-
Πώς ξέρουμε ότι θα έχει εκπομπές >150?
Δεν θα αλλάξει και η βενζίνη προς τα πάνω?
Με την μέθοδο wltp, μέσω της οποίας θα υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας μάλλον από 1/3, το Hyundai Tucson 1.6 132ps βενζίνη έχει 179 - 189 g/Km ενώ η έκδοση 1.6 115ps πετρέλαιο έχει 145 - 157 g/Km. Ανάλογα τώρα με ποιό τρόπο θα αποφασίσει η κυβέρνηση να υπολογίζονται τα τέλη τόσο θα αυξηθούν.
-
Καιρό είχα να postάρω, με έχει ψιλοξενερώσει και το νέο περιβάλλον του forum (γούστα είναι αυτά)..
Το app είναι το Drivvo. Για όσους με θυμούνται έχω το diesel με τα 115ps. Καθημερινή νορμάλ οδήγηση μέσα σε πόλη και επαρχιακό δίκτυο, εθνική σταθερά 130-140 με αρκετά ανοίγματα. Το αυτοκίνητο αν τσιγκουνευτείς το γκάζι, γράφει άνετα 5. Για τους υπόλοιπους τα 6,25 πιστεύω είναι μια χαρά.
Η τελευταία μέτρηση είναι Κομοτηνή- Θήβα, ταχύτητα σταθερά στα 150 συν πλην 10..
Και ένα πρόσφατο παράδειγμα, από Θήβα μέσω Εθνικής και Αττικής Οδού στο Mcarthur, από κει μέσω Γέρακα στο Mall και έπειτα από Παλαιό Ηράκλειο στην Εθνική και πίσω Θήβα, μέση κατανάλωση 6,2-6,3 για 200 περίπου χλμ.
-
Που σαι ρε συ;;;
Μεση ωριαια ταχυτητα βγαζει ο υπολογιστης;;
-
Καιρό είχα να postάρω, με έχει ψιλοξενερώσει και το νέο περιβάλλον του forum (γούστα είναι αυτά)..
Το app είναι το Drivvo. Για όσους με θυμούνται έχω το diesel με τα 115ps. Καθημερινή νορμάλ οδήγηση μέσα σε πόλη και επαρχιακό δίκτυο, εθνική σταθερά 130-140 με αρκετά ανοίγματα. Το αυτοκίνητο αν τσιγκουνευτείς το γκάζι, γράφει άνετα 5. Για τους υπόλοιπους τα 6,25 πιστεύω είναι μια χαρά.
Η τελευταία μέτρηση είναι Κομοτηνή- Θήβα, ταχύτητα σταθερά στα 150 συν πλην 10..
Και ένα πρόσφατο παράδειγμα, από Θήβα μέσω Εθνικής και Αττικής Οδού στο Mcarthur, από κει μέσω Γέρακα στο Mall και έπειτα από Παλαιό Ηράκλειο στην Εθνική και πίσω Θήβα, μέση κατανάλωση 6,2-6,3 για 200 περίπου χλμ.
Καλό εργαλειάκι - μας ανοιξες λίγο τους ορίζοντες - θα το τεστάρω και να δουμε και τί αλλο παίζει > η φαση θα είναι αναλογα με την φιρμα ξες... να κλέβει .....
-
Ο xplicit κάνει σε 9 μήνες όσα χιλιόμετρα κάνω εγώ σε 2 - 2,5 χρόνια!
Καλά χιλιόμετρα να έχεις καλέ μου άνθρωπε.
-
Παιδιά λύστε μου μια απορία αν ξέρετε! Πήγα και πήρα προσφορά σήμερα για το 1,6 115ps Diesel. Από τα ετοιμοπαράδοτα χρώματα δεν μου άρεσε κάτι και μου είπε για 4 μήνες αναμονή στα υπόλοιπα χρώματα. Η απορία μου είναι η εξής: Εκτελωνισμοί δεν γίνονται συνεχώς? Θέλω να πω ότι σε μερικές μέρες δεν είναι πιθανό να υπάρχει το το χρώμα που θέλω? Επίσης αν κάνω υπομονή 4 μήνες, θα μπορούν να μου εξασφαλίσουν την τιμή που έχει τώρα (22,370) σε περίπτωση που είναι πιο ακριβό τότε?
-
?
Λες να έβαλε και κανένα σιδηρόδρομο μέσα ??
@miro Πάρε και μια δεύτερη γνώμη - αλλά γενικά για να καπαρώσεις απο την επόμενη φουρνιά θα θέλουν προκαταβολή ...
