-
Σε γνωστή μου ζήτησαν 250 ευρώ χθες, όμως έχω ακούσει μέχρι 300 ευρώ.
Το ερώτημά μου είναι αν υπάρχει πλέον κανένας που να παίρνει το δίπλωμα χωρίς να λαδώσει. Στην Αθήνα τουλάχιστον, ρώτησα 4-5 γνωστούς μου γύρω στα 22 και όλοι είχαν πληρώσει ή τουλάχιστον πήγαν με βύσμα.
Εγώ έδωσα στην επαρχία και δεν αντιμετώπισα κανένα τέτοιο πρόβλημα, αλλά η ομοφωνία μεταξύ των νεαρών γνωστών μου στο εάν χρειάζεται ή όχι λάδωμα με εντυπωσιάζει. Χωρίς ντροπές λοιπόν, πόσα δώσαμε (ή πόσα γνωρίζουμε άλλους να πλήρωσαν).
ΥΓ. Πάντως εγώ όταν έδινα σκεφτόμουν ότι αν μου κάνουν καμιά εξυπνάδα θα τους κατέβαζα και θα τους έδερνα επί τόπου (θα έτρωγα αλλά θα έδινα κιόλας )
-
Το ερώτημά μου είναι αν υπάρχει πλέον κανένας που να παίρνει το δίπλωμα χωρίς να λαδώσει. Στην Αθήνα τουλάχιστον, ρώτησα 4-5 γνωστούς μου γύρω στα 22 και όλοι είχαν πληρώσει ή τουλάχιστον πήγαν με βύσμα.
Εγώ έδωσα στην επαρχία και δεν αντιμετώπισα κανένα τέτοιο πρόβλημα, αλλά η ομοφωνία μεταξύ των νεαρών γνωστών μου στο εάν χρειάζεται ή όχι λάδωμα με εντυπωσιάζει. Χωρίς ντροπές λοιπόν, πόσα δώσαμε (ή πόσα γνωρίζουμε άλλους να πλήρωσαν).
ΥΓ. Πάντως εγώ όταν έδινα σκεφτόμουν ότι αν μου κάνουν καμιά εξυπνάδα θα τους κατέβαζα και θα τους έδερνα επί τόπου (θα έτρωγα αλλά θα έδινα κιόλας )
-
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Σε γνωστή μου ζήτησαν 250 ευρώ χθες, όμως έχω ακούσει μέχρι 300 ευρώ.Το ερώτημά μου είναι αν υπάρχει πλέον κανένας που να παίρνει το δίπλωμα χωρίς να λαδώσει. Στην Αθήνα τουλάχιστον, ρώτησα 4-5 γνωστούς μου γύρω στα 22 και όλοι είχαν πληρώσει ή τουλάχιστον πήγαν με βύσμα.
Eγώ ήξερα να οδηγάω πολύ καλά όταν έδωσα για δίπλωμα και έτσι δεν χρειάστηκε λάδωμα αν και όλοι μου έλεγαν οτι δεν περνάς έτσι.Η αλήθεια είναι οτι αν δεν δώσεις,σε έχουν λίγο στην μπούκα και με το παραμικρό λάθος μπορεί να σε κόψουν.Για καλή μου τύχη είχα εξασκηθεί στον τρόπο οδήγησης που απαιτούν άρα no problem
-
Μαζι σου. Και εγω δεν λαδωσα με εκοψαν (πως μετρησαν οτι ημουν 3 ποντους πιο μακρυα απο οτι επρεπε απο το πεζοδρόμιο δεν μπορω να το καταλαβω) πηγα δευτεροβάθμια, γλυτωσα ενα τρακαρισμα απο εναν που παραβίασε ενα στοπ και επιτοπου μου εδωσαν το διπλωμα.
-
Το πήρα με τη αξία μου...δεν έχω λεφτά για πέταμα!
-
Παρολο που εδωσα 3 φορες (την μια δεν πηγα γιατι βαριομουν να ξυπνησω ) δεν πληρωσα! Εννοειται οτι κοβομουν στα σηματα. Ειχα μεχρι τα 20 ξενο διπλωμα και ετσι δεν καιγομουν να το παρω. Τελικα επεσε χεστηριο απο τον father και το πηρα!
-
Δεν ξέρω με πια 'αξία' το πήρα, πάντως δεν πλήρωσα, και ας κόπηκα την 1η φορά (από καθαρά δικό μου λάθος στην οπισθογωνία).
Αυτό που κατάλαβα τότε είναι ότι κάποιοι δάσκαλοι οδήγησης είναι 'φιλαράκια' με εξεταστές και συνήθως σε περνάνε χωρίς να πληρώσεις. Ο δικός μου την 1η φορά προσπάθησε να με βοηθήσει πατώντας καταφανέστατα τα πεντάλ του, κάτι που απαγορεύεται.
