-
Δεν ξέρω ακριβώς. Αλλού τύπου τακάκια πολυ πιο ανθεκτικά; Κάτι τέτοιο. Ας πει οποίος ξέρει καλύτερα μην πω κάτι λάθος
-
Δεν ξέρω ακριβώς. Αλλού τύπου τακάκια πολυ πιο ανθεκτικά; Κάτι τέτοιο. Ας πει οποίος ξέρει καλύτερα μην πω κάτι λάθος
Όχι, η ανάκτηση ενέργειας δεν γίνεται από τα συμβατικά φρένα τριβής. Δεν έχουν σχέση τα τακάκια με το υβριδικό σύστημα. Απλά επειδή στο φρενάρισμα ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί σαν γεννήτρια, επιβραδύνοντας τους τροχούς, τα συμβατικά φρένα δέχονται μικρότερη καταπόνηση.
-
Για τα φρένα αυτό που λέει ο Δίας. Sabas έχεις πραγματικά μοναδική προσέγγιση στο θέμα του αυτοκινήτου.. Είμαι σίγουρος πως θα κάνεις την βέλτιστη επιλογή στην αναζήτηση του νέου σου αυτοκινήτου.. Μόνο να μην ήσουν τόσο αφοριστικος με τον 1.8 υβριδικό της Toyota!!
Σε λίγο καιρό αφήνω τον όμιλο vag κσι μπαίνω στο υβρίδιο Corolla Ts. Για τον φίλο παραπάνω να πω ότι υπάρχει 6ετης εγγύηση μηχανικών μερών και 11 χρόνια στην μπαταρία του υβριδικού συστήματος. Κόστος ετήσιας συντήρησης ή κάθε 15κ χιλιόμετρα ( ότι έρθει πρώτο) : 100 ευρώ το ' μικρό ' και 150 το 'μεγάλο ' σύμφωνα με την αντιπροσωπεία.
-
Για τα φρένα αυτό που λέει ο Δίας. Sabas έχεις πραγματικά μοναδική προσέγγιση στο θέμα του αυτοκινήτου.. Είμαι σίγουρος πως θα κάνεις την βέλτιστη επιλογή στην αναζήτηση του νέου σου αυτοκινήτου.. Μόνο να μην ήσουν τόσο αφοριστικος με τον 1.8 υβριδικό της Toyota!!
Σε λίγο καιρό αφήνω τον όμιλο vag κσι μπαίνω στο υβρίδιο Corolla Ts.
Καταρχήν ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεύτερον συγχαρητήρια και με το καλό το καινούργιο σου όχημα. Υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήθελα πολύ να το πάρω και εγώ αλλά δεν με καλύπτει ούτε ο κινητήρας του ούτε οι εξοπλιστικές του εκδόσεις. Ο 1.8 με πνίγει ειλικρινά. Ακόμα το αιμα βράζει. Δεν είμαι για Civic πχ λόγο συνθηκών αλλά θέλω κάτι με δύναμη.
Για εμένα υπάρχει πολύς χρόνος. Ίσως και 2022. Δεν με χαλάει καθόλου γιατί άλλωστε οι στόχοι μου είναι νέο C4 ή πιθανότερο το επόμενο 308 SW.
-
O pituser τα είχε εξηγήσει αναλυτικά (https://forum.4troxoi.gr/comment/2105742500#comment-2105742500) και είχε παραθέσει σχετικές πηγές.
Το κιβώτιο δεν είναι cvt με ιμάντα, αλλά e-cvt με πλανητικό σύστημα- γρανάζια και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο. Δεν έχει μία σχέση, αλλά διαρκώς μεταβαλλόμενες σχέσεις.
-
Σε λίγο καιρό αφήνω τον όμιλο vag κσι μπαίνω στο υβρίδιο Corolla Ts. Για τον φίλο παραπάνω να πω ότι υπάρχει 6ετης εγγύηση μηχανικών μερών και 11 χρόνια στην μπαταρία του υβριδικού συστήματος. Κόστος ετήσιας συντήρησης ή κάθε 15κ χιλιόμετρα ( ότι έρθει πρώτο) : 100 ευρώ το ' μικρό ' και 150 το 'μεγάλο ' σύμφωνα με την αντιπροσωπεία.
