-
μού ελεγε φίλος που εχει τρέλα με αυτοκίνητα κ ειδικά πολύ ψαγμένος για τα λάδια χρόνια τώρα...οτι το καλύτερο λάδι σε απόδοση -ακουσμα ησυχία δηλ.κινητήρα κ καθόλου να καίει λάδια το μοτέρ ενω εκαιγε με αλλα λάδια ...ειναι το liqui moly molygen 10w40 k 5w40 που εχει αυτός δικιμάσει κ εχει δεί πολύ μεγάλη διαφορά απο υπόλοιπες γνωστές επίσης μάρκες σε αυτα τα 2 ιξώδη ,δεν ξέρω αν τα εχει δοκιμάσει κάποιος απο εσάς κ τι συμπέρασμα εβγαλε αλλά λέω να τα δοκιμάσω στην επόμενη αλλαγή ....
-
Μήπως ήταν κρύος ο κινητήρας και δεν πρόλαβε να αδειάσει τελείως στο χρόνο που άφησαν ανοιχτή την τάπα αποστράγγισης?
Ο κινητήρας ήταν όντως κρύος, αλλά από τη στιγμή που σταμάτησε κατά την εξαγωγή να ρέει το λάδι, είναι δυνατόν να είχαν παραμείνει στο κάρτερ 600ml;
-
alexandros.K wrote:
Ειναι σιγουρο οτι αδειασε τελειως το καρτερ, πριν βαλατε τα καινουρια λαδια?
Το service έγινε μπροστά μου σε εξειδικευμένο συνεργείο, τα μάτια μου δεν έφυγαν λεπτό από το αυτοκίνητο και το κάρτερ άδειασε μέχρι τελευταίας σταγόνας.
otokomae wrote:
Το Skoda citigo 1000cc παίρνει 3.4 λίτρα μαζί με φίλτρο. Προφανώς έβγαλες τα λάδια με καμμία αντλία απ' τα lidl, αλλά μείνανε κάποια μέσα.
Όχι, η εξαγωγή των λαδιών έγινε χωρίς τη χρήση αντλίας. Η δική σας πληροφόρηση ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο παίρνει 3,4lt από πού προέρχεται; Ρωτάω γιατί κι εγώ για 3,4lt έχω διαβάσει, όχι από κάποιο επίσημο site της Skoda, αλλά από site είτε πωλήσεων λιπαντικών, είτε κατασκευαστών όπως αυτό της Castrol.
Μην το ψαχνεις είναι 3.4 αυτό βγαίνει ως αποτέλεσμα παντού και αυτό το μοτέρ ειναι πασπαρτου. Δεν έβγαλες όλα τα λάδια.
-
Eδ'ω είναι το σιτε της liqui moly
μπαίνεις, βαζεις το αμάξι σου και βλέπεις τι σου προτείνει. Ξεκίνα από εδώ καταρχήν.
-
Eδ'ω είναι το σιτε της liqui moly
μπαίνεις, βαζεις το αμάξι σου και βλέπεις τι σου προτείνει. Ξεκίνα από εδώ καταρχήν.
Κάτι αντίστοιχο με αυτό της Castrol είναι, τα ίδια αποτελέσματα βγάζουν όλοι, δηλαδή στα 3,4lt μαζί με το φίλτρο.
Παρ΄όλα αυτά, επίσημη τιμή χωρητικότητας από την Skoda δεν μπορώ να βρω, οπότε θα στείλω email στη μητρική εταιρεία. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!
-
Πρωτη φορα θα δοκιμασω τα mobil 1 fs 0w-40 μιας και τα βρηκα σε καλη τιμη λογο της εβδομαδος. Απο οτι βλεπω δεν ειναι λαδι για συγχρονους κινητηρες(οχι dpf, A3/B4) , ομως τον δικο μου τον υπερκαλυπτει σε προδιαγραφες που ειναι παλιος. Θα μπει σε tucson με 275.000 χλμ, παντοτε εβαζα 5w-40 , ομως τωρα θελω να δοκιμασω το 0w μηπως στη κρυα εκκινηση δεν κροταλιζει τοσο (κροταλιζει κρυο απο το 2006 απο καινουριο για 3-4 λεπτα).
Γενικα σαν λαδια τα συγκεκριμενα θεωρουνται κορυφαια για τα χαρακτηριστικα τους ή ειναι υπερτιμημενα?
