To γραφείο θα έπρεπε να είναι κοντά στην περιοχή ευθύνης . Η εντολή προφανώς πρέπει να παίρνεται όταν ο πελάτης έρχεται στο γραφείο , γιατί έτσι ξεκαθαρίζεις ποιοι είναι σοβαροί και ποιοι είναι τουρίστες .Ακόμα η επίδειξη των σπιτιών στο γραφείο , σε γλυτώνει από άσκοπες μετακινήσεις και επίσης βάζει τον πελάτη σε κατάσταση σοβαρότητας .
Θα σου πω κάποια πράγματα . Εγώ πουλάω το ακριβότερο πράγμα που μπορεί να αγοράσει κάποιος στην ζωή του . Και είναι προφανώς το σπίτι του . Δεν νοείται λοιπόν όταν πρόκειται για αγορά ζωής , να μην απαιτήσεις να είναι σοβαρός ο υποψήφιος .
Τα παλιότερα χρόνια , οι πελάτες έπαιρναν τα πόδια τους αρχικά , το αμάξι τους αργότερα και γύριζαν δρόμο με δρόμο την περιοχή που τους ενδιέφερε , ενώ έκαναν και τις βόλτες τους μέσω αυτών που έβρισκαν στις αγγελίες .
Μεγάλο μέρος του χρόνου εργασίας μου , για αυτό και δουλεύαμε σε περιοχές κοντά στο σπίτι ή στο γραφείο , ήταν το να δείχνω απογεύματα και ΣΚ τα σπίτια στους πελάτες , Γιατί ο πελάτης έψαχνε όταν δεν δούλευε ο ίδιος .
Τα τελευταία χρόνια , λόγω της κρίσης , αλλά και της γενικότερης χαλάρωσης που έχουμε , ο κόσμος έπαψε να ψάχνει και πάει στους μεσίτες .
Θεωρητικά θα ήταν ευκαιρία των μεσιτών να κονομήσουν , αλλά δεν το βλέπω , γιατί ακριβώς δεν είναι επαγγελματίες .
Οπως έχω πει μέχρι τώρα μόνο μία επιτυχημένη πώληση είχα από μεσίτη το 1998 και ίσως άλλη μία τώρα . Και ο τωρινός είναι σοβαρός , νέος και γιος πρώην κατασκευαστή , οπότε έχει άποψη .για τον χώρο . Προφανώς σε σχέση με τις ζωντοχήρες και τους συνταξιούχους , πολύ καλύτερη , αλλά και μία φυσική ευγένεια .