Για αρχή να πω πως εχω ψάξει σε σημείο αηδίας απο καθε μεριά οτι περισσότερο μπορώ για το corolla. Το οδήγησα και σε 1.8 και σε 1.2. Συμφωνω με τον Sabas οτι ακόμα δεν ειμαι για υβριδικό ακόμα και κυρίως για αυτόματο - και τα ηλεκτρικά ποδήλατα καλα ειναι και κανουν τη ζωή σου πιο εύκολη και και και, αλλα δεν ειναι ακριβώς ποδήλατα. Αλλα και πάλι, ειναι προφανώς το τι καλύπτει τον καθένα και τι θέλει απ ένα αυτοκίνητο. Δε θεωρώ 'βλάκα' κάποιον που το 2020 θα πάρει ενα 1.2 τουρμπο με 116 άλογα αντι για υβριδικό, απο τη στιγμή που αυτό τον καλυπτει, και αυτό του αρέσει.
Τωρα για το σέρβις, για αυτό παρέθεσα το λινκ απο το σέρβις της Τογιοτα, γιατι ναι μεν οι διαφορές είναι μικρές αλλα ειναι πίο φτηνο το συμβατικό - 106 το 1.2, 120 το 1.8, και οσο περνάνε τα χρόνια ανάλογα το σέρβις μικρό /μεγάλο η διαφορά ανεβαίνει.
Γνωριζω το θέμα της εγγύησης, γενικά όμως πιστευω οτι το 'υβριδικό ειναι πιο φτηνό' ειναι βασισμένο σε 'αν' οπως και οι συζητήσεις περι αξιοπιστίας. Ειναι θέμα τύχης, συντήρησης, πολλά μαζί. Έχω γνωστό που ακουει hyundai και σου λέει μακριά, του έχουν βγει 2 ελλατωματικά σε βαθμό 'πέτα το'. Που γενικά ειναι μια αξιόπιστη μάρκα, μηχανικά, οχι στα πλαστικά της κλπ.Εχω accent του 2000, και το μόνο πρόβλημα ηταν το ψυγείο που τα φτυσε πριν εναμιση χρόνο. Αρα ειναι τι θα σου κάτσει.
Πίσω στο κορόλα, πιστέυω οτι εχουν κάνει 'εγκλημα' με τους χώρους του, ειναι το μοναδικό τεράστιο μειον του. Κατα τ'αλλα στην τιμη του με το active plus και όλα μεσα απο κλιμα μεχρι καμερες κλπ, συν την αξιοπιστία και το after sales στης toyota δε νομίζω οτι δεν το συναντάς εύκολα. Για τα τέλη κυκλοφορίας στα 156 ευρώ δε θα το σχολιάσω καν, ελπιζω με το wlpt να μην αλλάξει κλιμακα μόνο.
-
Ποιο Corolla έχει 156€ ΤΚ; Το 1.8 hybrid έχει 0, το 2.0 hybrid έχει 89€. Εννοείς το 1.2Τ μοτέρ στο CHR που βγαίνει και στο Corolla hatchback ή μήπως τον 1.6 ατμόσφαιρα του Corolla Sedan;
Για τους χώρους στο Corolla hatchback, επειδή πράγματι είναι πίσω απαράδεκτοι, άμα γενικά σου κάνει ο 1.8 hybrid έχει τα Sedan/TS με μεταξόνιο 2700 και μια χαρά χώρους.
-
Ποιο Corolla έχει 156€ ΤΚ; Το 1.8 hybrid έχει 0, το 2.0 hybrid έχει 89€. Εννοείς το 1.2Τ μοτέρ στο CHR που βγαίνει και στο Corolla hatchback ή μήπως τον 1.6 ατμόσφαιρα του Corolla Sedan;
Για τους χώρους στο Corolla hatchback, επειδή πράγματι είναι πίσω απαράδεκτοι, άμα γενικά σου κάνει ο 1.8 hybrid έχει τα Sedan/TS με μεταξόνιο 2700 και μια χαρά χώρους.