-
Πρωτη φορα θα δοκιμασω τα mobil 1 fs 0w-40 μιας και τα βρηκα σε καλη τιμη λογο της εβδομαδος. Απο οτι βλεπω δεν ειναι λαδι για συγχρονους κινητηρες(οχι dpf, A3/B4) , ομως τον δικο μου τον υπερκαλυπτει σε προδιαγραφες που ειναι παλιος. Θα μπει σε tucson με 275.000 χλμ, παντοτε εβαζα 5w-40 , ομως τωρα θελω να δοκιμασω το 0w μηπως στη κρυα εκκινηση δεν κροταλιζει τοσο (κροταλιζει κρυο απο το 2006 απο καινουριο για 3-4 λεπτα).
Γενικα σαν λαδια τα συγκεκριμενα θεωρουνται κορυφαια για τα χαρακτηριστικα τους ή ειναι υπερτιμημενα?
Να ξέρεις ότι έχουν ψηλό tbn και sulfated ash για αυτό δεν είναι για σύγχρονους κινητήρες.Επισης είναι λεπτά 40αρια, πλησιάζουν τα 30αρια.Εγω τα χρησιμοποιώ ,πολύ ανθεκτικα και τραβάω πολύ πίσω τις αλλαγές αλλά είναι λεπτά 40αρια.Εγω πλεον θα αλλάξω σε mobil delvac 10w40 xhp extra.
Υ.Γ. Μ άρεσαν πάντως σαν λάδια,μόνο το ιξώδες είναι λίγο εκτος του επιθυμητού για μένα.
-
O Νικος που τα εβαλε στο EVO ηταν πολυ ευχαριστημενος.Τα ειχε στειλει και για αναλυση στην blackstone. Το σκεφτομαι κι εγω για να τα βαλω στο δικο μου. Οντως ειναι λεπτα για 40αρια. Απο που τα παιρνετε? Γιατι το μονο που με φοβιζει ειναι να μην ειναι γνησια
( απο εκει που τα επιαρνε ο Νικος, δεν εχει πια)
-
Τα πήρα από εδώ.
https://autoplanet.gr/el/ladia-kinitira/lipantiko-kinhthra-mobil-fs-0w40-5lt-p-1138.html
Δεν έχω πάρει ποτέ κάτι μαϊμού από εκεί.
Αν δω κάτι περίεργο(δεν έχω παραλάβει ακόμη) θα μιλήσω με τον εισαγωγέα να το δει.
-
Ευχαριστω cson. Παντα ακριβης στις πληροφοριες σου
Οταν παραλαβεις πες μου αν τα βλεπεις οκ. Σκεφτομαι να τα παρω κι εγω απο εκει. Εχει πολυ καλες τιμες γενικα απ οτι βλεπω
υγ Στην περιγραφη του λινκ απο αυτο το καταστημα λεει
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΟΦΕΛΗ Το Mobil 1 FS 0W-40 είναι κατασκευασμένο με ιδιόκτητο μείγμα εξαιρετικά υψηλής απόδοσης συνθετικών βάσεων εμπλουτισμένων με ένα σύστημα ισορροπημένου εξαρτήματος.
Ανταποκρίνεται στις περισσότερες εγκρίσεις ΚΑΕ και Βιομηχανίας
**είναι κατασκευασμένο με ιδιόκτητο μείγμα **: Τι εννοει με το 'ιδιόκτητο μείγμα' ?? Λες αν το φτιαχνουν εδω?
-
Τα συσκευστήρια στην Ελλάδα από ότι έβλεπα και μου εξηγούσαν παλιότερα που είχα φτιάξει 2 μηχανήματα όταν το συσκευαστήριο στον Ασπρόπυργο που έχει τώρα η AEGEAN ήταν της TEXACO και συσκεύαζε τα δικά της λάδια αλλά και των MOBIL, TOTAL, CASTROL, το πακέτο των πρόσθετων το έστελναν σε σφραγισμένα βαρέλια των 250 λίτρων οι εταιρίες από τα εργαστήρια τους και εδώ έκαναν το blending και έβαζαν το λάδι βάσης.
Εκεί γινόταν σωστή δουλειά, τώρα αν υπάρχουν παράνομα ή συσκευαστήρια που αντιγράφουν τα επώνυμα λάδια δεν γνωρίζω, ξέρω όμως ότι σήμερα κυκλοφορούν εδώ και παντού στον κόσμο μαϊμούδες. Υπάρχουν όμως λάδια στην αγορά γνήσια αλλά θέλουν ψάξιμο, όπως υ΄παρχουν και fake φίλτρα αέρα, λαδιού, μπουζί κλπ.
