-
Μπα Γυρε, τα έβαζαν τελευταία ώρα να φεύγουμε οι ορθόδοξοι. Ωραία χρόνια, εφευγες μόνος με τα πόδια και το εκοβες μέσα από στενά/σκαλιά, νο γοριζ γουατ'σοεβα. Αφού απορώ που με άφηναν τόσο λασκα μικρό παιδακι, αλλά 80s, νησί, χαλαρα...
Έτρωγες και γαριδακια Φωφη-κο. (Ξερναω για το όνομα) Σας το έχω πει ότι η περιβόητη φωτό 'ΠΑΣΟΚ σώσε μας' ήταν από την θητεία του πατρός Κούλη στη στροφή του λιμανιού μπροστά στη ναυπηγική κλίνη του Νεωριου...
-
Νατοοοοος...
(Εγώ δε χαίρομαι βέβαια γιατί ο δικός μου είναι από τη Νάξο. Θα πάω καποτε, θα ψάξω και θα την βρω την τάπα να την τραβήξω )
Δισκλεϊμερ: Είναι όμορφη από γεωφυσικής πλευρας, οι πατάτες τα σπάνε, αμα βρείτε κίτρο να το πιείτε. Οι άνθρωποι έχουν τα θέματα τους, ίσως οι νεώτεροι να είναι καλύτεροι...
-
Έχω την αίσθηση δεν εχει καταλαβει τίποτα ο ταξιδευτής. Όχι δεν είναι το όνειρο των σπουδαγμενων να δουλεύουν σε ξενοδοχεία και ιδιαίτερα αυτά τα μικρομεσαία ή να γίνονται οδηγοί.
Υπάρχει και η προσωπική αυτοεκτίμηση και σκοπός στην ζωή, για αυτονσπουδαζουν άλλωστε διάφορα άσχετα με τον τουρισμό επαγγέλματα.
Δεν καταλαβαίνεις πολυ καλα τους νέους ταξιδευτής μου, ίσως διότι στα γιαπιά έχεις άλλες προσλαμβανουσες εικόνες.
Οι παραπλευρες θεσεις εργασιας λογω αύξησης του εργατικου δυναμικου σε εναν τομεα δεν ειναι βασιμος ισχυρισμος υπερ των ξενοδοχειων. Και σε βιομηχανία, εταιρια που φτιαχνει τοϊν τοϊν το ιδιο θα συνέβαινε.
Αλλού είναι το πραγματικό όραμα για μιανοικονομια, οχι σε παράπλευρες θέσεις χαμηλών δυνατοτήτων και αξίας.
-
Γυρε μου μη το γελάς γιατί πήραμε το τρακοκιαοκτω αρχές Δεκέμβρη οπότε τέλη στο τέλος του μήνα. Έλα όμως που ήθελε λάστιχα...οπότε μιας και δεν είναι κάτι ιδιαίτερο skroutz και αγορά του φθηνότερου σετ. Είχε δωρο ένα μπουκάλι κρασί. Ακόμα αναρωτιέμαι αν πήρα λάστιχα με δώρο κρασί ή κρασί με δώρο λάστιχα...
-
Αλλού είναι το πραγματικό όραμα για μιανοικονομια, οχι σε παράπλευρες θέσεις χαμηλών δυνατοτήτων και αξίας.
Aργήσανε αλλά ξυπνήσανε, είχα αγοράσει ένα Τοιν, - Τοιν από το Κόμπε της Ιαπωνίας το 1973, φρέσκο πράμα λέμε, όλα τα λεφτά όμως είναι στο τέλος που λέει ότι ωφείλεται στην βαρύτητα και στην ελαστικότητα κλπ ,κλπ και μου θύμισε τις καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ που κάθε εβδομάδα στην τηλεόραση ακούγαμε τους πολιτικούς του κόμματος και μας μαθαίναν καινούργιες λέξεις και έννοιες καθώς μιλούσαν με τις ώρες και ουσιαστικά δεν έλεγαν τίποτα, αθάνατο ΠΑΣΟΚ, εσύ θα μας σώσεις.
-
Τι τόϊν τόϊν συνειρμός ήταν αυτός ρε συ;
-
Στόρμ , δεν μιλάω μόνο για τους εργαζόμενους στο στενό κομμάτι του τουρισμού . Αλλά και εκεί υπάρχουν μεγάλες διαβαθμίσεις .ς νέους στον τόπο τους .
