-
Δεν έχω σε τίποτε να αντιλέγω! Κι ο Quadra δεν έχει άδικο να καταλογίζει ευθύνες στη Πασοκαρα. Αλλά δεν δέχομαι με τίποτε την άποψη της καλής δεξιάς που προσπαθούσε για τη χώρα και ακύρωνε την προσπάθεια το πασοκ. Αν αυτό το ισχυρίζεται κάποιος γιατί έχει εξυπηρετήσεις από δεξιούς πολιτικούς, το κατανοώ. Αν το πιστεύει ειλικρινά, πως η δεξιά η ΝΔ κλπ. είναι καλύτερη η τόσο αλλιώτικη απ' το ΠΑΣΟΚ , είναι βαθιά παραπλανημένος.
Ακόμη και η επιρροή και η διείσδυση του Πασοκισμού, ήταν αποτέλεσμα και φυσική απόρροια της αποτυχίας της δεξιάς που επικράτησε μεταπολεμικά, εκδικητικοί παρτάκηδες χωρίς κανένα όραμα και σχέδιο για τη χωρα πέρα απ' τον ατομικό πλουτισμό τους.
Μιλήσατε για την ακμάζουσα πριν το 80 βιομηχανία (άσχετο αν ήταν 'Βιοτεχνία' για τα διεθνή μεγέθη), οικογενειακές επιχειρήσεις εντατικής εκμετάλλευσης με νοοτροπία Τσιφλικά προς τους εργαζόμενους, υπηρετικό προσωπικό, αμοιβές πείνας, όλα τα ωραία με τα οποία γελάμε στις ελληνικές ασπρόμαυρες ταινίες. Είχαν αλήθεια καμιά τύχη αυτές οι επιχειρήσεις να σταθούν ανταγωνιστικά σε διεθνή καπιταλιστικό ανταγωνισμό; Όσο 'φιλότιμο' και 'μεράκι' να επενδύσεις, δεν είναι αντίβαρο για την κλίμακα μεγεθών. Η μοιρασιά και απ' ευθείας ανάθεση σε ημέτερους των χουντικών, δεν βοήθησε επίσης, όταν όλοι αυτοί είδαν πως πλούτιζαν πολύ πιο γρήγορα ως μεταπράτες παρά ως παραγωγοί.
Το λαϊκισμό του Αντρέα και τη Πασοκίλα την έθρεψαν οι δεκαετίες που αφέθηκε η χώρα κι ο λαός στη τύχη του. Στην μετά Αντρέα εποχή, όποιος μπορεί και βρίσκει διαφορές μεταξύ πράσινων και μπλε, έχει πολύ οξεία όραση, αυτό που λέμε αητος!
Πωπώ η κακή δεξιά . Μέχρι ο Αντρίκος παραπλανημένος και αυτός ο κακομοίρης....
Το κράτος της δεξιάς μετά τον εμφύλιο και δεν ήταν κράτος της δεξιάς αφού κυβέρνησε αρκετές φορές και το κέντρο , ήταν το κράτος της Αστικής Δημοκρατίας . Ηταν βεβαίως και το κράτος των Νικητών του Εμφυλίου , αλλά δεν καθόλου περισσότερο Δεξιό , από τα υπόλοιπα κράτη της Δύσης . Γιατί και εκεί υπήρχαν θέματα για τους Αριστερούς . Και δεν είχαν περάσει και εμφύλιο . Ηταν μάλιστα τόσο λίγο δεξιό για την εποχή , που μόλις το 1958 , δηλαδή 9 χρόνια μετά το τέλος του Εμφυλίου , η Αριστερά η ΕΔΑ πήρε στις εκλογές 25 % και έγινε Αξιωματική Αντιπολίτευση .
Να θυμηθούμε ότι μιλάμε για εποχή Ψυχρού πολέμου , παραπέτασμα , μακαρθισμό , γκωλλισμό , Αλγερία , εκτελέσεις ανηλίκων στην Κύπρο από την Αγγλία και πόσα ακόμα πράγματα και βέβαια η Σύγκριση με τα μέρη που είχαν κερδίσει οι Ηττημένοι του Εμφυλίου . Τρόμος , Πόνος , Θάνατος . Εισβολές , Τάνκς , Μυστική Αστυνομία , Τείχος .
