-
Σχετικά με τους κινέζους. Έχω ακούσει να διώχνουν 3 οικογένειες τους τελευταίους μήνες (που πλήρωναν κανονικά) είτε για να τα κάνουν airbnb είτε για πώληση.
Επίσης στην πολυκατοικία μίας γνωστής πουλήθηκε ο ένας όροφος (σε εταιρία για εκμετάλλευση τους είπαν). Μετά από λίγους μήνες έσκασαν κάτοικοι κινέζοι, οι οποίοι παρεμπιπτόντως δεν γνωρίζουν και λέξη ελληνικά/αγγλικά.
-
Εάν οι ενοικιαστές είχαν συμβόλαιο,είναι πρακτικά αδύνατο να τους βγάλει ο οποιοσδήποτε έξω...μόνο αν δεν πλήρωναν και αυτό μετά από πολύμηνο δικαστικό αγώνα. Η έννοια της οικογενειακής εστίας προστατεύεται επαρκέστατα στην Ελλάδα. Ακόμα και σε σιωπηρή παράταση είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις κάποιον.
-
https://www.sofokleousin.gr/dipli-ayksisi-ton-antikeimenikon-aksion-ton-akiniton
Οχι για να δειτε οτι τα νουμερα λογω της χρεοκοπίας της χώρας (που οι ιδιοι δημιουργησαν) ειναι συγκεκριμενα και το σανο νοστιμοτατο.
Η πλακα ειναι οτι ειμαστε μεσα κατα 1,8 δις και με τα καλα σεναρια κατα 600 εκατ για το 2020.
Συνολο 2,4 δις.
1 και κατι δις ειναι το συνολο του ενφια....
Να δεχτω οτι η αναπτυξη θα αυξησει τα εσοδα μεσω των ξενων επενδυσεων και κατ επεκταση της αγοραστικης δυναμης λογω της καποιας μειωσης της ανεργειας. Δεκτον και θεμιτο. Κανενας αντιλογος.
Ομως διεθνως η παγκοσμια οικονομια επιβραδύνει... τα κεφαλαια μαζευονται σε προστατευμενα λιμανια, ενας παγκοσμιος εμπορικος πολεμος μεγενθυνεται.....
Αυτο ηταν σαφες εδω και τουλαχιστον 2 ετη.
Οποτε η στρατιγικη των 40 δις μαξιλαριου με σκοπο την διαπρσγματευση των πρωτογεννων ηταν η σωστη. Τα οποια πρωτογεννη τα ψηφισαν οι προηγουμενοι φαντασιοπληκτοι. Βεβαια ηταν κατα μια ποσοστιαια μοναδα μικροτερη (3,5%) απο το 4,5%!!!!!! που ζητουσαν οι θεσμοι
Αλλαααα οχι αντι να παμε εθνικα .....θα το διαπραγματευθούμε απο την αρχη μονοι μας, διοτι πως αλλιως θα φανατιζαμε τον κοσμο;;;;
Ε ρε γλεντια....
-
@cruiser (και όποιος άλλος γνωρίζει)
Οι παλιές πολυκατοικίες (που όμως συντηρούνται κανονικά), τι κινδύνους αντιμετωπίζουν ως προς την αντοχή τους; Κάπου άκουσα να λένε ότι το τσιμέντο έχει όριο στη ζωή του και θα αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα στο μέλλον.
-
Λοιπον επειδη συζητησα στο κοντινο μου προσωπικο περιβαλλον αυτην την απορια καποτε με παλιους μηχανικους μου ειπαν πως τοτε στα πολυτεχνεια τους ελεγαν πως οντως εχει ενα οριο ζωης....εναν συντελεστη οπου κατι σαν να χανεται το ποσοστο του νερου μεσα τους και καποτε σε ενα απροσδιοριστο χρονο θα γινουν ξανα σκονη.....
Η αληθεια ειναι οτι κτηρια 200 ετων με τσιμεντο δεν επαθαν τιποτα τετοιο.....οποτε ειναι οντως θεωρητικο και υπαρχει ως ιδεα αλλα ακομα δεν ξερουν και δεν μπορουν να υπολογισουν εναν χ χρονο.
