-
Με τα σκούρα τζάμια μπροστά μπορείτε να δείτε από τον καθρέπτη & να παρκάρετε;
Μια φορά έκανα τεστ ντραιβ σε ένα Mazda με σχεδόν μαύρα τζάμια μπροστά & κατέβασα παράθυρο.
Αν δεν είναι τα τέρμα σκούρα βλέπεις μια χαρά από μέσα. Εγώ τουλάχιστον με τα 50άρια βλέπω άνετα.
-
Φίλε Σαργέ πες μας όταν θα λήξει η όλη περιπέτεια τι έγινε τελικά . Πλήρωσες κάποιο πρόστιμο ? Πήρες πίσω άδεια και δίπλωμα ? Να ξέρουμε δηλαδή τι μας περιμένει σε περίπτωση που γράψουν και μας.....
-
-
Φίλοι Χονταίοι - και μή,
Από μεταπώληση πώς το κρίνετε το civic;
Το ρωτάω επειδή ως γνωστόν δεν εισάγονται πολλά αμάξια της εταιρείας, οπότε τελικά δεν ξέρω εάν αυτό είναι καλό ή κακό για την εμπορική του αξία. -
Φίλοι Χονταίοι - και μή,
Το ρωτάω επειδή ως γνωστόν δεν εισάγονται πολλά αμάξια της εταιρείας, οπότε τελικά δεν ξέρω εάν αυτό είναι καλό ή κακό για την εμπορική του αξία.στο car δεν βλέπω ούτε ένα μεταχειρισμένο να πωλείται...
-
Όταν και όποτε δείτε κάποιο στο car δε νομίζω να είναι φθηνό !
Tζαμπαντάν civic 10ης γενιάς δε νομίζω να βρείτε !
Ψάχτε κανένα VAG καλύτερα που και 'premium' είναι και υπάρχουν μπόλικα και δεν επηρεάζεται η εμπορική τους αξία από τη μικρή διαθεσιμότητα και το κυριότερο ... ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΧΑΛΑΓΑ !!!
-
Όταν και όποτε δείτε κάποιο στο car δε νομίζω να είναι φθηνό !
Tζαμπαντάν civic 10ης γενιάς δε νομίζω να βρείτε !
Ψάχτε κανένα VAG καλύτερα που και 'premium' είναι και υπάρχουν μπόλικα και δεν επηρεάζεται η εμπορική τους αξία από τη μικρή διαθεσιμότητα και το κυριότερο ... ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΧΑΛΑΓΑ !!!
ΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχα
ωραίος!!!
-
Φίλε Σαργέ πες μας όταν θα λήξει η όλη περιπέτεια τι έγινε τελικά . Πλήρωσες κάποιο πρόστιμο ? Πήρες πίσω άδεια και δίπλωμα ? Να ξέρουμε δηλαδή τι μας περιμένει σε περίπτωση που γράψουν και μας.....
Λοιπόν, πήγε ένας δικός μου να μιλήσει με το διοικητή της υπηρεσίας που με έγραψε και να μου φέρει πίσω τα χαρτιά μου.
Τζίφος...του είπε ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα και χαρτιά δε δίνονται πίσω όπως παλιότερα (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι συστημικά ή ο συγκεκριμένος -ολοκαίνουργιος- διοικητής κάνει επίδειξη πυγμής). Οπότε μου δίνει 2 επιλογές:
-
Να βγάλω τις μεμβράνες και να πάω να δει το αμάξι και να μου δώσει πίσω τα χαρτιά μου, ή
-
Να περιμένω να περάσει το 10ήμερο (το οποίο θεωρείται η ποινή μου) και να πάω -έχοντας πληρώσει το 20άρικο του προστίμου- να πάρω πίσω τα χαρτιά μου χωρίς να βγάλω τις μεμβράνες.
Λεπτομέρειες σχετικά με το τι είναι νόμιμο και τι όχι τελικά, δε μου είπε ο δικός μου (στο τηλέφωνο που μιλήσαμε) παρά μόνο ότι ο διοικητής του κατέβασε και του αράδιασε ένα σωρό νόμους οπότε υποθέτω εγώ ότι μάλλον σωστά πράττει. Είναι και σχετικά φρέσκος αξιωματικός από τη σχολή (25-26 χρονώνε) και αυτοί συνήθως πάνε by the book.