...Δεν τα βάζω σε νεοφιλεύθερες λογικές . Απλά λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν και για να δημιουργηθεί μία θέση εργασίας , πρέπει κάποιος να επιχειρήσει κάτι και έτσι να βοηθηθεί ώστε αυτό να του δώσει κέρδος και δουλειά που θα χρειαστεί να έχει υπαλλήλους .
Οσοι περισσότεροι που χρειάζονται υπαλλήλους υπάρχουν , τόσο καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας θα μπορεί να απαιτήσει ο υπάλληλος .
Αλλιώς η ανάγκη για επιβίωση θα οδηγήσει σε άλλη κατεύθυνση .
cruiser εγώ διαφωνώ με το μοντέλο των μαζικών επενδύσεων στον τουριστικό τομέα. Εκ' των πραγμάτων δεν μπορούν όλοι οι πολίτες να έχουν τουριστικές επιχειρήσεις (οποιουδήποτε τύπου) ή να επενδύουν χρήματα (που συνήθως δανείζονται από τράπεζες). Αφενός θα πρέπει να μπαίνει φρένο γιατί κάποια στιγμή έρχεται ο κορεσμός και τα προβλήματα και αφετέρου όλοι σε μια περιοχή δεν μπορούν να γίνουν επιχειρηματίες ή επενδυτές.
Συνεπώς θα υπάρξουν και υπάλληλοι και εργάτες κλπ...κλπ...
Αυτά θα πρέπει πρώτα να διορθωθούν και να μπούνε σε μία τάξη γιατί διαφορετικά μακροπρόθεσμα ο τουριστικός τομέας δεν θα προσφέρει τίποτα και σε κανέναν.
Επίσης εμένα με εξοργίζει αφάνταστα η μαζική απόβαση 'επενδυτών' (οι νέοι ντόπιοι) από όλα τα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού. Είτε ως απλά φυσικά πρόσωπα, είτε ως απλές εταιρείες, είτε ως επιχειρηματικοί όμιλοι.
Εικόνα εισβολής με πλιάτσικο με ταυτόχρονη εκδίωξη των ντόπιων. Κανιβαλισμός της γης και της θάλασσας με πρόσχημα την τουριστική ανάπτυξη. Ο τουρισμός δεν είναι 'κότα που κάνει τα χρυσά αυγά'.
Αν ξεκινήσω να γράφω για τα δύο νησιά καταγωγής μου δεν θα τελειώσω ποτέ. Τα οποία νησιά είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους όσον αφορά τον τουρισμό. Πάντως έχουν ένα κοινό σημείο. Είναι ελάχιστοι οι ντόπιοι που πλούτισαν από τον τουριστικό τομέα. Και ακόμη χειρότερα για τους ντόπιους απλούς υπαλλήλους και τους εργάτες.
Κάθε καλοκαίρι, μα κάθε καλοκαίρι σκέφτομαι να κατέβω στο σπίτι μου στο νησί. Κάτι οι όμορφες παιδικές και εφηβικές αναμνήσεις, κάτι η θάλασσα, κάτι ο ζεστός καιρός με βάζουν στην πρίζα. Και μετά μου έρχεται στο μυαλό το σήμερα.
Το χάος. Παντού κόσμος, ο ένας πάνω στον άλλο. Πάει και η παραλία που μεγάλωσα, γέμισε με ξαπλώστρες, beach bar στην ερημική παραλία με τα ηχεία στο τέρμα. Φυσικά κατάληψη και με σκηνές ξένων τουριστών, ένας χαμός παντού. Έχουν χτίσει δωμάτια ενοικιάσεων και μικρά ξενοδοχεία μέχρι και στα βράχια. Παντού φασαρία, βαβούρα, πανικός. Τα σκέφτομαι όλα αυτά και αμέσως βγαίνω από την πρίζα.
Τέλος πάντων. Ας κάνουν ότι θέλουν και ας χτίσουν και μέσα στη θάλασσα.
-
#pragma_mistirio
οταν λοιπον ο κουαντρά ή ο κρίου ή ο ζωρζ ή ο εμουά που εχωμε ρετζισταριστει εις τους βαμενους δεξους φανει οτι τελικως εχωμε αποψις που ειναι και κριτικη και στη δεξα, υποπτως συμφωνειτε και επαυξανετε. ποτες ομως δεν ειδα κριτικη, ισως πλην κατι σουπιομελανιων του λαπη για να στηριξει #ta_makria_ta_post
ιανις? πιλιου? γουάι?
