-
Άμα δέρνουν άτομα που πετάνε κοτρώνες, καταστρέφουν περιουσίες και κυκλοφορύν οπλισμένα, κάνουν τη δουλειά τους ή είναι πάλι μπάτσοι-γουρούνια-δολιοφόνοι;
-
Τα έχουμε ξαναπεί. Μόνο καθολικά, εν γένει κριτήρια μας κάνουν. Τα άλλα μας μπερδεύουν.
Κάπου κάποιος έγραψε:
Στην επόμενη πορεία θα πετάξω και εγώ πέτρες στους αστυνομικούς....
και μολότωφ, και καδρόνια και ότι άλλο πέσει στα χέρια μου.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να με συλλάβουν αυτή τη φορά για κάτι το πιο ουσιώδες, και όχι επειδή τραβούσα φωτογραφίες.
Ντρέπεσαι να το πεις κιόλας..
[spoiler=...:26ltg126]- Γιατί σε συνέλαβαν;- Επειδή τραβούσα φωτογραφίες.
- Ουστ ρε φλώρε!
Πολύ πλάκα είχε το ασφαλήτικο έρμαιο της ψευτομαγκιάς που με έβριζε μέσα στον χοιρινό κλοιό. Και έβριζε και έβριζε... του την έσπαγε φαίνεται η ψυχραιμία σε βαθμό αναισθησίας που είχε απέναντί του. Λίγο ακόμα και θα άρχιζα να με βρίζω κι εγώ.
Πάντως όταν ακούτε για προσαγωγές σε πορείες, να ξέρετε ότι τα εγκλήματα στα οποία έχουν υποπέσει οι προσαχθέντες, ξεκινούν -στην καλύτερη- από τη βιολογική ανάγκη της αναπνοής και καταλήγουν σε βαρύτερες μορφές, όπως αυτή του περπατήματος, του τρεξίματος και της λήψης φωτογραφιών.Αυτά ήταν και τα εγκλήματα των συγκρατουμένων μου. Μου τα εκμυστηρεύθηκαν στο κελί μας.
Εκτός από εμένα και έναν άλλον, που εγκληματήσαμε τραβώντας φωτογραφίες, και έναν άλλον -γρονθοκοπημένο και αιμόφυρτο- που έπεσε στα ΜΑΤ τρέχοντας για να ξεφύγει από τα δακρυγόνα, όλες και όλοι του κελιού μας συνελήφθησαν μετά το τέλος της πορείας από τους χοιροντετέκτιβ με την κατηγορία: 'Εσύ έριχνες πέτρες ε; Εσύ δεν ήσουν που έριχνες πέτρες;'.
Πάντως πρέπει οπωσδήποτε να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση που θα παρέχει δωρεάν και υποχρεωτικό σεξ στα ένστολα χοιρινά. Έτσι θα λυθούν πολλά προβλήματα που έχουν να κάνουν με αστυνομική αυθαιρεσία.Πράγμα εφικτό ακόμα και σε εποχές οικονομικής κρίσης, αφού η επιβάρυνση των ταμείων θα είναι ασήμαντη, μιας και για αυτό απαιτείται η ορθή λειτουργία της στύσης.
Κανένα παράπονο από τη ΓΑΔΑ. Το κάπνισμα επιτρεπόταν σε όλους τους χώρους. Ακόμα και στο κελί μας. Σκέφτομαι να πηγαίνω εκεί για καφέ από το να πουντιάζω στα έξω καθίσματα των καφετεριών, λόγω του αντικαπνιστικού νόμου.
Πολλά παράπονα στους αστυνομικούς υπαλλήλους της ΓΑΔΑ. Στον σωματικό έλεγχο χρειάζονται μερικά μαθήματα ακόμα. Γιατί, την επόμενη φορά, δεν θα έχω καμιά όρεξη να τους ξαναπώ ότι ξέχασαν να ψάξουν και τις μέσα τσέπες του σακακιού μου.Διάλογος μεταξύ προσαχθείσας κοπέλας και χοιρινού λίγο πριν τον σωματικό έλεγχο: - Ελπίζω εμένα να με ψάξει κάποια γυναίκα, ε; - Μη στεναχωριέσαι, γυναίκα θα σε ψάξει. Αν και θα ήταν τιμή μας να σε ψάξουμε εμείς.
