Καλησπέρα,
είμαι στα πρόθυρα αγοράς ενός SUV για να χωράει την οικογένεια (ήρθε το πρώτο παιδί), να μπορούμε να ταξιδεύουμε άνετα με καρότσι παρκοκρέβατο παιχνίδια βαλίτσες κλπ, και στην δουλειά μου να μπορώ να φορτώνω εξοπλισμό και να πατάω με άνεση σε χώμα. Καθημερινά κάνω περίπου 60km για την δουλειά μου και γενικώς μένω σε περιοχή που ακόμα δεν έχει κίνηση και τα χιλιόμετρα είναι σε ανοιχτούς δρόμους.
Η πρώτη μου επιλογή ήταν το X-trail, μιας και το έχει εδώ και 2 χρόνια και ο αδερφός μου με τον diesel των 1.6 λίτρων, όμως πλέον οι τιμές είναι πιο ανεβασμένες (30.000€), παρά το ότι το μοντέλο είναι απερχόμενο!!! Οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι 1.7 diesel και 1.3 turbo βενζίνη. Για τον τελευταίο δεν το συζητούσα καν, είδα όμως μερικά βίντεο και με εξέπληξαν οι επιδόσεις του. Επίσης έρχεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που για εμένα είναι τεράστιο συν (το ξέρω, οι περισσότεροι θα με βρίσουν, αλλά μετά από οδήγηση αυτόματου έχω πάθει έρωτα, και ας προέρχομαι από mx5). Το ξέρω ότι λόγω χρήσης του αυτοκινήτου είναι καλύτερος ο diesel αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι ο 1.3 θα με αφήνει στο απυρόβλητο σε σχέση με τεκμήρια κατ' αρχάς, και ποιος ξέρει τι άλλο θα προκύψει στο μέλλον στα μεγαλύτερου κυβισμού ή στα diesel.
Από πλευράς κατασκευαστή, και τα 2 μοτέρ (1.7 και 1.3) είναι κατά βάση renault. Από αξιοπιστία δεν ξέρω τι γίνεται, συν το ότι δεν μπορώ να σκεφτώ τον 1.3turbo να αντέχει 10-15 χρόνια με εθνικές οδούς, ανηφόρες κλπ. Δεν ξέρω επίσης τι κατανάλωση έχει διότι η Nissan δεν δίνει τιμές WLTP. Υπάρχει κάποιος που να ξέρει παραπάνω λεπτομέρειες για τον συγκεκριμένο κινητήρα; Η εναλλακτική μου είναι το RAV4 στην βασική του έκδοση αλλά το δίλιτρο μοτέρ μου έχει βάλει φρένο.