-
Ευχαριστώ dstou. γιατι θέλω να κανω ενα προγραμματισμό χρόνου αν θα ξεκινήσω ανακαίνιση πριν ή μετά το καλοκαίρι.. Να το δω πέρα από θέμα προγράμματος και από άλλες απόψεις αν ενδιαφέρει η μια χρονική περίοδος ή η άλλη.
-
Έφερα ηλεκτρολόγο πριν λίγες μέρες για διάφορα θέματα που είχα στο σπίτι στο χωριό. Μπήκε καινούργια κεραία τηλεόρασης για αρχή. Πάνω στη ταράτσα έχω ένα δωμάτιο στο οποίο έχει μπει μέσα μια τηλεόραση. Η υποδοχή για την κεραία της τηλεόρασης βρίσκεται απ έξω από το δωμάτιο και υπήρχε ήδη τρύπα στο τοίχο ώστε να περάσει καλώδιο μέσα. Τι κάναμε λοιπόν? Πέρασε ο ηλεκτρολόγος καλώδιο απ έξω και το πέρασε μέσα ώστε να μπορώ να βάλω την τηλεόραση μέσα να βλέπω και όταν θέλω να βγάλω την τηλεόραση έξω, απλά αγόρασα ένα άλλο καλώδιο ώστε όταν τοποθετώ την τηλεόραση έξω να τη συνδέω με το καλώδιο.
Το καλώδιο του ηλεκτρολόγου για όταν δουλεύει η τηλεόραση μέσα δουλεύει μια χαρά. Η εικόνα είναι 100%.
Βγάζω την τηλεόραση έξω, τη συνδέω με το καινούργιο καλώδιο και παίζει χάλια. Όχι χάλια. Μαύρα χάλια.
Υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες σε αυτά τα καλώδια, στην αγορά? Παρατήρησα ότι το καλώδιο που έβαλε ο ηλεκτρολόγος είνια λίγο διαφορετικό, έχει μπλε 'φίς' ενώ εμένα είναι όλο άσπρο.
Επίσης το καλώδιο του ηλεκτρολόγου συνδέεται απ έξω από την υποδοχή η οποία βρίσκεται ψηλά στο τοίχο και μπαίνει μέσα στο δωμάτιο ενώ όταν βγάλω τη τηλεόραση έξω, την τοποθετώ πάνω σε ένα τραπέζι και το καλώδιο κρέμεται από πάνω προς τα κάτω. . Κάτι δεν πάει καλά με την επαφή του καλωδίου μάλλον αλλά δε ξέρω τί να κάνω?
Πωπω κι εγώ μπερδεύτικα μ αυτά που έγραψα. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε,,,
-
Το καλώδιο το έφτιαξε μόνος του ή ήταν έτοιμο στα μέτρα που θέλατε;
Ομοαξονικό καλώδιο; Το παραδοσιακό ομοαξονικό καλώδιο;
Αν το έφτιαξε μόνος του τότε δεν το έχει φτιάξει καλά. Μάλλον σε κάποιο από τους δύο κοννέκτoρες η γείωση είναι στον αέρα ή ακουμπά στον ακροδέκτη του σήματος. Αν ξεβιδώνουν οι κονέκτορες αυτό το διαπιστώνεις εύκολα.
Παίζει και να περνά το καλώδιο κοντά από καλώδιο ρεύματος; Για δες μήπως έχεις παρεμβολή από καλώδιο ρεύματος.
-
Το καλώδιο που περνάει μέσα από το τοίχο είναι του ηλεκτρολόγου. και μου δίνει τέλεια εικόνα. Το θέμα είναι ότι το καλώδιο αυτό από τη πρίζα μέχρι την τρύπα του τοίχου είναι 20-30 πόντους άρα το κρατάει πιο σταθερό στη πρίζα. Το άλλο καλώδιο το αγόρασα εγώ από το εμπόριο. Σε αυτό έχω το πρόβλημα. Και τα 2 καλώδια είναι αρσενικό/ θηλυκό
-
Πάντως έχω πέσει και εγώ σε περίπτωση προβληματικού καλωδίου από το εμπόριο. Συγκεκριμένα ήταν καλώδιο από Media Markt που τα είχαν με το κιλό την περίοδο της μετάβασης στα ψηφιακά κανάλια.