...η αναγκαία νομοθετική ρύθμιση που λέγαμε πιο πάνω.Η εξακρίβωση των στοιχείων ενός πολίτη, στην εποχή της πληροφορίας εν έτει 2010, διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα.
Η εξακρίβωση στοιχείων που διαρκεί μιάμιση, 2 και 3 ώρες (σε ένα κελί), δεν είναι εξακρίβωση στοιχείων. Είναι πόλεμος νεύρων και εσκεμμένη ταλαιπωρία, με στόχο να μειώσει τη θέληση του πολίτη να συμμετέχει σε μελλοντικές διαδηλώσεις.
Εκτός και αν ο πολίτης τους βγεί κάνα κακό σκυλί που, για τους λόγους αυτούς, στην επόμενη πορεία φέρει μαζί του και άλλους 10.Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον.
Και το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ το λέει αυτό, αρκεί να μην έχει να κάνει με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.
Ραντεβού στην επόμενη πορεία. Μαζί με άλλους 10[/spoiler:26ltg126] -
Δε νομίζω ότι είπε κανείς πως δεν υπάρχει αστυνομική αυθαιρεσία, ή ότι δεν είναι πολλές φορές απαράδεκτη η συμπεριφορά τους. Αντίστοιχα απαράδεκτοι βέβαια είναι και πάρα πολλοί διαδηλωτές.
Διάβαζα στο Indymedia ορισμένους να επιχαίρουν επειδη πλάκωσαν κάτι ΠΑΣΠΙΤΕΣ στο ξύλο και οι άλλοι από κάτω έγραφαν 'τσακίστε τους στις σχολές'. Νομίζω ότι πρόκειται για δύο όψεις του ίδιου νομίσματος - φασισμός απ' την ανάποδη.
-
Σταματήστε να διαβάζετε όλοι indymedia γιατί δεν μπορούμε να συνδεθούμε
Μάνο και σε σένα αναφέρομαι -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άμα δέρνουν άτομα που πετάνε κοτρώνες, καταστρέφουν περιουσίες και κυκλοφορύν οπλισμένα, κάνουν τη δουλειά τους ή είναι πάλι μπάτσοι-γουρούνια-δολιοφόνοι;Οταν δέρνουν τους συνταξιούχους τι φοβούνται? Μήπως τους επιτεθεί καμιά ... τεχνητή οδοντοστοιχία (κοινώς μασέλα)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άμα δέρνουν άτομα που πετάνε κοτρώνες, καταστρέφουν περιουσίες και κυκλοφορύν οπλισμένα, κάνουν τη δουλειά τους ή είναι πάλι μπάτσοι-γουρούνια-δολιοφόνοι;Κανονικά η δουλειά τους είναι να τους συλλάβουν όλους αυτούς και να τους παραδόσουν στη δικαιοσύνη, όχι να τους τιμωρίσουν κατά βούληση επί τόπου.
-
Το ότι η μία πλευρά είναι μια τυχαία ομάδα ανθρώπων ενώ η άλλη το επίσημο κράτος, δεν αποτελεί πρόβλημα στο να λέμε 'οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος';
Το ξύλο στο σημείο δολοφονίας του γρηγορόπουλου, ήταν κι αυτό αυθαιρεσία; Ή εκεί ετοιμάζονταν να κάνουν ντου... που; Ή μήπως πήραν μόνοι τους την απόφαση οι αξιωματικοί 3-5-10 διμοιριών να επιτεθούν;
-
ειναι δυναμεις καταστολης αυτη ειναι η δουλεια τους..βρωμικη δυσκολη οτι αλλο θελετε γουρουνια κτλ κτλ αλλα αυτο τους εχουν πει να κανουν αυτο θα κανουν
αμα ηταν τα εκαμ προφανως θα ειχαμε και αλλα θυματα
ενω αμα ηταν η απλη αστυνομια προφανως θα ειχαμε και αλλες καταστροφεςδεν μπορει να ζηταμε να μειωθει η εγκληματικοτητα κτλ κτλ και να τους βριζουμε απο πανω σαν κατι ΚωσταΚατουραΕλευθερα
η κατι συριζα που προκαλουν και μετα μιλανε για αστυνομικη βια.. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Άμα δέρνουν άτομα που πετάνε κοτρώνες, καταστρέφουν περιουσίες και κυκλοφορύν οπλισμένα, κάνουν τη δουλειά τους ή είναι πάλι μπάτσοι-γουρούνια-δολιοφόνοι;
Οταν δέρνουν τους συνταξιούχους τι φοβούνται? Μήπως τους επιτεθεί καμιά ... τεχνητή οδοντοστοιχία (κοινώς μασέλα)
Δεν έφερα αντίρρηση σ' αυτό.
