-
Αν και δεν εμπλέκομαι σε συζητήσεις επιλογής αυτοκινήτων , ας πω και εγώ (την παπαριά μου)
Fiat Bravo 1.4 16v MULTIAIR 140hp DYNAMIC με 19,900€ + ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή 1040,00€ + 1 χιλιάρικο ρέστα για κάποια εξτρά.Έρχονται οι ντομάτες
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Α! και θα έπαιρνα το Megane, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχει 116 με 22000euro...Η 116 ξεκινά από 24000 και προσφέρει στον στάνταρ εξοπλισμό τιμόνι και alarm.
Αυτά.
Ίσως υπάρχουν ακόμα στοκαρισμένα 11 μηνών με μειωμένο ΕΤΤ που στα 23.000€ έβγαινε το 5θυρο με μεταλλικό σε έκδοση lifestyle (πλούσια για τα δικά μου δεδομένα). Το δε 3θυρο είναι και γύρω στα 700€ φτηνότερο αν δεν κάνω λάθος.
EDIT: Και να συμφωνήσω και εγώ με τον Κωνσταντίνο για το Bravo.
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
και απο golf6το golf 6 ελεω τσιροτου, δεν ειναι ουτε λιγο σπορτιφ
ειναι πουπουλο , παρολα αυτα εχει ικανοποιητικο κρατημα
σιγουρα ομως δεν ειναι αυτο που ψαχνει ο φιλος -
παρόμοιο πρόβλημα είχα και εγώ το καλοκαίρι που πούλησα το ford. Μάλιστα περίμενα να δώ τη giulietta, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε γύρω στις 15-6-10. Ομολογώ ότι δεν την οδήγησα αλλά η αίσθηση που μου άφησε κυρίως στο εσωτερικό και στους χώρους ήταν κατώτερη του αναμενομένου. Επίσης η τιμή της πολύ ακριβή. Προηγουμένως είχα δει την 116, αυτά που είχαν στοκάρει. Πολύ μέτριο και γυμνό αυτοκίνητο για την τιμή του. Βέβαια με κάτι και καλά προσφορές για γιατρούς μηχανικούς και οτι άλλο φανταστείς, την είχαν ρίξει στα 21000, και ομολογώ αν και ποτέ δεν μου άρεσε εμφανισιακά τσίμπησα, γιατί όλοι λίγο πολύ θέλουμε να πουλήσουμε μούρη με τη μπέμπα. Ευτυχώς μου πέρασε γρήγορα, και είχα καταλήξει μεταξύ golf και megane. Τελικά πήρα το Γάλλο γιατί μου άρεσε πιο πολύ εξωτερικά, και γιατί στο Golf έπρεπε να δώσω γύρω στα 21600 (με κρυφή έκπτωση 700 ευρώ), ενώ στο megane για την αντίστοιχη έκδοση έδωσα 18900.
Ομολογώ ότι δεν το έχω μετανιώσει, γιατί πληρεί τα περισσότερα από τα κριτήρια που έχεις θέσει, και που πάνω κάτω ήταν και δικά μου. Ο κινητήρας είναι πολύ σβέλτος, ειδικά τα reprise, και η οδική συμπεριφορά του πολύ καλή. Ας ελπίσουμε ότι θα βγεί και αξιόπιστο, γιατί θα το έχουμε για αρκετό καιρό έτσι πως πάνε τα πράγματα. -
-
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
http://www.topgear.com/uk/renault/megane/verdictΜιλάμε για σκοτώστρες δηλαδή?:hmmm:
Άσε μην μου πεις το Golf θα έχει και 17/20
EDIT 14/20 έχει τελικά -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Μιλάμε για σκοτώστρες δηλαδή?:hmmm:
EDIT 14/20 έχει τελικάεμ έτσι ειν αυτά
-
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
Μιλάμε για σκοτώστρες δηλαδή?:hmmm:
EDIT 14/20 έχει τελικάεμ έτσι ειν αυτά
Εγώ άλλο λέω.Δεν ντρέπονται στο αυτοκίνητο ιδέα να βάζουν κάτω από 16/20
Στην κυρία Μερκελ και γρήγορα μάλιστα -
έλα μωρέ, για να μην κινούμε υποψίες.. Αρκεί που είναι πάνω απ τον ανταγωνισμό..
-
Ο χρήστης acrobat έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Να ξεκαθαρίσω καταρχήν οτι έχω δει και τα 3 απο κοντά και έχω οδηγήσει μόνο τον άσσο (ο οποίος στην έκδοση λαϊφστάιλ κοστίζει περίπου 22χιλ. αν μιλάμε για στοκ μοντέλο).