Ετσι για να μην ξεχνάμε τι γινόταν τότε . Αν βάλουμε ένα μέτρο Δημοκρατίας για τα καθεστώτα του 50 και του 60 , οι σοβιετικές χώρες ήταν στο 0 και η Ελλάδα τουλάχιστον στο 7 , ενώ δεν θα έλεγα ότι ήταν παραπάνω από το 7 οι άλλες χώρες της Δύσης , με τις αποικιοκρατίες , τον αντισημητισμό ,τον μακαρθισμό και τα υπόλοιπα που μπορείτε να διαβάσετε σε κάποιο Σοβαρό Βιβλίο και όχι στην πράσινη και την κόκκινη προπαγάνδα .
Απλά η Δεξιά βρέθηκε σε κρίση με την διαμάχη Καραμανλή - Παλατιού , ο Γ. Παπανδρέου , προτίμησε να είναι Πατέρας , παρά Πρόεδρος του κόμματος και η πολιτική σταθερότητα χάθηκε , με αποτέλεσμα οι πάτρωνες να ψάξουν εναλλακτικές .
Αλλωστε κάτι ανάλογο συμβαίνει με την Τουρκία σήμερα , που δεν είναι Δημοκρατία για τα σημερινά μέτρα της Δύσης , αλλά για τα μέτρα της μέσης Ανατολής και της Ασίας και Αφρικής , είναι η πιο Δημοκρατική χώρα .
Ο Καραμανλής μετά το 1974 , προσπάθησε να συνεχίσει την προόδο της χώρας και να επαναφέρει πλήρως την Δημοκρατία , αλλά και να μας κάνει σύγχρονη Ευρωπαική χώρα με Θεσμούς ανεξάρτητους από πρόσωπα .
Εχασε χρόνο όμως με το πραγματικό πρόβλημα της Κύπρου , αλλά και τον φόβο του , μήπως χάσει από άλλο κέντρο εξουσίας , δηλαδή φοβόταν νέο πραξικόπημα και έτσι δεν ασχολήθηκε καθόλου με τον λαικισμό του ολετήρα .
Δυστυχώς στην Ενωση Κέντρου αρχηγός ήταν ένας Ευγενής Ευπατρίδης , ο Γεώργιος Μαύρος , τον οποίο τον έφαγε αμάσητο ο ολετήρας , αφού βρίσκοντας το κόλπο του Μη προνομιούχου , υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα .
Οταν στις εκλογές του 1977 , ξεκαθάρισε το τοπίο στον χώρο του Κέντρου , τότε πλέον ξεσάλωσε .
Κάτι ανάλογο έγινε στην Ελλάδα την κρίση . Ο Τσίπρας επίσης υποσχέθηκε , επίσης διέλυσε το μεγάλο κόμμα του κέντρου , επίσης κέρδισε τις εκλογές , αλλά το 2015 , δεν ήταν 1981 και η ΕΟΚ δεν έδωσε λεφτά χωρίς έλεγχο . Αντίθετα τα πήρε πίσω και μας έκλεισε τις τράπεζες και ίσως παθαίναμε και χειρότερα .
Για να γυρίσουμε στο 1977 ο Αντρέας υποσχέθηκε στους πάντες ότι θα τους διορίσει στο δημόσιο και θα κάθονται . Ετσι άρχισαν οι απεργίες . Ο Καραμανλής φοβήθηκε και άρχισε και αυτός την λεγόμενη Σοσιαλμανία και κρατικοποίησε τις τράπεζες Εμπορική και Ιονική .
Φτάσαμε στο 81 , ήρθαν τα λεφτά και ο Αντρέας άρχισε να τα μοιράζει . Εδωσε λεφτά στους στρατιωτικούς για να τα έχει καλά μαζί τους . Επειδή είχαμε πληθωρισμό τότε 25 % , το να λέω τιμές δεν έχει νόημα . Απλά θα κάνω συγκρίσεις . Αξιωματικός λοχαγός από υπαξιωματικός με 30 χρόνια υπηρεσία , το 1983 καθάριζε 60000 τον μήνα . Υπηρετούσα τότε και τα έβλεπα ζωντανά . Ξέρετε πόσο είχε ένα τμ διαμερίσματος στα Βόρεια Προάστια τότε ? 25-30000 . Δηλαδή σήμερα που έχει 2500-3000 € , ο τύπος καθάριζε τότε 6000 τον μήνα .
Από που βγήκαν αυτά τα λεφτά . Μα από τα λεφτά της ΕΟΚ που μας έδιναν για να κάνουμε επενδύσεις και υποδομές . Κάναμε και κάποιες τέτοιες , υποδομές δηλαδή , αλλά με τιμές Ακη και των υπόλοιπων . Εκανε και επενδύσεις βέβαια . Δηλαδή έδινε λεφτά στους συνδικαλιστές για να χρεοκοπούν όλες τις επιχειρήσεις που τις έκανε κρατικές .
