευρώ ή άλλη ότι μπαίνει μόνο στην ST LINE X. Για τον Ecoboost δεν γνωρίζω εάν αναβαθμίζεται εν αντιθέσει με τον Ecoblue ο οποίος παίρνει αναβάθμιση χωρίς να ξέρω όμως τι γίνεται με την εγγύηση. Το πήρα λίγο για test drive και επειδή δεν ήξερα καλά τους δρόμους δεν το έτρεξα σε τέτοιες ταχύτητες για να σου πω με σιγουριά. Το νέο Tucson όντως φαίνεται καλό αλλά δεν το έχω συγκρίνει ακόμα με το kuga για να έχω πλήρη άποψη.
Σχετικά με τη ρεζέρβα (μίνι ρεζέρβα 150,00 δίνει ο διαμορφωτής) κοστίζει με τα τέλη ταξινόμησης περίπου 230,00 ευρώ, τα αφρολέξ βγαίνουν εύκολα χωρίς να χρειάζεται να το κάνει κάποιος ειδικός.