Ήταν κάτι λευκά δύο μέτρων πολύ φτηνά αλλά και πολύ χαμηλή ποιότητα.
-
Με τα ομοαξονικά καλώδια κεραίας παίζει το εξής: τα έτοιμα αγοραστά συνήθως είναι πολύ μέτρια και πολύ χειρότερα από τα φτιαχτά. Αρκεί να καταλαβαίνει τα απολύτως στοιχειώδη αυτός που τα έφτιαξε. Ένας ηλεκτρολόγος σίγουρα θα φτιάξει σωστό καλώδιο. Κι ένας οποιοδήποτε ιδιώτης σκαμπάζει τα απολύτως βασικά (κυρίως αγωγός και θωράκιση) επίσης.
Πάρε λοιπόν δυο ακροδέκτες (αρσενικό και θηλυκό) και όσο καλώδιο χρειάζεσαι από οποιοδήποτε μαγαζί με ηλεκτρικά και φτιάξε το μόνο σου. Θα είναι κατά πάσα πιθανότητα καλύτερο από το έτοιμο!
-
Με τα ομοαξονικά καλώδια κεραίας παίζει το εξής: τα έτοιμα αγοραστά συνήθως είναι πολύ μέτρια και πολύ χειρότερα από τα φτιαχτά. Αρκεί να καταλαβαίνει τα απολύτως στοιχειώδη αυτός που τα έφτιαξε. Ένας ηλεκτρολόγος σίγουρα θα φτιάξει σωστό καλώδιο. Κι ένας οποιοδήποτε ιδιώτης σκαμπάζει τα απολύτως βασικά (κυρίως αγωγός και θωράκιση) επίσης.
Πάρε λοιπόν δυο ακροδέκτες (αρσενικό και θηλυκό) και όσο καλώδιο χρειάζεσαι από οποιοδήποτε μαγαζί με ηλεκτρικά και φτιάξε το μόνο σου. Θα είναι κατά πάσα πιθανότητα καλύτερο από το έτοιμο!
και βασικον. το ομοαξονικο 75αρι. οχι 50αρι που εχουν καποια σισιτιβι και ημεις ειχαμε την τιμη να τα εχωμε και σε δικτυον
-
Νταξ, με στείλατε τώρα. Καλώδια έτοιμα κακής ποιότητας.
Πόσο κέρδος θα βγάλει ο χ τεχνίτης που θα φτιάξει ένα τόσο μέτριο καλώδιο? Γιατί ρε φίλε να μην το φτιάξεις να δουλέψει καλά. Να κοστίσει παραπάνω 50 λεπτά? Έλεος.
Τι να πω? Στο μεταξύ, πριν μισή ώρα βρήκα στην αποθήκη ένα απίθανο καλώδιο κεραίας που κάνει γωνία που σημαίνει ότι λογικά θα κάθεται καλύτερα στη πρίζα και θα είναι πιο σταθερό.
Ελπίζω να κάνει δουλειά...
-
Αν διαβάσεις καλά αυτό που έγραψα, θα δεις ότι είπα ότι ένας ηλεκτρολόγος **σίγουρα **θα το φτιάξει σωστά. Ένας ιδιώτης όμως μπορεί να μην το φτιάξει σωστά...
-
Αν διαβάσεις καλά αυτό που έγραψα, θα δεις ότι είπα ότι ένας ηλεκτρολόγος **σίγουρα **θα το φτιάξει σωστά. Ένας ιδιώτης όμως μπορεί να μην το φτιάξει σωστά...