-
Παιδιά λύστε μου μια απορία αν ξέρετε! Πήγα και πήρα προσφορά σήμερα για το 1,6 115ps Diesel. Από τα ετοιμοπαράδοτα χρώματα δεν μου άρεσε κάτι και μου είπε για 4 μήνες αναμονή στα υπόλοιπα χρώματα. Η απορία μου είναι η εξής: Εκτελωνισμοί δεν γίνονται συνεχώς? Θέλω να πω ότι σε μερικές μέρες δεν είναι πιθανό να υπάρχει το το χρώμα που θέλω? Επίσης αν κάνω υπομονή 4 μήνες, θα μπορούν να μου εξασφαλίσουν την τιμή που έχει τώρα (22,370) σε περίπτωση που είναι πιο ακριβό τότε?
Συνεχώς είναι σχετικό.Γίνονται εκτελωνισμοί,ανάλογα τις ανάγκες της εισαγωγικής.Επίσης,ακόμη και να ξέρουν ότι θα έρθουν τις επόμενες μέρες αμάξια,μπορεί να είναι χρώματα που δεν είναι της δική σου επιλογής,οπότε πρέπει να βάλεις εργοστασιακή παραγγελία εκ του μηδενός για να έρθει το δικό σου,που σημαίνει 4 μήνες.Μπορούν να σου εξασφαλίσουν την υπάρχουσα εργοστασιακή τιμή νομίζω,αλλά δεν μπορούν να σου εξασφαλίσουν ότι κρατικό φόρο θα προστεθεί ή αυξηθεί (με την αντίστροφη πιθανότητα βέβαια, να ωφεληθείς αν αφαιρεθεί η μειωθεί).
-
Το δικό μου πάντως ήρθε ενα μήνα νωρίτερα από τους 3,5 που μου είπαν. Μπορεί να βγαίνουν από το εργοστάσιο τίποτα περίσσια κομμάτια και μου έκατσε το χρώμα (που δεν το είδα και ίδιο με της φωτογραφίας πάντως), ποιος ξέρει;
-
miro wrote:
Συνεχώς είναι σχετικό.Γίνονται εκτελωνισμοί,ανάλογα τις ανάγκες της εισαγωγικής.Επίσης,ακόμη και να ξέρουν ότι θα έρθουν τις επόμενες μέρες αμάξια,μπορεί να είναι χρώματα που δεν είναι της δική σου επιλογής,οπότε πρέπει να βάλεις εργοστασιακή παραγγελία εκ του μηδενός για να έρθει το δικό σου,που σημαίνει 4 μήνες.Μπορούν να σου εξασφαλίσουν την υπάρχουσα εργοστασιακή τιμή νομίζω,αλλά δεν μπορούν να σου εξασφαλίσουν ότι κρατικό φόρο θα προστεθεί ή αυξηθεί (με την αντίστροφη πιθανότητα βέβαια, να ωφεληθείς αν αφαιρεθεί η μειωθεί).
Με αγχώνει ότι ίσως αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των τελών ταξινόμησης απο τον Μάρτιο στον οποίο παίζουν ρόλο και οι εκπομπές ρύπων. Πάντως με ψήνει πολύ αυτο το αμάξι, best value στην κατηγορία του με διαφορά. Ευχαριστώ panormus772 για τις πληροφορίες!
-
Εγώ παραλαμβάνω σήμερα ακριβώς στο τετράμηνο που μου είχαν πει. Αυτόματο τετρακίνητο και ψευτο υβριδικό .
Στην δικιά σου περίπτωση λογικά θα έρθει πιο γρήγορα αφού είναι έκδοση που φέρνει η αντιπροσωπεία έτσι και αλλιώς και όχι μόνο παραγγελία.
Τις απορίες σου σχετικά με την μελλοντική τιμολόγηση και σε τί είσαι καλυμμένος, βρες κάποιον πωλητή που να σου εμπνέει εμπιστοσύνη να στα πει. Μετά διασταυρώνεις και με άλλον.
-
Ξέχασα....
Ρώτα σε όποιους πιο πολλούς dealer μπορείς μήπως βρεθεί άμεσα το αμάξι που ψάχνεις.
Εμένα κάποια στιγμή που μου είπαν για καθυστέρηση στο δικό μου και ψάχτηκα λίγο σε άλλους εμπόρους, βρήκα δύο αυτοκίνητα από ακύρωση παραγγελίας σχεδόν όπως τα ήθελα
-
Ξέχασα....
Ρώτα σε όποιους πιο πολλούς dealer μπορείς μήπως βρεθεί άμεσα το αμάξι που ψάχνεις.