Παράλληλα τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων που είχαν καταργηθεί αρκετά χρόνια πριν , επανήλθαν με πράσινο χρώμα και πάντα αντιπαροχές σε ρόζ και κόκκινο , στις άλλες 'δημοκρατικές δυνάμεις' για να μην ξεχνιώμαστε .
Χαρτί της κλαδικής για το οτιδήποτε .
Αφού ξόδεψε τα πάντα , αρρώστησε και έμπλεξε με την Μιμή , είπε στον Σκανδαλίδη να φτάξει ένα εκλογικό νόμο για να κερδίζει ο δεύτερος .
Ετσι ο Μητσοτάκης χρειάστηκε 3 εκλογές και τον Κατσίκη , παρ΄ ότι είχε πάρει 47 % για να βγάλει 151 βουλευτές . Μεγάλο του λάθος ότι δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο , να κάνει 4ες εκλογές και να πάρει 180 βουλευτές .
Το πασοκ στην αντιπολίτευση ήταν πάντα το γνωστό πασοκ . Εξαλλο , υποσχόμενο στους πάντες τα πάντα . Οταν όμως με την βοήθεια του πιτσαδόρου ξαναπήρε τις εκλογές ο Αντρέας δεν υπήρχε στην ουσία . Εγιναν οι εκλογές . Αν κέρδιζε ο Ακης το ΠΑΣΟΚ ΑΕ , απλά θα είχε άλλη μορφή , αλλά την ίδια ουσία . Κέρδισε ο Κινέζος . Τάχα ευρωπαιστής , στην ουσία παρέδωσε την χώρα στους εθνικούς νταβατζήδες , το χρέος μας συνέχισε να ανεβαίνει , αλλά αποφάσισε ότι αφού το δημόσιο χρέος δεν έχει πολλές ελπίδες , καιρός είναι να αποκτήσουμε και ιδιωτικό χρέος . Και οι τράπεζες μοίρασαν δανεικά στον κόσμο .
Μετά μας ζητάνε οι πασόκοι , να εξηγήσουμε γιατί ο Κωστάκης υποσχέθηκε μονιμοποιήσεις για να πάρει τις εκλογές .
Δηλαδή μας ζητάγανε να είμαστε μια ζωή οι χαζοί που θα το παίζουμε σοβαροί , αλλά πάντα αντιπολίτευση . Αυτό είχε αλλάξει . Βλέπεις ο Κωστάκης είχε δει και είχε μάθει , ότι τον καλό τον λένε και μλκ. Ετσι και υποσχέθηκε και τριχίλιαρα μοίρασε το 2007 και την βόμβα την άφησε να σκάσει στα χέρια αυτών που την έφτιαξαν και να τους διαλύσει .
Θεωρητικά έκανε κακό στην χώρα . Στην πράξη έκανε κακό μόνο στο πασοκ και για αυτό τον αγαπάμε . Γιατί με νίκη των πασοκτζήδων το 2004 ή το 2007 , τα πράγματα θα γίνονταν ακόμα χειρότερα . Γιατί είναι στην φύση του πασοκ η ρεμούλα και οι υποσχέσεις .
Εχει και η νδ τα κουσούρια της . Αλλά μέχρι το 1981 είχε την χώρα σε εξαιρετική κατάσταση για τα δεδομένα της εποχής , Κυπριακό και πετρελαικές κρίσεις 1973 και 1979 . Από το 1990 έως το 1993 ήταν σε σύγχυση . Προσπάθησε να ανορθώσει την χώρα , της έπεσαν τα γεγονότα στην Γιουγκοσλαβία , είχε και τον Σαμαρά και πλειοψηφία 151 , δεν ήθελε πολύ να πέσει .
Ο Κωστάκης διδάχτηκε . Ναι αντικειμενικά έχει ευθύνη για την κρίση . Αλλά το πασοκ έχει το 70 % , η ΝΔ το 20 % και η Αριστερά το 10 % , γιατί πάντα ήταν και εκείνη έξαλλη και στήριζε κάθε ανεδαφική μλκ του πασοκ , ενώ όταν αυτό ήταν κυβέρνηση , έπαιρνε τις αντιπαροχές της με διορισμούς και κάτι δήμους και λούφαζε .
Αυτή είναι η ιστορία .
Τέλος αν είχαμε τότε βιοτεχνία και όχι βιομηχανία , για τα δεδομένα και το μέγεθος της χώρας μια χαρά βιομηχανία είχαμε .
Μιλάς για οικογενειακές επιχειρήσεις . Να αρχίσω να σου λέω ονόματα οικογενειακών επιχειρήσεων στην Ευρώπη της τότε εποχής ?