στορμι οκ, #allo_mielo
ΑρΕς
κουαντρά, ναυτικος, πειραιωτης, 70s. σχολες νηρευς, εμπορικου ναυτικου, μεγαρο σπυρακη, εκπομπη εβδομαδιαια στην υενεδ σου λεν κατιτις?
-
Θοδωρή,
αν πει κάποιος κάτι σωστό γιατί να μη συμφωνήσω με αυτό το κατι; Άσε που στα τελευταία ποστ συμφωνούμε επί παρατηρήσεων στα του τουρισμού, όχι επί πολιτικης.
-
Τα αρνητικά επιτόκια δεν είναι πάντα καλά. Πρώτον απομακρύνουν επενδυτές από το νόμισμα, δηλαδή ο άλλος δεν θέλει ευρώ με αρνητική απόδοση, τα πουλάει για να πάρει άλλο νόμισμα, οπότε η ισοτιμία του ευρώ πέφτει. Η παρούσα κατάσταση είναι βέβαια χάλια για όλα τα νομισματα οποτε αυτό δεν υφίσταται. Να δω όμως τι θα κάνουν και τα συνταξιοδοτικά ταμεία των γερμανών όταν οι αποδόσεις από καταθέσεις σε τράπεζες είναι αρνητικές. Οι Νορβηγοι π.χ είπαν ότι για να καλύψουν φέτος ανάλογη τρύπα θα ρευστοποιησουν πόρους από το πετρέλαιο fund που έχουν.
Piliou, θεωρητικά όταν κόβεις νόμισμα ανεβάζεις τον πληθωρισμό. Αυτό οι Γερμανοί εχουν ξεκαθαρισει ότι δεν το ανέχονται, πέρασαν το ζόρι τους στον μεσοπόλεμο και δεν θέλουν να το ξαναζήσουν. Αυτή βέβαια είναι η επίσημη εκδοχή. Ανεπίσημα τους βολεύει πολύ περισσότερο να μην κόβεται νόμισμα η όταν κόβεται να δίνεται μονο υπό μορφή δανείου ώστε να έχουν τις άλλες χώρες υπό επιτήρηση και να προωθούν τα συμφέροντά τους. Αλλά πλέον πιστεύω ότι δύσκολα θα αντέξουν κάτι ανάλογο π.χ οι Ιταλοί.
Πάντως δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Οι ΗΠΑ μπορούν να βάζουν την FED να κόβει νόμισμα και μετά να το δανείζονται. Όλοι έχουμε ακούσει για το χρέος των ΗΠΑ. Αλλά όσο υπάρχουν αεροπλανοφόρο που το επιβάλλουν ως διεθνές νόμισμα, η ισοτιμία του δολλαριου μέσες άκρες διατηρείται.
-
Τι τόϊν τόϊν συνειρμός ήταν αυτός ρε συ;
Μάλλον έβαλες ένα βίντεο που δεν το έχεις δει όλο, μπράβο.
-
Το έχω δει ρε συ, πολλές φορές μάλιστα.
Από ράδιο αρβύλα, ιδιαίτερα τα παλιά τα έβλεπα όλα. Το είχε απόγευμα.
-
κουαντρά, ναυτικος, πειραιωτης, 70s. σχολες νηρευς, εμπορικου ναυτικου, μεγαρο σπυρακη, εκπομπη εβδομαδιαια στην υενεδ σου λεν κατιτις?
Εγώ Προμηθέας, το Μέγαρο είναι γνωστό, ο πατέρας μου γεννηθείς το 1914, ήταν ράφτης και είχε δικό του ραφείο από 18 ετών, πολύ κοντά στο Μέγαρο Σπυράκη, απέναντι από το ραφείο του ήταν τα γραφεία του Κόμματος των Φιλελευθέρων, οι περισσότεροι βουλευτές του κόμματος ήταν πελάτες του, όπως και πολλοί από την βοτυλή κατέβαιναν στον Πειραιά και τους έραβε, τότε δεν υπήρχαν τα έτοιμα και η ένδυση γινόταν όλη χειρονακτικά, έχω ζήσει πολλά γεγονότα στον Πειραιά με πολλά γνωστά πρόσωπα του εμπορίου, του εφοπλισμού, των πολιτικών της εποχής.