Εμένα κάποια στιγμή που μου είπαν για καθυστέρηση στο δικό μου και ψάχτηκα λίγο σε άλλους εμπόρους, βρήκα δύο αυτοκίνητα από ακύρωση παραγγελίας σχεδόν όπως τα ήθελα
Καλοτάξιδο φίλε μου, να έχεις άνετα και ασφαλή χιλιόμετρα! Δυστυχώς μένω Ηράκλειο Κρήτης και εδώ υπάρχει μόνο ένας αντιπρόσωπος, ίσως κάνω κάποια τηλέφωνα και σε άλλους dealers εντός Κρήτης!
-
Προς νέα αναβολή για την εφαρμογή της μέτρησης wltp, σχεδιάζει η κυβέρνηση
https://www.newsauto.gr/news/apoklistiko-newsauto-nea-anavoli-stin-efarmogi-tou-wltp/
-
Παιδια η βασικη του ντιζελ στο καινιυργιο κινητηρα 1.6crdi με 115 αλογα....φουλ εξοπλισμενο στην εκδοση 'comfort' εκτος του cruise control.....στα 22 καθαρα αξιζει???...ετοιμαζομαι να το κλεισω...
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Επειδή αυτό πήρα (προφανώς, με δώρο το μεταλλικό και μια εκπτωσούλα), θεωρώ ότι ήταν μια καλή αγορά.
Για την αίσθηση του κινητήρα, θα πρέπει να το τεστάρεις στην αντιπροσωπεία. Τραβάει ΠΟΛΥ καλά πάντως.
Είναι ευρύχωρο, άνετο και έχει κάμποσα μπλιμπλίκια για να περνάς καλύτερα.
Το σύστημα ήχου, οθόνης αφής, bluetooth με ανοιχτή ακρόαση, android auto λειτουργεί εξαιρετικά. Ειδικά η εύρεση διεύθυνσης ή άλλου προορισμού με φωνητικές οδηγίες ενώ καίγεσαι, είναι σούπερ. Λες, ξέρω 'γω, 'εστιατόριο το τρελό ντέφι κουκουβάουνες' και στο βρίσκει 9,5/10 φορές.
Η κατανάλωση, χαμηλή.
Η οδική συμπεριφορά, προβλέψιμη. Δεν είναι να μπαίνεις με πολλά στις κλειστές στροφές, σε φοβίζει λίγο. Όμως, έχει καλό τιμόνι και φρένα. Ενώ υπάρχει ένα βοήθημα, που δεν σε παίρνει η κατηφόρα στις στάσεις, όταν πχ ξεκινάς σε ανηφόρα - hill assist το λένε, δεν είμαι σίγουρος. Συν ένα άλλο που σε βοηθάει ηλεκτρονικά όταν κατεβαίνεις απότομες κατηφόρες.
Η κάμερα βοηθάει πολύ στην όπισθεν.
Cruise control σκέφτομαι να βάλω (γνήσιο, σε αντιπροσωπεία γιατί δεν θέλω να πειράξει τυχαίο μαστόρι αερόσακους και τιμόνι), μια και ίσως κάνω κάποια βαρετά μεγάλα ταξίδια και δεν θέλω να πιάνεται το αριστερό πόδι, όμως και που το έχω στο άλλο αμάξι, αράχνες πιάνει.
Χρώμα;
-
Μια χαρα τα λες.
Hill assist λεγεται.
Στον συμφορουμιτη να πω πως αν μπορει να το παρει με adaptive cruise control και οχι σκετο. Η μερα με τη νυχτα σε ευκολια ταξιδιου. Κανεις αποστασεις απο το ενα διοδιο στο αλλο χωρις να πατησεις ουτε γκαζι ουτε φρενο. Στην αρχη τρομαζεις αλλα μολις το συνηθησεις τα ταξιδια αλλαζουν σε τεραστιο βαθμο.
-
Επίσης man !
Παραγγελίες γίνονται κάθε 2 μήνες. Λένε 4 μήνες για να είναι μέσα στους χρόνους.
kdeligior wrote:
Παιδια η βασικη του ντιζελ στο καινιυργιο κινητηρα 1.6crdi με 115 αλογα....φουλ εξοπλισμενο στην εκδοση 'comfort' εκτος του cruise control.....στα 22 καθαρα αξιζει???...ετοιμαζομαι να το κλεισω...
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Επειδή αυτό πήρα (προφανώς, με δώρο το μεταλλικό και μια εκπτωσούλα), θεωρώ ότι ήταν μια καλή αγορά.
Για την αίσθηση του κινητήρα, θα πρέπει να το τεστάρεις στην αντιπροσωπεία. Τραβάει ΠΟΛΥ καλά πάντως.
