-
Kakos888,καλορίζικο!
Mια κι αναφέρεις ότι αυξομειώνεται με την ταχύτητα,μήπως είναι από τα ελαστικά που είναι Μ+S; (επειδή έχεις το grip control)
Ευχαριστώ πολύ.
Όχι δεν είναι απο τα ελαστικά. Σίγουρα.
-
Βλέπω αρκετοί παραγγείλαμε αυτές τις ημέρες. Μόλις παραλάβω θα ενημερώσω αν παρατηρήσω κάτι περίεργο.
-
Kakos888 wrote:
Καλησπέρα σε όλους. Αγόρασα και γω πριν 3 μέρες ένα άσπρο Peugeot 3008 Active grip control 1.2 βενζίνη με χειροκίνητο κιβώτιο. Θεωρώ καλή τιμή 25.440 ευρώ, όλα πληρωμένα με το κλειδί στο χέρι. Συναγερμός ΜΕΤΑ και πατάκια δώρο. Πολύ ωραίο αυτοκίνητο, ψηλό και επιβλητικό! Με τις πρώτες βόλτες οι εντυπώσεις πολύ καλές σε οδική συμπεριφορά, ποιότητα κύλισης κτλ, εκτός από έναν θόρυβο όταν ρολλάρει το αμάξι επιβραδύνοντας, σιγανό και ανεπαίσθητο σφύριγμα ή βουητό θα έλεγα σαν να προέρχεται από το διαφορικό(?) ή κιβώτιο ταχυτήτων(?). Αυξομειώνεται σε συχνότητα (όχι σε ένταση) ανάλογα με την ταχύτητα μέχρι να σταματήσω, άσχετα αν έχω μέσα ταχύτητα ή όχι. Όταν γκαζώνω επίσης υπάρχει αλλά δεν πολυακούγεται (λόγω θορύβου της μηχανής), για να επανέλθει στο ρολλάρισμα. Δεν είναι δυνατός θόρυβος, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να έχω ...δυνατά το ράδιο για να μην τον ακούω!! Μήπως έχω ευαίσθητο αυτί? Έχει κανείς αντιμετωπίσει αυτό το θέμα, ή είναι κάτι φυσιολογικό λόγω της κίνησης του αυτοκινήτου από το διαφορικό? Τουλάχιστον αυτό το τελευταίο μου είπαν στην αντιπροσωπία. Μήπως 'παίζει' ότι το αμάξι έχει μόνο 150 χιλιόμετρα και θέλει στρώσιμο? Πείτε καμιά γνώμη, όσοι το ξέρετε.
Καλοταξιδο! τον θόρυβο που λες τον είχα ακούσει και εγώ αλλά σε αυτοματο, μου φάνηκε θόρυβος από την μετάδοση. Όχι κάτι ιδιαίτερο βέβαια. Επίσης τσεκαρε με ανοικτό παράθυρο μήπως προέρχεται από καθρέπτες, από τα λαστιχα ή από την τουρμπινα
Ευχαριστώ πολύ.
Δεν προέρχεται από αυτά που λες σίγουρα! Το τσεκάρισα. Πιστεύω ότι έτσι 'κλαψιάρικα' είναι διαφορικά και τα συστήματα μετάδοσης των Peugeot. Βουίζουν, σφυρίζουν, ευτυχώς όχι δυνατά! Δε ξέρω αν είναι φυσιολογικό. Σε Ιταλικά, Γιαπωνέζικα και Γερμανικά που είχα ...τίποτα! Αν σου πω ότι μου θυμίζει κάτι παλιά λεωφορεία, βέβαια όχι τοοόσο δυνατό, αλλά το είδος και η συχνότητα του βουητού.
-
Σχετικά με αξεσουάρ...
Εγώ βρήκα χρήσιμα αυτά:
1. https://www.aliexpress.com/item/32838270403.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.31d94c4dMfNoAm
2. https://www.aliexpress.com/item/32850623174.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.31d94c4dMfNoAm
-
Σχετικά με αξεσουάρ...
Εγώ βρήκα χρήσιμα αυτά:
1. https://www.aliexpress.com/item/32838270403.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.31d94c4dMfNoAm
2. https://www.aliexpress.com/item/32850623174.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.31d94c4dMfNoAm
Τα παρήγγειλα σήμερα πριν δω την απάντηση σου μαζί με κάτι διακοσμητικά ακόμα..
