-
Και εγώ όταν έψαχνα κοίταξα και την Honda (Civic και CRV). Το γεγονός ότι εμπλέκεται ο Σαρακάκης και το ότι δεν μπορείς να κάνεις custom παραγγελία ακριβώς με αυτά που θέλεις και χωρίς αυτά που δεν θέλεις, με απέτρεψαν αρκετά...
Είναι κρίμα γιατί τα αμάξια τους είναι καταπληκτικά...
-
Πάντως στο θέμα του civic εγώ έχω δει περισσότερα σχόλια για τριγμούς παρά σε αυτό του focus. Κατά τα λοιπά το civic είναι αυτοκινητηρα και ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας στην αγορά του για εμένα θα ήταν η αναμονή (κάτι για 9μηνα έχω δει εδώ) και η μετέπειτα υποστήριξη.
Στο θέμα 'Focus MK4' στο παρόν forum έχει αρκετές αναφορές για περιπτώσεις τριγμων. Επειδή για το Civic όπου και αν διάβασα δεν είδα γραμμένο οτιδήποτε για τριγμούς θα ήθελα να μου στείλεις ένα link όποτε το ξαναδείς ή να ανατρέξεις εκεί που το είδες. Δεν το λέω ειρωνικά. Θα ήθελα όμως να το δω με τα μάτια μου γιατί διαβάζω ενα μήνα τα πάντα και δεν έχω ακούσει το παραμικρό. Για το Focus μάλιστα κάποιος ιδιοκτήτης γράφει την περίπτωση που έτυχε στον ίδιο και πήγε και του βάλανε πατέντα σφουγγαρακι (..) εκεί που είχε τριγμούς. Επαναλαμβάνω σε αυτό το forum.
Παραγγελία νομίζω έχει 5μηνο το Civic όταν θες το sport plus με την πανοραμική. Βέβαια πάλι στο εδώ forum διάβασα για αναμονή και από την Ford χωρίς να θυμάμαι το πόσο.
Η υποστήριξη στην βόρεια Ελλάδα τουλάχιστον που μένω νομίζω είναι μέτρια και για τις δύο εταιρίες. Ο Σ της Honda ήταν πάντα ακριβός και ο Β/Χ της Ford έχει φήμη αδιαφορίας και μη εξυπηρέτησης...
Να πω την αμαρτία μου εναλλακτικές σε αυτά τα δύο δεν βρίσκω. Και το νέο sedan Mazda 3 που έριξα μάτια ή δίλιτρο ή πετρέλαιο και αρκετά ακριβό/υπερεκτιμημένο. Άσε που δεν ξέρει κανείς τι θα βγει η ολοκαίνουργια σειρά κινητήρων S/L...
Δύσκολες αποφάσεις, πολλά τα λεφτά...
-
Και το νέο sedan Mazda 3 που έριξα μάτια ή δίλιτρο ή πετρέλαιο και αρκετά ακριβό/υπερεκτιμημένο. Άσε που δεν ξέρει κανείς τι θα βγει η ολοκαίνουργια σειρά κινητήρων S/L...
Ακριβό ναι, υπερεκτιμημένο όχι (εκτός αν εννοείς υπερτιμημένο), αλλά με τους δασμούς των 2000 cc και της εισαγωγής από την Ιαπωνία γίνεται κατανοητή η τιμή του..
-
Aikibill wrote:
Πάντως στο θέμα του civic εγώ έχω δει περισσότερα σχόλια για τριγμούς παρά σε αυτό του focus. Κατά τα λοιπά το civic είναι αυτοκινητηρα και ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας στην αγορά του για εμένα θα ήταν η αναμονή (κάτι για 9μηνα έχω δει εδώ) και η μετέπειτα υποστήριξη.
Στο θέμα 'Focus MK4' στο παρόν forum έχει αρκετές αναφορές για περιπτώσεις τριγμων. Επειδή για το Civic όπου και αν διάβασα δεν είδα γραμμένο οτιδήποτε για τριγμούς θα ήθελα να μου στείλεις ένα link όποτε το ξαναδείς ή να ανατρέξεις εκεί που το είδες. Δεν το λέω ειρωνικά. Θα ήθελα όμως να το δω με τα μάτια μου γιατί διαβάζω ενα μήνα τα πάντα και δεν έχω ακούσει το παραμικρό. Για το Focus μάλιστα κάποιος ιδιοκτήτης γράφει την περίπτωση που έτυχε στον ίδιο και πήγε και του βάλανε πατέντα σφουγγαρακι (..) εκεί που είχε τριγμούς. Επαναλαμβάνω σε αυτό το forum.
Παραγγελία νομίζω έχει 5μηνο το Civic όταν θες το sport plus με την πανοραμική. Βέβαια πάλι στο εδώ forum διάβασα για αναμονή και από την Ford χωρίς να θυμάμαι το πόσο.
