-
Τα βαρύτατα πλήγματα του κορωνοιού στις Ευρωπαικές χώρες (πλην Ελλάδας) έχουν φέρει κατάρρευση της Ευρωπαικής οικονομίας, ίσως φέρουν ακόμα και διάλυση του ευρώ.
-
Τα βαρύτατα πλήγματα του κορωνοιού στις Ευρωπαικές χώρες (πλην Ελλάδας) έχουν φέρει κατάρρευση της Ευρωπαικής οικονομίας, ίσως φέρουν ακόμα και διάλυση του ευρώ.
Διάλυση του ευρώ θα θα μπορούσε να γίνει αν και εφόσον και όταν και μόνο αν το αποφασίσουν τα Γερμανικά αφεντικά της Ευρώπης, τα οποία δεν έχουν κανένα λόγο να το κάνουν, κι ακόμη περισσότερο όταν υπάρξει κατάρρευση και είναι η μόνη χώρα με 'αποθεματικά' και την ικανότητα να δίνει εντολές σε όλες τις άλλες Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Έχουν αποδείξει πως όλοι οι άλλοι 'Ευρωπαίοι ηγέτες' (ο Θεός να τους κάνει), είναι υπαλληλάκια τους, από αριστεροδέξιους Έλληνες μέχρι οι εθνικά υπερήφανοι Γάλλοι, και ελλείψει των 'αντιφρονούντων' Βρεττανών, το 'σήκω-κάτσε' θα είναι γενικευμένο πλέον.Το σύστημα του Ευρώ θα τους δώσει απόλυτη ισχύ πάνω στις υπόλοιπες χώρες, αν γενικευθεί η κρίση και φτάσουν κι άλλες χώρες σε ελληνικά επίπεδα...
-
Σε πιο 'δικά μας':
https://www.zougla.gr/money/forologika/article/ke-tora-pou-eklisan-ola-pos-8a-zisoume
Καλά ρε ζούγκλα, έχεις καρφώσει βαλβίδες τελείως;
Ο τύπος λυσσαγε να κλείσουν όλα (βαριέμαι να ψάχνω τα λινκ), μέχρι και στρατό έξω ήθελε και τώρα τον επιασε ο πόνος.
Άλλη μια ευκαιρία για εργασιακά 'ξεκαθαρισματακια' προέκυψε, και εννοείται πως μέχρι εδώ δεν τίθεται κανένα θέμα πολιτικής. Όμως ο ηγέτης με μέταλλο που βιάστηκε να δώσει συνέντευξη στο πρώτο θέμα και υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα κτλ θα βρεθεί μετά την λήξη των μετρων μπροστά σε δύσκολες καταστασεις. Δε θέλει και πολύ στο περιβόητο 4% που έταζε να είχε ξεχάσει το πρόσημο...
Όσο περνούν οι μέρες πλαϊ σε μας της εκπαίδευσης προστέθηκαν και άλλοι και έτσι και περάσουμε τις 15 μέρες off τα memes/gifs/videos δε θα τα βλέπει κανείς αφού το ίντερνετ δεν είναι κοινωνικό αγαθό. Αλλάζει ο μήνας και πρέπει να πληρωθεί ο λογαριασμός. Λέτε αν βγούμε στο μπαλκόνι και χειροκροταμε τις εταιρείες να γίνει τιποτις;
-
Προφανώς αυτό που γράφω δεν αναιρεί την γενικότητα που για πολλούς θα είναι (πάλι) δύσκολη(
λλά τουλαχιστον με προοπτική τελους περί τον Μάιο και όχι ες αει όπως στην κρίση).Αλλα εσύ δεν μπορείς να κάνεις μαθήματα μέσω Skype? Δεν είναι προφανώς το ίδιο με την τάξη και τον πίνακα αλλά από το τίποτα... Τώρα δεν είμαστε και σε φάση που κάποιος γονέας θα γκρινιάξει, ίσα ίσα που θα το δει θετικά. Και laptop να μην υπάρχει, ένα smartphone την κάνει την δουλειά στον μαθητή. Φυλλάδια κ.λ.π, μέσω mail. Το λέω γιατί αποκλείεται (όπως το βλέπω) να γυρισουμε σε 'κανονικές' τάξεις πριν το Πάσχα σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική βαθμίδα.