Η σύσταση του δικού μου (και της γυναίκας μου) και μάλλον και η δική μου άποψη είναι ότι προς το παρόν δε βγάζω τις μεμβράνες και θα περιμένω -αν τα καταφέρω- να περάσει το 10ήμερο. Βλέπω και τριγύρω μου και περίπου το 1/4 των αυτοκινήτων έχει μεμβράνες. Θα συνεχίσω ως έχει και αν με ξαναγράψουν θα το σκεφτώ μήπως τις βγάλω και βάλω νανοκεραμικές (οδηγού-συνοδηγού). Πάντως με διαβεβαίωσαν ότι δεν έχεις κάποια επιβάρυνση αν σε γράφουν συνεχώς για το ίδιο πράγμα. Πάντα το 10ήμερο και το 20άρικο του προστίμου ισχύει.
Αυτά. Θα ενημερώσω έαν κάτι δεν πάει καλά την επόμενη Δευτέρα που θα πάω να πάρω τα χαρτιά μου.
-
-
Για την μη ύπαρξη οργάνου φωτοπερατότητας, τι είπαν???
Με τι πειστήρια βεβαιώνουν την παράβαση??? Δηλαδή μπορούν να σου πουν εισαι μεθυσμένος χωρίς αλκοτέστ???
Πήγαινε σε δικηγόρο να σπάσει ο τσαμπουκάς του διοικητή.
Άσχετο το αν είσαι παράνομος, ας το βεβαιώσουν με όργανα και μετά πληρώνεις
-
Αυτό που ξέρουμε ότι είμαστε παράνομοι και ζητάμε να υπάρχουν όργανα ακριβείας για να βεβαιώσουν την παράβαση...
Βάζει ο άλλος ότι εξάτμιση να είναι, ακούγεται πέντε τετράγωνα μακρυά, τον γράφουν και σου λέει, δεν είχε ντεσιμπελόμετρο η Τροχαία!
Μόνο τυφλός δεν μπορεί να καταλάβει αν μια μεμβράνη είναι περισσότερο σκούρη από όσο πρέπει. Και στην χειρότερη, αν είναι τόσο στο όριο και είσαι νόμιμος, ας πάς στον Διοικητή με το χαρτί από τον εγκαταστάτη, που να βεβαιώνει ότι οι μπροστά μεμβράνες είναι νόμιμες.
Όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε.
-
Αυτό που ξέρουμε ότι είμαστε παράνομοι και ζητάμε να υπάρχουν όργανα ακριβείας για να βεβαιώσουν την παράβαση...
Βάζει ο άλλος ότι εξάτμιση να είναι, ακούγεται πέντε τετράγωνα μακρυά, τον γράφουν και σου λέει, δεν είχε ντεσιμπελόμετρο η Τροχαία!
Μόνο τυφλός δεν μπορεί να καταλάβει αν μια μεμβράνη είναι περισσότερο σκούρη από όσο πρέπει. Και στην χειρότερη, αν είναι τόσο στο όριο και είσαι νόμιμος, ας πάς στον Διοικητή με το χαρτί από τον εγκαταστάτη, που να βεβαιώνει ότι οι μπροστά μεμβράνες είναι νόμιμες.
Όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε.
Η αρχική δημοσίευση σχετικά με το θέμα
Σήμερα έπεσα σε έναν κομπλεξικό μπάτσο, με έγραψε για τα φιμέ (παρά τις πιστοποιήσεις που του έδειξα δε σήκωνε κουβέντα, μου είπε ότι όλα είναι παράνομα στα τζάμια οδηγού-συνοδηγού) και μου πήρε δίπλωμα-άδεια!
Και η κακοδαιμονία των ημερών συνεχίζεται...