Έχει κάποιος δοκιμάσει να βάλει full led φώτα να μας πει αν αξίζει κ κόστος . Το δικό μου φοράει απλα λέντ κ κάπου διάβασα ότι η αντιπροσωπεία ζητάει +1500€ για να το βάλει δεν ξέρω αν αληθεύει
-
Το είχα ψαξει, σε προηγούμενη σελίδα είχα βάλει λινκσ από full led aftermarket γύρω στα 500-1000€ από Κίνα, έχει 2 σχεδια. Για τα γνήσια πρέπει να αλλαχτεί μαζί και ο προφυλακτήρας+μάσκα και το κοστος είναι υπέρογκο. Δεν αξίζει.
-
Τι διαφορά έχουν τα full led με τα απλά led που λέτε; και γιατί τόσο μεγάλη διαφορά στις τιμές; ακόμη και τα after market από Κίνα που είναι στο χιλιάρικο, μου φαίνονται μεγάλο κόστος.
-
Άλλη σχεδίαση προφυλακτήρα, προτζεκτορα που φωτίζει αισθητά καλύτερα με σωστή δέσμη.
-
Επίσης τα FullLED είναι LED και στη μεγάλη σκάλα,εκτός από τη μεσαία και τα ημέρας.
-
Οπότε full led δίνει μόνο σε κάποιες εκδόσεις και πάνω, και στα after market έχουν καλύτερο προτζέκτορα;
Πολύ μεγάλο κόστος για after market από Αli Baba/Ebay. Μεγάλη εντύπωση μου κάνει, αν τα ήθελα απαραιτήτως αυτά, θα πήγαινα στην έκδοση που τα έχουν (συν φαντάζομαι όλον τον άλλο έξτρα εξοπλισμό), από το να φτάσω πάλι τετραψήφιο νούμερο με after market πράγματα από Κίνα.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
-
Πρώτες εντυπώσεις 3008 1.5 diesel έκδοση business πρώτο ταξίδι Θεσσαλονίκη Καβάλα Δράμα Σέρρες επιστροφή Θεσσαλονίκη 80% εθνική 20%κεντρο σύνολο 1350 χιλιόμετρα το τριπ γράφει 5.1 λίτρα δεν τρέχω πολύ 120 με 130 χιλιόμετρα . Αθόρυβο σε αυτές τις ταχύτητες,πολύ ωραίο και ξεκούραστο ταξίδι.Η οθόνη ήθελε είναι η αλήθεια μια εξοικείωση,στην αρχή με δυσκόλεψε αλλά πλέον την συνηθησα.Το Android auto δουλεύει πολύ ωραία και αρκετά γρήγορα, χάρτες ,μουσική εξαιρετικο.κιβωτιο ταχυτήτων από πρώτη σε Δευτέρα κακό κουμπωμα όταν πας να κάνεις γρήγορη αλλαγή,δεν ξέρω αν είναι σε όλα έτσι η μόνο στο δικό μου.Αναρτηση και φρένα εξαιρετικά.Το Σταρτ στοπ για μένα είναι η μεγαλύτερη βλακεία στα αυτοκίνητα και δεν έχει μόνιμη απενεργοποίηση κάθε φορά που βάζεις μπροστά θέλει κλείσιμο. Προηγούμενο αυτοκίνητο qashqai 1.6 οποίος ενδιαφέρεται για αγορά του 3008 θα του έλεγα ότι το αυτοκίνητο φωνάζει αυτόματο κιβώτιο.Μπραβο στην Peugeot έκανε ένα καλό αυτοκίνητο αν βγει και αξιόπιστο θα είμαι 100% ευχαριστημένος
-
οποίος ενδιαφέρεται για αγορά του 3008 θα του έλεγα ότι το αυτοκίνητο φωνάζει αυτόματο κιβώτιο.
Έτσι είναι, 100%. Γενικά τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα 'φωνάζουν' αυτόματο από μακριά, ειδικά της PSA και ειδικότερα τα νέα Πεζώ είναι 'αμαρτία' κάποιος να τα πάρει χειροκίνητα, είναι ουσιαστικά (όπως και οι bmw π.χ.) φτιαγμένα μόνο για αυτόματο κιβώτιο, φαίνεται και από την σχεδίαση της κονσόλας και του τούνελ.