Αυτο που ειναι το σημαντικοτερο ειναι λεει τα δεσιματα της κολωνας με το καθε δαπεδο...εκει ανοιγουν τα κτηρια απο το βαρος το ιδιο που εχουν.
Τελος ειπαν οτι στα παλια κτηρια βαζαβν δαχτυλιδια στις κολλωνες οπου τους ταιριαζε με το ματι...τα οποια κρατουν την κολωνα να μην σκασει...στα νεα ειναι ολη η κολωνα δεμενη απο πανω ως καγω και υπολογιζουν διαφορετικα τα φορτια....
Θυμαμαι μου ειπαν επισης πως ακομα και ενας μη γνωστης καταλαβαινει την ταλαιπωρία του δεσιματος αν γυρω απο τις κολωνες οταν κατω στα θεμελεια εξεχουν απο το δαπεδο σιδερακια....
Πλεον πολυτεχνεια στην ευρωπη αλλα και αλλου δοκιμαζουν ενα νεο ειδος τσιμεντου με απειρες μεκρες ινες ρυτινης μεσα , οπου το κανει λεει σχεδον 2 εως με 4 φορες (αν θυμαμαι σωστα) πιο ανθεκτικο σε κυμματα ενεργειας και ελαστικοτητα.
Τσπ φυσικα ενα επαγγελματιας θα δωσει μια σωστη απαντηση απλα και εγω ειχα την ιδια απορια με εσενα.
Θα στα πει καλυτερα ο γεροντας....αυτα που σου λεω εγω μου τα ειπαν συνταξιουχοι πλεον μηχανικοι αλλης εποχης.
-
@cruiser (και όποιος άλλος γνωρίζει)
Οι παλιές πολυκατοικίες (που όμως συντηρούνται κανονικά), τι κινδύνους αντιμετωπίζουν ως προς την αντοχή τους; Κάπου άκουσα να λένε ότι το τσιμέντο έχει όριο στη ζωή του και θα αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα στο μέλλον.
Eνας Γαλλος μου ειπε οτι το πρωτο κτηριο που φτιαχτηκε με μπετον αρμε ειναι στην πολη του (μενει σε προαστειο του Παρις) και δεν του φαινεται και τοσο καλο σε ανθεκτικοτητα (σε σχεση με τα πετρινα κτηρια). Αυτο ηταν το πρωτο κτηριο με τσιμεντο στον κοσμο το 1853.
https://en.wikipedia.org/wiki/Reinforced_concrete
οχι 200 χρονια που αναφερει καποιος σε αυτο το φορουμ.
Γυρω στα 100-150 χρονια φανταζομαι θα εχει οριο το τσιμεντο.
-
Απλά με τη λογική ότι αντέχει πες 150 χρόνια, σε κάποια χρονική στιγμή θα πέσει όλη η Αθήνα πχ;
-
Χαχαχα, ποιος αραγε;;;;
Αυτος ο 'καποιος' ειναι ο ακριβως απο πανω...πολυ μακρια δηλαδη....
Ενταξει υπαρχουν κτηρια οχι 200 ετη αντε 150.... εκει κολλαμε;;;
Στκ τσιμεντο σιγουρα παιζει ρολο το ιδιο το τσιμνετο, οι συνθηκες, η αμμος, κτλ...
Απο το 50 60 αν δεν κανω λαθος βαζουν και κολλες μεσα
Στην πηγη που εβαλες αναφερει οτι γενικα το τσιμεντο χρησιμοποιοειται απο το 1800 και πιο πισω.
Εμενα παλι μου ειπαν πως ακομα δεν γνωριζει κανεις το χρονικο οριο ζωης του τσιμεντου.
Αντε ρε γεροντα ή καποιος πειτε κατι....
-
Εντωμεταξυ το τσιμεντο (οπλισμενο σκυροδεμα) ειναι ο φεροντας οργανισμος....ενω το συμπληρωμα της τοιχοποιιας ειναι τουβλα....με κολλητικη ουσια το τσιμεντο και τις κολλες.
Οι πετρες ως φεροντας μηχανισμος και ταυτοχρονως συμπληρωμα τοιχοποιίας εχει πολυ χαμηλη ικανοτητα σε σεισμικα φορτια.... ιδιαιτερα σε κτηρια με μεγαλο βαρος και υψος .
