-
Ναι σωστα, οπως επισης λεει πως με 110 χλμ/ωρα ταξιδι και μετα (λογικα) εισοδο στην πολη (με λιγο πολη οπως λεει) = 5,5 λιτρα/100 χλμ.
Δηλαδη τιμες κοντα σε ενα βενζινοκινητο με 120 αλογα turbo.
Γύρε συνεχίζεις τις χοντροκομμένες προσεγγίσεις, προκειμένου να υποστηρίξεις αυτά που θέλεις.
Μια και έβαλες στην κουβέντα το Fiesta με τον 1.5 TDCi, θα σου δώσω καταναλώσεις από το δικό μου Focus mk3.5 TDCi, τις οποίες μετράω εδώ και 32.000+ Km. Στο ταξίδι είναι στα 5 - 5,5 - 6 lt/100 Km με το cruise control καρφωμένο στα 120 - 130 - 140 km/h αντίστοιχα. Στην πόλη, υπό τις χειρότερες των συνθηκών (μικρές διαδρομές, πολύ μικρές ταχύτητες, χειμώνας) πηγαίνει στα 7 lt/100 Km. Μέσο όρο στα 32.000+ Km που του έχω κάνει είμαι στα 6,05 lt/100 Km. Για του λόγου το αληθές: https://www.spritmonitor.de/en/detail/900384.html
Το Fiesta προφανώς θα είναι σε κατανάλωση πιο κάτω παντού και σίγουρα αρκετά πιο κάτω από π.χ. το 1000άρι turbo βενζίνης με τα 125 άλογα, με το οποίο έχει παραπλήσιες επιδόσεις.
Η ουσία είναι ότι σαφώς τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τρομερή δουλειά στους νέους βενζινοκινητήρες όσον αφορά στη μείωση της κατανάλωσης και το σχετικό κλείσιμο της ψαλίδας με τα ντίζελ. Σίγουρα όμως δεν έχουν εξισωθεί οι καταναλώσεις βενζίνης και ντίζελ, όπως θες να μας πείσεις...
Υ.Γ.: Θα αφήσω ασχολίαστο το ανέκδοτο της μέσης κατανάλωσης των 10Lt/100Km εντός πόλης του diesel Grandland X, αφού κι εσύ προσπέρασες την αρχική μου παρατήρηση. Πες όμως αν θες την αλήθεια: δεν έχεις μετρήσει ποτέ τέτοια μέση κατανάλωση, αλλά απλώς μπορεί να είδες στιγμιαία μια τέτοια κατανάλωση και αποφάσισες να πετάξεις τη ρουκέτα...
-
Ρε χαρσιμα... τι μου λες....;;;
Χρονια πολλα
Μεσα στην πολη απο 8,5 μεχρι 10 οταν κανω σφινουλες μεσα στο νερο...και οχι μονο απο εμενα.
Και οταν πεφτεις σε κινηση, κοιτας να προλαβεις ραντεβου κτλ 10αρι.....κανονικοτατο
Στα 110 με κλιμα μετρημενο, με κρυο εξω 5,5λιτρα με υψομετρικες διαφορες αλλα ισοποσες...ανεβασμα και μετα κατηφορα ...και δεν δεχομαι αμφισβητηση.
Ειπα πως τα βενζινης του 19-20 πηγαν τη διαφορα πλεον στο 10%.
-
Ναι......... 10αρι....ΜΕΣΗ απο γεμισμα.....με κυριως κινηση στην πολη. Για αυτο λεω κινηση στην πολη
Καλα οκ
-
Έχεις 10lt/100Km μέση κατανάλωση; Και όταν λέμε μέση, δεν ενοούμε μηδενίζω, παίρνω το κρύο αυτοκίνητο μου, πάω στο supermarket και γυρνάω και βλέπω τη μέση κατανάλωση σε αυτά τα δύο χιλιόμετρα...
Μέση κατανάλωση σημαίνει μετράω από γέμισμα σε γέμισμα (μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα). Όλα τα άλλα είναι για δημιουργία εντυπώσεων. Και μάλλον αυτό επιθυμείς εσύ...
Υ.Γ.1: Στα 110 λογική μου φαίνεται η μέση κατανάλωση για ένα αρκετά μεγάλο SUV και γι' αυτό δεν την αμφισβήτησα ποτέ!
Υ.Γ.2: Στο spritmonitor οι μέσες καταναλώσεις των Grandland X 2018-2019 με τον 1.5 ντίζελ και τον 1.2 βενζίνης στα 130 άλογα είναι 6,27 και 7,40 lt/100 Km. Οπότε μιλάμε για σχεδόν 20% παραπάνω κατανάλωση...
-
Αυτό με το παράθυρο δεν ήταν λάθος . Είναι μία άποψη . Προσωπικά δεν με ενοχλεί στον αγκώνα , αν και ο αγκώνας είναι πιο έξω για να είμαι ακριβής...
-
Αφού λέμε οφφ τοπικ, να γράψω κ εγώ ότι η ατμοσφαιρική κουλα, εντός πόλης αποκλειστικά, στη διαδρομή Γαλάτσι-Χαλανδρι-Κυψελη, δηλαδή σταμάτα-ξεκινα μόνο, γράφει μέση 5.8. Και περίπου 6 είναι στην αντλία ️. Αλλά επανέλθετε στο θέμα !
-
Ξαναλεω το αυτοκινητο που αναφερω ειναι με τον 1,6 με φουλ τα παντα απο εξοπλισμο, σχεδον ολη τη λιστα. Επειδη ερχοταν ο 1,5 ειχε ενα φεγγαρι καλες προσφορες. Και σου ξαναλεω την πραγματικοτητα. Εσυ χαρη μου δεν θελεις να τη δεχτεις.