Η υποστήριξη στην βόρεια Ελλάδα τουλάχιστον που μένω νομίζω είναι μέτρια και για τις δύο εταιρίες. Ο Σ της Honda ήταν πάντα ακριβός και ο Β/Χ της Ford έχει φήμη αδιαφορίας και μη εξυπηρέτησης...
Να πω την αμαρτία μου εναλλακτικές σε αυτά τα δύο δεν βρίσκω. Και το νέο sedan Mazda 3 που έριξα μάτια ή δίλιτρο ή πετρέλαιο και αρκετά ακριβό/υπερεκτιμημένο. Άσε που δεν ξέρει κανείς τι θα βγει η ολοκαίνουργια σειρά κινητήρων S/L...
Δύσκολες αποφάσεις, πολλά τα λεφτά...
για τα τριξίματα με ένα γρήγορο πέρασμα ειδα στην σελ 47 παράπονα, έχει και άλλου δεν καθήσα να δω όλο το θέμα.
-
Αυτα που εχω διαβασει αφορουν κυριως μικρους θορυβους στο ταμπλο μπροστα απο την κονσολα και ηλιοροφη. Κυριως σε αμερικανικα site. Εδω τα παιδια που το εχουν δν εχουν αναφερει τπτ ιδιαιτερο.
Επισης δες και youtube. Και google rattle civic.
-
Αυτα που εχω διαβασει αφορουν κυριως μικρους θορυβους στο ταμπλο μπροστα απο την κονσολα και ηλιοροφη. Κυριως σε αμερικανικα site. Εδω τα παιδια που το εχουν δν εχουν αναφερει τπτ ιδιαιτερο.
Επισης δες και youtube. Και google rattle civic.
Τι ξενερα ήταν αυτή... Έθεσα το ερώτημα στο club του οχήματος. Είμαι πολύ περίεργος με κάτι τέτοια. Μέχρι που ρίχνω άκυρο. Είδα YouTube και εύχομαι τα Civic των ΗΠΑ να μην κατασκευάζονται στο βρετανικό εργοστάσιο...
Πωωω ξενεραααα....Πφφφφ....
-
Σάββα χαλάρωσε... Αυτά συμβαίνουν σε όλες τις μάρκες, μέχρι και σε Audi των 70 χιλιάδων... Όπως είπα και πριν, το θέμα είναι να μην πρόκειται για κάτι υπερβολικό που ακούγεται συνέχεια σε όλα τα οδοστρώματα. Αν υπάρξει κάτι τέτοιο τους ζητάς να το φτιάξουν έτσι κ αλλιώς.
Με αυτό το σκεπτικό δε πρόκειται να πάρεις ποτέ τίποτα. Δεν υπάρχει το τέλειο και ειδικά σε αυτά τα χρήματα. Δεν θα είναι και κουδουνίστρα όπως μερικά Qashqai τα προηγούμενα χρόνια...
Οδήγησε τα αυτοκίνητα που σε ενδιαφέρουν και δες τα βασικά και σημαντικά πράγματα πρώτα. Τα άλλα λύνονται
-
Το δικό μου ούτε τριξιματα έχει ούτε θορύβους βγάζω τα καλύτερα γούστα είναι αμαξαρα είναι έτοιμη βάση για tuning. Ένας χρόνος 34000km σαν να το πήρα χθες. Ελπίζω να βοήθησα και με λίγη θετική σκέψη, ας μη διυλιζουμε τον κωνωπα.
-
Παντως το facelift που ειδα χτες σε ενα review φαινεται γαματο. Αλλαξαν και λιγο το εσωτερικο νομιζω, δν εχει τοσο μαυριλα.+ζαντες + γριλιες κτλ. Για να δουμε τι θα φερουν ελλαδα..
-
Δεν άκουσα κάποιον να αναφέρεται στη πλατφόρμα που είναι στημένο το civic. Παιδιά δεν έχω δει καλύτερη ακαμψία στρεπτικη. Έχω δει premium κατηγορία που τη λένε να χορεύει πεντοζαλη η πυριχιο αν προτιμάτε. Μιλάω για αμάξια με διπλάσια τιμη από ciivic. Ε λοιπόν σας καλώ την επομενη φορά που θα κάνετε 1 test drive οποδηποτε βάλτε 1 τροχό επάνω σε ένα πεζοδρομιο ανοίξτε ολες τις πόρτες . Αν δεν κλείνουν η βρισκουν μόλις πετύχατε κέντρο. Βρίσκατε ένα οχημα που χορεύει πεντοζαλη
-
Η αλήθεια είναι ότι εγώ είχα αναφέρει τους τριγμούς στο θέμα του Focus, και αν δεν κάνω λάθος ήμουν ο μόνος οπότε μάλλον είμαι άτυχος. Στο civic νομίζω έχουν αναφερει τριγμούς περισσότεροι, αλλά για μένα αυτό δεν σημαίνει τίποτα αλλά πέρα από το ότι απλά το θέμα το civic έχει περισσότερη κίνηση, και ότι έχει πουλήσει περισσότερο το αυτοκίνητο
Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι καλώς ή κακώς αυτά μπορούν να συμβούν σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο, τουλάχιστον από αυτές τις δύο εταιρείες, και δεν θα απέρριπτα το ένα ή το άλλο με βάση το πόσοι έχουν αναφέρει τριξίματα. Από την άλλη αν εμπιστευόμουν τον ένα από τους δύο αντιπρόσωπους περισσότερο από τον άλλο ότι δεν θα μου τα σπάσει αν συμβεί η ατυχία μικρή ή μεγάλη, αυτό θα μπορούσε και να είναι λόγος υπέρ του αντίστοιχου αμαξιού.