Επίσης και τα δυο προηγούμενα αυτοκίνητα μου ήταν φάου βε απο τα οποία δεν έχω κανένα παράπονο αλλά για να το πω ευγενικά το κόνσεπτ τα κάνω όλα καλούτσικα (έως πολύ καλά σε ορισμένους τομείς, δεν αντιλέγω) για όλους τους επιβάτες πλέον δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρουν πλέον κατασκευές φτιαγμένες για τον οδηγό (όσο γίνεται αυτό στα λεφτά που δίνω...).Απο κει και πέρα ναι θέλω να βλέπω την g στο γκαράζ, αλλά πραγματικά με έπιασε θλίψη όταν είδα κάποιες λεπτομέρειες στο εσωτερικό και ως εκ τούτου την βρίσκω πανάκριβη..(μια 147 που έιχαν παραδίπλα στην έκθεση πραγματικά σου δίνει άλλη αίσθηση ποιότητας...)
ναι θέλω και την 116 (ειμαι απο αυτούς που τους αρέσει πολύ) αλλά παίρνεις 1.6 ατμόσφαιρα σε εποχές τούρμπο;;;
Το μεγκάν όσο και αν μου αρέσει εξωτερικά νιώθω (ίσως και εσφαλμένα) οτι είναι της σχολής γκολφ..
μπλέξιμο;Φίλε μου δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Αν παρακολουθούσες το τόπικ της Giulietta, θα έβλεπες τις εκατοντάδες σελίδες που έχουν γραφτεί για αυτόν τον τομέα επάνω στο αυτοκίνητο.
Η δική μου γνώμη με βάση τα θέλω σου. Ο γάλλος είναι το μεγάλο outsider. Το παιχνίδι κάνε το μεταξύ της Ιταλίδας και της Μπέμπας. Αλλά μην ξεγράφεις την 2η εφόσον την βρίσκεις πινακιδάτη στα 22 μαξ. Το αμάξι έχει χαρακτήρα, καλύτερη ποιότητα μέσα από την Ιταλίδα, καθίσματα της προκοπής για να στρίβεις όπως θες και καλύτερο ίματζ λόγω ονόματος για να κάνεις και τη φιγούρα σου. Επίσης είναι το μοναδικό πισωκίνητο αυτής της κατηγορίας και ο κινητήρας της δεν είναι τόσο τάφος όσο λένε. Απλά οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες των 1.4 λίτρων μοιάζουν να κινούν τα αμαξώματα σαν 2λιτρα ατμο.
Πάντως σε καμία περίπτωση δεν σέρνεται. Το μεγάλο μείον είναι ότι στις αρχές του χρόνου παρουσιάζεται η νέα σειρά 1 αλλά και οι χώροι της που πίσω είναι υποτυπώδεις, είναι στενή.
Η Ιταλίδα από την άλλη έχει φρεσκάδα, έχει turbo και πιο λίγα κυβικά εκατοστά, πιο λίγα CO2, πιο γρήγορη παντού, πιο ευρύχωρη. Είναι όμορφη καθώς έχει γραμμές, έχει μια σχεδίαση που δείχνει στο δρόμο αλλά το μεγάλο της μείον για μένα είναι το εσωτερικό της. Όχι τόσο για τα στάνταρτ της κατηγορίας που είναι πολύ καλό, αλλά για τα στάνταρτ της μάρκας που είναι πολύ λίγο. Για παράδειγμα για εμένα που είμαι κάτοχος 147 και ήθελα να αγοράσω πάλι αμάξι αυτής της κατηγορίας, θα αποτελούσε τροχοπέδη αυτό το σημείο...Και λυπάμαι που το λέω. Δεν ξέρω από τι αυτοκίνητο προέρχεσαι όμως. Το Golf 6 είναι πολύ πιο ολοκληρωμένο από όλα. Αν το βρεις με τους 160 ίππους τότε υπάρχει μεγάλο δίλημμα. Εγώ μάλλον αυτό θα αγόραζα στη θέση σου εκτός αν τα βαρέθηκεςΖύγισε τα, οδήγησε τα 2-3 φορές σε διάφορες αντιπροσωπείες, μπες μέσα έξω, μπρος πίσω και πάνω κάτω και η επιλογή είναι δική σου. Μεταξύ BMW & Alfa Romeo για μένα δίνω 51% στην Alfa Giulietta και 49% στην BMW....Δύσκολη επιλογή όπως και να'χει. Για αυτό ψάξτο καλά γιατί εσύ θα ζεις μια 10ετία όπως είπες με αυτό και όχι εμείς που σου λέμε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ θα πω τι ΔΕΝ θα έπαιρνα.Την Alfa Romeo. Ούτε από έξω...
Με αυτά που βλέπω με κάποιους συναδέλφους με τα δικά τους... η κατάσταση είναι κωμικοτραγική.