Και όταν έχεις πολλές δουλειές , ο εργαζόμενος μια χαρά δουλεύει . Τώρα στις ταινίες , έπαιζε και η Μάρθα Βούρτση και αρκετός λαικισμός .
Πάντως οι οικοδόμοι του 80 που ήταν κοντά στην σύνταξη τότε , αναπολούσαν το 50 που έπαιρναν μία χρυσή λίρα μεροκάματο . Μόνο που τότε δεν είχαν μυαλό , στα 20 τους και είχαν και μία μόνιμα κα...νη... ψ....ή , που το βράδυ τους την έτρωγε την λίρα εκεί στην Τρούμπα και στο Μεταξουργείο ...
-
Είναι γεγονός! Πλέον και η Ελλάδα μπορεί να καμαρώνει που έχει ήρωα της Μάρβελ!
Αυτή η παράταξη έχει ποικιλία ηρώων. Κάποτε τον Super Avramopoulo, τώρα τον Captain Mitsotaki!!!!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μητσοτάκης πήρε τηλέφωνο τον γιατρό που ήθελε να του ζητήσει συγνώμη
«Θέλω να του ζητήσω συγνώμη για τα χρόνια που τον υποτιμούσα».
«Είμαστε τυχεροί που σ’ αυτή την φάση είστε εσείς πρωθυπουργός».
-
Η άλλη... επιδημία καλπάζει με 100πλασια ταχύτητα των κρουσμάτων. Για να δούμε που θα καθίσει η μπίλια. Όχι τίποτα αλλά ο Θοδωρής έγραψε πρωτος για cc, όχι ο Lapαβιτσας. Εμένα κάτι τέτοιο μου φαίνεται υπερβολικότατο βέβαια...
Περιμένουμε και 'καταγράφουμε' τους μπλε και τις γνωστές τακτικές τους για 'διάλογο'._
YΓ: Αλήθεια, μετά και την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, ποιος ο λόγος να δουλεύουν οι εργαζόμενοι των s/m με διευρυμένο ωράριο και κυριακες; Οι παπαδεξιουληδες όρμησαν και γέμισαν τα καροτσια τους για ένα μηνα. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να υφίστανται τέτοιο ξεπατωμα;
-
μετά και την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, ποιος ο λόγος να δουλεύουν οι εργαζόμενοι των s/m με διευρυμένο ωράριο και κυριακες; Οι παπαδεξιουληδες όρμησαν και γέμισαν τα καροτσια τους για ένα μηνα. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να υφίστανται τέτοιο ξεπατωμα;
_ Quadra mode on
_ ' Μήπως είσαι κομμουνιστής !? '
_ Quadra mode off
_ Fatal Error. System Reset. Press any key_
_ Piliourits mode on
_ ' Και τί θες τώρα, να βγει να τους χειροκροτήσει η Μαρέβα !? '
_ Piliourits mode off
-
Cocooning vs Bakunin S01E01
-
Όπως κάθε Τετάρτη, πήγα και χθες το πρωί στις 8.15 στο MyMarket της Αγίας Παρασκευής. Άδειο το σούπερ μάρκετ. Δεν είχε πάνω από 5 πελάτες μέσα. Μου έκανε εντύπωση η κούραση των εργαζομένων. Και από ότι μου είπαν άνοιξαν στις 7 το πρωί. Τους έχουν ξεπατώσει στην κυριολεξία. Και όλα αυτά γιατί;;;
Θα το ξαναγράψω. Ποιος δουλεύει ποιον τελικά σε αυτή τη χώρα;
-
Διεθνές θέμα, σχετικό με τις πολιτικές μας αντιπαραθέσεις, που δε βλέπω κάποιο πιο πρόσφορο νήμα να το αναφέρω:
**Airlines~~ **and Boeing seek billions to survive coronavirus shutdown~~
Majority of carriers face running out of money within 2 months, says trade group
The global airline industry said it will need up to $200bn in emergency support and Boeing called for $60bn in assistance for aerospace manufacturers ... Boeing said the $60bn was needed to pay suppliers and maintain the health of its supply chain, which includes 2.5m jobs and 17,000 contractors. It argued for a mix of public support and loan guarantees. The bleak outlook from Iata and Boeing comes as a large number of airlines grounded most of their fleets and announced plans to lay off thousands of staff as they confronted a crisis that executives said dwarfed previous periods of turmoil.