Στα μικροτερα και μονοπατα εχουν αποδειχθει οτι με μικρορωγμες επιβιωνουν...αλλα πολυκατοικιες ......μπα...
-
Επειδή βαριέμαι τις επιστημονικές αναλύσεις , που θα πρέπει να εκλαϊκευτούν κιόλας , θα σας πω μία ατάκα που μαθαίναμε τα παλιά χρόνια και ισχύει πάντα ...
Το μπετό έχει φιλότιμο...
Και ακόμα την απάντηση την είχε η Πυθία :
Ήξεις αφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις
-
Μας φωτισες.....
περιμενα πως και πως την απαντηση σου....
Πράγματι πυθια η απαντηση.
Ακου εκει εχει φιλοτιμο....
-
Και όμως απάντησα και μάλιστα σαφέστατα .
Και πολύ πιο κατανοητή απάντηση από το να σου μιλήσω για περισφίξεις , ενανθρακώσεις , διαβρώσεις , επιταχύνσεις εδάφους κλπ στα επιστημονικά ή για πάπιες , καπάκια , καβαλέτα , τσέρκια , φτερά κλπ στους λαϊκούς οικοδομικούς όρους...
-
Το Πάνθεον στην Ρώμη είναι φτιαγμένο από τσιμέντο (και μάλιστα λέει χωρίς ενίσχυση) και στέκεται όρθιο σχεδόν 2.000 χρόνια.
http://www.youmagazine.gr/2017/07/how-has-roman-concrete-lasted-2000-years-16722/
-
Ταξιδευτη καλα που δεν τα ειπες ετσι....δεν καταλαβα και πολλα.
Τελικα τωρα που το ψαχνω βλεπω πως αυτα που μου ελεγαν οι συνταξιουχοι ως πειραματικο σταδιο εφαρμοζονται πλεον στο εμποριο.
Δες εδω αυτα χρησιμοποιουνται στην ελλαδα;;;
Και εδω
Μαλιστα αν στο λογισμικο που χρησιμοποιειται σας βγαζει ποια σημεια θα δεχτουν μεγαλα φορτια μπορειτε να ριξετε πολλες ινες και συνδιασμο υλικων απο αυτες ακριβως σε εκινεο το σημειο... το κτηριο φτιαχνεται οχι για 2000 αλλα για 10.000 χρονια.
Με λιγα λογια αν καταλαβαινω καλα το τσιμεντο αν δεν διαβρωθει μεσω μικρο ρωγμών απο μεσα, κραταει χιλιαδες ετη
Ο συντελεστης που μου ελεγαν αν καταλαβαινω σωστα πιθανοτατα ειναι ενας συντελεστης που παιρνει εκ προοιμίου οτι θα υπαρξουν μικρορωγμες και αυτες θα επηρεάσουν την υγρασια μεσα στο υλικο και αυτο θα διαβρωθει μεχρι να γινει ξανα σκονη.
Αν δεν συμβει αυτο απο καλη κατασκευη και τεχνολογιες οπως οι μικρο και μακρο- ινες..παει για χιλιαδες ετη.
-
Το ποια υλικά χρησιμοποιούνται στις οικοδομές έχει να κάνει με το ποια υλικά είναι φτηνά στην χώρα .
Για παράδειγμα εμείς έχουμε χαμηλό κόστος χαλικιών και άμμου από τα λατομεία , τσιμέντου από τις τσιμεντοβιομηχανίες αλλά όχι φτηνό χάλυβα , οπότε χρησιμοποιούμε μπετό και όχι μεταλλικά κτίρια ή ξύλινα για τα μικρά κτίρια , αντίθετα εκεί χρησιμοποιούσαμε πέτρες και τούβλα , τα οποία επίσης είναι φτηνά .
Αλλες χώρες έχουν άλλες δυνατότητες και χρησιμοποιούν πολύ μέταλλο ή και ξύλο για μικρά κτίρια .
Τα υπόλοιπα δεν αναλύονται σε ένα φόρουμ , αλλά και δεν είναι κάτι σίγουρο , αφού για να χρησιμοποιηθούν κάποια υλικά πρέπει να δοκιμαστούν πολύ και στις συνθήκες κάθε χώρας .
