-
Το είδα από κοντά και μου άρεσε πολύ.
Προφανώς και το τούρμπο είναι καλύτερο αμάξι από το ατμοσφαιρικό.
Το πρώτο έχει 40% περισσότερη ροπή η οποία και είναι διαθέσιμη από χαμηλότερες στροφές.
-
Ενημερωτικά τα test drive ξεκίνησαν. Έκλεισα να πάω την Τρίτη. Θα γράψω μετά εντυπώσεις
-
Πάντως ρε παιδιά, από βίντεο που είδα, εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου με το υβριδικό σύστημα...
Οκ, η μπαταρία μπαίνει στην θέση της ρεζέρβας απλά, που έτσι κι αλλιώς και στην μη mild hybrid έκδοση πάλι με κιτ επισκευής έρχεται το αυτοκίνητο...
-
Καλησπέρα,
Έκλεισα το αυτοκίνητο για τη γυναίκα μου, διαβάζοντας τις δοκιμές του αυτοκινήτου την τελευταια εβδομάδα από τους Γερμάνούς, Ιταλούς και Γάλλους.
Την τρίτη έκανα test drive, ένα ι20 1.0 με 100 άλογα 6 τάχυτο. Το αυτοκίνητο μόλις είχε έρθει με 2 χιλιόμετρα στο κοντέρ.
Εντυπώσεις.
-
Χώροι μεγαλύτερης κατηγορίας
-
Πλαίσιο απίστευτα άκαμπτο. Ποιότητα κύλισης με σπορτίφ χαρακτηριστικά. Σε σοβαρές λακούβες επειδή είχε 17αρες ζάντες me 215/45/17 ήταν λίγο απότομο, σε μικρές λακούβες πάρα πολύ καλή απόσβεση, Σίγουρα με 15αρες και 185/65/15 θα είναι εξαιρετικό.
-
Ξεκίνησα με 17 λίτρα /100km επειδή ο πωλητής το είχε να δουλέψει λίγη ώρα στατικά, πρίν φύγουμε, όταν επέστρεψα είχε 7.8 λιτρα/100 κμ. Νομίζω ότι πρέπει να έχει γύρω στα 7 + μέσα στην πόλη. Κινητήρας ΦΟΒΕΡΟς. Δεν ακούγετε τίποτε στην κυριολεξία. Οδήγησα τόσο με comfort προγραμμα όσο και με sport. Είχε διαφορά στο νεύρο. Άνοιξα μέχρι τησ 4.500. Είναι πιο γρήγορο και γραμμικό από όσο νόμιζα. Μόνο μείων ένας μικρός δισταγμός κατά την αλλαγή σχέσης και την επιτάχυνση με την επόμενη από ελάχιστες στροφές (1200) Ίσως rev hang.
-
Έστριψα λίγο γρηγορότερα για να δω πως συμπεριφέρεται. Πήγε ακριβώς όπου του είπα. Τιμόνι ζωντανό, αλλά όχι τόσο επικοινωνιακό. Σε σχέση με το παλαιό σίγουρα μεγάλη βελτίωση.
Αυτααααααααααα
-
-
-
-
Ωραία η διχρωμία στο ταμπλώ (γκρι ανοιχτό κάτω με μαύρο πάνω). Σπάει κάπως η μουντίλα του εσωτερικού.
Κάτι τέτοιο,είχε και το Punto μου του 2001 και είχα δει και σε Fiesta της προηγούμ. γενιάς.
-
Με το συμπάθειο βρε παιδιά αλλά όσοι το αγοράσατε ή το σκέφτεστε δεν σας απασχολεί ότι το αμάξι φτιάχνεται στην Τουρκία?
