Στον Έλληνα προκειμένου να μπει στο μάτι του γείτονα άμα του πεις θα βγάλω και το ABS/EBD/BA αλλά θα το πάρεις με body kit + 18' παίζει να το σκεφτεί κατά τέταρτο...
Συγνώμη κιόλας που θα το πω στο συγκεκριμένο νήμα αλλά το κρατάω μέρες. Οκ το παραδέχομαι ότι και εγώ τσίμπησα με την ομορφιά του οχήματος στην πρώτη ματιά. Ειδικά το FR με τις 18'. Τσίμπησα τόσο που όταν είδα ότι και το ST είναι κούκλα ξέχασα και την βασική μου φιλοσοφία που αντίκειται στην νοοτροπία του VAG.
Ακολούθησαν πληροφορίες. Πολλές πληροφορίες. Όχι δεν έχει πολλαπλούς. Όχι χάνει σε αίσθηση στις στροφές σε σχέση με το Golf. Όχι είναι ένα τικ λιγότερο στριφτερό από το Golf. Όχι έχει λίγο χειρότερη κυληση/ηχομόνωση. Όχι έχει λίγο χειροτερη ποιότητα υλικών ειδικά στα καθίσματα, που είναι στατιστικά από τα πρώτα που δείχνουν τα χρόνια τους μαζί με διακόπτες ηλεκτρικών παραθύρων και φώτων λόγο οξύτητας ιδρώτα. Όχι έχει λίγο χειρότερη συναρμογή, εεε σορυ κιόλας φάε σκ@τ@!! Γιατί δηλαδή να μην πάρει κάποιος απευθείας σε Golf αν ψήνεται για VAG; (Δεν μπαίνω σε διαδικασία σύγκρισης εκτός ομίλου για να μην βγω εκτός θέματος)
Και άμα το ζόρι είναι οι χώροι πίσω κάνε υπομονή για το Golf variant. Το αμάξι ο οδηγός το βλέπει 95% από μέσα. Υπάρχει κανείς που του αρέσει περισσότερο το εσωτερικό του Leon από το Golf; Δύσκολα.
sorry δεν είναι προσωπικό αν και μπορεί να ακουστεί ως τέτοιο
αλλά νομίζω τα λες αρκετά προκατειλημμένα,
και συμβαίνει ξανά
δε σχολιασα τότε προηγούμενο σχόλιό σου για το Leon που πάλι μου φαινόταν αρκετά άστοχο
όταν έγραφες συγκεκριμένα ότι «απέτυχε στα moose tests» ,
έχω άλλωστε τη δική μου άποψη για τα moose tests
θυμάμαι όμως ότι από περιέργεια μου έκανε εντύπωση σε τί μπορεί να αναφερόσουν,
έψαξα βρήκα το Leon που «απέτυχε» στα 75km/h, ΟΚ
https://www.youtube.com/watch?v=9_SJdyy5-3c
και το Golf που ας πούμε είναι «στριφτερό» και με «καλύτερη αίσθηση»
το βρήκα στα 69km/h, μόλις
Youtube Video
κι επειδή το Golf έχει και τον ημιάκαμπτο,
όχι δυστυχώς δεν είναι ένα από αυτά με τον ημιάκαμπτο που έγραψε το παραπάνω test:
τη μοναδική έκδοση του Golf με τους πολλαπλούς
αυτή στους 150 ίππους όπου διαφέρει από το Leon
είναι που δοκιμάσανε και με το κριτήριο των moose tests που υπολογίζεις
μάλλον δεν πέτυχαν να το δοκιμάσουν ούτε σε απόδοση ούτε σε αίσθηση
και προσωπικά μάλλον είμαι στους μερικούς που το εσωτερικό του Leon μου αρέσει αρκετά περισσότερο σε σχέση με το Golf
(και το εξωτερικό εννοείται)
και ναι η εμφάνιση είναι ένας βασικός λόγος για να διαλέξεις αυτοκίνητο
(κι οι τιμές για κάποιους το ίδιο)
επίσης στο Golf δε μου αρέσει το πολύ πιο προβληματικό infotainment,
αν είναι να τα λέμε κάτι ουσιαστικό για το εσωτερικό
και οι μικρότεροι χώροι του Golf δε μου αρέσουν,
όχι μόνο στο μεταξόνιο και τα πόδια των πίσω
αλλά όταν και στις λοιπές διαστάσεις της καμπίνας το Leon αποδεικνύεται πιο ευρύχωρο από το πολύ Octavia
(και το πορτ-μπαγκάζ του station wagon που επίσης είναι μεγαλύτερο στο Leon sw σε σχέση με το Golf sw , αλλά αυτό αφορά εκείνους που κοιτάζουν τα sw)
δεν ξέρω πρέπει δύσκολα κάποιος να μπορεί ποτέ δεχτεί ένα Leon με μεγαλύτερο μεταξόνιο (στο hatchback) και χώρους από ένα Golf,
ή με infotainment που δεν θα είναι τόσο προβληματικό,
ή με μια όχι προβληματική κίνηση «στα moose tests»,
πάντως στα της εμφάνισης δε θα είναι σωστό να κρίνω την υποκειμενική αισθητική ενός εσωτερικού κι ενός εξωτερικού
φαντάζομαι και η αναφορά στους τομείς των υλικών ειδικά των καθισμάτων, της ηχομόνωσης και της συναρμογής είναι ανάλογης οπτικής,
με αυτή τη λογική δεν κρεμάνε οι ουρανοί κι οι ταπετσαρίες των vw
(έχω άποψη εδώ)
κι αφού δεν υπάρχει λόγος και σε αυτά (ειδικά όταν αναζητείται η τεκμηρίωση)
αλλά επειδή το φέρνει η κουβέντα,
σε όλους αυτούς τους τομείς το Leon συγκριτικό πλεονέκτημα βλέπω ότι έχει στην αγορά, όχι μειονέκτημα