Ο φίλος που έχει μικρότερη κατανάλωση την έχει και λόγω 150 και φαντάζομαι έχει το hatch όχι wagon και πιθανότατα δεν έχει 18ρες οπότε καίει λιγότερο. Επίσης το b&o σίγουρα προσθέτει κι αλλο βάρος. Επίσης όπως είπα τα νούμερα που γράφω είναι με μηδενική προσπάθεια οικονομίας. Ούτε το λιώνω μονίμως ούτε όμως έχω στο νου μου να κάνω ρεκόρ κατανάλωσης. Απλά το χρησιμοποιώ. Φαντάζομαι θα πέφτω λόγω χρήσης στην μέση του φάσματος. Ούτε στα πάνω ούτε στα κάτω όρια. Είμαι σίγουρος ότι αν προσπαθούσα θα το έριχνα αισθητά αλλά δεν υπάρχει λόγος... Ειδικά με το eco στο οποίο δουλεύει για μεγαλύτερο φάσμα 2κυλινδρο βλέπεις διάφορα.
Σχετικά με το βάρος του civic και του focus (hatch) είναι πολύ κοντά. 1300 με 1350 παίζουν και τα 2 ανάλογα εκδόσεις και εξοπλισμό. Το wagon αν θύμαμαι καλά είναι κατά 45 κιλά βαρύτερο στην ίδια ακριβως έκδοση. Για το sedan civic δεν το έχω ψάξει.
Στα φώτα υπάρχουν 3 διαφορετικά. Τα απλά φανάρια που έχουν πλέον λεντ μεσαία λάμπα. Τα σταθερά φουλ λεντ που έχουν αυτό το πλάγιο Τ φως ημέρας και τα iLED που στρίβουν πριν τις στροφές, ανοίγουν στις διασταυρώσεις κτλ.
Σχετικά με τον φίλο που ρωτάει αν αξίζουν τα χρήματα για την Χ, έχοντας δει τα συγκεκριμένα έξτρα από πρώτο χέρι λέω κατηγορηματικά ΝΑΙ. Εμένα μου κόστισαν ακόμα παραπάνω και δε το μετανιώνω. Ακόμα και για τα full led φώτα μόνα τους θα έλεγα ναι! Μόνο ο πίνακας οργάνων μου φαίνεται ψιλό άχρηστος. Θα προτιμούσα να είχαν βάλει στάνταρ το HUD που είναι πολύ πιο χρηστικό στην πράξη.
Επίσης η κοπέλα μου έχει λατρέψει την οσφυϊκή υποστήριξη στο κάθισμα του συνοδηγού. Γενικά κουράζεται η μέση της εύκολα και αυτό την βόλεψε απίστευτα στα ταξίδια.