-
Καλησπέρα
Παρακολουθώ πάρα πολύ καιρό τα θέματα του forum, καθώς είμαι πολύ κοντά σε αγορά νέου αυτοκινήτου. Με τη σύζυγο έχουμε καταλήξει σε suv και είμαστε πολύ θετικοί στο 2008 το οποίο είδαμε σήμερα..το budget μας είναι τα 28.000. Το ερώτημα είναι αν το 2008 θα καλύψει τις ανάγκες 4μελούς οικογένειας ή θα πρέπει να κοιτάξουμε σε μεγαλύτερη κατηγορία... Να σημειώσω ότι είδαμε και το c5 σήμερα και δεν ξετρελαθήκαμε... Στο μόνο που έχω ενδοιασμό είναι το tiguan που βγαίνει στα ίδια χρήματα ή το 2008 allure ή gt line...Το allure μπορώ να το βρω με το προωθητικό πακέτο σε λευκή πέρλα...
-
Καλησπέρα
Παρακολουθώ πάρα πολύ καιρό τα θέματα του forum, καθώς είμαι πολύ κοντά σε αγορά νέου αυτοκινήτου. Με τη σύζυγο έχουμε καταλήξει σε suv και είμαστε πολύ θετικοί στο 2008 το οποίο είδαμε σήμερα..το budget μας είναι τα 28.000. Το ερώτημα είναι αν το 2008 θα καλύψει τις ανάγκες 4μελούς οικογένειας ή θα πρέπει να κοιτάξουμε σε μεγαλύτερη κατηγορία... Να σημειώσω ότι είδαμε και το c5 σήμερα και δεν ξετρελαθήκαμε... Στο μόνο που έχω ενδοιασμό είναι το tiguan που βγαίνει στα ίδια χρήματα ή το 2008 allure ή gt line...Το allure μπορώ να το βρω με το προωθητικό πακέτο σε λευκή πέρλα...
-
Απίστευτα πράγματα
-
Χαχαχα
Σταματησε και η Κουλα...ειδαλλως η προταση μας θα ηταν δεδομενη.
Ποια 2008 και c5;;;;
Χαχαχα
Περα απο την πλακα θεωρω πως ενα 2008 φτανει για μια 4μελη οικογενεια.
Χωρατε ανετα μεσα;;;
-
Εγώ για το οικογενειακό μου όχημα θα επέλεγα το c5 aircross, μεταξύ των δύο. Λόγω άνεσης στο ταξίδι.
-
Βενζινη κοιτας;
Υπαρχει λευκο περλα με την προωθητικη; απο ποια αντιπροσωπεία;
Τι δινουν δωρο;
Εγω διαλεξα Allure diesel. Προτιμουσα C5 Aircross καθως το θεωρησα ποιο καταλληλο για 4μελη οικογένεια, αλλα θελαμε να ειναι λιγο ποιο ευέλικτο και καταλήξαμε σε 2008 που ειναι το μεγαλυτερο απο τα B suv, και μας αρεσε πολυ περισσοτερο απο οτι ειχαμε δει (be it B suv or C suv).
Να προσθεσω οτι μου αρεσαν κ τα 2 Κορεάτικα.
-
Δεν ξέρω αν υπάρχει γενικά το προωθητικό...εμένα μεσολάβησε φίλος που δουλεύει στα κεντρικά της εταιρείας... για βενζίνη ενδιαφερόμαστε καθώς τα χλμ που κάνω τον χρόνο δεν ξεπερνουν τα 15000... ο μονος ενδοιασμός είναι η χωρητικότητα πίσω.. αν αυτά είναι αρκετά δεν με ενδιαφέρει να ανέβω κατηγορία σε διαστάσεις...
-
Το c5 το έχω δει αρκετά, αλλά κάτι πάνω του με χαλάει και δεν ξέρω τι είναι... τα κορεάτικα τα είδα.. η σύζυγος δεν ξετρελάθηκε με το xceed και εμένα δεν μου αρέσει το sportage, οπότε τα αποκλείσαμε και τα δύο... θα περάσω μια βόλτα και από vw για το t-roc και tiguan... πάντα όμως θα υπάρχει η αμφιβολία για το χώρο των αποσκευών..
-
15.000 το χρονο ειναι πολλα. Η διαφορα σε πετρελαιο θα ειναι σημαντική, αλλα ας μην ξεκινήσουμε παλι αυτη τη συζητηση!
Δεν νομιζω οτι παιζει ρολο ο φιλος σου, γιατι κ εγω πηγα συστημενος αλλα το προβλημα ηταν οτι δεν υπαρχουν αυτοκινητα. Το diesel ξεπουλησε ολο σε Active k Allure. Βενζινη οντως ειχε μεινει 1 Allure περλα με τα προωθητικά. Ειναι πανέμορφο.