Για παράδειγμα στην Ελλάδα έχουν αποτύχει διάφοροι έτοιμοι σοβάδες , διάφορα κουφώματα , αποκλειστικά και μόνο λόγω του κλίματος μας .
Ειδικά σε μία απόλυτα σεισμογενή χώρα όπως η δική μας , τα πειράματα απαγορεύονται , καθότι η Φύση είναι απρόβλεπτη και πανίσχυρη .και πρέπει να την σεβόμαστε απόλυτα .
-
Αυτό σημαίνει ότι ένα μέρος του κτήματος σου έχει δασική χρήση . Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δεις τους τίτλους σου , ανάλογα με την περιοχή που είναι , για το αν είναι ιδιωτικό δάσος ή όχι .
Μιλάς με δασολόγο και τοπογράφο ΤΟΠΙΚΟ .
Ευχαριστώ παιδιά να 'στε καλά! (δε βλέπω να ξεμπλέκω)
-
Σε προηγούμενη ανάρτησή μου είχα γράψει για 'νέο συμβόλαιο με τη νοικάρισσα επειδή λήγει το τρέχον' και σας μπέρδεψα.
Διαβάζω παρακάτω ότι δεν χρειάζεται νέο αλλά τροποποίηση του υπάρχοντος στο taxisnet:
https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/28072
17.Ε.Τι κάνουμε στην περίπτωση ανανέωσης (παράτασης) υπάρχουσας μίσθωσης;
- Η αρχική δήλωση (που τώρα ο εκμισθωτής θέλει να ανανεώσει) έχει υποβληθεί στο TAXISnet (είχε δηλαδή ημερομηνία έναρξης της μίσθωσης μετά την 1/1/2014):
Σε αυτήν την περίπτωση η αρχική δήλωση μίσθωσης, αφορούσε μια μίσθωση με ημερομηνία έναρξης μετά την 1/1/2014 και άρα υποχρεωτικά έχει καταχωρηθεί μέσω TAXISnet και έχει λάβει αριθμό καταχώρησης. Η ανανέωση (παράταση) της μίσθωσης θα γίνει με υποβολή τροποποιητικής δήλωσης. Η τροποποιητική δήλωση όμως μπορεί να αλλάξει μόνο τέσσερα στοιχεία:
- τη διάρκεια της μίσθωσης
- το μίσθωμα
- την ημερομηνία σύνταξης του συμφωνητικού
- καθώς και να συμπληρώσει ή/και να μεταβάλλει τα στοιχεία του πεδίου 'ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ'
Σε τροποποίηση οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της μίσθωσης (στοιχεία εκμισθωτών, μισθωτών, ακινήτου κλπ) δεν μπορούμε να υποβάλουμε τροποποιητική δήλωση, αλλά πρέπει να υποβάλουμε μια νέα δήλωση (εξαρχής).
Για την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης (που θα μεταβάλει τη διάρκεια, το μίσθωμα ή θα προσθέτει τα στοιχεία του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης) ο εκμισθωτής πρέπει να εισέλθει στο TAXISnet, να επιλέξει την εφαρμογή «Πληροφοριακά Στοιχεία Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας», να εντοπίσει στο μενού «Υποβληθείσες Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας», τη συγκεκριμένη δήλωσή του και να επιλέξει την εισαγωγή τροποποιητικής δήλωσης μίσθωσης (να πατήσει δηλαδή τον πράσινο σταυρό που βρίσκεται στη συγκεκριμένη γραμμή της δήλωσης):
Η δήλωση που θα «ανοίξει» θα έχει συμπληρωμένα όλα τα πεδία εκτός της διάρκειας, του μισθώματος και της ημερομηνίας υποβολής, τα οποία μπορεί ο χρήστης να μεταβάλει.
Οπότε απλά μεταβάλλω τα απαραίτητα στοιχεία στο taxisnet;
Η νοικάρισσα από τη μεριά της τι κάνει;
Θα πρέπει να υπογράψουμε κάτι ή δεν χρειάζεται;
Και σε περίπτωση που δεν δεχτεί και αποχωρήσει τι κάνω; Ακυρώνω το συμβόλαιο στο taxisnet;
-
Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με κάτι που μου είπε μεσίτης.