-
... Όμως ο ηγέτης με μέταλλο που βιάστηκε να δώσει συνέντευξη στο πρώτο θέμα και υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα κτλ θα βρεθεί μετά την λήξη των μετρων μπροστά σε δύσκολες καταστασεις. Δε θέλει και πολύ στο περιβόητο 4% που έταζε να είχε ξεχάσει το πρόσημο...
Είσαι σίγουρος ότι μετά την λήξη θα βρεθεί μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις;
Εγώ θεωρώ ότι μια χαρά τους έκατσε ο ιός για να αλλάξουν πολλά στα εργασιακά, στις αμοιβές, στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, στο τρόπο εργασίας, στις αμοιβές, στην εκπαίδευση, στα εργασιακά δικαιώματα ...κλπ...κλπ...
Μην ξεχνάμε ότι κυβερνούν οι καπιτολάγνοι...
-
Δεν είναι το θέμα τι θα κάνω εγώ. Απλά να μιλήσει κανένας άλλος για τις οικονομικές συνέπειες και όχι ο ζούγκλας. Τίποτε αλλο.
Μα αυτό λέω storm, ότι ΑΝ συνεχίσει το θέμα των μέτρων περαν των 2-3 εβδομαδων θα ξεχειλωσει η κατασταση στα εργασιακά.
Η εκπαίδευση και ο τουρισμός έχουν ειδικούς λόγους που 'βολεύει' να κολλήσει και το Πάσχα στην περίοδο λουκέτου, αλλά τυχόν επέκταση και σε άλλους κλάδους θα σημάνει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που θα κινδυνεύσουν με απόλυση. Ιδωμεν...
Και βέβαια, ξεκωλιασμος δίχως ίχνος ελέους για υπαλλήλους s/m και νοσηλευτικό προσωπικό. Τα περι ΕΣΥ κτλ, στην ώρα τους.
ΥΓ: Πίσω από τις (επιβεβλημένες) ανακοινώσεις των συλλόγων εστίασης,φροντιστων,ξενοδόχων κρύβονται οι μεγάλοι που βολεύονται και οι μικροί που διαλύονται. Φανταζόμαστε όλοι ποιους εκφράζει αυτη η κυβέρνηση, αλλά ας δούμε το τελικό αποτέλεσμα._
-
Κάτσε να ηρεμήσει λίγο η κατάσταση με τον ιό* και μετά θα στριμώχνονται στα κανάλια για να πείσουν ότι πολλά από τα μέτρα που πήραν τώρα μπορούν να γίνουν μόνιμα αφού ήδη το τεστ πέρασε με επιτυχία.
- Για τον οποίο ιό εγώ ακόμη κρατώ μικρό καλάθι.
-
Ο 'Φιλελεύθερος' δίνει το σύνθημα...
Μειώσεις ανακοίνωσε ο “Φιλελεύθερος”
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020, 5:13 μμ
Αρχισαν τα όργανα …
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», η οποία σήμερα ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι προβαίνει σε μειώσεις των αποδοχών τους για ένα τρίμηνο.
Η πράξη της εργοδοσίας είναι απόλυτα προκλητική και ανεύθυνη και μάλιστα τη δεδομένη στιγμή, εν μέσω της λαίλαπας του κορωνοϊού, καθώς οι συνάδελφοι προσπαθούν να ανταποκριθούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στις ανάγκες της κοινωνίας για έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θα σταθεί απέναντι στους εργοδότες, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την έκτακτη και πρωτοφανή κατάσταση, που επικρατεί στη χώρα, λόγω του κορωνοϊού, θα επιχειρήσουν να καταπατήσουν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.https://www.enimerosi24.gr/214679/μειώσεις-στους-μισθούς-ανακοίνωσε-ο-φ/
-
Τους γύφτους δεν τους πειράζει κανείς, κράτος εν κράτει και η παραοικονομία στα κόκκινα.