Μονο εσυ ξερεις τι πραγματικα χρειαζεσαι. Αφου ειδες κ τα 2 αυτοκινητα ξερεις. Τι εχετε τωρα;
Θυμασαι τι δινουν στην Allure δωρο; πισω φιμε, cornering led προβολεις ομίχλης, ειναι κ κατι αλλο που δεν θυμαμαι;
-
Όταν μιλάμε για 4μελή οικογένεια, τι ηλικίες περίπου παίζουν. Στα παιδιά εννοώ.
Η γνώμη μου είναι ότι θα είναι οριακό αν μεταφέρεται προίκα βρεφική/παιδική σε ταξίδια.
Για αστικές μετακινήσεις ή απλές εκδρομές, ΟΚ είναι.
Εγώ με μικρομεσαίο δεν άντεξα και ανέβηκα κατηγορία. Εδώ μού φάνηκε σχετικά στενό το 3008 το καινούργιο, όπως και το Karoq και άλλα παρόμοια, για να καταλάβεις τι εννοώ. Γι' αυτό πήγα προς το πιο ευρύχωρο tucson.
Δηλαδή, μοντέλα σε αυτήν την κατηγορία δεν με απασχόλησαν καθόλου.
Η γνώμη μου είναι η εξής:
θα μετρήσεις με μεζούρα εσωτερικές διαστάσεις, θα βάλεις τα άτομα να κάτσουν μέσα στο εκθεσιακό μοντέλο, θα υπολογίσεις τι θα κουβαλάς και πόσο συχνά και μετά θα κρίνεις. Με το μάτι παίζει να ξεγελαστείς.
Μπορεί και να σού αρκεί, εξαρτάται από τις ανάγκες σου.
-
Τα παιδία είναι μικρά.. 3 και 1... Το θέμα με τα μεγαλύτερα αμάξια είναι ότι στα 25κ ευρώ παίρνεις σχεδόν τη βασική έκδοση ενώ εδώ ειναι σχεδόν φουλ.. Στο tucson για να πας σε καλό κινητήρα πρέπει να πας σε αυτόν με τα 177 άλογα και έχω την εντύπωση ότι σύντομα θα βγει νεο μοντελο... μόνο το tiguan είναι προσιτό σε αυτά τα χρήματα. Karoq δεν κοιτάω καν( δεν με τρελαινει)... Όσο για την allure εδινε και κάτι extra σε θέμα ασφάλειας αν θυμαμαι καλά στο πακετο
-
Στο tucson για να πας σε καλό κινητήρα πρέπει να πας σε αυτόν με τα 177 άλογα και έχω την εντύπωση ότι σύντομα θα βγει νεο μοντελο...
Ζωγραφίζει το άτιμο, και δεν το έχω στρώσει ακόμα να λυθεί εντελώς..
-
Πόσο σου πήγε αν επιτρεπεται;;
-
29Κ παραδοση με τις πινακίδες . Ντρέπομαι και να το γράψω..
Πιστευω ότι το Premium 177ps στα 26K ειναι μια χαρά, για εμένα τα επιπλέον ειναι πλεονασμός, για την σύζυγο όχι.
Οπότε κατάλαβες γιατί πήγε τόσο.
Πάντως υπολόγισε τα επιπλέον τέλη, την μέση κατανάλωση 50/50 γύρω στα 8-8,5 αν εισαι ελαφρύς στο γκάζι. Πάει 10-11-12 σε κίνηση και γύρω στα 7 σε απλωσιά. Αλλά.. έχει δύναμη το άτιμο.
-
Αν είναι το μοναδικό αυτοκίνητο και κινείσαι συχνά στην πόλη, το μεγαλύτερο θα ήταν ένα θέμα.
Για λίγα ταξίδια κάθε χρόνο με πολλά μπαγκάζια, ΟΚ, θα στριμωχτείς και ίσως αναζητήσεις λύσεις όπως μπαγκαζιέρα οροφής. Αλλά εντάξει, θα το αντέξεις (για ΛΙΓΑ ταξίδια).
-
Λοιπόν το C5 Aircross είναι αρκετά χαλαρό σε ρυθμίσεις αναρτήσεων με αποτέλεσμα λίγο να πλαιει στις στροφούλες και να βουτάει η μούρη αν φρενάρεις απότομα. Το έκανα Παρασκευή td, είναι 1500 κιλά και αν πας σε βενζίνη θα καίει πολύ (έχω τον puretech σε 308). Το αμάξι εκείνο είναι φτιαγμένο αν όχι για τους κινητήρες των 180 ps (βενζίνης 1.6 κ πετρελαίου 2.0) τουλάχιστον για blueHDI 1.5 που ξεφεύγει σε τιμές. Οι χώροι καμπίνας, όπως σωστά με είχαν προειδοποιήσει, δεν δικαιολογούν το εξωτερικό του μέγεθος αντίθετα με τον χώρο αποσκευών του που είναι υπεραρκετος. Αν μένεις λοιπόν σε αστικό κέντρο τσάμπα θα ταλαιπωρηθεις. Δεν είναι και 3008 στην ποιότητα του εσωτερικού του οπότε άστο καλύτερα.