Είναι ευρύχωρο, άνετο και έχει κάμποσα μπλιμπλίκια για να περνάς καλύτερα.
Το σύστημα ήχου, οθόνης αφής, bluetooth με ανοιχτή ακρόαση, android auto λειτουργεί εξαιρετικά. Ειδικά η εύρεση διεύθυνσης ή άλλου προορισμού με φωνητικές οδηγίες ενώ καίγεσαι, είναι σούπερ. Λες, ξέρω 'γω, 'εστιατόριο το τρελό ντέφι κουκουβάουνες' και στο βρίσκει 9,5/10 φορές.
Η κατανάλωση, χαμηλή.
Η οδική συμπεριφορά, προβλέψιμη. Δεν είναι να μπαίνεις με πολλά στις κλειστές στροφές, σε φοβίζει λίγο. Όμως, έχει καλό τιμόνι και φρένα. Ενώ υπάρχει ένα βοήθημα, που δεν σε παίρνει η κατηφόρα στις στάσεις, όταν πχ ξεκινάς σε ανηφόρα - hill assist το λένε, δεν είμαι σίγουρος. Συν ένα άλλο που σε βοηθάει ηλεκτρονικά όταν κατεβαίνεις απότομες κατηφόρες.
Η κάμερα βοηθάει πολύ στην όπισθεν.
Cruise control σκέφτομαι να βάλω (γνήσιο, σε αντιπροσωπεία γιατί δεν θέλω να πειράξει τυχαίο μαστόρι αερόσακους και τιμόνι), μια και ίσως κάνω κάποια βαρετά μεγάλα ταξίδια και δεν θέλω να πιάνεται το αριστερό πόδι, όμως και που το έχω στο άλλο αμάξι, αράχνες πιάνει.
Χρώμα;
Μπαίνει κανονικότατα, το έχω γράψει και νωρίτερα στο θέμα. Plug and play, ειλικρινά αν το ήξερα θα το άλλαζα μόνος μου και δεν θα πλήρωνα τζάμπα την εγκατάσταση. Αν σου πούνε, θέλει αλλαγή το τιμόνι, ο εγκέφαλος τιμονιού και άλλα τέτοια χαζά, παρήγγειλε το ανταλλακτικό και πέρασέ το μόνο σου.
Μια χαρα τα λες.
Hill assist λεγεται.
Στον συμφορουμιτη να πω πως αν μπορει να το παρει με adaptive cruise control και οχι σκετο. Η μερα με τη νυχτα σε ευκολια ταξιδιου. Κανεις αποστασεις απο το ενα διοδιο στο αλλο χωρις να πατησεις ουτε γκαζι ουτε φρενο. Στην αρχη τρομαζεις αλλα μολις το συνηθησεις τα ταξιδια αλλαζουν σε τεραστιο βαθμο.
Προσωπικά, έμαθα χωρίς cc στο rocco και τώρα που το έβαλα στο tucson, τρομάζω μερικές φορές γιατί αφαιρούμαι σε αυτή την ευκολία κι έτσι το απενεργοποιώ.
-
Εμ για αυτο λεω για adaptive και οχι απλο.
Το απλο και εγω το φοβαμαι καπως.
-
Εμ για αυτο λεω για adaptive και οχι απλο.
Το απλο και εγω το φοβαμαι καπως.
Ίσως στο επόμενο.
Lap τι έγινε φίλε, διαβάζω εξελίξεις, πάμε για xceed?? Που πήγε το baleno, οεο?
η φωτό επειδή είχα καιρό να ποστάρω..
-
Καλα η Αχ κουλα.....παει... πρεπει εγω και δυο τρεις να το θελαμε...τελειωσε η ειααγωγη του στην Ευρωπη. Για αυτο και το https://youtu.be/VRPViawA2eM καθε φορα που το βλεπω...
Κοιτα το xceed ειναι καπως πιο πανω απο το διαθεσημο κεφαλαιο..παντα για τον 1.0 μιλαω...εχω και αλλα παγια εξοδα και δεν θελω να ανοιχτω αλλα με εντυπωσιασε ΠΑΡΑ πολυ σαν αυτοκινητο. Το ειδα μονο στατικα
Αλλο επιπεδο πια η kia μετα το xceed.
Περιμενω και το νεο yaris hybrid ή hybrid jazz, πρεπει να ναι εξαιρετικα ως καθημερινα αυτοκινητα, να μαζεψω και αλλα φραγκακια βεβαια αλλα εχω φοβιες με τα ηλεκτρομαγνητικα πεδια που μου το ξαναθυμησε ο ταξιδευτης.
Δεν ξερω τι θελω με λιγα λογια.
Hyundai tucson facelift 2018