Κι εγώ έχω εισπράξει, από συζητήσεις με αρκετούς φίλους και φίλες μου, τη φυσικότητα με την οποία συνδέεται το δίπλωμα με το λάδωμα. 'Φυσικά και θα πληρώσω' λένε οι περισσότεροι, με τη λογική ότι έτσι κι αλλιώς όταν παίρνεις το δίπλωμα δεν ξέρεις να οδηγείς, οπότε πάρτο τώρα να τελειώνεις. Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι συντηρούν όλη αυτή την κατάσταση
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Δεν ξέρω με πια 'αξία' το πήρα, πάντως δεν πλήρωσα, και ας κόπηκα την 1η φορά (από καθαρά δικό μου λάθος στην οπισθογωνία).Αυτό που κατάλαβα τότε είναι ότι κάποιοι δάσκαλοι οδήγησης είναι 'φιλαράκια' με εξεταστές και συνήθως σε περνάνε χωρίς να πληρώσεις. Ο δικός μου την 1η φορά προσπάθησε να με βοηθήσει πατώντας καταφανέστατα τα πεντάλ του, κάτι που απαγορεύεται.
Κι εγώ έχω εισπράξει, από συζητήσεις με αρκετούς φίλους και φίλες μου, τη φυσικότητα με την οποία συνδέεται το δίπλωμα με το λάδωμα. 'Φυσικά και θα πληρώσω' λένε οι περισσότεροι, με τη λογική ότι έτσι κι αλλιώς όταν παίρνεις το δίπλωμα δεν ξέρεις να οδηγείς, οπότε πάρτο τώρα να τελειώνεις. Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι συντηρούν όλη αυτή την κατάσταση
Εχεις απολυτο δικιο! Ειναι το χειροτερο. Εμενα ο δασκαλος που ειχα θυμαμαι με ειχε πρηξει μεχρι και πριν μπουμε στο αμαξι λεγοντας μου 'σιγουρα δεν θες να το σιγουρεψουμε, δεν ειναι ακριβα 40000δρχ(τοτε) μονο'! Οχι βρε φιλε μας τα επρηξες...
-
Τοσο του αυτοκινητου οσο κ της μηχανης τα πηρα χωρις λαδωμα. Αν κ της μηχανης που ηταν σχετικα πιο προσφατα ημουν προθυμος να πληρωσω μονο κ μονο για να γινει η ολη διαδικασια πιο γρηγορα κ σιγουρα (εκει εχουμε καταντησει κ λυπαμαι που το λεω..). Παρεμπιπτοντως, ειδικα με τις μηχανες βρισκω απιστευτη ειρωνεια το οτι πας κ δινεις με τη δικη σου μηχανη! Συγγενικο μου προσωπο που το πηρε πολυ προσφατα, με την βοηθεια 2 νευματων που σημαιναν 150€, η εξεταση εγινε παιχνιδι..
-
200 euro ειναι η ταριφα σε εμας............ 100 ο δασκαλος (λεμε τωρα) και 100 τα τσακαλια του πισω καθισματος ......
-
Λοιπόν κι' εγώ δεν χρειάστηκα λάδωμα, αλλά ακούστε σκηνικό: έχουμε πάει με τον 'δάσκαλο' στο υπουργείο στο Χολαργό από το πρωί, για να οδηγήσω στις διαδρομές που θα γίνει η εξέταση. Ενώ λοιπόν τα πήγαινα μια χαρά - εντάξει, αναλογικά, υποψήγιος νιούφης οδηγός είμουν - αρχίζει ο 'δάσκαλος' το τροπάρι: 'Μα πώς πας έτσι; Γιατί το έκανες αυτό; [...] Α.. δεν γίνεται τίποτα, μόνο το λάδωμα μένει!!'
Να το λέει αυτό ο 'δάσκαλος', ο οποίος την προηγούμενη μέρα, και αφού είχα κάνει μόλις τρία μαθήματα, μου είχε πει ότι ήμουν έτοιμος να δώσω!!
Τεσπα, όταν ήρθε η σειρά μου στο 'κονβόι' των εξεταζόμενων, το μόνο λάθος που έκανα ήταν να μου σβήσει δύο φορές το αυτοκίνητο στην ανηφόρα, από την οποία έπρεπε να ξεκινήσω. Μια χαρά τα πήγα!! Ο κερ@τ@ς μόνο να με αγχώσει κατάφερε..