Ο αντιλογος ειναι πως ο 1,2 thp της psa δεν ειναι και τοσο οικονομικος κινητηρας βενζινης. Αντιστοιχα της vw που εχει και οικονομικους diesel και βενζινης οι διαφορες παιζουν χοντρικα στο 10%
Τωρα, αυτα τα site ειναι μετρο συγκρισης, συμφωνω, αλλα πολλοι απο αυτους που συμβαλουν στον μεσο ορο, ολη μερα κοιτουν τον δεικτη στιγμιαιας και μεσης καταναλωσης για να επιτυγχουν προσωπικα ρεκορ.
Στατιατικα λαθη δεν υπαρχουν, λαθη σκοπου και ποιοτικων δεδομενων υπαρχουν.
Δεν δειχνουν μια τελειως ρεαλιστικη καθημερινη ημερα οδηγησης με ενα c suv diesel
-
Ωωωωωωπ, βρε βρε σαν τα χιονια.
Χρονια πολλα ρε Νοντα.
Μονο εσυ καταλαβαινες την Κουλα....
Τι υπερτατο αυτοκινητο για τον μεσο ελληνα. Με καποια μικροθεματακια σε καποια θεματα, αλλα στη γενικη εικονα ενα παρα πολυ εξυπνο προιον.
Πανε στο τζαπονικο καφενειο και πες μα τα νεα σου με το swift...
Αχ! Κουλα, μονο μία
-
Μια χαρά η Κούλα, αλλά ξαναλέω ότι ήταν αγορά με αναγκαίους συμβιβασμούς! Δεν μετανιώνω στιγμή το ότι την επέλεξα, αλλά αν είχα άνεση οικονομική θα επέλεγα άλλα πράγματα. Προς Γαλλία μεριά. Θα φάμε ξύλο κ θα έχουν κ δίκιο, τέλος η εκτός θέματος από μένα! Πάω στο γιαπωνέζικο καφενείο, λαπ έλα από εκεί κερνάω μπυρα.
-
Ξέρει κάποιος από του κατέχοντες πόσο έχει η 19' άρα της φουλ έκδοσης ;
-
Τελείως άχρηστη!
-
Η πλάκα είναι ότι συνδυάζεται με στενό λάστιχο και έχει χαμηλότερους ρύπους από τις άλλες...
-
1.2 130 8AT σε μια καλη εκδοση εξοπλισμου (θα ηθελα μπρος πισω αισθητηρες και καμερα, αναδιπλουμενους καθρεπτες κλπ) ποσα να παει με προσφορες κλπ? Υπαρχει μπονους ανταλλαγης για αμαξι του 2002?
-
1.2 130 8AT
Δεν υπάρχει αυτό που λές Άγη. Το 1.2 βγαίνει μόνο χειροκίνητο στο C5. Εαν θες αυτόματο, πας είτε στον 1.5 130hp ντίζελ ή στον 1.6 180hp βενζίνης.
-
wantone wrote:
1.2 130 8AT
Δεν υπάρχει αυτό που λές Άγη. Το 1.2 βγαίνει μόνο χειροκίνητο στο C5. Εαν θες αυτόματο, πας είτε στον 1.5 130hp ντίζελ ή στον 1.6 180hp βενζίνης.
ποσο παει το 1.6?
-
Από €31 έως €36.000, ανάλογα με την έκδοση. Αλλα δεν ξέρω εξοπλισμούς να σου πω. Ουτε τι εκπτώσεις κάνουν. Ο Κρούζερ για λεπτομέρειες!
-
konstantinosnov wrote:
Τελείως άχρηστη!
Λες Φάνη; Το περίεργο είναι ότι λόγω ρύπων(έτσι μου είπαν )η ds κατήργησε το συνδυασμό grip &19' και η Citroen στο c5 aircross το διαθέτει
-
Αυτή την περίοδο δεν έχει εκπτώσεις . Πριν λίγο είχε 1500 € . Τον εξοπλισμό τον βλέπεις στο σάιτ . Η έκδοση φήλ είναι η καλύτερη . Αυτόματο βενζίνης έχει το Γκράντλαντ γύρω στα 27000 αν θυμάμαι καλά το οποίο έχει επίσης εκπτώσεις . Ακόμα αυτά που ψάχνεις παίζουν στους εξοπλισμούς και μπορεί να μην υπάρχουν όλα μαζί και να μην σε συμφέρει να πας σε παραπάνω έκδοση .
Η όπελ στο σάιτ της έχει επίσης αναλυτικό κατάλογο με τιμές και εκδόσεις και έξτρα .
-
Aκυρο λοιπον το Ψ5.
-
Αυτή την περίοδο δεν έχει εκπτώσεις . Πριν λίγο είχε 1500 € . Τον εξοπλισμό τον βλέπεις στο σάιτ . Η έκδοση φήλ είναι η καλύτερη . Αυτόματο βενζίνης έχει το Γκράντλαντ γύρω στα 27000 αν θυμάμαι καλά το οποίο έχει επίσης εκπτώσεις . Ακόμα αυτά που ψάχνεις παίζουν στους εξοπλισμούς και μπορεί να μην υπάρχουν όλα μαζί και να μην σε συμφέρει να πας σε παραπάνω έκδοση .
Η όπελ στο σάιτ της έχει επίσης αναλυτικό κατάλογο με τιμές και εκδόσεις και έξτρα .
1500€ σε ποια εκδοση;
Διαφημίζει παντου οτι εχει Χριστουγεννιάτικες εκπτωσεις. Ζητησα προσφορές για τα Aircross μεσω εμαιλ κ ακομη δεν εχω δει τιποτα.
NEO CITROEN C5 AIRCROSS