Το 1.2 με τα 116 turbo. Το ατμοσφαρικό φαντάζομαι πανω κατω τα ίδια θα έχει ομως . Το sedan μου φαινεται υπερβολικά μαούνα και για Αθήνα χωρις δικό μου παρκινγκ θα εχω πρόβλημα. Στο 1.2 hatchback προσανατολίζομαι, μετα απο πολύυυυυ ψάξιμο και σε toyota και ford και skoda και kia και hyundai.
-
@giAcid το 1.2Τ όταν το πήρα td δεν μου άρεσε. Αργεί να ακούσει το turbo και λαχανιαζει γρήγορα. Κατ'εμε δεν αξίζει. Αν θες Corolla και ζεις Αθήνα πάρε το hybrid 18αρι ναχεις τρομερή αξιοπιστία, πολύ χαμηλό κόστος χρήσης απλά να βασανιζεσαι στα ταξίδια και στις προσπεράσεις. Από τα άλλα που είπες η Ford στο Focus πρόδωσε τις αξίες της μην ασχολησε με το 1000αρι. Η Skoda έχει το ρίσκο του VAG. Από τα KIA/Hyundai έχω δύο φίλους που σε δύο εκδοχές έχουν πάρει τον 1000αρι. Πρόσεξε γιατί το προωθούν αλλά εντός πόλης τραβάει ζόρι και καίει αρκετά. Θα σου πρότεινα σε αυτά που ζητάς να δεις το Ceed 1.4 t (έχει λίγο τσιμπημενα τέλη) και το 308 1.2Τ και να αποφασίσεις μεταξύ Ceed 1.4T, 308 1.2T, Corolla 1.8 hybrid hatchback. Οικονομικά εξαιρετική περίπτωση το Peugeot καθώς αλλάζει τέλος του 2021 και το παίρνεις Active (νορμάλ βασικός εξοπλισμός) 130ps βενζίνη ΤΚ 103€ με 17,5κ κλειδί...
-
Προσωπικά θέματα καθορίζουν εάν σου κάνει το Χ ή ψ αυτοκίνητο. Υπάρχουν πάντα και υποκειμενικά κριτήρια ( γούστο, τι αρέσει στον κάθε ένα). Προφανώς εάν θέλεις χώρους με compact διαστάσεις αμαξώματος δεν κάνει το corolla σε καμιά του έκδοση . Εάν θέλεις επιδόσεις και οδηγική ευχαρίστηση δεν κάνει το υβρίδιο 1.8 . Εάν τα παραπάνω κουτάκια τα καλύπτεις τότε προχωράς σε εξοπλισμό, κόστος κτήσης και χρήσης κλπ. Εάν όχι κοιτάς αλλού.
Υ.γ. περιγράφω τον δικό μου δρόμο έρευνας στο αρχικό του στάδιο.
-
Προσωπικά θέματα καθορίζουν εάν σου κάνει το Χ ή ψ αυτοκίνητο. Υπάρχουν πάντα και υποκειμενικά κριτήρια ( γούστο, τι αρέσει στον κάθε ένα). Προφανώς εάν θέλεις χώρους με compact διαστάσεις αμαξώματος δεν κάνει το corolla σε καμιά του έκδοση . Εάν θέλεις επιδόσεις και οδηγική ευχαρίστηση δεν κάνει το υβρίδιο 1.8 . Εάν τα παραπάνω κουτάκια τα καλύπτεις τότε προχωράς σε εξοπλισμό, κόστος κτήσης και χρήσης κλπ. Εάν όχι κοιτάς αλλού.
Υ.γ. περιγράφω τον δικό μου δρόμο έρευνας στο αρχικό του στάδιο.
Εννοείται.
Απλά αν κάνεις τικ σε όλα τ αλλα, ο 'σχετικα' μικρός χώρος, δε ξέρω κατα πόσο θα πρέπει να σε αποτρέψει απο την αγορά ενος αυτοκινητου. Το 1.2 μου αρεσε και σαν πάτημα, και σαν αίσθηση οδήγησης, ανεσης, 'νεύρου'.