Σταματήστε να διαβάζετε όλοι indymedia γιατί δεν μπορούμε να συνδεθούμε
Μάνο και σε σένα αναφέρομαιΔεν θα μου στερήσετε την ψυχαγωγία μου!
Κανονικά η δουλειά τους είναι να τους συλλάβουν όλους αυτούς και να τους παραδόσουν στη δικαιοσύνη, όχι να τους τιμωρίσουν κατά βούληση επί τόπου.
Συμφωνώ. Αλλά αυτό δεν βοηθά στην απάντηση του ερωτήματος, όταν δεν παραδίδονται ήσυχα στις αρχές.
Το ότι η μία πλευρά είναι μια τυχαία ομάδα ανθρώπων ενώ η άλλη το επίσημο κράτος, δεν αποτελεί πρόβλημα στο να λέμε 'οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος';
Το ξύλο στο σημείο δολοφονίας του γρηγορόπουλου, ήταν κι αυτό αυθαιρεσία; Ή εκεί ετοιμάζονταν να κάνουν ντου... που; Ή μήπως πήραν μόνοι τους την απόφαση οι αξιωματικοί 3-5-10 διμοιριών να επιτεθούν;
Όχι. Ίσα-ίσα μάλιστα, οι πρώτοι έχουν το ελεύθερο από την κοινωνία (εκτός από τις περιπτώσεις που παρεκτρέπονται και παρανομούν), οι δεύτεροι από το ξερό τους το κεφάλι. Δεν σε συμφέρει αυτό, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
**ειναι δυναμεις καταστολης αυτη ειναι η δουλεια τους..βρωμικη δυσκολη οτι αλλο θελετε γουρουνια κτλ κτλ αλλα αυτο τους εχουν πει να κανουν αυτο θα κανουν **αμα ηταν τα εκαμ προφανως θα ειχαμε και αλλα θυματα
ενω αμα ηταν η απλη αστυνομια προφανως θα ειχαμε και αλλες καταστροφεςδεν μπορει να ζηταμε να μειωθει η εγκληματικοτητα κτλ κτλ και να τους βριζουμε απο πανω σαν κατι ΚωσταΚατουραΕλευθερα
η κατι συριζα που προκαλουν και μετα μιλανε για αστυνομικη βια..**«Με έδειρε αστυνομικός μπροστά στην οικογένειά μου» **
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=371912&dt=07/12/2010 -
http://www.rwf.gr/471/εκ�%8 ... %bf%cf%85/
αξίζει να το δείτε
όσο για τις συμμορίες απο το ζαίρ και τα σχετικά φαντάζομαι ζείτε σε άλλη χώρα ή την κατάσταση του κέντρου τη ζείτε απο την τιβι. Η αστυνομία όπου πραγματικά χρειάζεται είναι άφαντη.Νομίζω οτι το ξύλο που καλώς για πολλούς ή κακώς έφαγαν μαθητές-φοιτητές δεν το έχουν φάει πχ πρεζέμπορες και λοιποί που έχουν κατακλύσει το κέντρο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άμα δέρνουν άτομα που πετάνε κοτρώνες, καταστρέφουν περιουσίες και κυκλοφορύν οπλισμένα, κάνουν τη δουλειά τους ή είναι πάλι μπάτσοι-γουρούνια-δολιοφόνοι;Επειδή λέμε όλο τα ίδια, να κάνω εγώ μια ερωτησούλα;
Γνωρίζεις πολύ καλά και το έχει πει κι ο ίδιος πως οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα κουβαλάνε διαφθορά, δεν έχουν 'ηθος' κλπ.