Νομίζω ότι κάποια κομπίνα παιζόταν με τους εξεταστές και τον 'δάσκαλό' μου. Στο δεξί παρκάρισμα και ενώ έκανα την πρώτη όπισθεν για να 'βάλω μέσα' το αυτοκίνητο, ανεβαίνει ο πίσω δεξής τροχός στο κράσπεδο της υδροροής που ξέβγαινε πάνω από την άσφαλτο. 'Ανεβήκατε πεζοδρόμιο, κόβεστε, κόβεστε!!' φωνάζει η γκιόσα από πίσω, που ήταν η μία εξεταστής. Αφού κόντεψα να της χώσω καμιά φάπα μέχρι να την πείσω για το προφανές, έκανε συγκαταβατικά 'καλά, καλά, εντάξει, συνεχίστε' το παθαίνεις το εγκεφαλικό, ή όχι;;
-
Εντάξει, ας δούμε λίγο πως έχουν τα πράγματα. Ξέρω έναν τύπο που είναι καλός οδηγός, συνετός, με ενδιαφέρον για το πως μπορεί να βελτιώσει τις οδηγικές του ικανότητες, με αρκετές για άσχετο μηχανολογικές γνώσεις. Το πήρε με γνωστό στο Υπουργείο Μεταφορών.
Επίσης ξέρω μια κοπέλα που το πήρε κανονικά και είναι μετά από ~10 χρόνια οδήγησης σκοτώστρα, έχει τρακάρει με υπαιτιότητά της τουλάχιστον 3 φορές, τρέχει σαν παλαβή όποτε δει ίσιο δρόμο ελεύθερο (στις στροφές βέβαια...χμμμ), σκίζει τα αυτοκίνητα γιατί δεν ξέρει πως να τους φερθεί κλπ κλπ.
Εφόσον, όπως είπε ο DiO παραπάνω, παίρνοντας το δίπλωμα δεν ξέρεις να οδηγείς ούτως ή αλλως, ειδικά σε γρήγορη ή σε πυκνή κίνηση κι αφού τα πράγματα στην εξέταση και διδασκαλία οδήγησης είναι όπως είναι, ας πάρει κάποιος το δίπλωμά του πλαγίως. Δεν το επικροτώ, όμως το καταλαβαίνω. Κι ας δώσει μετά τα κερατιάτικα που θα πλήρωνε για δεύτερη και τρίτη εξέταση σε μια σχολή ασφαλούς οδήγησης. Πιο πολύ τόπο θα πιάσουν εκεί πέρα. -
Φίλε manosk, νομίζω το παράδειγμά σου δείχνει ξεκάθαρα ότι, απλά αυτή η γελοία διαδικασία εξέτασης είναι πέρα για πέρα ακατάλληλη για να κρίνει αν κάποιος πρέπει να οδηγεί ή όχι. Γιατί, μια σωστή διαδικασία θα πέρναγε τον συνετό φίλο σου και θα 'έκοβε' τη σκοτώστρα γνωστή σου.
-
Φυσικα με την αξια μου και μαλιστα πριν δωσω προηγηθηκαν δυο παιδια που κοπηκαν.Ο δασκαλος τους αναγκαζε σε λαθος ωστε να κοπουν και να ξαναδωσουν με στοχο να βγαλει γυρω στα 30χιλιαρικα που κοστιζει η επανεξεταση .Ειναι δυνατον να κοπει ποτε ενας alfisti?
-
Και της μηχανης και του αυτοκινητου τα πηρα με την αξια μου αφου οδηγουσα απο 11 ετων γιατι ο πατερας μου εχει σχολη οδηγων. Παντως μην τα ριχνετε ολη την ωρα στους εκπαιδευτες ή στο υπουργειο γιατι σε εμας εχουν ερθει παρα πολλοι πελατες που ζητανε για να πληρωσουν για να το παρουν και εμεις αρνιωμαστε.
-
Με την αξια μου...
Απο τα 2 παιδια πριν απο εμενα,ο ενας κοπηκε και ο αλλος ειχε πληρωσει μαλλον αφου ουτε 5 λεπτα δεν ...
Η ολη διαδικασια ομως ειναι για εκπομπη του Μακη...
Απορω πως δεν τους εχει περιλαβει ακομα.. -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Και της μηχανης και του αυτοκινητου τα πηρα με την αξια μου αφου οδηγουσα απο 11 ετων γιατι ο πατερας μου εχει σχολη οδηγων. Παντως μην τα ριχνετε ολη την ωρα στους εκπαιδευτες ή στο υπουργειο γιατι σε εμας εχουν ερθει παρα πολλοι πελατες που ζητανε για να πληρωσουν για να το παρουν και εμεις αρνιωμαστε.enginekiller να σου κανω την αλλη ερωτηση..........
εσεις σαν συλλογος εκπαιδευτων οδηγησης εχετε κανει κατι για να σταματησει αυτη η παρανοια????? και δεν μιλαω για το θεμα λαδωμα, αλλα για αυτα που παει να μαθει ο παλικαρος που σκαει μυτη στο μαγαζι και λεει: θελω να μαθω να οδηγω........... -
ε μα καλα τωρα......πριν καν ανοιξω το topic μουν σιγουρος πως ολοι η σχεδον ολοι πηρατε το διπλωμα χωρις να λαδωσετε.....ε ετσι λοιπον για να σας την σπασω εγω λαδωσα πριν ακομα εξεταστω
-
βαγγελη χαλας την πιατσα...............
Το πήρα με την αξία μου (λέμε τώρα)