Αν πας σε καλό b_suv, όπως το εξαιρετικό αλλά ακριβό 2008 (ότι πληρώνεις παίρνεις νασαι σίγουρος), θα θυσιάσεις χώρους κυρίως από τον χώρο των αποσκευών. Αν είσαι μέχρι 1,80-1,85 θα βολευτεί η οικογένεια σου μέσα. Για αποσκευές αν χρειαστείς το κάτι παραπάνω σε χωρους για κάνα ταξίδι μπαγκαζιέρα οροφής και άγιος ο θεός. Αλλιώς θυσιάζεις ποιοτικά χαρακτηριστικά ή/και εξοπλισμό πηγαίνοντας σε προτάσεις c_suv.
Στην ίδια θέση με εσένα αν σήμερα αγόραζα θα πήγαινα στην επιλογή 2008 βενζίνη GT-line ή Allure γιατί το 2008 είναι 80 κιλά ελαφρύτερο από το 308 οπότε με αυτό το μοτέρ είσαι μια χαρά σε επιδόσεις/καταναλώσεις. Το diesel το δίνουν μόνο με EAT8 και ξεφεύγει σε τιμή. Βασικά αν δεν καίγεσαι για full LED πάρε το Allure μια χαρά εξοπλισμένο είναι.
Τέλος πρόσεξε στους νέους τιμοκαταλόγους υπάρχουν συμφέρουσες προτάσεις κορεάτικων c_suv με κάτι τέλη κυκλοφορίας όμως κατραπακιά. Πρόσεξε την επιλογή του κινητήρα αν πας εκεί. Πχ έχει Sportage diesel mild hybrid με περίπου 120€ τέλη, έχει και βενζίνη αντίστοιχης δύναμης με 450€ τέλη, τον νου σου...
-
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις... Ταξίδια θα κανουμε αρκετά κυρίως ομως 3ημερα 4ημερα, οποτε δεν θα εχουμε πολλά πράγματα μαζί.. το μόνο μεγάλο ταξίδι είναι του καλοκαιριού (2 εβδομάδες) για αυτό σκεφτόμουν το 2008... την ιδέα της μπαγκαζιέρας την έχω σκεφτεί και εγώ ως λύση για τα επόμενα 4-5 χρόνια οπου θα τη χρησιμοποιώ μόνο περιστασιακά...
-
Μπαγκαζιερα ειναι εφιαλτης.
Εκτος οτι οι καλουτσικες κανουν κανα χιλιαρικο (ολο το σετ), υπαρχουν πολυ περιορισμοί στην κινηση κ χρηση (καταναλωση, αεροδυναμικη)?
Τα παιδια μας εχουν την ιδια ηλικία, ελπιζω να τη σκαπουλαρω χωρις να χρειαστει μπαγκαζιερα αλλα μονο βαση για ποδηλατα, αλλα εχω κ μια να υπαρχει..
-
@Dublin είναι απλά τα πράγματα. Με 25-28-30-32.000€ τέλειο αυτοκίνητο που να τα κάνει όλα δεν υπάρχει. Με τα λεφτά του GT-line 2008 puretech M/T παίρνεις c5 Aircross puretech Feel Edition και έχεις χώρο αποσκευών για 2,5 πτώματα ενηλίκων! Τα πλαστικά του όσο και να μην είναι 3008 έ κορεατικού επιπέδου δεν είναι. Και αν είναι μαλακό το set-up ανάρτησης να πάμε νορμάλ. Άλλωστε παιδιά θα βάλουμε μέσα (και σύζυγο που γκρινιάζει όταν γράψει το κοντέρ 140). Αν θες γούστα και τιμονιες καταρχάς μην πάρεις suv και πέραν τούτου πάρε Civic 1.5 T
-
Να κάνω μια παρατήρηση; Πιστεύω ότι 30 και 32 χιλιάρικα αντικειμενικά δεν είναι λίγα για αυτοκίνητο και ναι (γνώμη μου) θα έπρεπε να τα κάνει όλα. Επίσης δε μπορώ να καταλάβω πως ζητάνε 32 για ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας του 2008 κι ας είναι και ντιζελ και αυτόματο. Δε ξέρω τα βρίσκω υπερβολικά.
Αγορά νέου αυτοκινήτου