Το δικό μου κολλημα ειναι οι 3κίλυνδροι κινητήρες και το downsizing. Προσπαθώ να το αποφύγω και αν το επελεγα η δεύτερη επιλογή μου - μετά το corolla- ειναι το focus σε active ή st line με ecoboost που ειναι δοκιμασμένος κινητήρας. Οπως οταν σκέφτεσαι υβριδικό πας τογιοτα, ετσι και στο 3κιλυνδρο πας φορντ, θεωρώ οτι ειναι κορυφαίες και πρωτοπόρες αντίστοιχα στο είδος τους. Αρα κα το 308 που ανέφερε ο φίλος παραπάνω πάει στο καλό - οι γάλλοι ειναι γενικά ζημιάρηδες, μπορει όχι πολύ ή ακριβά, αλλα ειναι.
Αν λοιπόν ενα αυτοκίνητο προσφέρει αξιοπιστία, όλο το πακέτο πολυμέσων, πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά, πακέτο συστήματων ασφαλείας, αναρτήσεις με διπλά ψαλίδια, και έχει ενα απο τα καλυτερα και σχετικά οικονομικά δίκτυα after sales, με περίπου 20000 τελική, μπορει ο μικρός χώρος αποσκευών και πίσω επιβατών να σε αποτρέψει? ΦΥΣΙΚΑ ειναι η απάντηση.
Εχουμε και λέμε απο τη δικό μου δρόμο/έρευνα λοιπον :
Ford Focus - εξαιρετικό αυτοκίνητο, αλλά γιατί με το ζόρι 1.0 αρακι ρε παιδιά και τρικύλινδρο?Μεσαίοι χώροι γενικα.
Kia: Ceed μόνο στο 1.4, αρκετά καλό αυτοκίνητο, πολλαπλοί πίσω, αξιόπιστο, σχετικά φτηνό σέρβις. XCEED ισως το πιο όμορφο b-suv για μένα, αλλα πανάκριβο για την κατηγορία του.
Hyundai: Φοβερά αξιόπιστα αυτοκίνητα μηχανικά, τα ίδια με την kia, αλλα δεν παύει να ειμαστε στο 2020 και δε γινεται τα υπόλοιπα μέρη να ειναι τοσο μα τόσο πλαστικά που να φοβάσαι οτι θα σου μέινουν στο χέρι. Νομίζω υστερεί πάρα πολύ σε αυτό.
Skoda : Scala τεράστιοι χώροι, βαρετό αυτοκίνητο, φέρνει προς station αν και απο τα πιο οικονομικά και σε κατανάλωση και για οτι προσφέρει στην τιμή του. Ο 1.5 της vag εχει ακουστεί και οχι για καλο λόγο, ο 1.0 τρικύλινδρος ειναι..τρικύλινδρος. Kamiq, σαφώς ομορφοτερο απο το scala, αλλα με όσα ανέφερα παραπάνω.
Citroen : Εχω αδερφό και κολλητο που εχουν πάθει αμφότερο τέτοια νίλα - στον 1ον του εφυγε ολη η κρεμαριέρα εν κινήσει σε c2, στον άλλο ξεκόλλησε ο καταλύτης 2-3 φορές σε c4- οποτε μακριά.
Renault-Peugeuot: Σαφώς ανωτερα απο citroen, ο puretech εχει ενα εναδιαφέρον στην peugeuot, αλλα σχετικά αναξιόπιστα και τα 2 για εμένα και από οσα έχω διαβάσει ακούσει μάθει και απο μάστορες φίλους. Για καλό αμάξι επίσης ανεβαινεις πολύ σε χρήματα.
Honda: Καλο χρυσο αγιο, με χώρους, αξιοπιστία, οδηγική συμπεριφορά, αλλα ακριβό και ..ασχημο κατ εμε!
Οpel Fiat: Δε μου αρέσει κανένα απο τα μοντέλα τους.
Sorry για το σεντόνι, οι παραπανω ειναι καθαρά προσωπικές απόψεις, δεν έχω σκοπό να θίξω κανέναν ούτε θεωρώ οτι ειναι 100% σωστές. Απλά με βάση την παραπάνω έρευνα, το corolla 1.2 εινα αυτό που καλύπτει τα πιο πολλά τικ στα δικά μου κουτάκια.
-
...