Ο καθένας βέβαια ότι θέλει κάνει με τα λεφτά του -γουστο του κ καπέλο του- αλλά στα δικά μου αυτιά μου ακούγεται τελείως παράλογο κάποιος να αγοράζει ένα αμάξι κ να ενισχύει με τα χρήματα του μια χώρα που αποτελεί ευθεία κ πραγματική απειλή για την Ελλάδα κ κατ επέκταση για την ίδια την υπαρξη μας
Δεν είμαι ακροδεξιός η κάτι τέτοιο αλλά δεν νομίζω αυτό που λέω δεν έχει λογική. Δλδ ρε φιλε πριν 6 μήνες ο άλλος σου έκανε εισβολή στα σύνορα, έχεις τα παιδιά σου σε καράβια να θαλασσοδερνονται σε επιφυλακες εβδομάδες ολόκληρες κ εσυ πας κ επιχορηγεί ς αυτόν που τα προκαλεί όλα αυτά?
Ετει όπως πάμε αν υπάρχουμε μέχρι τότε, όταν θα βγει το τουρκικό suv καταλαβαινω πως θα τρέξει κόσμος κ κοσμάκης να το αγοράσει γιατί θα είναι σε καλή τιμή...
-
χώρα το 2019 ,ειμασταν πλεονασματικοι ~500.000.000€(εκτός αν είναι ψέμα)
-
Δες εδω. Αν εξαιρέσεις τα καυσιμα έλλειμμα 380 εκ
https://analyst.gr/2020/10/19/oikinomikes-sxeseis-tourkias-elladas/
Απλα δεν αντιλαμβανομαι τι σχεση εχει το εμπ ισοζυγιο με τους λόγους που παρεθεσα παραπανω
-
Με το συμπάθειο βρε παιδιά αλλά όσοι το αγοράσατε ή το σκέφτεστε δεν σας απασχολεί ότι το αμάξι φτιάχνεται στην Τουρκία?
Ο καθένας βέβαια ότι θέλει κάνει με τα λεφτά του -γουστο του κ καπέλο του- αλλά στα δικά μου αυτιά μου ακούγεται τελείως παράλογο κάποιος να αγοράζει ένα αμάξι κ να ενισχύει με τα χρήματα του μια χώρα που αποτελεί ευθεία κ πραγματική απειλή για την Ελλάδα κ κατ επέκταση για την ίδια την υπαρξη μας
Δεν είμαι ακροδεξιός η κάτι τέτοιο αλλά δεν νομίζω αυτό που λέω δεν έχει λογική. Δλδ ρε φιλε πριν 6 μήνες ο άλλος σου έκανε εισβολή στα σύνορα, έχεις τα παιδιά σου σε καράβια να θαλασσοδερνονται σε επιφυλακες εβδομάδες ολόκληρες κ εσυ πας κ επιχορηγεί ς αυτόν που τα προκαλεί όλα αυτά?
Ετει όπως πάμε αν υπάρχουμε μέχρι τότε, όταν θα βγει το τουρκικό suv καταλαβαινω πως θα τρέξει κόσμος κ κοσμάκης να το αγοράσει γιατί θα είναι σε καλή τιμή...
Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα. Πραγματικά είναι να απορεί κανείς πως μπορούμε να δίνουμε λεφτά σε αυτούς που θέλουνε να μας αφανίσουν.
Προσωπικα, πλέον ούτε τον πυρετό μου δεν τους δίνω.
Εμπάργκο τώρα σε όλα τα τουρκικά προϊόντα!
-
Κατά μία έννοια, είμαι μαζί σας στο εμπάργκο στα τούρκικα προϊόντα, είμαι τώρα σε χώρα που για τους δικούς τους λόγους ήδη άρχισαν το εμπάργκο στον Ερντογάν.
Από την άλλη, αν κανείς το πάρει αυτό 'τοις μετρητοίς', σταματήστε να πίνετε εμφιαλωμένο νερό και αναψυκτικά στην Ελλάδα!
Κατά 90% τα μπουκάλια τους γίνονται με πολυμερές που παράγεται στο Βόλο, από Τουρκική πλέον εταιρεία (εξαγόρασε το εργοστάσιο) με Τούρκο διευθυντή... (όλοι όμως οι εργαζόμενοι είναι Έλληνες που τους γνωρίζω προσωπικά).
Δηλαδή... δεν βγαίνει άκρη με αυτή τη λογική. Αν κάποιος δεν αγοράσει ένα Κορεάτικο αυτοκίνητο γιατί γίνεται στην Τουρκία, ένα Γερμανικό αυτοκίνητο γιατί οι Ναζί ήταν εισβολείς, ένα Ιταλικό επίσης για τον ίδιο λόγο, τί μένει;
(εγώ πάντως πήρα γαλλικό!)