Ισχύει οτι αν υπογράψεις σε δεύτερο χρόνο συμβόλαιο αποκλειστικότητας με ενα γραφείο, τότε τα όποια απλά συμβόλαια ανάθεσης που μπορεί να έχεις υπογράψει ήδη με άλλα γραφεία, παύουν να ισχύουν; Τότε οι πρώτοι μεσίτες θα πρέπει να δείξουν το διαμέρισμα μέσα από συνεργασία με τον μεσίτη με το συμβόλαιο αποκλειστικότητας;
Ο μεσίτης με το συμβόλαιο αποκλειστικότητας, λέει θα ενημερώσει τους άλλους μεσίτες με τα απλά συμβόλαια ανάθεσης. Ισχύει κάτι τέτοιο; -
Συμβόλαιο αποκλειστικότητας με μεσίτη στην Ελλάδα , ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ .
Στο εξωτερικό ιδιαίτερα στην Αμερική που παίζουν κάτι τέτοια , το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό .
Προφανώς τα άλλα που έχεις υπογράψει με τους άλλους καταργούνται ή μπαίνουν κάτω από το αποκλειστικό .
Εξω όμως όπου τα μεσιτικά είναι σοβαρά , έχει γίνει μία εκτίμηση της αξίας του ακινήτου την οποία έχουν αποδεχτεί μεσίτης και πωλητής , ορίζεται το κάτω όριο που μπορεί να κλείσει η τιμή πώλησης και ορίζεται και ο χρόνος , δηλαδή κάποιες εβδομάδες , που έχει στην διάθεση του ο μεσίτης να πουλήσει το ακίνητο .
Αν δεν το πουλήσει όμως πληρώνει στον ιδιοκτήτη αποζημίωση που είναι από πριν συμφωνημένη , γύρω στο 5 % για τις ευκαιρίες που έχασε όπως και τον χρόνο του .
Εδώ βέβαια απλά κάποιοι προσπαθούν να βρουν ΑΝΟΗΤΟΥΣ και να τους πάρουν αποκλειστικότητα χωρίς να δώσουν τίποτα .
-
Συμβόλαιο αποκλειστικότητας με μεσίτη στην Ελλάδα , ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ .
Στο εξωτερικό ιδιαίτερα στην Αμερική που παίζουν κάτι τέτοια , το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό .
Προφανώς τα άλλα που έχεις υπογράψει με τους άλλους καταργούνται ή μπαίνουν κάτω από το αποκλειστικό .
Εξω όμως όπου τα μεσιτικά είναι σοβαρά , έχει γίνει μία εκτίμηση της αξίας του ακινήτου την οποία έχουν αποδεχτεί μεσίτης και πωλητής , ορίζεται το κάτω όριο που μπορεί να κλείσει η τιμή πώλησης και ορίζεται και ο χρόνος , δηλαδή κάποιες εβδομάδες , που έχει στην διάθεση του ο μεσίτης να πουλήσει το ακίνητο .
Αν δεν το πουλήσει όμως πληρώνει στον ιδιοκτήτη αποζημίωση που είναι από πριν συμφωνημένη , γύρω στο 5 % για τις ευκαιρίες που έχασε όπως και τον χρόνο του .
Εδώ βέβαια απλά κάποιοι προσπαθούν να βρουν ΑΝΟΗΤΟΥΣ και να τους πάρουν αποκλειστικότητα χωρίς να δώσουν τίποτα .
στις μεγαλες αγορες του εξωτερικου αυτο που λες με το compensation ισχυει αλλα θα ζητησεις αποζημιωση απο μεσιτη σε μια αγορα οπως η ελληνικη?
το κατω οριο της τιμης πωλησης δυσκολα μπαινει σε αποκλειστικη συμβαση μεσιτειας ακομα και στο εξωτερικο.συνηθως σαν κατω οριο θεωρειται η τιμη της εκτιμησης.η διαρκεια της αποκλειστικης ειναι μαξιμουμ 8 μηνες βαση νομου και μπορει να παει και 1 χρονο με την συγκαταθεση του πωλητη.παντα εξαρταται και απο το ειδος του ακινητου.......νομιζω για ιδιωτη με ακινητο αξιας εχει νοημα η αποκλειστικη αναθεση.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!