-
Χωρίς λόγια και χωρίς σχόλια.
-
Κάτσε να ηρεμήσει λίγο η κατάσταση με τον ιό* και μετά θα στριμώχνονται στα κανάλια για να πείσουν ότι πολλά από τα μέτρα που πήραν τώρα μπορούν να γίνουν μόνιμα αφού ήδη το τεστ πέρασε με επιτυχία.
Δύο μηνάκια κατ' ελάχιστον έχουμε μπροστά μας σε περιοριστικά μέτρα.
-
Storm wrote:
Σου κάνω δωράκι ταξιδάκι Μιλάνο, εισιτήρια και ξενοδοχείο, είσαι;
Ρε συ το δωράκι μπορεί να είναι για Αγγλία ή Γερμανία; Εκεί έχουν ανοιχτά ακόμη τα κουρεία και επειγόντως χρειάζομαι κλάδεμα!!!!
Αν δεν κουρευτώ άμεσα, σε δύο βδομάδες θα είμαι έτσι:
-
Storm wrote:
Δύο μηνάκια κατ' ελάχιστον έχουμε μπροστά μας σε περιοριστικά μέτρα.
Καλά τα έλεγα στους άλλους στην δουλειά!!
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πάρουν είναι καλαμάκια!!!! Για να τον πίνουν καλύτερα! Και αυτοί έτρεχαν για μάσκες!!!
Εγώ πάντως πήγα Jumbo και πήρα δύο σακούλες των χιλίων καλαμακίων!!! Και σε χρωμάτακι μαύρο για να είναι και εντός θέματος...
-
Πάντως ενώ τώρα με τα κλεισίματα το φόρουμ έπρεπε να έχει γεμίσει μηνύματα , βλέπω μεγάλη ησυχία....
Προφανώς στην δουλειά οι διευθυντές ήταν χαλαροί , ενώ στο σπίτι η παντόφλα είναι αυστηρή....
-
Για μια ακόμη φορά (μετά τον Έβρο) να αποδώσουμε και κάποια kudos στον Αλέξις που παρ' όλη την περιοριστική φύση των μέτρων φαίνεται να βάζει πλάτη χωρίς κορώνες. Πέρασαν γενιές και γενιές πολιτικών, άποψή μου ότι ακόμη και στα μνημόνια μπήκαμε και μείναμε γιατί την κρίσιμη ώρα Κωστάκης/Γιωργάκης/Αντωνάκης/Αλέξης αντί να κοιτάζουν το συμφέρον της χώρας κοίταζαν το δικό τους και φανάτιζαν τον κόσμο ανάλογα χωρίς λόγο. Κι όμως, επί δύο σοβαρών εθνικών θεμάτων, αυτή την στιγμή Κυριάκος και Αλέξης φαίνεται να έχουν βρει έναν κώδικα επικοινωνίας. Ίδωμεν...
Α, μου κάνει εντύπωση το ότι δεν έχει βγει ακόμη 'κείμενο Ν προσωπικοτήτων της αριστεράς' που να λέει π.χ. ότι τα μέτρα περιορισμού 'εθίζουν τον λαό σε παθητική στάση', ότι 'τον προετοιμάζουν να αποδέχεται αυταρχικές πολιτικές' κ.λ.π, κ.λ.π. Για τον Έβρο δεν άντεξαν, μετά από ένα 15θήμερο κάτι έβγαλαν. Εδώ (προς το παρόν) τίποτα. Δείγμα του ότι το πράγμα είναι σοβαρό.
-
Α, μου κάνει εντύπωση το ότι δεν έχει βγει ακόμη 'κείμενο Ν προσωπικοτήτων της αριστεράς' που να λέει π.χ. ότι τα μέτρα περιορισμού 'εθίζουν τον λαό σε παθητική στάση', ότι 'τον προετοιμάζουν να αποδέχεται αυταρχικές πολιτικές' κ.λ.π, κ.λ.π. Για τον Έβρο δεν άντεξαν, μετά από ένα 15θήμερο κάτι έβγαλαν. Εδώ (προς το παρόν) τίποτα. Δείγμα του ότι το πράγμα είναι σοβαρό.