Αν κρατήσει όσο νομίζουμε ότι θα κρατήσει αυτή η κρίση, η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία και αερομεταφορές θα έχουν χρεοκοπήσει σε δυο μήνες. Αυτή τη στιγμή έχουμε εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη αεροπορικά εισιτήρια πληρωμένα για πτήσεις που δεν θα γίνουν και οι εταιρείες δεν επιστρέφουν τα χρήματα! Ότι κέρδη έχουν τις τελευταίες δεκαετίες είναι παρκαρισμένα νούμερα σε κάποιους λογαριασμούς λίγων ανθρώπων. Για για να υπάρξουν ξανά αερομεταφορές σε λίγο καιρό και να μπορούμε να γυρίσουμε σπιτι μας, θα πρέπει τα κράτη να χώσουν ως 'στήριξη', όπως λένε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα τα δανεικά κι αγύριστα, μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια που θα φορολογήσουν από όλους εμάς που δεν θα παράγουμε και δεν θα έχουμε έσοδα και κέρδη κατά το ίδιο χρονικό διάστημα... βέβαια για τα εισιτήρια που πληρώσαμε και δεν θα ταξιδέψουμε, για την ενίσχυση που θα βάλουμε συλλογικά απ' τη τσέπη μας θέλοντας και μη (από λεφτά που υποτίθεται θα βγάλουμε κάποια στιγμή στο μέλλον αν το θέλει ο Γιαραμπής, αλλά μέχρι τότε θα τα χρωστάμε έντοκα ως κρατικά χρέη) δεν θα πάρουμε ούτε μια μετοχή, ούτε ένα ευχαριστήριο email... πολύ γαμάτο το σύστημα που έχουμε φτιάξει, άπαιχτο, ευτυχώς που εξαφανίσαμε τα αντιδημοκρατικά απολυταρχικά συστήματα!
-
Όπως κάθε Τετάρτη, πήγα και χθες το πρωί στις 8.15 στο MyMarket της Αγίας Παρασκευής. Άδειο το σούπερ μάρκετ. Δεν είχε πάνω από 5 πελάτες μέσα. Μου έκανε εντύπωση η κούραση των εργαζομένων. Και από ότι μου είπαν άνοιξαν στις 7 το πρωί. Τους έχουν ξεπατώσει στην κυριολεξία. Και όλα αυτά γιατί;;;
Θα το ξαναγράψω. Ποιος δουλεύει ποιον τελικά σε αυτή τη χώρα;
Τους έχουν πεθάνει να ετοιμάζουν παραγγελίες για κατ' οίκον διανομές. Επίσης παρά τις διανομές τα ράφια πρέπει να είναι γεμάτα. Τα φορτηγά των προμηθευτών πρέπει να αδειάζουν κλπ κλπ. Δούλευα Σουπερμάρκετ από το 2012 εως το 2015, 4ωρο (χωρίς να μετριέται το μισάωρο+ για να κλείσεις ταμείο) έκανα ΟΛΑ τα πόστα (ταμείο, τυρια-αλλαντικά, ράφια, αποθήκη) με το τεράστιο ποσό των 300€ περίπου με τις παραπάνω ώρες μέσα
Κόβω το πουλί μου ότι αυτά τα διευρυμένα ωράρια κλπ κλπ θα παραμείνουν και μετά το τέλος του κορωνοϊού. (οκ όχι όλα αλλά κάποια ΣΙΓΟΥΡΑ θα μείνουν).
Τους εργαζόμενους δουλεύουν σε αυτή τη χώρα. Βάζοντας ακόμα μια δυσκολία σε κάθε ευκαιρία.
Υ.Γ. Ελπίζω να πληρωθείς κανονικά αυτό το μήνα που θα δουλεύεις από το σπίτι Storm. Ξέρω καμιά 10αριά που δουλεύουν από το σπίτι και τους έχουν πει θα δούμε (προφανώς σημαίνει ότι θα πάρουν τα @@ του αφεντικού στο χέρι και το μεσαίο το μακρύ στον κώλο). Κάτι σερβιτόροι, εμποροϋπάλληλοι κλπ δεν το συζητάω καν, έχουν ήδη πάρει τα παραπάνω. Περιμένω να μου πει το αφεντικό μην έρθεις αύριο αφού δεν έχει δουλειά (δεν παίρνουν για υποστήριξη τα μαγαζιά αφού είναι κλειστά, μόνο αυτοί με τα e-shop δουλεύουν, η quest έχει ελλείψεις λόγω κλειστών συνόρων, όποτε κανένα από τα καινούργια μηχανήματα που περιμένουμε για πελάτες δεν έρχονται κλπ κλπ).