-
**είναι κατασκευασμένο με ιδιόκτητο μείγμα **: Τι εννοει με το 'ιδιόκτητο μείγμα' ?? Λες αν το φτιαχνουν εδω?
Μάλλον κακή μετάφραση / μεταφορά του proprietary, που εδώ σημαίνει 'πατέντα' ή προϊόν εξέλιξης της εταιρίας.
-
Βασικά να ρωτήσω κάτι. Ένα μαιμου λαδι δεν το καταλαβαίνεις αμέσως από τη μυρωδιά ?
Θα εχετε μυρισει φουλ συνθετικό ποιοτικό λάδι ..είναι σχεδόν άοσμο με μια πολύ ελαφριά μυρωδιά καθόλου ενοχλητική.
Εάν μυρισετε ένα ημισυνθετικο και γενικά όσο χαμηλότερης ποιότητας , θα δείτε πόσο πιο άσχημα και έντονα μυρίζουν σαν καμμένο (από το ορυκτέλαιο ) .
Οπότε δεν πιστεύω να είναι ιδιαιτερα δύσκολο να ξεχωρίσεις ένα μαιμου λαδι. Γιατί η λαμογια θα έχει γίνει σίγουρα με ορυκτέλαιο χαμηλής ποιότητας.
-
Κάαααποτε που είχα ασχοληθεί με τα λάδια λίγο παραπάνω, κυκλοφορούσε η φήμη οτι τα Γαλλικά έχουν πιο αυστηρές προδιαγραφές και ελέγχους. Και ήταν κριτήριο ποιότητας η προέλευση του. Ισχύει κάτι τέτοιο ?
-
Παρέλαβα σήμερα τα mobil 1 0w-40 fs.
Δεν γράφουν fully synthetic σαν αλλες συσκευασιες αλλά shc synthese technology. Αν ψάξετε στο ίντερνετ θα δείτε ότι κάποια μαγαζιά έχουν αυτο που πηρα εγώ και κάποια άλλα το fully synthetic. Δεν έχω ιδέα ποιες είναι οι διαφορές.
Επίσης η πίσω ετικέτα είναι στα γερμανικά. Μίλησα με το μαγαζί καιμου είπε ότι είναι δική του εισαγωγή από Γερμανία και δεν είναι ελληνικής αντιπροσωπείας. Επίσης μου είπε ότι θεμα μη γνήσιων δεν τίθεται.
Εγώ τα βλέπω ποιοτικά σαν συσκευασία χωρίς κάποια προχειροδουλεια όπως κακή εκτύπωση κτλ.
https://ibb.co/XFBGn1c
https://ibb.co/C0wGrkQ
https://ibb.co/GR2ptdB
https://ibb.co/wKKKZWv -
Υπήρχε διαφωνία στην ονοματολογία μεταξύ εταιριών και μεθόδων γύρω από τα συνθετικά λάδια που λύθηκε δικαστικά και στην Γερμανία περιγράφονται διαφορετικά, ψάξε και θα βρεις τι ακριβώς έχει γίνει.
-
**cson **Eυχαριστω πολυ φιλε για την ενημέρωση. Οτι προερχονται απο Γερμανια νομιζω ειναι θετικο.
Οσο για την ονομασια φουλ συνθετικό , ειναι αυτο που ειπε ο 21 Quadra . Η Γερμανια τα ονομαζει αλλιως
Ευχαριστω και παλι
-
Πηρα κι εγω τα Mobil 1 fs 0-40 απο το καταστημα που το πηρε κι ο cson. Ιδια με το δικο σου ειναι cson , απο Γερμανια
Πηρα και κατι βαλβολινες κι άλλα λαδια για το αλλο αμαξι . Τα παρελαβα σημερα. Ολα καλα. Ευχαριστω για την ενημερωση cson
-
Πηρα κι εγω τα Mobil 1 fs 0-40 απο το καταστημα που το πηρε κι ο cson. Ιδια με το δικο σου ειναι cson , απο Γερμανια
Πηρα και κατι βαλβολινες κι άλλα λαδια για το αλλο αμαξι . Τα παρελαβα σημερα. Ολα καλα. Ευχαριστω για την ενημερωση cson
Μια χαρα. Ειχε αντικειμενικα πολυ καλες τιμες για black week το συγκεκριμενο μαγαζι. Ηθελα να αγορασω πιο πολλα αλλα δεν με παιρνει να κανω το σπιτι αποθηκη λιπαντικων
-
Εγω ευτυχως εχω μεγαλο υπογειο-αποθηκη και πηρα αρκετα
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]