+1
Δείγμα επίσης ότι η ΥΓΕΙΑ -και σε τέτοιο επίπεδο, ζωή ή θάνατος- είναι το πιο σημαντικό κι είναι όλοι χεσμεντέν και δε χωρούν μαγκιές.
Αυτό ας το έχουν υπόψη τους κι η κοινωνία και οι πολιτικοί, όταν με το καλό και με λιγότερες το δυνατό απώλειες ξεπεραστεί το πρόβλημα.
-
Πάντως ενώ τώρα με τα κλεισίματα το φόρουμ έπρεπε να έχει γεμίσει μηνύματα , βλέπω μεγάλη ησυχία....
Προφανώς στην δουλειά οι διευθυντές ήταν χαλαροί , ενώ στο σπίτι η παντόφλα είναι αυστηρή....
Δεν ξέρω πως δουλεύουν άλλοι αλλά όσο αφορά εμένα:
-
Στο γραφείο έχω free wifi και όποτε βρίσκω λίγο χρόνο μπαίνω λίγο στο φόρουμ από το προσωπικό μου λαπτοπάκι..
-
Όταν είμαι για εργασία εκτός γραφείου ... δεν μπαίνω πουθενά
Τώρα που είμαι στο σπίτι:
-
Το εταιρικό σύστημα καταγράφει τι κάνω στο προσωπικό μου λάπτοπ και τις εργασίες που κάνω για την δουλειά
-
Κάθε 15 λεπτά με πετάει το σύστημα έξω και πρέπει να ξαναμπώ. Αυτό γίνεται ώστε ο υπάλληλος να είναι διαρκώς πάνω από τον υπολογιστή. Αν δεν μπει αμέσως στο εταιρικό δίκτυο σημαίνει ότι έχει απομακρυνθεί από τον υπολογιστή. Αν κάνεις μία σοβαρή εργασία ξαφνικά σε κόβει και πρέπει να ξαναμπείς από την αρχή με όλη την διαδικασία που απαιτείται.
-
Στο γραφείο εργάζομαι με μία τεράστια οθόνη ώστε να μπορώ να έχω πολλές εφαρμογές ανοιχτές. Στο σπίτι προσπαθώ να κάνω δουλειά σε 15άρι προσωπικό λάπτοπ και αυτό στην μισή οθόνη αφού την υπόλοιπη την 'τρώει' η εφαρμογή σύνδεσης
-
Το τηλέφωνο του γραφείου βαράει συνέχεια και επειδή έχω χάσει την επαφή με τον εργασιακό χώρο βρίσκομαι διαρκώς εκτεθειμένος.
-
Όσοι έχουν απομείνει στο γραφείο δεν καταλαβαίνουν ότι εγώ βρίσκομαι σε άλλο περιβάλλον, αποκομμένος από το εργασιακό περιβάλλον και υπό αντίξοες συνθήκες, αφού προσπαθώ να δουλέψω και τελικά μένω στην προσπάθεια.
-
Ο προϊστάμενος τεστάρει με διαφόρους τρόπους μην τυχόν και σηκωθούμε από την καρέκλα του σπιτιού.
-
Διάλειμμα δεν υπάρχει, ούτε καν το νόμιμο 20λεπτο. Κάθεσαι πάνω από τον υπολογιστή συνέχεια και δεν τολμάς να σηκωθείς.
-
Και φυσικά πολλοί στην εταιρεία θεωρούν ότι όποιος είναι στο σπίτι του, εύκολα μπορεί να είναι Online 24 ώρες το 24ωρο και να απαντά στο τηλέφωνο αλλά και να δουλεύει στον υπολογιστή.
Τώρα γράφω από το δεύτερο λαπτοπάκι με την 12άρα οθόνη που το έχω εφεδρεία και τώρα το κλείνω γιατί ο big brother καταγράφει...