οπότε
-
ο sargus δεν ήξερε ότι είναι παράνομος (αν τελικά είναι). Αρκέστηκε στην βεβαίωση του εγκαταστάτη (δεν ξέρω τι γράφει ακριβώς του sargus. Επίσης δεν είναι κανένας σίγουρος ότι πάει αθροιστικά (15% το τζάμι και 25% η μεμβράνη = 40% σύνολο μπλοκάρισμα φωτός, άρα παράνομος)
-
Κανονικά η τροχαία θα έπρεπε να έχει ντεσιμπελόμετρα και όργανα φωτοπερατότητας για να πιστοποιεί με αποδεικτικά στοιχεία που δεν σηκώνουν άρνηση (όπως γίνεται πχ με τα αλκοτέστ, ραντάρ), αλλιώς άνετα κάποιος μπορεί να τους κυνηγήσει νομικά (ακόμα και αν ξέρει ότι είναι παράνομος, φαντάσου να μην είναι).
Η δικιά μου βεβαίωση που χρωστάω από χτες
δεν ξέρω τι τελικά ισχύει (βλέπω VLT 35%), μετρημένη πάντως αφήνει 77%, για αυτό δεν έχω βεβαίωση. Σε 2 από τα 3 ΚΤΕΟ που πέρασα την ζήτησαν και δεν μου είπαν κάτι ούτε σημείωσαν κάτι στις ελλείψεις - παρατηρήσεις
Πάντως γράφει ' Το αυτοκόλλητο ανταποκρίνεται στο αναφερόμενο πιστοποιητικό και τις απαιτήσεις της ελληνικής νομοθεσίας'.
αν είχες εσύ μια τέτοια βεβαίωση και δεν το έψαχνες, δεν θα θεωρούσες ότι είσαι νόμιμος ??? Με όργανο που αποδεικνύει την παράβαση, απλά βγάζεις το σκασμό και πληρώνεις, αλλιώς έχεις πάτημα να το κυνηγήσεις ΚΑΙ νομικά.
Άσχετο, αλλά στο εξωτερικό πχ ΗΠΑ ή Αγγλία (εκεί ξέρω σίγουρα) αν το κράτος δεν είναι τυπικό σε τέτοιες περιπτώσεις και ο πολίτης τους κυνηγήσει νομικά, είναι 100% σίγουρο ότι θα κερδίσει την δίκη και ποσό αποζημίωσης μεγαλύτερο από το πρόστιμο που θα του αντιστοιχούσε για την παράβαση. Βέβαια εδώ είναι Ελλάδα, αλλά αν θέλει κανείς μπορεί να το κυνηγήσει.
-
-
Για την μη ύπαρξη οργάνου φωτοπερατότητας, τι είπαν???
Με τι πειστήρια βεβαιώνουν την παράβαση??? Δηλαδή μπορούν να σου πουν εισαι μεθυσμένος χωρίς αλκοτέστ???
Πήγαινε σε δικηγόρο να σπάσει ο τσαμπουκάς του διοικητή.
Άσχετο το αν είσαι παράνομος, ας το βεβαιώσουν με όργανα και μετά πληρώνεις
Νικ θα βοηθήσεις και συ στη πληρωμή του δικηγόρου;
-
Πάντως γράφει ' Το αυτοκόλλητο ανταποκρίνεται στο αναφερόμενο πιστοποιητικό και τις απαιτήσεις της ελληνικής νομοθεσίας'.
αν είχες εσύ μια τέτοια βεβαίωση και δεν το έψαχνες, δεν θα θεωρούσες ότι είσαι νόμιμος ??? Με όργανο που αποδεικνύει την παράβαση, απλά βγάζεις το σκασμό και πληρώνεις, αλλιώς έχεις πάτημα να το κυνηγήσεις ΚΑΙ νομικά.
Άσχετο, αλλά στο εξωτερικό πχ ΗΠΑ ή Αγγλία (εκεί ξέρω σίγουρα) αν το κράτος δεν είναι τυπικό σε τέτοιες περιπτώσεις και ο πολίτης τους κυνηγήσει νομικά, είναι 100% σίγουρο ότι θα κερδίσει την δίκη και ποσό αποζημίωσης μεγαλύτερο από το πρόστιμο που θα του αντιστοιχούσε για την παράβαση. Βέβαια εδώ είναι Ελλάδα, αλλά αν θέλει κανείς μπορεί να το κυνηγήσει.