-
@otokomae, εχεις στοιχεια για την στατικη στρεπτικη ακαμψια;;;;.....(αυτη ειναι η σωστη ονομασια του)
-
Νομίζω ότι έχω αρχίσει να κρασαρω γιατί έχω ασχοληθεί υπερβολικά. Έχει πήξει το μυαλό μου. Έχω ξεκαθαρίσει τα δύο ενδιαφέροντα οχήματα όποτε όταν θα έρθει η ώρα θα πάω να τα οδηγήσω και τα δύο και θα πάρω αυτό που θα μου 'μιλήσει'. Τέλειο αμάξι, σε αυτά τα λεφτά όπως σωστά είπε ένας φίλος, δεν υπάρχει. Με αυτές τις δύο επιλογές είναι υπερκαλυμμενος. Κακώς το ψειριζω τόσο πολύ. Άμα δεν το νιώσεις το αμάξι τελική επιλογή στη θεωρεία δεν παίζει...
-
Από σωστές ονομασίες και ορολογίες έχουμε πήξει. Ουσία δεν βλέπω.Και βέβαια έχω στοιχεία και πηγές και προσωπική αντίληψη. Αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε σε ένα φόρουμ να κατηγορουμε το ένα η το άλλο. Οφειλουμε όμως όσοι θεωρουμε ότι γνωρίζουμε αυτό που λέγεται αυτοκίνητο να δίνουμε το ερέθισμα για ξαχτηρι. Όχι μονο φρου φρου κι αρώματα.
-
Φίλε sabas αμάξι θα πάρεις. Όχι ψυγείο!
Δεν μπορείς να αποφασίσεις διαβάζοντας μόνο. Πρέπει να οδηγήσεις. Σταμάτα λοιπόν να αναλώνεσαι τζάμπα και πήγαινε να τα οδηγήσεις! Μόνο έτσι μπορείς (και πρέπει) να αποφασίσεις. Και που ξέρεις...μπορεί να μη σου αρέσει τελικά κανένα από τα δύο! Όλα παίζουν.
-
Αν θυμάμαι καλά τότε που τα έψαχνα (επιδερμικά όμως) η Honda δεν είχε ανακοινώσει τιμές ακαμψιας για το νέο Civic. Έλεγε μόνο ότι είναι τόσο πιο ακαμπτο (νομίζω 52%) από το προηγούμενο.
@otokomae δε είσαι σωστός. Σου ζητάει ο Lap αν έχεις πηγές και λες ότι έχεις αλλά δεν τις παραθέτεις. Γιατί;
-
Σε εμενα παει;;;
Τι ουσια να δεις;;;; για πες μια ουσια για παραδειγμα....
Σε ρωταω αν εχεις;;;; τα μαζευω για το αρχειο σελιδοδεικτων μου και ειπα αν εχεις ευκαιρη για να μην ψαχνω δεξια και αριστερα.
Η ονομασια ειναι αυτη διοτι στρεπτικη ακαμψια ειναι κατι γενικο και πρεπει να πεις σε ποιο ακριβως σημειο του αμαξωματος....ενω στατικη στρεπτικη ακαμψια ειναι μαλλον το νουμερο που θα εχεις και ειναι συγκρίσιμο με αλλα αυτοκινητα και εχει iso μετρησης ...δεν ει αι παντα ευκολο να το βρεις.
Στο λεω σαν μια εξτρα πληροφορια, αν δεν τη θελεις πετα την...
Φρου φρου και αρωματα;;;; δεν το καταλαβα αυτο
-
Χεχεχε
Μαλλον παρεξηγησις, ειδε ο ανθρωπος που μιλαω συνεχως και σου λεει μας τα εχεις πριξει,,....αλλα οντως εψαχνα και εγω νουμερα και δεν τα εβρισκα.
Και να σκεφτει ο φιλος otokomae οτι το αυτοκινητο του ειναι ενα απο τα ονειρα μου ως αυτοκινητο.
-
Υπάρχουν διάφορες μετρήσεις ακαμψίας (στρέψη, κάμψη κλπ) και κάθε κατασκευαστής το μετράει σε διαφορετικά σημεία, οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να ασχολείστε με αυτό το θέμα.
-
Νέο Honda Civic 2017