-
Ευχαριστώ Νίκο...το Getz είναι ενός γείτονα που μας 'άφησε' πέρυσι...εάν πουληθεί μάλλον θα το κρατήσω εγώ...
Πάντως το δικό μου δεν έχει ασημένια πλαστικά εκτεθειμένα σε επαφές...αν και εδώ δεν είμαστε Αθήνα...δεν το παρκάρω σχεδόν ποτέ σε κοντινή απόσταση από άλλα οχήματα...
Tο Getz φίλε σκυλί. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Και αν το πρόσεχε ο άνθρωπος μπορείς να το κρατήσεις για πολλά χρόνια.
Το δικό σου Kona επειδή δεν έχει τα ψευτοβαμμένα ασημένια πλαστικά μου αρέσει περισσότερο. Δεν ξέρω όμως αν είναι σκληρά πλαστικά και αντοχής.
Γενικά στα αυτοκίνητα κοιτάω αν κάνουν την ζωή του ιδιοκτήτη εύκολη και όχι δύσκολη.
Δεν ξέρω για το Kona, αλλά τα πλαστικά μπροστά του Aircross είναι απογοήτευση εντελώς. Απορώ πως το πάνε αυτό το αυτοκίνητο σε offroad διαδρομές.
Έτσι και ακουμπούσε κάπου το αυτοκίνητο ή αν έσκαγε με όπισθεν κάποιος πάνω του μετά ήθελε καινούριο προφυλακτήρα και πολλά άλλα. Και τα κόστη στα ύψη.
-
Πολύ τίμιο αμάξι το Kona. Σίγουρα θα το κοιτούσα, αν έψαχνα αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Και θα το απέρριπτα! Για το αδελφό Stonic, που είναι ένα από τα B-SUV που μου αρέσουν περισσότερο. Γενικά μου πάει πολύ περισσότερο το ευρωπαϊκό - γερμανικό design της ΚΙΑ από το απωανατολίτικο - κορεάτικο της Hyundai.
-
Πολύ τίμιο αμάξι το Kona. Σίγουρα θα το κοιτούσα, αν έψαχνα αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Και θα το απέρριπτα! Για το αδελφό Stonic, που είναι ένα από τα B-SUV που μου αρέσουν περισσότερο. Γενικά μου πάει πολύ περισσότερο το ευρωπαϊκό - γερμανικό design της ΚΙΑ από το απωανατολίτικο - κορεάτικο της Hyundai.
Το Stonic μπορεί να είναι πιο καλοσχεδιασμένο εξωτερικά, αλλά είναι κατώτερο -συνολικά- αμάξι από το Kona κι ας ανήκουν στην ίδια κατηγορία (B-suv). Το πάτωμα του Stonic βασίζεται σε πολλών ετών πριν και χαμηλότερης κατηγορίας αμάξι (Rio), ενώ το Kona σε πλατφόρμα 3ετίας με καλύτερο κι ενισχυμένο πλαίσιο.Επίσης παίρνει και πολλ/λους πίσω -έστω στις ανώτερες εκδόσεις-.
Γενικά εκτός από τον εξωτ. σχεδιασμό -που εν μέρει είναι κι υποκειμενικό,αν και παραδέχομαι ότι το Kia είναι πιο εύπεπτο σε ευρωπ. μάτι-, το Hyundai έχει το προβάδισμα σε όλα τα άλλα (εξοπλισμό,κινητήρες,τεχνολογία κ.ά.)
-
Συν ότι το Stonic είναι σφιχτά-σκληρα στημένο για suv...από ότι λένε στα διάφορα τέστ...
-
Επειδή αναφέρθηκε για το σχέδιο του και σχολιάστηκε ο Κάκτος κλπ , να πω ότι το Κόνα μια χαρά έχει αντιγράψει τα φώτα του Κάκτου μπροστά και τα πάνω και τα κάτω και την μάσκα του Ντι Ες 3 ...