Η αδελφή μου πήγαινε στην Ράλλειο παιδαγωγοκή ακαδημία, που ήταν απέναντι από το δημοτικό θέατρο Πειραιά με συμμαθήτριες από τον πολιτικό και όχι κόσμο, πχ Παπαπολίτη, το νεοκλασσικό σπίτι τους με φοίνικες στην αυλή στην στροφή της Καστέλας που συναντιέται με την οδό Γερμανού, αυτή με το πλακώστροτο, ήταν απέναντι από το δικό μας, κάτω από το δικό μας σπίτι εκεί στο 55-56 έμενε ο Τσαρούχης εμείς παιδιά 3 αδέλφια μας χάριζε και παίζαμε με θεατρικές μακέτες απολύτου όγκου, όσοι είναι πολ.μηχανικοί αρχιτέκτονες ή διακοσμητές καταλαβαίνουν τι εννοώ, ο πατέρας μου γεννήθηκε στη Σύρο αλλά η οικογένεια του ήταν από την Ύδρα, από την οικογένεια του ήταν ο Δήμαρχος Ύδρας για περίπου 30 χρόνια εκλεγείς 2 φορές και ιδρυτής του αρχείου Ύδρας και του μουσείου Ύδρας.
Συγγνώμη που καταχράστηκα τον χώρο αλλά μου θύμησες πολλά.
-
χεχε, εγω ψιλοθυμαμαι μονο τους και γαμω στολισμους του σκυλιτση στο πασαλιμανι. και καποιους ατμοστροβιλους και καποιες τορπιλες στο μεγαρο σπυρακη.
οι σχολες νηρευς λοιπον, ηταν και ναυτικο λυκειο, ηταν οι πλεον πετυχημενες πανελλαδικα στα 60s-70s για ναυτικους με κεντρικα στο μεγαρο σπυρακη και παραρτηματα σε θεσνικη, βολο, καβαλα, πατρα και καλαματα. οχι τοσο παλιες οσο ο προμηθεας αλλα στα φορτε τους ειχαν χιλιαδες παιδια και εκπομπη, τοτε, 1 ωρας καθε εβδομαδα στην υενεδ. επισης ενα καραβι, αν δεν κανω λαθος δωρισμενο απο τον ωναση, για πρακτικη. προς τα τελη των 70s αρχισαν να πεφτουν, ειχε χαλασει πολλα χρηματα ο ιδιοκτητης για να ζει πολυς κοσμος βασιλικα και ξεμεινε. και φυσικα τον ξεχασαν ολοι εκτος της οικογενειας. εκει ηταν καθηγητης ο πατερας μου καθως δεν ειχε το χαρτι φρονηματων για το δημοδιο, μετα πηγε στο το 2ο πειραια, στον νηρεα γνωρισε τη μανα μου, οχι σαν φοιτητρια, ηταν απλα η αλελφη του ιδιοκτητη. εχοντας ζησει σε ενα σκασμο επαρχιακα μερη, σε κυριλε αλλα και σε δυτικα προάστεια, μου εχει μεινει ανεξιτηλη η εποχη που ειχαμε μεινει πειραια-κερατσινι. πολυ αξιοπρεπεις, αν και οχι πλουσιοι, αρχοντες ομως κατοικοι.
-
Γενικά όταν πας σε μοντέλο Ρόδου χάνεται η μπάλα από ένα σημείο και μετά. Θες να πας πχ για μπάνιο από Ιαλυσό Αφάντου και θες κάπου 45' από την κίνηση. Τα ενοικιαζόμενα το ένα πίσω απ' το άλλο σαν ουλαμος του Δία με 50km/h στον Ροδου-Λινδου. Καλά κρασα...
Ρε τον τρελό! 395 ΕΑΡΜΕΘ.