-
Περί της παραγωγής όλοι έχουν δίκιο. Μια χαρά παραγωγή είχε η Ελλάδα την δεκαετία του '80 που ήμουνα εγώ μαθητής με τις μικρές της βιομηχανίες. Ζήτα Ελλάς φοράγαμε, ο πρόεδρός της είχε τότε την ΑΕΚ (για να βλέπουμε και το τι χρήμα έβγαζε...). Μετά όμως που άνοιξε η αγορά η Ζήτα δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί την NIKE που παρήγαγε στο Πακιστάν και είχε κόστος όσο η Ζήτα. Και τα Levi's Καλαμάτας δεν τα έκλεισε το ΠΑΣΟΚ, τα έκλεισε το γεγονός ότι μπορούσες να βρεις πλέον Levis εισαγωγής σε τιμή μικρότερη (made in bangladesh ξέρω γω...). Για τον ίδιο λόγο το βέλγικο 'ΠΑΣΟΚ' δεν φταίει για το κλείσιμο της εκεί 'Ζήτα', το ίδιο και το ισπανικό. Η μόνη 'Ζήτα' που επιβίωσε ήταν (αναμενόμενα) η Adidas, άντε και η Le Coq Sportif λόγω γαλλικού σωβινισμού.
Η αποβιομηχάνιση της χώρας είχε ξεκινήσει από την εποχή Καραμανλή όχι γιατί τον πίεζε ο Ανδρέας αλλά γιατί π.χ. ο Ανδρεάδης έβλεπε τα ζόρια που ερχόντουσαν με το άνοιγμα των αγορών και ή θα τα έκλεινε όλα, ή θα τα έσμπρωχνε στο κράτος.
Ευθύνεται και το ΠΑΣΟΚ; Αλλοίμονο... Πολύ, αφού δεν έδωσε στον λαό να καταλάβει το τι συνέβαινε, τι θα έπρεπε να γίνει και τα έκρυψε όλα κάτω από ένα χαλί επιδοτήσεων και διορισμών. Και για μην τα ισοπεδώνουμε όλα και τα δικαιολογούμε λέγοντας ότι είμαστε ένα μικρό έθνος 10 εκ,, οι πρωτοπόροι αυτή την στιγμή στην γεωργία είναι ...Ολλανδοί και ...Ισραηλινοί (αμφότεροι έθνη μικρά σε πληθυσμό με εδάφη που δεν τα λες και ταμάμ για γεωργία). Δεν υπάρχουν μόνο οι φάμπρικες σε αυτή την γη. Οπότε ας μην δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν.
-
Για να υπάρχουν διευρυμένα κ.λ.π, πρέπει να υπάρχει και κόσμος με χρήμα στην τσέπη για να ψωνίζει. Εδώ σε 3-4 μήνες αν συνεχίσουμε έτσι θα είμαστε όλοι άνεργοι και χωρίς πλέον την 'διέξοδο' του εξωτερικού. Οπότε ποιο το νόημα να έχεις supermarket ανοιχτό Κυριακή π.χ. 7 το απόγευμα;
-
Το κράτος της δεξιάς μετά τον εμφύλιο και δεν ήταν κράτος της δεξιάς αφού κυβέρνησε αρκετές φορές και το κέντρο , ήταν το κράτος της Αστικής Δημοκρατίας . ........
Tέτοια επιτυχημένη συμπύκνωση 50 χρόνων της νεοελληνικής ιστορίας δεν έχει ούτε ο τόνος στην κονσέρβα του Rio Mare
+1000
-
Υ.Γ. Ελπίζω να πληρωθείς κανονικά αυτό το μήνα που θα δουλεύεις από το σπίτι Storm. Ξέρω καμιά 10αριά που δουλεύουν από το σπίτι και τους έχουν πει θα δούμε (προφανώς σημαίνει ότι θα πάρουν τα @@ του αφεντικού στο χέρι και το μεσαίο το μακρύ στον κώλο). Κάτι σερβιτόροι, εμποροϋπάλληλοι κλπ δεν το συζητάω καν, έχουν ήδη πάρει τα παραπάνω. Περιμένω να μου πει το αφεντικό μην έρθεις αύριο αφού δεν έχει δουλειά (δεν παίρνουν για υποστήριξη τα μαγαζιά αφού είναι κλειστά, μόνο αυτοί με τα e-shop δουλεύουν, η quest έχει ελλείψεις λόγω κλειστών συνόρων, όποτε κανένα από τα καινούργια μηχανήματα που περιμένουμε για πελάτες δεν έρχονται κλπ κλπ).
