Καλησπέρα σε όλους,
Τελικά πέρασα το update για την απόκριση του γκαζιού (θυμίζω έχω το 1.5 130PS manual), μετά από 2.000 χλμ. δεν παρατήρησα καμία αύξηση στην κατανάλωση, κραδασμούς ή αύξηση στροφών στο ρελαντί (παραμένουν γύρω στις 750).
Φαινόμενο καγκουρώ δεν παρατήρησα ξανά, θεωρώ ότι το πρόβλημα λύθηκε..
Με 17.000 χλμ στο κοντέρ, οι εντυπώσεις μου συνολικά από το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικές. Μοναδικό πρόβλημα μέχρι στιγμής το γνωστό χερούλι της οροφής. Η κατανάλωση εντυπωσιακά χαμηλή, οι τιμές στην αντλία κυμαίνονται από 5,9 -6,7 lt/100χλμ, ανάλογα με το είδος της διαδρομής. Στην καθημερινή χρήση (65% αυτοκινητόδρομος, 35% πόλη) η μέση τιμή είναι γυρω στα 6,4 lt/100χλμ. Οι τιμές είναι απίστευτα χαμηλές για SUV 1,5 τόνου, θεωρώ ότι η VW έφτιαξε κινητήρα διαμάντι, ελπίζω να αποδειχθεί και αξιόπιστος στο χρόνο..
Οδική συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης σε πολύ υψηλά επίπεδα (οι πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω κάνουν εξαιρετική δουλειά), τριγμοί από το αμάξωμα και τα πλαστικά ανύπαρκτοι.
Το ηχοσύστημα (έχω το απλό) έχει εξαιρετική ποιότητα ήχου, η οθόνη πολύ καλή ανάλυση και ταχύτητα απόκρισης και η λειτουργικότητα με το carplay είναι άψογη.
Στα μειονεκτήματα, τα σχετικά αδύναμα φώτα αλογόνου, το ανύπαρκτο φως όπισθεν (στο σκοτάδι κυριολεκτικά κάνεις οπισθοπορεία στα τυφλά) και η ράθυμη απόκριση του κινητήρα κάτω από τις 2000 στροφές, με αποτέλεσμα την ανάγκη συχνής χρήσης του (όχι και πολύ ακριβούς) κιβωτίου...
Καλό απόγευμα!