Sorry για το σεντόνι, οι παραπάνω είναι καθαρά προσωπικές απόψεις, δεν έχω σκοπό να θίξω κανέναν ούτε θεωρώ ότι είναι 100% σωστές. Απλά με βάση την παραπάνω έρευνα, το corolla 1.2 είναι αυτό που καλύπτει τα πιο πολλά τικ στα δικά μου κουτάκια.
Οπότε δεν έχεις θέμα με το downsizing;
-
Φιλε gicid Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορείς να τα αξιολογήσεις με ένα δύο test drive. Εάν είχες την δυνατότητα να χρησιμοποιουσες παράλληλα μέσα στην μέρα το 1.2 t και το υβριδικό ειδικα μεσα στην Αθηνα για δυοβεβδομαδες θα εκτιμουσες το ecvt και την υβριδική τεχνολογία.Οσον αφορά την αξιοπιστία σίγουρα τα συμβατικά έχουν πολλά περισσότερα μηχανολογικα εξαρτήματα που μπορεί να πάνε στραβά.Για τα φρένα που διάβασα πιο πάνω απλά να προσθέσω ότι σε ομαλο φρεναρισμα λογο της χρησιμοποιησης του ηλεκτροκινητηρα σαν φρενο οπως ανεφερε ο Διας δεν θα πιασουν καν τα τακακια το δισκο εως οτου φτασει ο δεικτης ενέργειας στο τέρμα του charge (μπλε περιοχη για όσους έχουν υβριδικό).Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στο δικό μου auris hybrid με 200500χλμ τα πίσω τακάκια και οι δίσκοι αλλαχτηκαν πριν 5000χλμ καθώς εμπλέκονται περισσότερο και φθείρονται πιο γρήγορα στα υβριδικά για να υπάρχει ισορροπία στο φρενάρισμα ενω τα μπροστινα δεν εχουν αλλαχτει ακομα και εχουν κανει οι δισκοι ενα ελαχιστο δοντάκι. Βεβαια παιζει ρολο το στυλ οδηγησης του καθενος.
-
Από τα άλλα που είπες η Ford στο Focus πρόδωσε τις αξίες της μην ασχολησε με το 1000αρι.
....
Θα σου πρότεινα σε αυτά που ζητάς να δεις το Ceed 1.4 t (έχει λίγο τσιμπημενα τέλη) και το 308 1.2Τ
Για ποιο λόγο να ασχοληθεί με το 1.2 308 όχι με το χιλιάρι focus? Αν εννοείς επιδόσεις το δευτερο ειναι πιο γρηγορο παντού (δες πχ τις δοκιμες απο τo drive). Και γενικά είναι απλά καλύτερο αυτοκίνητο σε όλα εκτός από το χώρο πορτ παγκαζ. Λογικό αφου ειναι και πολύ πιο καινουριο. Προσωπικά όταν έψαχνα αυτοκίνητο είχα κοιτάξει και τα δυο και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ των δυο.
Επίσης (φιλικά και χωρίς ίχνος ειρωνίας) η Ford ειναι πολυεθνική και ως τέτοια δεν νομίζω ότι έχει αξίες. Ως καταναλωτές νομίζω πρέπει να κοιτάμε πρακτικά τι μας προσφέρει το κάθε προϊόν και μέχρι εκεί.
-
giAcid wrote:
...
Sorry για το σεντόνι, οι παραπάνω είναι καθαρά προσωπικές απόψεις, δεν έχω σκοπό να θίξω κανέναν ούτε θεωρώ ότι είναι 100% σωστές. Απλά με βάση την παραπάνω έρευνα, το corolla 1.2 είναι αυτό που καλύπτει τα πιο πολλά τικ στα δικά μου κουτάκια.
Μιλαμε για 4κύλινδρο κινητήρα.
-
Super@T wrote:
giAcid wrote:
...
Μιλαμε για 4κύλινδρο κινητήρα.
Οι κύλινδροι κάνουν το downsizing; ή το turbo;
ή εννοείς 3 κύλινδροι και downsizing μαζί;
-
Για ποιο λόγο να ασχοληθεί με το 1.2 308 όχι με το χιλιάρι focus? Αν εννοείς επιδόσεις το δευτερο ειναι πιο γρηγορο παντού (δες πχ τις δοκιμες απο τo drive). Και γενικά είναι απλά καλύτερο αυτοκίνητο σε όλα εκτός από το χώρο πορτ παγκαζ. Λογικό αφου ειναι και πολύ πιο καινουριο. Προσωπικά όταν έψαχνα αυτοκίνητο είχα κοιτάξει και τα δυο και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ των δυο.