Αυτά.
Περιμένω να ακούσω αυτά που βλέπεις από τις κωμικοτραγικές συναδελφικές καταστάσεις.
Μα τι κομπλεξισμοί είναι αυτοί που υπάρχουν ακόμα? Μα εν έτει 2010 να υπάρχουν μυαλά που έχουν τοίχους και τοίχοι που έχουν μυαλό?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Εγώ θα πω τι ΔΕΝ θα έπαιρνα.
Την Alfa Romeo. Ούτε από έξω...
Με αυτά που βλέπω με κάποιους συναδέλφους με τα δικά τους... η κατάσταση είναι κωμικοτραγική.
Αυτά.
Περιμένω να ακούσω αυτά που βλέπεις από τις κωμικοτραγικές συναδελφικές καταστάσεις.
Μα τι κομπλεξισμοί είναι αυτοί που υπάρχουν ακόμα? Μα εν έτει 2010 να υπάρχουν μυαλά που έχουν τοίχους και τοίχοι που έχουν μυαλό?
Ναι και εγώ έχω απορία....
-
Στη θέση σου, θα ακύρωνα το Megane ως 3πορτο και με οικογένεια στα σκαριά δεν θα σε βολέψει. Το αγοράζεις καινούριο, οπότε αν επιχειρήσεις να το αλλάξεις, θα χάσεις πολλά χρήματα. Εξαιρετική ποιότητα κύλισης (ως τώρα το πιο εντυπωσιακό mainstream αυτοκίνητο που έχω μπει), καλός κινητήρας, καλή συμπεριφορά από όσο λένε, πανέμορφο, αλλά όχι.
Η 116 είναι αδύναμη μπροστά στην Γιούλη 120 και έχει αρχίσει να παλιώνει εμφανισιακά αλλά και αλλαγή μοντέλου. Συν το ότι αν πας για πιο μεγάλη οικογένεια από ανδρόγυνο, δεν θα σε χωρέσει πολύ εύκολα.
Giullieta λοιπόν για μένα δια της εις άτοπον απαγωγής, με ότι συνεπάγεται αυτό. Τα ευχαριστώ μας και στον αντιπρόσωπο-κόσμημα (σ.σ. καλή σου ώρα εκεί που είσαι, Μανώλη-Μανωλάρα), οι πραγματικοί άντρες θυμούνται άλλες εποχές, αλλά -ω τι κρίμα- η πολιτική ηγεσία αρνείται σθεναρά, ενώ μπλοκάρει και το γήπεδο της Πανάθας, που πολλοί το έχουν ζητήσει, ενώ γίνονται χατήρια σε άλλους, αλλά τι τα θες; Μείνετε συντονισμένοι.
-
Πρεπει να το παλεψεις λιγο ακομα.Καλη η προσπαθεια αλλα εισαι προτεινόμενος προς αποχωρηση
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πρεπει να το παλεψεις λιγο ακομα.Καλη η προσπαθεια αλλα εισαι προτεινόμενος προς αποχωρησηΓιατί μου μοιάζει σαν μίμο της γραφής του ΣΧ?
-
Εγώ θα πω τι ΔΕΝ θα έπαιρνα.
Την Alfa Romeo. Ούτε από έξω...
Αυτά.
Εμένα πάλι η απορία μου είναι που εργάζεται ο εν λόγω φωστήρας και έχει τόσους συναδέλφους με Alfa και άρα θεωρεί ικανοποιητικό στατιστικό δείγμα τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που λέει.
Είναι γνωστό εξάλλου ότι η αγαπητή μας Alfa πουλάει με το σταγονόμετρο...anyway... -
Περιμένεις τον νέο άσσο και έχεις ακριβώς αυτό που θες.!απλά.!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Περιμένεις τον νέο άσσο και έχεις ακριβώς αυτό που θες.!απλά.!Sent from my iPhone using Tapatalk
Χρέος??
22000€ δίνει ο άνθρωπος... -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Περιμένεις τον νέο άσσο και έχεις ακριβώς αυτό που θες.!απλά.!
Ταυτόχρονα ξεκινάς να μαζεύεις κανά 5άρι χιλιάδες ευρώ επιπλέον.Sent from my iPhone using Tapatalk
fixed
-
Πρεπει να το παλεψεις λιγο ακομα.Καλη η προσπαθεια αλλα εισαι προτεινόμενος προς αποχωρηση
Γιατί μου μοιάζει σαν μίμο της γραφής του ΣΧ?
Από τεχνίτες με μεράκι για ανθρώπους με γούστο.
@limited
Καλά να τον περιμένει, πόσο θα κάνει όμως;
Giulietta120, 116i ή Megane Tce;