-
-
Τι να κάτσουμε να γράψουμε; Και τι να συζητήσουμε;
Το ότι υπάρχει κόσμος που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πάει η ύφεση στο -2 ή στο -4 ώστε να λέει ότι φταίει ο ΓκαντεμοΥιός και όχι ο Κορονοϊός;;;
-
Μας λένε για ατομική ευθύνη. Κατά το δοκούν βέβαια. Βλέπεις criu, είναι κακό να αναρωτιεται κανείς για το μετά. Επίσης το μετά περνά μόνο μέσα από τη δυσφήμιση του ηγεταρου, δεν περνά από την τσέπη μας και μια τυχόν νέα περιδίνηση της οποίας το λογαριασμό θα πληρώσουν οι γνωστοι-αγνωστοι.
Είναι πολύ προσεκτική η γραφή μου και ετσι θα παραμείνει γιατί η ατομική ευθύνη δεν έχει να κάνει μόνο με πλυμένα χέρια και κλείσιμο μεσα. Γενικά μιλωντας, εχει πονεσει καποιους η μη ultra left τοποθέτηση μου για ανοικτά σύνορα ή έστω ενας πανηγυρισμός για το ημικλεισιμο των εκκλησιών ώστε να είναι εύκολη η αντιπαράθεση.
Δε πρόκειται να γίνω ποτέ 'ματι-ασμενος' ή να 'πρεσ(π)αρω' με αυτή τη λογική. Εξάλλου πρώτοι εδώ μέσα άλλοι ξεκίνησαν για τα κέρδη του Κυριάκου στον Έβρο και επίθεση σε κατά φαντασίαν αντιφρονούντες, εξ ου και η επιστροφή, για το δεύτερο. Τώρα εδώ είναι πολύ πιο ρευστή η υπόθεση. 1,05 το στοίχημα όμως ότι όταν (είναι το ευκταίο άλλωστε) η υπόθεση κλείσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται θα έχουμε νεους διθυράμβους και 'συγκρισεις'. Αν πάλι όχι, θα μας φταινε αλλα...
Γκαντεμο-υιος και άλλα 'τερη-αστα' μακριά. Εδώ είμαστε σοβαροί άνθρωποι, δεν είμαστε;
-
Για τα πολιτικά η κατάσταση είναι στάσιμη .
Στο μεταναστευτικό ο Ερντογάν έχει φάει 6 γκόλ και δεν μπόρεσε να βάλει ούτε ένα .
Εδώ να δώσουμε τα εύσημα και στον Κούλη και στα άλλα παιδιά της Βουλής που τον στήριξαν , αλλά κυρίως στα παιδιά , επιτελείς και μάχιμους των ΕΔ και της αστυνομίας που σε ελάχιστο χρόνο και σε τριήμερο μπόρεσαν και άντεξαν στον αιφνιδιασμό των πρώτων κυμάτων .
Μετά που είδαν οι Ευρωπαίοι ότι αντέξαμε , αποφάσισαν να μας στηρίξουν . Και ήλθε η φρόντεξ . Τώρα πλέον ο Εβρος για τον Ερντογάν χάθηκε . Γιατί και νεκρό να φτιάξει για προβοκάτσια , ή από ατύχημα , η σφαίρα είναι πλέον ευρωπαϊκή και όχι ελληνική οπότε δεν θα έχει όφελος , αλλά ζημία .
Ισως το παιχνίδι πάει στην θάλασσα . Εκεί ο κορωνοϊός , δίνει την αβάντα στην κυβέρνηση να μπλοκάρει και να κάνει και επαναπροωθήσεις ακόμα και στην θάλασσα . Του τύπου λόγω της ασθένειας δεν ρισκάρουν τα σκάφη να σώσουν κανένα , οπότε μην ξεκινάτε και εν ανάγκη κάποια πυρά στον αέρα σε όσους πλησιάσουν την γραμμή θα πρέπει να γίνουν , αφού βγάλουμε επίσημη προειδοποίηση , ότι δεν δεχόμαστε κανένα , αφού κλείσαμε τα σύνορα μας παντού .
Με την καταστροφή του τουρισμού , μας δίνεται και μία αβάντα αν ο Ερντι θελήσει να παίξει παιχνίδι κάτω από την Κρήτη , να δείξουμε σοβαρή αντίδραση .