Είμαι μάλλον από τους τυχερούς. Θα πληρωθώ κανονικά. Χθες μου έστειλαν επίσημο email από το Ανθρώπινο Δυναμικό που καλύπτει πλήρως αυτό το εργασιακό καθεστώς λόγω της κατάστασης. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν και διαφορετικά γιατί είμαι στην υποστήριξη περίπου 30000 υπαλλήλων διαφόρων εταιρειών, ΔΕΚΟ κλπ... που εργάζονται remote από τα σπίτια τους. Οπότε όπως καταλαβαίνεις τα αιτήματα προβλημάτων είναι χιλιάδες...
Και φυσικά είμαι διαρκώς online...
-
Για να υπάρχουν διευρυμένα κ.λ.π, πρέπει να υπάρχει και κόσμος με χρήμα στην τσέπη για να ψωνίζει. Εδώ σε 3-4 μήνες αν συνεχίσουμε έτσι θα είμαστε όλοι άνεργοι και χωρίς πλέον την 'διέξοδο' του εξωτερικού. Οπότε ποιο το νόημα να έχεις supermarket ανοιχτό Κυριακή π.χ. 7 το απόγευμα;
Αλήθεια τώρα???
Να σου θυμίσω πότε εφαρμόστηκαν οι έξτρα Κυριακές, αυτές οι 5 γενικά και οι 30+ στα τουριστικά μέρη? Το 2012-2013 νομίζω (δεν νομίζω. είμαι σίγουρος, αλλά ας το παίξω λιγάκι) που ήταν εν μέσω κρίσης. Είχες λεφτά τότε, για να πηγαίνεις Κυριακή για ψώνια???
Ευκαιρία για ξετέντωμα των εργαζομένων και κλείσιμο των μικρών καταστηματών από τα τεράστια εμπορικά που κάνουν κουμάντο στην αγορά είναι.
-
criuser wrote:
Το κράτος της δεξιάς μετά τον εμφύλιο και δεν ήταν κράτος της δεξιάς αφού κυβέρνησε αρκετές φορές και το κέντρο , ήταν το κράτος της Αστικής Δημοκρατίας . ........
Tέτοια επιτυχημένη συμπύκνωση 50 χρόνων της νεοελληνικής ιστορίας δεν έχει ούτε ο τόνος στην κονσέρβα του Rio Mare
+1000
Εδώ συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ. Κράτος της Αστικής Δημοκρατίας, δηλαδή την πολιτική και οικονομική εξουσία την έχει η Αστική Τάξη. Φέρνει μέτρα και τα κάνει νόμους μέσω των πολιτικών της υπαλλήλων (μέλη οικογενειών, αλλά και αυτοδημιούργητους, που κάνουν ΑΨΟΓΑ την δουλειά τους). Κάποιοι έχουν τον χαρακτηρισμό Δεξιοί, κάποιοι Κεντρώοι και κάποιοι Αριστεροί. ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. Αυτοί που δεν είναι είναι αυτοί που έρχονται ενάντια στην εξουσία της αστικής τάξης και αντιτίθενται στα μέτρα και νόμους που εφαρμόζουν οι πολιτικοί της υπάλληλοι, ανεξάρτητα των χαρακτηρισμό.
-
Είμαι μάλλον από τους τυχερούς. Θα πληρωθώ κανονικά. Χθες μου έστειλαν επίσημο email από το Ανθρώπινο Δυναμικό που καλύπτει πλήρως αυτό το εργασιακό καθεστώς λόγω της κατάστασης. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν και διαφορετικά γιατί είμαι στην υποστήριξη περίπου 30000 υπαλλήλων διαφόρων εταιρειών, ΔΕΚΟ κλπ... που εργάζονται remote από τα σπίτια τους. Οπότε όπως καταλαβαίνεις τα αιτήματα προβλημάτων είναι χιλιάδες...
Και φυσικά είμαι διαρκώς online...
Πραγματικά χαίρομαι, άντε για να έρθεις και λίγο στα ίσια σου γιατί είχες πέσει το τελευταίο διάστημα.
-
Κάτι άκουγα το πρωί online ενώ ήμουν στο αυτοκίνητο για 800€ επιδόματα, ποιοι θα πάρουν χρήματα, άνεργοι, εργαζόμενοι που κάθονται, είναι σαφές το καθεστώς πλέον; Υπάρχει κάπου σούμα;
-
Κάτι άκουγα το πρωί online ενώ ήμουν στο αυτοκίνητο για 800€ επιδόματα, ποιοι θα πάρουν χρήματα, άνεργοι, εργαζόμενοι που κάθονται, είναι σαφές το καθεστώς πλέον; Υπάρχει κάπου σούμα;
Μόνο για αυτούς που έκλεισαν οι δουλειές τους (μαγαζιά, εστιατόρια φροντιστήρια κλπ)
Όσοι έλειψαν λιγότερο??? πχ προληπτικά με βάση την οδηγία
-
οκ, ο γατος ειναι ως γνωστον φασιστομουτρον.