Φαντάσου και διαδρομή από Καρακόνερο με Ίλη Μ48 Α5 Molf... -
Ο Πειραιάς εκείνης της εποχής ήταν αριστοκρατικός, ήταν περιοχή για να ζεις και να μεγαλώνεις με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, σχεδόν κάθε Κυραική πρωϊ κατεβαίνω ( προ κορωνοϊού ) στην Πειραϊκή για καφέ, και περιμένω να ανοίξουν οι καφετέριες για να αρχίσω το δρομολόγιο Αγία - Πειραιάς, όταν μεγαλώναμε τα παιδιά μας κάθε Κυριακή απόγευμα κατεβαίναμε από την Αγ.Παρασκευή στο Πασαλιμάνι και τριγύρω για βόλτα, τα παιδιά μου με αυτό τον τρόπο έζησαν τον Πειραιά γιατί τους πήγαινα στα δικά μου μέρη, οι φίλοι μου από το σχολείο είναι ακόμα εκεί ( όσοι αναπνέουν ακόμα ) Το σπίτι μας είναι οι αναμνήσεις μας.
-
Εγώ 211 πριν γίνει Μ/Κ Δια. Καλά από εκεί για Κατταβιά πόσες μέρες θέλει; Τυπου 'ξεκιναω Τεταρτη μπας και φτασω Σαββατο;' Αρματοφορεις;
Πολιτική με καύσωνα; Μπα...άσε από βδομάδα.
Kάπου 270 χλμ είναι τα σύνορα μας με την Αλβανία και σε έδαφος ιδιαίτερα δύσκολο να ελεγχθεί, περιμένεις να έρθουν από δρόμους ?
-
Εγώ 211 πριν γίνει Μ/Κ Δια. Καλά από εκεί για Κατταβιά πόσες μέρες θέλει; Τυπου 'ξεκιναω Τεταρτη μπας και φτασω Σαββατο;' Αρματοφορεις;
Μια μέρα που λες πήγαμε με το λοχαγό να κουνήσουμε ένα Μ24 που ήταν κρυμμενο σε ένα χωράφι. Τώρα τι χρειαζόμασταν εμείς δεν καταλαβα, ήταν ένα Μ88 για να το τραβήξει, νταξει έπαθα πλάκα...τεσπά ανεβαίνω στον πύργο να τραβήξω το δίχτυ και πετιέται ένα πράγμα, σαύρα ήταν, ιγκουάνα ήταν, το ίδιο φοβήθηκε και αυτό και εγώ.
Πολιτική με καύσωνα; Μπα...άσε από βδομάδα.
-
Ιωάννη για την ερώτηση σου , σου έστειλα μήνυμα .
Λαπ και Στόρμ , νομίζω ότι διαβάζετε τα μισά από όσα γράφω .
Γράφω και σεντόνια βέβαια , αλλά τι να κάνουμε είναι τα θέματα τέτοια .
Εχω γράψει ήδη 3-4 φορές ότι δεν μιλάω για τουρισμό , όπως του Κάβου , του Λαγανά και του Φαληρακίου .
Μιλάω για επέκταση της τουριστικής περιόδου , για διάφορα ήδη τουρισμού , γνωστά όπως ο αγροτουρισμός , άγνωστα όπως ο αναρριχητικός ή κάτι κατηφόρες με ποδήλατο σε πίστες στα βουνά , τον Ιατρικό που θα μας δώσει πολλά λεφτά γιατί έχουμε καλούς γιατρούς και πολλούς γιατρούς , τον συνεδριακό , τις παρουσιάσεις προϊόντων , τους γάμους , τον θρησκευτικό , τον αρχαιολογικό , τον σιδηροδρομικό , τον κυνηγετικό , το σίτυ μπρέικ , αυτόν της 3ης και 4ης ηλικίας , της ήπιας κρουαζιέρας και πολλά ακόμα .
Προφανώς δεν θα γίνουν όλοι ξενοδόχοι , καθαρίστριες και ρεσεψιονίστ , ούτε όλοι ταβερνιάρηδες και γκαρσόνια και λαντζέρισες . Θα δουλέψουν οι υγειονομικοί , οι μηχανικοί και οι οικοδόμοι , οι λογιστές και οι οικονομολόγοι , οι γεωπόνοι και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι , τα σούπερ μάρκετ και τα άλλα μαγαζιά και όλη η οικονομία .
Δηλαδή οι Ιταλοί , Ισπανοί , Πορτογάλοι , Ελβετοί , είναι μλκες που επενδύουν στον τουρισμό ?
Ο στόχος είναι σε πρώτη φάση να πάψει η υπογεννητικότητα και να σταματήσει η αστυφιλία . Σε δεύτερη φάση θα γίνουν όλα .