-
Πρώτες εντυπώσεις 3008 1.5 diesel έκδοση business πρώτο ταξίδι Θεσσαλονίκη Καβάλα Δράμα Σέρρες επιστροφή Θεσσαλονίκη 80% εθνική 20%κεντρο σύνολο 1350 χιλιόμετρα το τριπ γράφει 5.1 λίτρα δεν τρέχω πολύ 120 με 130 χιλιόμετρα . Αθόρυβο σε αυτές τις ταχύτητες,πολύ ωραίο και ξεκούραστο ταξίδι.Η οθόνη ήθελε είναι η αλήθεια μια εξοικείωση,στην αρχή με δυσκόλεψε αλλά πλέον την συνηθησα.Το Android auto δουλεύει πολύ ωραία και αρκετά γρήγορα, χάρτες ,μουσική εξαιρετικο.κιβωτιο ταχυτήτων από πρώτη σε Δευτέρα κακό κουμπωμα όταν πας να κάνεις γρήγορη αλλαγή,δεν ξέρω αν είναι σε όλα έτσι η μόνο στο δικό μου.Αναρτηση και φρένα εξαιρετικά.Το Σταρτ στοπ για μένα είναι η μεγαλύτερη βλακεία στα αυτοκίνητα και δεν έχει μόνιμη απενεργοποίηση κάθε φορά που βάζεις μπροστά θέλει κλείσιμο. Προηγούμενο αυτοκίνητο qashqai 1.6 οποίος ενδιαφέρεται για αγορά του 3008 θα του έλεγα ότι το αυτοκίνητο φωνάζει αυτόματο κιβώτιο.Μπραβο στην Peugeot έκανε ένα καλό αυτοκίνητο αν βγει και αξιόπιστο θα είμαι 100% ευχαριστημένος
Bravo! πολύ χαίρομαι καλορίζικο! Εγώ πήρα active grip 1.2 βενζίνη, χειροκίνητο κιβώτιο. Και γω εχω αντίστοιχες εντυπώσεις πλην αυτού του θορύβου που περιγράφω παρακάτω.
Με τις πρώτες βόλτες οι εντυπώσεις πάρα πολύ καλές σε οδική συμπεριφορά, ποιότητα κύλισης κτλ, εκτός από έναν μικρό και ανεπαίσθητο …θόρυβο (iiiiiii), κυρίως όταν ρολλάρει το αμάξι επιβραδύνοντας, σιγανό και ανεπαίσθητο σφύριγμα ή βουητό θα έλεγα, σαν να προέρχεται από το διαφορικό(?) ή κιβώτιο ταχυτήτων(?). Αυξομειώνεται σε συχνότητα (όχι σε ένταση) ανάλογα με την ταχύτητα μέχρι να σταματήσω, άσχετα αν έχω μέσα ταχύτητα ή όχι. Όταν γκαζώνω επίσης υπάρχει αλλά δεν πολυακούγεται (λόγω θορύβου της μηχανής), για να επανέλθει στο ρολλάρισμα. Δεν είναι δυνατός θόρυβος, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να έχω ...αναμμένο το ράδιο για να μην τον ακούω!! Μήπως έχω ευαίσθητο αυτί?. Σίγουρα δεν είναι θόρυβος από καθρέφτες ή ελαστικά.
Θα κάνω μία ίσως άστοχη παρομοίωση. Θυμάμαι αυτό το είδος συχνότητας θορύβου σε κάτι παλαιά λεωφορεία του ΚΤΕΛ που φυσικά ήταν πολύ-πολύ δυνατότερος!
Εσύ που έκανες πολλά χιλιόμετρα, έχεις καταλάβει κάτι τέτοιο, ή είναι κάτι φυσιολογικό λόγω της κίνησης του αυτοκινήτου από το διαφορικό? Τουλάχιστον αυτό το τελευταίο μου είπαν στην αντιπροσωπεία. Μήπως έτσι κάνουν τα διαφορικά των Peugeot, ή 'παίζει' ότι το αμάξι έχει μόνο 300 χιλιόμετρα και θέλει στρώσιμο? Είχα Γιαπωνέζικα και Γερμανικά αμάξια και δεν είχα ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο.