Στο εξωτερικό αν είσαι παράνομος θα σε σκίσουν. Καλύτερα να μην κάνουμε συγκρίσεις για το πως λειτουργούν τα κράτη έξω και πως στην χώρα μας, δεν μας συμφέρει καθόλου! Αν στην Ελλάδα γράφαμε την κάθε παρανομία, θα είχε πλουτίσει το κράτος!
Θυμάμαι που είχα διαβάσει παλιότερα σε φόρουμ ότι τον σταμάτησε η Τροχαία σε Αυστρία ή Ελβετία για τα φιμέ, και δεν του επέτρεπε να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο, μέχρι να αφαιρέσει τις μεμβράνες από τα μπροστά τζάμια.
Σχετικά με τις βεβαιώσεις του εγκαταστάτη, φρόντισα να ενημερωθώ πριν μπω στην διαδικασία της εγκατάστασης και απέρριψα όποιον μου πρότεινε να βάλω σκούρες μεμβράνες μπροστά. Αν παρόλα αυτά δεν είχα φροντίσει να ενημερωθώ νωρίτερα και είχα εξαπατηθεί από τον εγκαταστάτη, τότε θα πήγαινα να ζητήσω τα ρέστα από αυτόν και όχι από τον Διοικητή της Τροχαίας. Εκτός και αν είναι το ίδιο άτομο
Με την ευκαιρία θα κοιτάξω να δω και εγώ τι ακριβώς χαρτί μου έχουν δώσει για τις μεμβράνες, αν και είμαι σίγουρος πως είναι απλά πιστοποίηση και δεν έχει να κάνει με την νομιμότητα.
-
Φίλοι Χονταίοι - και μή,
Το ρωτάω επειδή ως γνωστόν δεν εισάγονται πολλά αμάξια της εταιρείας, οπότε τελικά δεν ξέρω εάν αυτό είναι καλό ή κακό για την εμπορική του αξία.Πιστευω οτι θα εχει μια απο τις καλυτερες αξιες μεταπωλησης στην κατηγορια του. Εκτος αν αλλαξουν οι νομοι και η νοοτροπια του κοσμου και στραφουν ολοι σε ηλεκτρικα , οποτε θα παρει η μπαλα ολα τα αντιστοιχα αμαξια , οχι μονο το civic.....
@Sargus 25 χρονων διοικητής τροχαιας? Καποιο λαθος θα κανεις . Εκτος αν ειναι σε κανενα ΑΤ με 5 αστυνομικους ολους κι ολους
-
@Sargus 25 χρονων διοικητής τροχαιας? Καποιο λαθος θα κανεις . Εκτος αν ειναι σε κανενα ΑΤ με 5 αστυνομικους ολους κι ολους
Δεν κάνω λάθη φίλε...γενικά όχι μόνο στο συγκεκριμένο!
-
Παίδες είδατε μια αγγελία στο car για civic diesel έκδοση comfort 8000χλμ νομίζω 20000 euro κάτι δεν μου κάθεται καλά και θεωρώ λίγο ακριβό αν ήταν 18 18.5 ίσως αλλά και πάλι κάτι μου βρωμαει
-
alexandros.K wrote:
Δεν κάνω λάθη φίλε...γενικά όχι μόνο στο συγκεκριμένο!
25 χρονων διοικητης? Πολυ περιεργο μου φαινεται . Μηπως ειναι σε μικρο ΑΤ ?
-
Όπως αναφέρω και σε αυτό που έγραψα μεταφέρω απλά τι μου είπε ο 'δικός μου'. Δεν πήγα εγώ ο ίδιος. Το αν είναι όντως τόσο μικρός ή μου το είπε στην υπερβολή, δεν το γνωρίζω.
-
Οκ .
-
Παίδες είδατε μια αγγελία στο car για civic diesel έκδοση comfort 8000χλμ νομίζω 20000 euro κάτι δεν μου κάθεται καλά και θεωρώ λίγο ακριβό αν ήταν 18 18.5 ίσως αλλά και πάλι κάτι μου βρωμαει
Που είναι το περίεργο; Η τιμη; Αφού ο αντιπροσωπος δεν το εισάγει πλέον, αν κάποιος θέλει λαδιερα σου λέει μπορει και να τα δώσει τα 20500.
Νέο Honda Civic 2017