Αντίθετα τα πράγματα στην οικονομία είναι πολύ άσχημα .
Εδώ θα πω τα αγαπημένα του Λαπ .
Οι οικονομικοί επιστήμονες , είναι επιστήμονες , ΜΟΝΟ όταν ασχολούνται με τά μίκρο , άντε και με μέσο .,,,
Οταν ασχολούνται με τα μάκρο , είναι από φιλόσοφοι , μέχρι Αγιατολάχ και δεσποτάδες ... Δηλαδή πάνω από όλα φανατικοί , υπερφίαλοι και συχνά αμαθείς και ανιστόρητοι .
Ιδιαίτερα μερικοί νέοι με πτυχία και μεταπτυχιακά και διδακτορικά και γενικά πολύ θεωρία και μηδενική πράξη ...
Οπως μου έλεγε ένας φίλος γενικός διευθυντής μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας...
Οταν είχαμε να χρηματοδοτήσουμε κάποιες μεγάλες εταιρείες , κάναμε συμβούλια , Είχαμε τους της αγοράς και τους των πτυχίων ... Οι των πτυχίων ήταν και γαμώ τους αναλυτές . Αλλά όταν τους ρώταγες , να δώσουμε το δάνειο , μούγκα στην στρούγκα , σε αντίθεση με αυτούς της αγοράς που είχαν άποψη και επιχειρήματα για αυτήν .
Ετσι διαβάζουμε για το τι θα γίνει με τον ιό και τι θα γίνει μετά τον ιό . Διαβάζουμε για το κλείσιμο της παραγωγής , για την στήριξη των επιχειρήσεων , αλλά πολλοί ξεχνάνε ότι αν κάποιοι άνθρωποι χάσουν την δουλειά τους ως μισθωτοί και κάποιοι εργοδότες την επιχείρηση τους , τότε οι πρώτοι για να ξαναβρούν δουλειά , θα πρέπει κάποιοι άλλοι να αποφασίσουν να γίνουν ή να ξαναγίνουν εργοδότες .
Και αυτό όπως βλέπουμε τα τελευταία 2 χρόνια που τάχα βγήκαμε από την κρίση , δεν είναι καθόλου εύκολο . Ελάχιστοι αποφασίζουν να γίνουν εργοδότες .
Η κρίση αυτή πρέπει να σημάνει τον θάνατο αυτών που παίζουν με τα λεφτά των άλλων και να επιστρέψουμε στις πραγματικές αξίες της παραγωγής . Δηλαδή φόροι κάτω από 10 % . Εισφορές ελάχιστες , φόροι περιουσίας σχεδόν μηδενικοί , ο δημόσιος τομέας να στραφεί σε τομείς που πραγματικά πρέπει να είναι δημόσιοι . Επιτόκια να παραμείνουν σχεδόν μηδενικά , ώστε ο κόσμος να στραφεί στην παραγωγή , αλλά και στην κατανάλωση .
Η ιστορία μας δείχνει τι γίνεται μετά από περιόδους μεγάλης κοινωνικής κρίσης . Σήμερα περνάμε μια εποχή 'πολέμου' , ευτυχώς με ελάχιστα θύματα , αλλά κυρίως με μηδενικές καταστροφές στις υποδομές .
Τα κράτη να κόψουν χρήμα , να κάνουν δημόσιες επενδύσεις , να κινηθεί η αγορά άμεσα . Ο κόσμος όπως είδαμε και μετά τους πολέμους , θα θέλει να βγεί να καταναλώσει , διασκεδάσει , ταξιδέψει . Με μία λέξη ΝΑ ΖΗΣΗ .
Αυτή είναι η ουσία και με λογικές γερμανικού κόμπλεξ δεν γίνεται αυτό . Κάποιοι εκεί γύρω στο 45 είχαν πει ότι πρέπει κάθε 30 χρόνια να τους ψιλοκαταστρέφεις για να έρχονται στα ίσια τους... Το αμελήσαμε δύο φορές φαίνεται και μας κόλλησαν την αρρώστια ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2