Προχώ λοιπόν είναι το Κόνα , με σχιστομάτικα κριτήρια βέβαια , αλλά δεν μπαίνει σε συζήτηση με την Σιτροέν για σχεδιασμό . Είναι ιεροσυλία....
-
Επειδή αναφέρθηκε για το σχέδιο του και σχολιάστηκε ο Κάκτος κλπ , να πω ότι το Κόνα μια χαρά έχει αντιγράψει τα φώτα του Κάκτου μπροστά και τα πάνω και τα κάτω και την μάσκα του Ντι Ες 3 ...
Προχώ λοιπόν είναι το Κόνα , με σχιστομάτικα κριτήρια βέβαια , αλλά δεν μπαίνει σε συζήτηση με την Σιτροέν για σχεδιασμό . Είναι ιεροσυλία....
Για τα φωτα ειναι ξεκαθαρα βελτιωση αντιγραφη απο Citroen Cactus αλλα η μασκα μου βγαζει αντιγραφη Audi A3....2ης γενιας αλλωστε ο σχεδιαστης https://en.wikipedia.org/wiki/Luc_Donckerwolke του ηταν απο το 1992 εως το 2015 στο VAG Group (εχει κανει και λιγο PSA 1990-1992)....
-
Εγω αν το αγόραζα, το σκεφτηκσ πολυ εντονα, θα εβαζα wrapping και θα καλυπτα τα γκρυ πλαστικα γυρω απο τα μπροστινα φωτα με μαυρο gloss.
Ολα τα αλλα .....μια χαρα κουκλι. Συγχρονο αυτοκινητο.
Εχει και μια κουρμπα στο καπο, σαν ραχη απο τσίτα......πςςςςςςς τεχνη σκετη.
-
-
Ναι ετσι το σκεφτόμουν.....εντυπωσιακό το πως αλλαζει....πολυ badass.
Εντωμεταξυ οι Ασιατες ολο με χαντρες και χαντρουλες να γυαλλιζουν ειναι. Κατι νικελακια κτλ.. στους δυτικους δεν πολυ τραβα αυτο.
-
Ναι ετσι το σκεφτόμουν.....εντυπωσιακό το πως αλλαζει....πολυ badass.
Εντωμεταξυ οι Ασιατες ολο με χαντρες και χαντρουλες να γυαλλιζουν ειναι. Κατι νικελακια κτλ.. στους δυτικους δεν πολυ τραβα αυτο.
Είναι σε άλλη φάση οι Ανατολίτες...
Πάντως βλέπω ότι είναι όχημα που πωλείται σε όλες τις ηπείρους....
-
-
Εννοείται....ειναι πολυ καλο,
Ειναι ακριβως στην μεση απο καθε κατευθνση.
Ειτε suv ειτε hatch,ειτε μεγαλο ειτε μικρο κτλ.
Υ.γ. Ασχετο δεν κρατιεμαι να μην κανω το ηλιθιο σχολιο μου. Στις φωτο σου εκεινο το note πισω απο το δικο σου ....μοιαζει σαν να ει αι τιμωρία και το βαλατε στην γωνια να μην κοιτα κανεναν. Χαχαχα
Τωρα που στο ειπα καθε φορα αυτο θα σκεφτεσαι οταν το βλεπεις...χεχεχε
Υ.γ.1 Επισης, βλεπω πως περασες τα ολαστικα καποιο καθαριστικό, τι περασες;
-
Εννοείται....ειναι πολυ καλο,
Ειναι ακριβως στην μεση απο καθε κατευθνση.
Ειτε suv ειτε hatch,ειτε μεγαλο ειτε μικρο κτλ.