Με αυτά τα δεδομένα γιατί αμφισβητείς σταθερά πως οι δυνάμεις καταστολής δεν παίζουν τα παιχνίδια τους, δεν εκτελούν εντολές προβοκατόρικες, δεν είναι αντίστοιχα διεφθαρμένες; Την στιγμή μάλιστα που δεν έχεις και προσωπική εικόνα, δεν είσαι ποτέ κοντα σε τέτοια γεγονότα; Γιατί μανόσκυ; -
**ειναι δυναμεις καταστολης αυτη ειναι η δουλεια τους..βρωμικη δυσκολη οτι αλλο θελετε γουρουνια κτλ κτλ αλλα αυτο τους εχουν πει να κανουν αυτο θα κανουν **αμα ηταν τα εκαμ προφανως θα ειχαμε και αλλα θυματα
η κατι συριζα που προκαλουν και μετα μιλανε για αστυνομικη βια..**«Με έδειρε αστυνομικός μπροστά στην οικογένειά μου» **
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=371912&dt=07/12/2010Καλά νομίζω δουλευόμαστε. Ο αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας, άρα μιλάμε για βία μεταξύ πολιτών. Οπότε η παραπομπή τουτ άρθρου σε 'αστυνομική βία' είναι επιεικώς γελοία. Δηλαδή αν εμένα με πλακώσει στο ξύλο ένας πυροσβέστης εκτός υπηρεσίας τι θα πώ, πυροσβεστική βία? Μερικοί μου φαίνεται γράφουν ότι θέλουν στις εφημερίδες τους.
-
Βρίσκεσαι κοντά στην αλήθεια.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι. Ίσα-ίσα μάλιστα, οι πρώτοι έχουν το ελεύθερο από την κοινωνία (εκτός από τις περιπτώσεις που παρεκτρέπονται και παρανομούν), οι δεύτεροι από το ξερό τους το κεφάλι. Δεν σε συμφέρει αυτό, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.
Γιατί να μη με συμφέρει;
Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες περιπτώσεις τις ονομάζεις (εσύ και η 'κοινωνία') 'παρεκτροπές - παρανομίες' και τις ξεπερνάς έτσι απλά.
Στο μυαλό σου το ξύλο κατά κύριο λόγο το τρώνε αυτοί που έκαναν επεισόδια, συλλαμβάνουν αυτούς που έκαναν επεισόδια κ.ο.κ.Το ελεύθερο λοιπόν που έχουν από την κοινωνία, είναι μια λίγο περίεργη διατύπωση. Γιατί μέσα της κρύβει ότι η 'κοινωνία' άλλα βλέπει (δλδ άλλα της δείχνουν) και άλλα γίνονται.
Και στις όσες περιπτώσεις φτάνουμε στο σημείο να υπάρχουν τρανταχτές αποδείξεις του ενάντιου, τότε αυτές γίνονται 'παρεκτροπές'.Γιατί τη λογική του ότι 5 hit and run τυπάκια μια δυσκίνητη διμοιρία ΜΑΤ δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να είναι σε θέση να τους κυνηγήσει, δεν πρόκειται να την κατανοήσεις ποτέ, καθώς φαίνεται.
Όταν λοιπόν η 'κοινωνία' βλέπει ΜΑΤ να ξυλοκοπούν κουκουλοφόρους και κατά παρεκτροπή τπτ άσχετους, τότε είμαστε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για το τι νομιμοποιεί και τι όχι.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=371912&dt=07/12/2010Καλά νομίζω δουλευόμαστε. Ο αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας, άρα μιλάμε για βία μεταξύ πολιτών. Οπότε η παραπομπή τουτ άρθρου σε 'αστυνομική βία' είναι επιεικώς γελοία. Δηλαδή αν εμένα με πλακώσει στο ξύλο ένας πυροσβέστης εκτός υπηρεσίας τι θα πώ, πυροσβεστική βία? Μερικοί μου φαίνεται γράφουν ότι θέλουν στις εφημερίδες τους.