η εργασια εχει γυρισει σε εργασια απο το σπιτι απο δευτερα. μονον ο γατος, ο συνεταιρος, μια γραμματεας και μια λογιστηριο ανα 2 ημερες 1 ωρα. α, και η καθαριστρια που της αρεσει καλυτερα εδω απο το σπιτι.
ως φασιστομουτρον και μικρομεσαιος, επιχειρηματιας και γενικως, δεν ειχα επιλεξει το λαντ κρουζερ της καρδιας μου, μενω σε μικρο διαμερισματακι και δεν φορω φιρματα. επισης ποτες δεν ημουν υπερ των τεραστιων μισθων. και υπηρξα απολυτα νομοταγης φορολογουμενος με αποτελεσμα τελικο ο αληταλεξακος να μου εχει παρει το σκαλπ. ετσι τα αποθεματικα της εταιρειας, αν και ουδολως καταναλωθηκαν απο τη φασιστοεργοδοσια αλλα απο τους ροζ αλητες, ειναι μεν ινάφ, αλλα οχι μακροπροθεσμα, π.χ. το 19 εδωκα σε εφορια μονον τις μισθοδοσιες 4 μηνωνε. ασε τα εφκατα. με λιγα λογια τη βγαζουμε κανενα τριμηνο, αλλα μεχρι εκει. βλεπετε δεν ειμεθα περιλαμβανομενοι στα μετρα των δεξουληδων και εχωμε να πλερω εφκα, εφορια, φπα, φμυ. τι τωρα, τι αργοτερα. απο εισπραξις, καμμία, μα καμμια ομως. δωκαμε και ενα 300αρι σε ολους, ετσι μπονους πριν την εισοδο του τριανταποντου κορωνιου. και το τριμηνο ηδη εχει ξεπεραστει, μεχρι να φτασει παλι η ροη των μάνευ να πιασει και εμας τους μπι-του-μπι, καλο σεπτεμβρη.
φιλουρες. αστικα δημοκρατικες. και σαλια γεματες .
-
Τι είναι δεξιά και τι αριστερά θα μας δώσει κανένας επαρκή εξήγηση? Παλιά έλεγαν δεξιά όσους υποστήριζαν ΕΟΚ, ΝΑΤΟ και αριστερά όσους υποστήριζαν Σοβιετική Ένωση. Την προηγούμενη πενταετία κυβέρνησε η αριστερά και πήγε και αυτή με τους ίδιους που πήγαινε παλιότερα και η δεξιά, ποιά στον κόρακα είναι η διαφορά?
-
Τι είναι δεξιά και τι αριστερά θα μας δώσει κανένας επαρκή εξήγηση? Παλιά έλεγαν δεξιά όσους υποστήριζαν ΕΟΚ, ΝΑΤΟ και αριστερά όσους υποστήριζαν Σοβιετική Ένωση. Την προηγούμενη πενταετία κυβέρνησε η αριστερά και πήγε και αυτή με τους ίδιους που πήγαινε παλιότερα και η δεξιά, ποιά στον κόρακα είναι η διαφορά?
Παλιότερα αυτοί οι προσδιορισμοί είχαν ένα νόημα. Το σύστημα ήταν σε θέση να δώσει κάποιες παραχωρήσεις στους εργαζόμενους.
Ιστορικά από Αγγλία αρχές του 1800.
Αυτοί που τις ήθελαν να δώσουν τις παραχωρήσεις (για να μην έχουν αντιδράσεις κυρίως) καθόντουσαν όπως κοιτάς από το βήμα την βουλή στα αριστερά και ονομάστηκαν Αριστεροί. Αυτοί που δεν ήθελαν να τις δώσουν (και δεν τους πείραζε να βγει ο στρατός να τους φάει για λάχανο )καθόντουσαν στα δεξιά και ονομάστηκαν Δεξιοί.
Υπάρχουν και υποκατηγορίες με βάση για παράδειγμα την παρέμβαση ή μη του κράτους με νόμους στη οργάνωση της αγοράς πχ φιλελεύθεροι.
Τώρα που το σύστημα δεν μπορεί να δώσει παραχωρήσεις η διαφορά δεν υπάρχει σε αυτό το επίπεδο.
Διαφορά υπάρχει στο κομμάτι, ποια τάξη έχει την πολιτική και οικονομική εξουσία.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2