Και κυρίως να σταματήσει αυτή η πίεση του κόσμου για τον διορισμό .
Λαπ μου λές κουφά πράγματα . Οτι έχω επηρεαστεί από την οικοδομή και τι θα κάνουν τα μορφωμένα παιδιά .
Με προκαλείς να πω πικρές αλήθειες , αλλά αλήθειες .
Μόλις πριν 40 χρόνια , πτυχίο τριτοβάθμιας , ανώτερης και ανώτατης , έπαιρνε 1 στους 10 .
Η Ευρώπη θέλει λέει μέχρι το 2035 να είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας το 1/3 του ενεργού πληθυσμού . Γιατί εκεί προφανώς δεν ιδρύουν τμήματα για να νοικιάζονται γκαρσονιέρες και καφετέριες . Εξαιρούνται οι γνωστές χώρες που εμπορεύονται πτυχία .
Διάβασα προχτές ότι ανακοινώθηκε ο αριθμός των φετεινών εισακτέων και θα είναι ο ίδιος με πέρσι . Πάλι θα περάσουν οι 8 στους 10 . Δηλαδή 8 φορές περισσότεροι από ότι πριν 10 χρόνια .
Και οι μισές σχολές δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα και το 1/3 δεν έχει πραγματικό αντικείμενο σπουδών αφού αυτό που πραγματεύεται συνήθως είναι μεταπτυχιακό σε άλλο βασικό πτυχίο και όχι προπτυχιακό .
Θέλεις να δούμε τα επιστημονικά πεδία ? Ξέρεις επειδή πέρασα ως γονέας και ως φίλος άλλων γονέων όλη αυτή την διαδικασία της επιλογής σχολής , διαπίστωσα πολλά και περίεργα πράγματα . Από την ασχετοσύνη των παιδιών , λογική ως ένα σημείο , από την προπαγάνδα και τις εμμονές των φροντιστών που συχνά οδηγούν τα παιδιά να εγκλωβιστούν σε σχολές χωρίς μέλλον και γενικά όλο αυτό το αλισβερίσι που υπάρχει σε αυτό .
Οπότε μην μου λες τι θα κάνει το επιστημονικό προσωπικό . Οποιο έχει αντικείμενο θα σκιστεί να δουλέψει όπως έκαναν και οι προηγούμενοι . Οποιο πήρε πτυχίο χωρίς αντίκρυσμα , ας πάρει τα ρίσκα του .
Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι το ποσοστό πτυχιούχων σε σχέση με τους εισακτέους είναι συνολικά κάτω από το 50 % .
Ας ακολουθήσουμε τον δρόμο που έχουν διαλέξει με επιτυχία οι άλλοι .
-
Εγώ 211 πριν γίνει Μ/Κ Δια. Καλά από εκεί για Κατταβιά πόσες μέρες θέλει; Τυπου 'ξεκιναω Τεταρτη μπας και φτασω Σαββατο;' Αρματοφορεις;
Μια μέρα που λες πήγαμε με το λοχαγό να κουνήσουμε ένα Μ24 που ήταν κρυμμενο σε ένα χωράφι. Τώρα τι χρειαζόμασταν εμείς δεν καταλαβα, ήταν ένα Μ88 για να το τραβήξει, νταξει έπαθα πλάκα...τεσπά ανεβαίνω στον πύργο να τραβήξω το δίχτυ και πετιέται ένα πράγμα, σαύρα ήταν, ιγκουάνα ήταν, το ίδιο φοβήθηκε και αυτό και εγώ.
Πολιτική με καύσωνα; Μπα...άσε από βδομάδα.
Μ24 Chaffee, με 2 κινητήρες Cadillac των 220 ίππων έκαστος και hydramatic gearbox. Ένα από τα πιο πολύπλοκα άρματα, χωρίς κανέναν λόγο!!! Σαν να ήθελαν επίτηδες οι σχεδιαστές να ταλαιπωρήσουν το πλήρωμα και τους τεχνικούς.
Μ88, ωραίο κτήνος... Αυτός ο αερόψυκτος Continental V12 σε στοιχειώνει άμα και τον ακούσεις. Δικό μου βιντεάκι από γεφυροφόρο Μ60, στην 33 ΕΜΑ, κάπου το 2004-5.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2