Δηλαδή 'το πρωί μαθήτρια-το βράδυ πουτάνα'?
Τι δικαιολογεί αυτή η θέση , οτι ο προστάτης του πολίτη όταν είναι εκτός υπηρεσίας μπορεί να μεταβάλεται σε τραμπούκο? -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Ποια ακριβώς είναι η παραπομπή του άρθρου σε αστυνομική βία;
(που παραπέμπει σε βία με την ιδιότητα της αστυνομίας)
[EDIT νταξ τώρα είδα που το γράφει ]Γράφει ότι αστυνομικός τον έδειρε. Δεν ήταν αστυνομικός; Ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας είναι το ίδιο με οποιονδήποτε πολίτη; Δεν αποτελεί λίγο μεγαλύτερο πρόβλημα το ότι ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα;
ΑΝ έκανε ας πούμε διακίνηση ναρκωτικών εκτός υπηρεσίας, ή έφερνε πουτάνες, δεν θα έπρεπε να μας απασχολήσει ιδιαίτερα. Θα ήταν εκτός υπηρεσίας. -
Δηλαδή 'το πρωί μαθήτρια-το βράδυ πουτάνα'?
Τι δικαιολογεί αυτή η θέση , οτι ο προστάτης του πολίτη όταν είναι εκτός υπηρεσίας μπορεί να μεταβάλεται σε τραμπούκο?Αυτό λέει ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε εναν κωλοπαιδαρά, ο οποίος δεν θα έπρεπε ενδεχομένως να υπάρχει στις τάξεις της αστυνομίας, και λόγω του επαγγέλματός του θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο πως αντιδρά στην private ζωή του. Αλλά από το γεγονός αυτό, μεχρι το σημείο να χρεώσεις το συγκεκριμένο περιστατικό ως αστυνομική βία, υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Αν/όταν τα κάνει με την στολή, τότε τα ξαναλέμε. Αλλά μέχρι τότε, να με συγχωρείς, αλλά δεν είναι αστυνομική βία.
-
@τασος
Ποιος σου είπε ότι δεν έχω βρεθεί σε τέτοια γεγονότα; Ποιος σου είπε ότι με πληροφόρησε το κράτος και το in.gr;
Μέχρι και live περιγραφή επεισοδίων έχω κάνει στο φόρουμ - για τα ίδια επεισόδια αργότερα διάβαζα εδώ μέσα περί υπερβολών και περί μπάτσων.Η δική μου ερώτηση όμως, που ποτέ δεν έχει απαντηθεί, είναι η ακόλουθη:
'Γιατί δεν πιάνουν οι ίδιοι οι ειρηνικοί διαδηλωτές τους προβοκάτορες, όταν είναι αρκετά δυνατοί ώστε να τα βάζουν με τα ΜΑΤ;'
Τον κόπο σας ξεφτιλίζουν. Φυσικά τα indymedia βρίζουν κάτι ΠΑΜΕ και άλλους που τους 'δίνουν', αλλά αυτό είναι σπάνιο φαινόμενο, ειδικά όταν σε κάθε πορεία σκάνε μύτη οι γνωστοί-άγνωστοι, που όταν είναι μαχητικοί κλπ, είναι δικοί μας και μην τους πειράξετε, όταν σκοτώσουν ή μισερώσουν κανέναν ή καταστρέψουν μέσα κοινής ωφέλειας, είναι κουκουλωμένοι μπάτσοι.@λοιπούς για τον αστυνομικό
Έλεος, Οκ, υπάρχουν απωθημένα, όχι όμως να φτάνουμε σε τέτοιο παραλογισμό.@mjacob για τους δυσκίνητους και τους γλήγορους
ΔΙΑΣ -
ΟΚ τώρα είδα που το έγραφε περί αστυνομικής βίας
Δολοφονια του 16χρονου Αλεξανδρου