-
Σε όλα τα σύγχρονα psa το κάνει αυτό με τον θόρυβο, από το κιβώτιο μάλλον,
Διαφορικό δύσκολα να ακούγεται, δεν είναι τετρακίνητο να το ακούς στην μέση του αμαξώματος από κάτω στην θέση σου.
-
@Kakos888. Οταν το ξανακουσεις, πατα το φρενο ελαφρα, και πες μου αν σταματαει αυτος ο ηχος . Εχω την υποψια οτι μπορει να ειναι απο δαγκανα φρενων
-
Κάκος δεν έχω ακούσει κάποιο θόρυβο θα το κοιτάξω και θα σου πω.Αποψη μου είναι να το πας σε ένα γνωστό σου μηχανικό να το ακούσει να πάρεις δεύτερη γνωμη.Δεν τους πολύ εμπιστεύομαι στις αντιπροσωπείες όταν είσαι μέσα στην εγγύηση δεν βλέπουν δεν ακούν τίποτα ,μόλις λήξει η εγγύηση και βλέπουν και ακούν και μυρίζουν διάγνωση από μακριά κάνουν
-
Σε όλα τα σύγχρονα psa το κάνει αυτό με τον θόρυβο, από το κιβώτιο μάλλον,
Διαφορικό δύσκολα να ακούγεται, δεν είναι τετρακίνητο να το ακούς στην μέση του αμαξώματος από κάτω στην θέση σου.
Σε ευχαριστώ για την πληροφορία. Δεν είχα ποτέ μου γαλλικό αμάξι. Για να το λες θα έχεις εμπειρία. Ο θόρυβος ακούγεται (γενικά) από μπροστά.
-
Ναι εχω απο PSA των τελευταίων 10 ετών. Έτσι κάνουν πατάς και μόλις αφήνεις γκάζι ακούγεται κάτι στο πολύ βάθος σαν ενα ιιιιι που συγχρονιζεταινμε τις στροφες του κινητηρα, πολύ βάθος όμως και το ακούς μόνο με κλειστό στέρεο
Πάνε και ρώτα και από την αντιπροσωπεία αλλά λογικά έτσι ειναι όπως στα λέω.
-
Ναι εχω απο PSA των τελευταίων 10 ετών. Έτσι κάνουν πατάς και μόλις αφήνεις γκάζι ακούγεται κάτι στο πολύ βάθος σαν ενα ιιιιι που συγχρονιζεταινμε τις στροφες του κινητηρα, πολύ βάθος όμως και το ακούς μόνο με κλειστό στέρεο
Πάνε και ρώτα και από την αντιπροσωπεία αλλά λογικά έτσι ειναι όπως στα λέω.
Ακριβώς όπως τα λες είναι. Έτσι το ακούω και γω!
Ρώτησα αντιπροσωπεία, μου είπαν πράγματι ότι έτσι είναι το φυσιολογικό τους. Επειδή επέμενα (και μάλλον για να μην με κακοκαρδίσουν), μου είπαν έλα μετά 2-3.000 km να το ξανακούσουμε...
-
Γειά χαρά σε όλους κάτοχος και εγώ του Peugeot 3008 active (business no grip cntrol) εδώ και λίγες μέρες εκμεταλλευόμενος την προσφορά summer sales.. Δεν εχω βγάλει ακόμα συμπέρασμα πόσο περίπου είναι η κατανάλωση, όταν βγάλω κάποιο συμπέρασμα θα επανέλθω μιας και βλέπω απασχολεί πολλούς. Να σας πω την αλήθεια αν δεν ήταν ετοιμοπαράδοτο και έιχα τη δυνατότητα να προσθέσω κάτι θα ήταν το πακέτο με το αυτόματο φρενάρισμα που στα μάτια μου φαίνεται σημαντικό. Έχει παραγγείλει κάποιος προϊόντα από το site της peugeot (https://eshop-peugeot.cz/gb/) ή δεν αξίζει τον κόπο λόγω των εξόδων αποστολής; Δεν ξέρω επίσης αν αγόρασε κάποιος after market προιοντα (από Ελλάδα ή εξωτερικό) διακοσμητικά ή κάτι άλλο που θεωρεί ότι αξίζουν το κόπο. Αν και το πήρα 29/5 θα κοιτάξω και εγώ ποια έκδοση φοράει η οθόνη μου να δω αν έχει βγάλει κάποια αναβάθμιση και να προσπαθήσω να την περάσω ...
Peugeot 3008 2016