-
Κατά μία έννοια, είμαι μαζί σας στο εμπάργκο στα τούρκικα προϊόντα, είμαι τώρα σε χώρα που για τους δικούς τους λόγους ήδη άρχισαν το εμπάργκο στον Ερντογάν.
Από την άλλη, αν κανείς το πάρει αυτό 'τοις μετρητοίς', σταματήστε να πίνετε εμφιαλωμένο νερό και αναψυκτικά στην Ελλάδα!
Κατά 90% τα μπουκάλια τους γίνονται με πολυμερές που παράγεται στο Βόλο, από Τουρκική πλέον εταιρεία (εξαγόρασε το εργοστάσιο) με Τούρκο διευθυντή... (όλοι όμως οι εργαζόμενοι είναι Έλληνες που τους γνωρίζω προσωπικά).
Δηλαδή... δεν βγαίνει άκρη με αυτή τη λογική. Αν κάποιος δεν αγοράσει ένα Κορεάτικο αυτοκίνητο γιατί γίνεται στην Τουρκία, ένα Γερμανικό αυτοκίνητο γιατί οι Ναζί ήταν εισβολείς, ένα Ιταλικό επίσης για τον ίδιο λόγο, τί μένει;
Ε ναι ρε φίλε! Ελλάς Γαλλία συμμαχία! Οι μόνοι που βγήκαν στη Μεσόγειο μαζί μας..
Πάντως σοβαρά, κατά λάθος παίρνω κάνα jean made in Turkey κ ξενερώνω. Τώρα πλέον κοιτώ made in και δεν την ξαναπαταω.
Αν η Τουρκία είχε αντίστοιχη πολιτική π.χ με την Αυστρία, θα βλέπατε τελείως διαφορετική αντιμετώπιση. Δεν υπάρχει τέτοια επιθετικότητα σε κανένα Δυτικό κράτος από άλλη χώρα, η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως.
-
σχέσεις με Τουρκία,εμπάργκο εκατέρωθεν κλπ,. έχει να πέσει μεγάλο γέλιο.(4η κατά σειρά χώρα αποδέκτης ελληνικών προϊόντων είναι κατ' αξια)
-
Δεν αναφέρομαι σε γένικά πράγματα που έχουν υιοθετηθεί μέσα από την παγκοσμιοποίηση. Θα ήταν αφελές αυτό από μεριάς μου. έτσι κ αλλιώς στην Ελλάδα δεν παράγουμε κάτι εκτός απο υπηρεσίες οπότε είναι λογικό πολλά πράγματα λόγω κόστους να φτίαχνονται σε low cost countries όπως η τουρκία.
Εδώ όμως μιλάμε για ευθεία κ πραγματική απειλή και κάθε ευρώ που δίνεις για προίοντα υψηλής βιομηχανικής αξίας και τεχνογνωσίας που φτιάχνονται απέναντι, είναι σαν επιχορήγηση στην βιομηχανία τους (& στρατιωτική).
Κ εγώ δεν γουστάρω τα γερμανικά για άλλους λόγους (&λόγω ελληνοτουρκικών) αλλά δεν είναι ότι έχω έξω από την πόρτα μου το 4ο ράιχ έτοιμο να μπεί στο σπίτι μου. Επίσης από την στιγμή που αποφασίσαμε να μπούμε σε αυτό τον συνασπισμό χωρών (ΕΕ) θα πρέπει να δεχτώ και τις οικονομικές συνέπειες όπως δέχτηκαμε και τα καλά της ΕΕ.
Εδώ όμως μιλάω για μία πολύ συγκεκριμένη απειλή η οποία είναι πολύ ρεαλιστική και δεν νομίζω ότι το γενικόλογο σχόλιο που αναφέρεις είναι σχετικό.