Υ.γ. Ασχετο δεν κρατιεμαι να μην κανω το ηλιθιο σχολιο μου. Στις φωτο σου εκεινο το note πισω απο το δικο σου ....μοιαζει σαν να ει αι τιμωρία και το βαλατε στην γωνια να μην κοιτα κανεναν. Χαχαχα
Τωρα που στο ειπα καθε φορα αυτο θα σκεφτεσαι οταν το βλεπεις...χεχεχε
Υ.γ.1 Επισης, βλεπω πως περασες τα ολαστικα καποιο καθαριστικό, τι περασες;
Για το Note θα σου ότι είναι όντως τιμωρημένο...σκέψου ότι έχει να πλυθεί πάνω από 5 μισή χρόνια....(δεν μου ανήκει να σημειώσω).
Τωρα για το πλύσιμο δεν ξέρω γιατί αυτή η φώτος είναι τραβηγμένη δυο ήμερες από το την αγορά του...οπότε το πλύσιμο πιστώνεται στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του Κona...
-
https://www.autogreeknews.gr/nea/nea-lansarismata-autokinitwn/irthe-to-neo-hyundai-kona-me-ekptoseis
Έκδοση με 198 άλογα και 4χ4 βενζίνη στην Ελλάδα! Πολύ ενδιαφέρον. Άραγε θα έχει άπειρους ρύπους; Μόνο μελανό σημείο το αυτόματο διπλού συμπλέκτη.
Σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης όπως η άμμος, το κιβώτιο αυτό είναι εντελώς ακατάλληλο:
-
Ο κινητήρας αυτός με τα 198 άλογα λογικά είναι ο ίδιος που μπαίνει και στο i30 Hatch/Fastback πλέον, σωστά; Γιατί είναι και 40 άλογα περισσότερα.
-
Άλλος κινητήρας είναι. Του i30 είναι 1,5 του Kona είναι 1,6.
-
Άλλος κινητήρας είναι. Του i30 είναι 1,5 του Kona είναι 1,6.
Σωστός, δεν το παρατήρησα ότι είναι 1.6 αντί για 1.5.
-
Έχουν ανακοινωθεί κάπου οι εξοπλισμοί κάθε έκδοσης?
Επίσης, γνωρίζει κανείς τι είναι αυτό το '16'' woSmart' που αναγράφει σε 1-2 εκδόσεις? -
https://www.car.gr/33871010-hyundai-kona-1-0-exclusive
https://www.car.gr/33930168-hyundai-kona-new-kona-2021-premium
Aν και νομίζω ότι έχουν βάλει ανάποδα τις εκδόσεις, γιατί στην 2η αγγελία η premium που είναι μεσαία έκδοση έχει μικρότερες ζάντες από την exclusive που είναι η βασική.
Επίσης σε σχέση με τα βίντεο που έβλεπα από τους Ασιάτες, πάλι εδώ δε βλέπω usb πίσω,ούτε ηλεκτρ.χειρόφρενο,ούτε πίσω υποβραχιόνιο κι ούτε φωτιζόμενες ποτηροθήκες.Πάλι η Hyundai Ελλάς τα φέρνει με λιγότερο εξοπλισμό απ'ότι στο εξωτερικό (εκτός αν υπάρχουν όλα αυτά στην ανώτερη έκδοση distinctive).
Το μόνο θετικό είναι πως από τη βασική έκδοση υπάρχει η 8' οθόνη (που φαίνεται πολύ καλύτερη κι αναβαθμισμένη από την προηγ.),αντί για την 7' του παλιού info. Η 10,25' θα είναι μάλλον πάλι extra που δεν αξίζει κιόλας να περιμένεις κανένα 6μηνο..
edit: για τις ποτηροθήκες,όταν ξανακοίταξα καλύτερα, κρατώ μια επιφύλαξη να είναι φωτιζόμενες.
-
Δε νομίζω ότι η Exclusive είναι η βασική έκδοση. Μάλλον είναι καινούρια έκδοση πάνω από την Premium και αντίστοιχη (ή και παραπάνω) με τη Distinctive. Η βασική είναι η Style.
Hyundai Kona