Επίσης (φιλικά και χωρίς ίχνος ειρωνίας) η Ford ειναι πολυεθνική και ως τέτοια δεν νομίζω ότι έχει αξίες. Ως καταναλωτές νομίζω πρέπει να κοιτάμε πρακτικά τι μας προσφέρει το κάθε προϊόν και μέχρι εκεί.
Συγνώμη αλλά διάλογο με Fordάκια δεν ανοίγω πλέον. Δεν έχω κάτι μαζί σου απλά είμαι σχετικά πρόσφατα εγχειρησμένος και δεν θέλω να μου γίνουν τα νεύρα κρόσσια, πρέπει να παραμείνω ήρεμος. Δεν θα βγάλει και πουθενά η κουβέντα.
-
Πάντα μου αρέσουν τα μηνύματα που αναλύουν την σκέψη και την διαδρομή της μέχρι την τελική απόφαση.
Διαβάζοντας λοιπόν την δική σου διαδρομή παρατηρώ, ίσως κάνω λάθος, ότι ο χώρος αποσκευών δεν αποτελεί πρωτεύον κουτάκι, ενώ ο χώρος καμπίνας ναι, χωρίς να είναι ψηλά στη λίστα σου.
Το δίλημμα σύμφωνα με αυτά που γράφεις είναι ceed 1.4 vs corolla 1.2.. Και τα δύο τα θεωρώ εξαιρετικές επιλογές για την κατηγορία και τα χρήματα που δίνεις.. Πλέον θα μιλήσει το προσωπικό σου γούστο.. Καλή επιλογή σου εύχομαι!
-
Sabas_Thess wrote:
Το 1.2 με τα 116 turbo. Το ατμοσφαρικό φαντάζομαι πανω κατω τα ίδια θα έχει ομως . Το sedan μου φαινεται υπερβολικά μαούνα και για Αθήνα χωρις δικό μου παρκινγκ θα εχω πρόβλημα. Στο 1.2 hatchback προσανατολίζομαι, μετα απο πολύυυυυ ψάξιμο και σε toyota και ford και skoda και kia και hyundai.
Τα ίδια κοιτάζω και γω φίλε μου ακριβώς. Όσο για θέματα αξιοπιστίας είναι όπως τα λες. Εγώ έχω corolla 2006 με 400000χλμ και δεν άλλαξα τίποτα, στα 250000 πήγα έβαλα υγραέριο και όλοι μου λέγανε πως η. Toyota δεν το σηκώνει το υγραέριο βγάζει ζημιές έχω κάνει 150000χλμ και δεν έπαθε τίποτα. Τυχερός? Μπορεί. Αλλά όλα τα σέρβις στην ώρα του και κινητήρα και υγραεριο
-
gerry wrote:
Συγνώμη αλλά διάλογο με Fordάκια δεν ανοίγω πλέον. Δεν έχω κάτι μαζί σου απλά είμαι σχετικά πρόσφατα εγχειρησμένος και δεν θέλω να μου γίνουν τα νεύρα κρόσσια, πρέπει να παραμείνω ήρεμος. Δεν θα βγάλει και πουθενά η κουβέντα.
Ό,τι γουστάρεις, ούτε εγώ καίγομαι να κανω διάλογο με σένα να σου πω την αλήθεια. Απλά ρώτησα γιατί μπορεί να είχες επιχειρήματα για την άποψή σου. Χαρακτηρισμούς όπως φορντάκιας μόνο ως αστείο τους παίρνω, δεν μπορώ να πιστέψω ότι άνθρωπος με δικαίωμα ψήφου είναι οπαδός πολυεθνικής.
Περαστικά εύχομαι και ελπίζω να έχεις στο πλάνο να κάνεις κάτι με τα νεύρα σου αν χαλάνε τόσο εύκολα. Συγνώμη που σε τάραξα κιόλας αλλά δεν ήξερα.
Toyota Corolla 2019