Με την ίδια λογική που αναφέρεις στην τελευταία πρόταση σου, αυτό που μένει εν τέλει ειναι η τσέπη του καθενός ? τότε να βαλούμε μια ταμπέλα απ'έξω 'Ανοίξαμε κ σας περιμένουμε '
Πίστεψε με ότι αυτή η λογική δεν ισχύει ούτε σε γαλλία / γερμανία- έχουν την αίσθηση του καλού για την χώρα τους, αλλιώς δεν θα έβλεπες σε κάθε χώρα πρώτα σε πωλήσεις αυτοκίνητα που σε μεγάλο βαθμό είναι made in france/germany
αυτά και ελπιζω να μην παρεξηγηθώ. όπως είπα γουστο κ κάπελο του κάποιου το τι κάνει με τα λεφτά του. απλά παραθέτω την γνώμη μου.
-
Τις ακούω τις απόψεις παιδιά αλλά δεν το βλέπω έτσι. Για hyundai μιλάμε, το που κατασκευάζεται ποσώς με απασχολεί. Εγώ εμπιστεύομαι Κορεάτες, προφανώς και όχι Τούρκους. Άμα δεν ήταν Hyundai το αμάξι και ήταν whatever Τουρκικό brandname, εννοείται πως θα το σνομπαρα μέχρι θανάτου! Προφανώς με προβληματίζει το ότι φτιάχνεται εκεί και μακάρι να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά ξαναλέω δεν το βλέπω για κανένα λόγο σαν στήριξη στην Τουρκία. Δε μπορούμε να σνομπαρουμε μια μάρκα από τις καλύτερες Ασιατικές με τη λογική ότι έχει εργοστάσιο κατασκευής σε χωρα-αντιπαλο μας...
-
-
Τις ακούω τις απόψεις παιδιά αλλά δεν το βλέπω έτσι. Για hyundai μιλάμε, το που κατασκευάζεται ποσώς με απασχολεί. Εγώ εμπιστεύομαι Κορεάτες, προφανώς και όχι Τούρκους. Άμα δεν ήταν Hyundai το αμάξι και ήταν whatever Τουρκικό brandname, εννοείται πως θα το σνομπαρα μέχρι θανάτου! Προφανώς με προβληματίζει το ότι φτιάχνεται εκεί και μακάρι να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά ξαναλέω δεν το βλέπω για κανένα λόγο σαν στήριξη στην Τουρκία. Δε μπορούμε να σνομπαρουμε μια μάρκα από τις καλύτερες Ασιατικές με τη λογική ότι έχει εργοστάσιο κατασκευής σε χωρα-αντιπαλο μας...
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω απλά αυτά που λες είναι δικαιολογίες και όπως λέει και ο σοφός λαός δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης.
Μου θυμίζεις αυτούς που πάνε ταξίδια στην Τουρκία που είναι κατα των Τούρκων αλλά δεν μπορούν να μην πάνε και το ταξιδάκι τους αφού πάνε στις αλησμόνητες πατρίδες και γυρίζουν με ενα σκασμό αγορές που έκαναν. Για τις αλησμόνητες πατρίδες πήγαν όμως και ευκαιρίας δοθείσης..... ξέχασαν τη λέξη μποικοτάζ.
Οτι έγραψα αναφέρεται και σε αυτούς που αγοράζουν και Fiat, Renault, Toyota κ.α. για συγκεκριμένα μοντέλα που κατασκευάζονται εκει και οχι για τις εταιρίες.
up
-
Πυραυλάκι..
Άραγε κι αυτό κατασκευάζεται τουρκία;
Πολύ ενδιαφέρον. Αν βγει γύρω στα 18 χιλιάρικα θα είναι συμφέρουσα εναλλακτική έναντι του Fiesta ST.
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/neo-hyundai-i20-n-me-204-ippoys-video
-
Πολύ ενδιαφέρον. Αν βγει γύρω στα 18 χιλιάρικα θα είναι συμφέρουσα εναλλακτική έναντι του Fiesta ST.
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/neo-hyundai-i20-n-me-204-ippoys-video
Φαίνεται πολύ καλό, αλλά €18.000 με τίποτα, τόσο έχει το 120αρι. Το υπολογίζω €22-24Κ, όσο δηλαδή και το Φιέστα, απλά με καλύτερο εξοπλισμό.
Hyundai i20 2020