Ναι ρε φίλε το κατάλαβα αυτό. Απλά μου κάνει εντύπωση που παίρνεις ένα καλώδιο έτοιμο από μαγαζί με ηλεκτρονικά και είναι μέτριας ποιότητας, λες κι αν το φτιάξουν/ κατασκευάσουν όπως θα το έφτιαχνε ένας ηλεκτρολόγος, ιδιότης ας πούμε, θα είχαν οικονομική ζημιά.
-
Ξέρει μήπως κανείς που μπορώ να βρω αυτόν τον καιρό τα μονωτικά αφρώδη για περιτυλήξει τους σωλήνες του ηλιακού θερμοσίφωνα;
Επίσης, μιας και το έγραψα στο θέμα, έχει νόημα κάποια άλλη προστασία του ηλιακού; (το σκέπασμα πχ της επίπεδης επιφάνειας όταν λείπει κανείς σε διακοπές; )
-
Ξέρει μήπως κανείς που μπορώ να βρω αυτόν τον καιρό τα μονωτικά αφρώδη για περιτυλήξει τους σωλήνες του ηλιακού θερμοσίφωνα;
Επίσης, μιας και το έγραψα στο θέμα, έχει νόημα κάποια άλλη προστασία του ηλιακού; (το σκέπασμα πχ της επίπεδης επιφάνειας όταν λείπει κανείς σε διακοπές; )
Ο κανελλακης θα χει σιγουρα αν είσαι αθηνα (γκουγκλαρε κανελλακης υδραυλικά).
-
Ρε φίλε με έσωσες! Αυτός ο Κανελλάκης είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου!!! Ούτε που τον είχα προσέξει! Και περνώ από εκεί καθημερινά!!!!
Και από ότι βλέπω φέρνει τα πάντα! Μπράβο ρε συ!!!!
-
Έχει τα πάντα ο άτιμος, απλά δεν είχε eshop κλπ. Ο υδραυλικός μου, που ψωνίζει από εκεί τον συστησε.
-
Έχει τα πάντα ο άτιμος, απλά δεν είχε eshop κλπ. Ο υδραυλικός μου, που ψωνίζει από εκεί τον συστησε.
πως και δεν έχει;
εκτός αν δεν μιλάμε για τον ίδιο.
-
Δεν δούλευε! Τώρα, μια χαρά!.
Αν και μας έχουν φάει τα μεταφορικά.
-
xenos wrote:
πως και δεν έχει;
εκτός αν δεν μιλάμε για τον ίδιο.
Δεν κατάφερα να βρω αυτό που θέλω, μάλλον δεν βάζω τους σωστούς όρους αναζήτησης.
-
Δεν κατάφερα να βρω αυτό που θέλω, μάλλον δεν βάζω τους σωστούς όρους αναζήτησης.
-
Το διαμέρισμα ακριβώς από κάτω που διαμένω είναι περίπου 110 τμ. Από τον Φεβρουάριο ξεκίνησε ανακάινιση και το χώρισαν στα δύο. Εντύπωση μου έκανε που χρησιμοποίησαν ένα πολύ ελαφρύ υλικό για να το χωρίσουν αντί για τούβλο. Το πάτωμα είχε μάρμαρο το οποίο ξηλώθηκε όλο και αντικαταστάθηκε από μεγάλου εμβαδού μαρμάρινο πλακάκι ή κάτι σαν μάρμαρο. Κατέβηκα να το δω και μου έκανε εντύπωση πόσο άτεχνα ήταν βαλμένο το πλακάκι. Ήταν μεν ίσιο στους αρμούς, αλλά όχι επίπεδο με το πάτωμα. Ο ιδιοκτήτης όλον αυτό το καιρό δεν το είχε δει λόγω καραντίνας, καθότι έμενε σε άλλη περιοχή. Με το που έληξαν τα sms, εμφανίστηκε...... Φυσικά το πλακάκι ξηλώθηκε με συνοποτικές διαδικασίες(και πάρα πολύ σκόνη).
-
Γενικα να βρεις καλό πλάκα είναι θέμα.
Μαρμαρα δε.... 10 φορές πιο δύσκολο.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]